Автомагістраль G42 Шанхай–Ченду

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Автомагістраль G42 Шанхай–Ченду

Розв‘язка де перетинаються швидкісні автомагістралі G42 Шанхай-Ченду та G2 Пекін-Шанхай.
Загальні дані
Країна  КНР
Мережа Мережа швидкісних автодоріг Китаю
Номер G42[1]
Відкрито 2014
Довжина 1,960 км[2]
Напрямок схід-захід
початок Шанхай
кінець Сіань
Дорожнє покриття асфальтобетон
OpenStreetMap r913366  ·R

CMNS: Автомагістраль G42 Шанхай–Ченду у Вікісховищі

Автомагістраль Шанхай–Ченду (кит. 上海-成都高速公路), позначається як G42 і зазвичай називається швидкісна дорога Хуронг (кит. 沪蓉高速公路) — швидкісна дорога зі сходу на захід, яка з’єднує східний мегаполіс Шанхай із Ченду, столицею провінції Сичуань. Швидкісна дорога проходить через шість провінцій і обслуговує такі великі міста, як Сучжоу, Усі, Чанчжоу, Нанкін, Хефей, Ухань та Ічан. Східна кінцева станція G42 знаходиться на розв'язці Wuning Road на Шанхайській середній кільцевій дорозі. На своїй західній кінцевій станції швидкісна дорога перетинає 3-ю східну кільцеву дорогу та з’єднує східну дорогу Ерсяньцяо в районі Ченхуа, Ченду. Швидкісна дорога простягається на 1960 км у довжину.

Після завершення будівництва решти сегмента швидкісної дороги ЧунцінЇчан у грудні 2014 року[3] вся довжина швидкісної дороги Шанхай-Ченду офіційно відкрита для автомобілістів. 

G42 є основною магістраллю економічного коридору Янцзи, і тому, як повідомляється, забезпечує 46,6 відсотка валового внутрішнього продукту країни, що робить її однією з найбільш економічно активних швидкісних магістралей у світі, як-от міжштатна 95, хоча як східне узбережжя США, так і економічний коридор Янцзи є обслуговується численними іншими магістралями та транспортними засобами.

Швидкісна дорога перетинає річку Янцзи через третій нанкінський міст Янцзи

Примітки[ред. | ред. код]

  1. http://zfxxgk.ndrc.gov.cn/PublicItemView.aspx?ItemID={4f589ce2-c398-4770-858d-3036b98fa405}
  2. zh:G40 沪陕高速. china-highway.com (zh-cn) .
  3. Shanghai-Chendu Expressway Completed The Three Cities of Chengdu, Wuhan and Chongqing Celebrate Their Close Union (Chinahighway.com) [Архівовано 2018-11-25 у Wayback Machine.] (in Chinese)