Абсолон

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Абсолон
Absolon
Жанр Постапокаліпсис
трилер
Режисер Девід Барто
Продюсер Джеймі Браун
Сценарист Бред Бірман
У головних
ролях
Кристофер Ламберт
Келлі Брук
Лу Даймонд Філліпс
Рон Перлман
Композитор Гері Кофтіноф
Кінокомпанія GFT Absolon Films, Inc.
Studio Eight Absolon Films, Ltd.
Дистриб'ютор Lions Gate
Тривалість 96 хв.
Мова англійська
Країна Велика Британія
Канада
Рік 2003
Дата виходу 16 грудня
Кошторис $8 млн
IMDb ID 0300902
hannibalpictures.com/page/absolon.html

«Абсолон» (англ. Absolon) — британо-канадський постапокаліптичний трилер 2003 р. режисера Девіда Барто. Головні ролі виконали: Кристофер Ламберт, Лу Даймонд Філліпс і Келлі Брук.

Сюжет розгортається навколо майбутнього суспільства, де єдиною надією на виживання від смертельного вірусу є препарат під назвою Абсолон (англ. Absolon).

Сюжет[ред. | ред. код]

2010 рік. Кожна людина на планеті інфікована смертельним вірусом, що знищив половину населення. Абсолон є ліками, що уповільнюють процес хвороби, одна корпорація керує процесом виробництва Абсолону, Мерчісон (Рон Перлман) — її лідер.

Корпоративний учений, який займався дослідженням вірусу, знайдений убитим. Норман Скотт (Кристофер Ламберт) — поліцейський, якому доручено розслідувати злочин. Він розкриває змову за участю вченого, дізнається, що той працював над частковим дозуванням ліків і був близьким до відкриття справжніх ліків. Команда з ліквідації починає полювати на Скотта, він пускається в біга з Клер (Келлі Брук), однією з колег вбитого вченого. Вони дізнаються, що вбивцями є співробітники Мерчісона.

У процесі розслідування Скотту стає ясно, що існують деякі люди, яким не вводили Абсолон, але вони здатні виробляти антивірус самі. Як пізніше виявляється, що справжньою причиною, за якою переслідують Нормана Скотта, є те, що він — носій ефективного антивіруса. Главі фармацевтичного концерну Мерчісону, випускаючому Абсолон, не вигідна поява диво-ліків. Клер вдається передати правдиву інформацію в поліцію, яка встигає вчасно вжити заходів і порушити підступні задуми глави концерну.

Ролі[ред. | ред. код]

Виробництво[ред. | ред. код]

Фільм отримав рейтинг R через деякі сцени насильства.

Теглайни:

  • «Боротьба за лікування… Або повне винищення!»
  • «Вони контролюють нас всіх».
  • «У світі, заручнику смертельної чуми, одна людина ризикує всім, щоб доставити ліки».

Критика[ред. | ред. код]

Рейтинг фільму на сайті IMDb — 4,2/10 на основі 2 637 голосів.

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Коли Девіс стріляє в поліцейських, вона робить 18 пострілів, але Desert Eagle, який вона тримає, може мати в магазині тільки від 8 до 9 куль.

Посилання[ред. | ред. код]