Карен Мюлдер

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Карен Мюлдер
Karen Mulder
Народження1 червня 1970(1970-06-01) (54 роки)
Влардинген, Нідерланди
ГромадянствоНідерланди Нідерланди
Професіямодель, співачка
Зріст178 см
Груди85  см
Талія60 см
Стегна86 см
ВолоссяБлондинка
ОчіБлакитні
Розмір одягу34
ЧоловікРене Босне (1988—1993)
ДітиАнна (30.10.2006)

Ка́рен Мю́лдер (нід. Karen Mulder; нар. 1 червня 1970 року, Влардинген, Нідерланди) — нідерландська супермодель. Найбільш відома як «ангел» Victoria's Secret.

Біографія

[ред. | ред. код]

Карен Мюлдер народилася 1 липня 1970 року під Влардингеном, Нідерланди. Її батько, Бен Мюлдер, працював податковим інспектором, а мати, Марейке, секретарем. Також у Карен є молодша сестра — Саскія.

У 1985 році родина вирушила в подорож на південь Франції, де Карен побачила оголошення про конкурс Elite Model Management «Look of the Year» в Ніцці й вирішила взяти в ньому участь. Вона виграла національний тур цього конкурсу в Нідерландах, але зайняла лише друге місце у фінальному турі.

Кар'єра

[ред. | ред. код]

Карен з'являлася на обкладинках журналів моди, таких як «Harper's Bazaar», «Vogue», «Cosmopolitan», «Glamour», і «ELLE». Вона брала участь в рекламних компаніях «Calvin Klein», «Celine», «Cerruti 1881», «Chloe», «Christian Dior», «Escada», «Garnier», «Genny», «Armani», «Guess», «Jean Paul Gaultier», «Lanvin», «Nivea», «Ralph Lauren», «Swarovski», «Valentino», «Versace» і «Yves Saint Laurent». Карен працювала на подіумі для «Givenchy», «Chanel», «Christian Lacroix», «Nina Ricci», «Balmain», «Fendi», і «Gianfranco Ferrè». Її фотографували найзнаменитіші фотографи моди у світі: Пітер Ліндберг (Peter Lindbergh), Патрік Демаршелье (Patrick Demarchelier), Брюс Вебер (Bruce Weber), Марко Главіано (Marco Glaviano), Хельмут Ньютон (Helmut Newton), Стівен Майзел (Steven Meisel), Ірвін Пенн (Irving Penn), і Артур Елгорт (Arthur Elgort).

Також була однією з «ангелів» Victoria's Secret.

Особисте життя

[ред. | ред. код]

У 2001 році супермодель з'явилася на перших сторінках газет у багатьох країнах після того, як в передачі Тьєррі Ардіссона французького ТБ вона зізналася, що її не раз ґвалтували люди з вищого керівництва модельного агентства «Elite», а також деякі «відомі особи». Також вона розповіла, що її власний батько нібито також її зґвалтував. (З батьком вона не спілкується по сьогодні, так само як і зі своєю сестрою Саскією).

Мюлдер була одружена з фотографом Рене Босне, досить довго жила з Жан-Івом Ле фюр. У неї також був роман з колумбійським плейбоєм Хуліо Санто Домінго, який помер зовсім недавно.

У неї є дочка Анна, яка народилася 30 жовтня 2006 року.

Посилання

[ред. | ред. код]