Автошлях E01

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Європейський маршрут E01

Міст E1 через річку Бойн біля Дроеди, Ірландія.
Загальні дані
Країна  Велика Британія,  Ірландія,  Іспанія і  Португалія
Мережа європейський автомобільний маршрут
Номер
E  01
Довжина 2509 кілометр
початок Ларн
через Дублін
Ла-Корунья
Віго
Порту
Лісабон
Уельва
кінець Севілья
OpenStreetMap r2147162  ·R
Мапа

CMNS: Автошлях E01 у Вікісховищі

Європейський маршрут E01європейський автомобільний маршрут від Ларна, Північна Ірландія до Севільї, Іспанія. Маршрут проходить по території, Великої Британії, Ірландії, Португалії й Іспанії.

Траса перетинає море між Россларе в Ірландії та Ферролі в Іспанії, проте пороми між ними не ходять.

Велика Британія[ред. | ред. код]

Як і у всій Великій Британії, маркування європейських маршрутів відсутнє.

Ірландія[ред. | ред. код]

E01 У графстві Вексфорд, Ірландія.

E01 продовжується у Республіці Ірландія як автомагістраль M1, що веде до Дубліна і його кільцевої траси M50. Ця траса проходить крізь передмістя Дубліна, приєднуючись до M11 біля дублінського району Шенкілл. M11 переходить у звичайну дорогу N11, проходить на південь від Брей (графство Віклов). Також траса перетинає заповідну зону Glen of the Downs[en]. На ділянці до Ґоурі (графство Вексфорд) дорога має одну-дві смуги в один бік. Решта автошляху — звичайе двосмугове шосе, що проходить крізь кілька міст і сіл. У Вексфорді траса переходить у N25; ірландський фрагмент E01 (N25) закінчується у порту Рослер-Європорт.

Планується, що всі секції N11 (і, відповідно, E01) поза Дубліном буде модернізовано до стандартів автомагістралі чи дороги для автомобілів.[1][2][3]

Іспанія[ред. | ред. код]

E01 біля Віґо, Іспанія.

У Іспанії E01 складається з двох частин. Північний сегмент починається у Ферролі і закінчується у Туї на португальському кордоні. Маршрут пролягає автомагістраллю AP-9, проходить повз Ла-Корунья, Сантьяго-де-Компостела, Понтеведра і Віго. Після Туї маршрут продовжується по автостраді A-55 до португальського кордону на річці Міню.

Португалія[ред. | ред. код]

E01 на мосту Ponte do Freixo, Порту.

У Португалії маршрут проходить наступними автомагістралями (порт. auto-estrada):

На ділянці Авейру Норте — Лісабон по магістралі A1 пролягає одночасно маршрут E80, причому маркування E80 трапляється значно частіше, ніж E01.

Іспанія[ред. | ред. код]

Друга частина траси у Іспанії — між Аямонте (біля португальського кордону по річці Гвадіана) і Севільєю. Маршрут пролягає автошляхом A-49, і проходить неподалік міста Уельва.

Джерела[ред. | ред. код]

  1. Archived copy. Архів оригіналу за 26 July 2011. Процитовано 2 вересня 2011.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. Archived copy. Архів оригіналу за 26 July 2011. Процитовано 2 вересня 2011.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  3. Archived copy. Архів оригіналу за 26 July 2011. Процитовано 2 вересня 2011.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]