Бровко Євген Анатолійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Бровко Євген Анатолійович
рос. Евгений Анатольевич Бровко
Народився 1 вересня 1979(1979-09-01)
Нікулино (Новосибірська область), Татарський район, Новосибірська область, РРФСР, СРСР
Помер 13 травня 2023(2023-05-13) (43 роки)
Бахмут, Донецька область, Україна
Поховання Нікулино (Новосибірська область)
Діяльність офіцер
Alma mater Новосибірське вище військове командне училищеd
Учасник Війна на сході України, Інтервенція Росії в Сирію і російське вторгнення в Україну (з 2022)
Військове звання  Полковник
Нагороди
Герой Російської Федерації
Медаль «Учаснику військової операції в Сирії» Медаль «За військову доблесть» 2-го ступеня

Євген Анатолійович Бровко (рос. Евгений Анатольевич Бровко; 1 вересня 1979, Нікуліно, РРФСР13 травня 2023, Бахмут, Україна) — російський офіцер, полковник ЗС РФ. Герой Російської Федерації.

Біографія[ред. | ред. код]

В 1996 році закінчив Нікулінську сільську школі і вступив в Омське вище загальновійськове командне училище. В 1999 році у зв'язку з розформуванням училища переведений в Новосибірський військовий інститут, який закінчив в 2001 році. Служив в частинах Сибірського, Північно-Кавказького і Центрального військових округів, а також в угрупованні російських військ в Таджикистані. В 2008 році закінчив Військовий університет Міністерства оборони за спеціальністю «морально-психологічне забезпечення військ». Учасник війни на Сході України. В 2016 році брав участь в інтервенції в Сирію. Після цього до 2021 року був заступником командира 90-ї танкової дивізії з військово-виховної роботи.

З лютого 2022 року брав участь у вторгненні в Україну, заступник командира 2-го армійського корпусу «ЛНР» з військово-виховної роботи. Доклав багато зусиль для створення луганського регіонального відділення «Юнармії». Загинув під час битви за Бахмут від численних осколкових поранень при близькому розриві снаряду. 19 травня 2023 року був похований в рідному селі.

Нагороди[ред. | ред. код]

Отримав численні нагороди, серед яких:

Вшанування пам'яті[ред. | ред. код]

25 вересня 2023 року на будівлі Нікулінської середньої загальноосвітньої школи, в якій навчався Бровко, була встановлена меморіальна дошка.

Посилання[ред. | ред. код]