Джеррі Гортон

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джеррі (Аллан) Гортон Молодший
Jerry Allan Horton Jr.
Зображення
Зображення
Учасники (Papa Roach), зліва направо: Дейв Бакнер, Тобін Есперанс, Джейкобі Шеддікс, Джеррі Гортон
Основна інформація
Дата народження 10 березня 1975(1975-03-10) (49 років)
Місце народження Чарлстон, Південна Кароліна
Роки активності 1993 і до тепер
Громадянство США
Національність американець
Професія Гітарист
Інструменти бас-гітара
Жанр Ню-метал
Колективи Papa Roach
Лейбл DreamWorks Records
Eleven Seven Music
DGC Records
Geffen Records
paparoach.com
CMNS: Файли у Вікісховищі

Джеррі Аллан Гортон Мол. (англ. Jerry Allan Horton Jr., нар. 10 березня 1975 у Чарлстон, штат Південна Кароліна) — гітарист американського хард-рок гурту «Papa Roach».[1] Є головним автором пісень гурту «Papa Roach».

Життєпис[ред. | ред. код]

Народився Джеррі Гортон 10 березня 1975 року в Чарлстоні, Південна Кароліна. У 1982 році Джеррі Гортон, його брат Чед і батьки переїхали в місто Вакавілль, де він вступив до Венденської школи.

Почав грати на гітарі з 13 років, використовував білу копію Epiphone Stratocaster. Захоплювався творчістю різних рок-груп, таких як Metallica, Slayer, Sepultura, Nine Inch Nails, і Ministry.

Вперше він почув про Papa Roach від своєї колишньої дівчини, котра вже була фанаткою гурту. Через деякий час після утворення «Papa Roach» у 1993 році Джейкобі Шеддіксом, Дейвом Бакнер, Віллом Джеймсом і Беном Лютером, Джеррі приєднується до гурту, замінивши Лютера, ставши її беззмінним гітаристом.

Сім'я[ред. | ред. код]

21 грудня 2002 року Джері Гортон одружується на колишній моделі Playboy Джесіці Лі. У 2006 році у них народилася дочка Амелія.

Цікаві факти[ред. | ред. код]

Джеррі Гортон працював продавцем, покрівельником. Слід відзначити той важливий факт, що Джеррі не курить і не вживає алкогольні напої на відміну від численних скандальних особистостей, які входять до складу інших рок-гуртів. Одне з його хобі — фотографія, він дуже часто викладає свої роботи на Flickr.

Нагороди[ред. | ред. код]

За всю свою кар'єру музикант був кілька разів удостоєний почесного звання «Найкращий гітарист» (англ. Best Guitarist) на спеціалізованих конкурсах («California Music Awards») та виступах.[2]

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Jerry Horton : Papa Roach. web.archive.org. 2 лютого 2012. Архів оригіналу за 2 лютого 2012. Процитовано 6 червня 2023.
  2. Jerry Horton | All Axess. web.archive.org. 15 березня 2013. Архів оригіналу за 15 березня 2013. Процитовано 6 червня 2023.