Зіткнення автобусів у Малоритському районі (2011)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Зіткнення автобусів у Малоритському районі
Тип автомобільна аварія
bus accidentd
Країна  Білорусь
Місце перетин доріг Кобринь — Малорита і Берестя — Мокрани
Малоритський район
Дата 23 квітня 2011
13:20
Учасники Volkswagen Caravelle[d]
Ikarus
Загиблих 7[1]
Поранених 8[1]
Зіткнення автобусів у Малоритському районі (Білорусь)
Зіткнення автобусів у Малоритському районі
Зіткнення автобусів у Малоритському районі

Зіткнення автобусів у Малоритському районі — дорожньо-транспортна пригода, що сталася на перехресті доріг Кобринь — Малорита і Берестя — Мокрани в Малоритському районі, Берестейська область, Білорусь. Внаслідок зіткнення мікроавтобуса «Фольксваген-Каравела» та автобуса «Ікарус» загинуло 7 і постраждало 8 осіб. За фактом ДТП відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 317 Кримінального кодексу Республіки Білорусь.[2]

Хронологія[ред. | ред. код]

23 квітня о 13:20 за місцевим часом водій мікроавтобуса «Фольксваген-Каравела», рухаючись по другорядній дорозі, не врахував знак «Рух без зупинки заборонено», виїхав на перехрестя і зіткнувся з українським рейсовим автобусом «Ікарус», який їхав за маршрутом Ковель — Берестя. Начальник відділу агітації і пропаганди ДАІ Брестського відділу УВС Наталя Сахарчук повідомила, що:[3]

Ад удару рэйсавы аўтобус развярнула, ён з'ехаў у кювет і перакуліўся на дах. «Фольксваген-Каравела» праехаў наперад прыкладна пяць метраў і спыніўся на сваёй паласе руху.

У результаті аварії водій Volkswagen і п'ятеро з дев'яти пасажирів загинули на місці. Серед загиблих троє дітей і двоє дорослих. Четверо пасажирів «Фольксвагена» з травмами різного ступеня тяжкості госпіталізовані до Брестської обласної лікарні. Серед них дівчина, дві жінки та один чоловік[3].

В «Ікарусі» їхало семеро пасажирів. Один із них загинув на місці аварії. Водія автобуса та трьох пасажирів із травмами госпіталізували. Інші троє пасажирів рейсового автобуса не постраждали[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Семь человек погибли в результате ДТП в Малоритском районеTUT.BY.
  2. Семь человек погибли в результате ДТП в Малоритском районе. TUT.BY (рос.). 24.04.2011. Архів оригіналу за 5 березня 2016. Процитовано 2011-04-2011.
  3. а б в Страшная аварыя пад Вялікдзень: сем чалавек, у тым ліку трое дзяцей, насмерць пад Маларытай. Наша Ніва (біл.). 24.04.2011.