Користувач:Роман Сизий/Архів 4

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Вікімарафон[ред. | ред. код]

26 січня стартував Вікімарафон! Нагадую, що для СО нових статей в цей період пропонується додавати шаблон {{Вікімарафон 2019}}. Дякую!--Anntinomyобг 08:37, 26 січня 2019 (UTC)

Уточнення (прізвище), (значення)[ред. | ред. код]

є зайвими, коли назва сторінки є "основним первинним значенням". Див. ВП:ТОЧНО.--Avatar6 (обговорення) 18:34, 27 січня 2019 (UTC)

Шановний Романе, згідно правил іменування статей назва сторінки має бути якнайкоротшою, тому для сторінок з прізвищами, які самі по собі вже є дизамбігами, писати в дужках «прізвище», «значення» не потрібно. Будь-ласка, скасуйте свої неконсенсусні зміни. З повагою, --Nina Shenturk (обговорення) 00:44, 1 лютого 2019 (UTC)

@Nina Shenturk: 1982 Шановна Ніно, тільки сьогодні побачив Ваш коментар, тому трохи запізнився. Коли я користуюся пошуковими програмами, то для мене на першому місці стоїть інформативність. У кінці минулого століття, коли друкувалися паперові довідники, а комп’ютери мали малу пам'ять, важливим було стиснення інформації та мінімізація довжини повідомлень. Зараз такої проблеми нема і тому назва статті абревіатурою значно гірша Приз ФІПРЕССІ де букви абревіатури нічого не означають (див. обг. до статті), ніж довша назва, але написана нормальними словами «Приз Міжнародної федерації кінопреси».
Крім цього, ніхто і так не дотримується мінімізації назв і це нікого не хвилює, крім певних випадків. Адже назва статті Московська державна консерваторія імені П. І. Чайковського може бути записана теж унікальним способом як «Московська консерваторія». Але це нікого не турбує, бо тут на одиничних виправленнях, очків не набереш (натомість стирання року в назві кінофільму «Квітка (фільм, 2020)» → «Квітка (фільм)» стає стандартним і дає суттєвий приріст, при малих затратах часу). Якщо я в Гуглі бачу Корабель, то хто його знає шо це таке. А коли я бачу Корабель (фільм, 1920) і Корабель (фільм, 2019), то я виберу для перегляду останній, бо перший напевно ще німий фільм. Для будь-якого бібліотекаря очевидним є факт вказування року видання книжки, хоч її назва може нігде не повторюватися.
Тепер відносно імен, наприклад Іван. Оскільки воно біблійне, то поширене по всьому світі, навіть у християн корейців чи індусів. Але мало хто може написати і відповідно знайти це ім’я екзотичними для нас мовами. Проте якщо в українській вікіпедії буде Іван (ім'я), і ця стаття буде об’єднана з іншомовними статтями порт. João (nome), англ. John (given name), всі будуть розуміти що це те саме, так само як укр. Стіл об’єднаний з болг. Маса (мебел), грец. Τραπέζι і т.д. має те саме значення.
Так само і з прізвищами. Якщо я бачу Ван (для Ван Чун), то не знаю де тут прізвище. Якщо ж я бачу Ван (прізвище), то мені все зрозуміло. У Вікіпедії багато мов і треба робити так, щоб всім було зрозуміло. З повагою. -- Роман Сизий (обговорення) 14:23, 6 лютого 2019 (UTC)

Попередження[ред. | ред. код]

Вітаю! Мушу заявити, що в разі повторення правок на зразок такої Ви будете номіновані на позбавлення прав патрульного. Це називається фальсифікацією джерела. З повагою --В.Галушко (обговорення) 10:51, 16 лютого 2019 (UTC)

Місячник 10000 необхідних статей[ред. | ред. код]

Привіт! До 30 квітня у Вікіпедії проходить місячник 10000 необхідних статей — вікітолока зі створення та покращення статей із обов'язкових 10000. Ви зробили понад 300 редагувань у цих статтях, може цей захід Вас зацікавить? Тут можна ознайомитися із переліком пропозицій: статей до створення та поліпшення. Дуже хотілося б підвищити якість статей українською, тому щиро запрошуємо приєднатися до цієї ініціативи! --アンタナナ 22:35, 4 березня 2019 (UTC)

Вигнанець з островів[ред. | ред. код]

Шановний Р. Сизий! Я випадково позначив сторінку Вигнанець з островів як відповідну до англійської сторінки іншого роману. Чи можете ви відредагувати посилання й пов'язати цю сторінку з? Був би дуже вдячний. ----propodail (обговорення) 17:47, 6 серпня 2019 (UTC)

Оригінальні дослідження[ред. | ред. код]

Вітаю! Маю зауваження щодо Панас (ім'я), пов'язані з вставкою невірогідної і навіть хибної інформації. Ви навели грецьким відповідником імені слово Πανάς, яке означає насправді «міфологічний Пан, Фавн», і не має стосунку до християнського імені, що являє собою народну форму канонічного Афанасій. Прошу утримуватися від таких оригінальних етимологічних міркувань, бо це є серйозним порушенням. З повагою --В.Галушко (обговорення) 16:30, 25 серпня 2019 (UTC)

Ваші редагування скасував, бо Ви подаєте факти викривленими. Прошу не займатися ОД. З повагою --В.Галушко (обговорення) 14:17, 30 серпня 2019 (UTC)

Вікіпошта[ред. | ред. код]

Вітаю! Увімкніть, будь ласка, вікіпошту, щоб ми могли надіслати інформацію щодо отримання сувенірів за участь у Вікіпедія:Європейська весна 2019. Для цього перейдіть у Налаштування, додайте електронну адресу і дозвольте надсилати вам повідомлення. Дякую!

Ріва-дель-Гарда[ред. | ред. код]

Вітаю! В обговоренні статті вказано чому транслітеровано Рива-дель-Гарда (у новому правописі змінився тільки номер §), а Ви перейменували без пояснення. Якщо немає АД, поверніть будь ласка.--Rar (обговорення) 07:23, 16 грудня 2019 (UTC)

@Rar: Дякую. Див обговорення Рива-дель-Гарда.--Роман Сизий (обговорення) 21:09, 17 грудня 2019 (UTC)

Сісі Спачек - Сіссі Спейсек[ред. | ред. код]

Привітулі. Мені якось дивно бачити німецьке? чи польське? фонетичне відтворення прізвища американської актриси, яка народилась в Техасі і яку самі ж американці називають Сіссі Спейсек. Пару прикладів: Golden Globes 2002, 1981 Oscars, Sissy Spacek Loretta Lynn interviews. Чи не варто все ж таки дотримуватись оригінальної американської вимови і перейменувати цю сторінку відповідно? З наступаючим новим роком --Innkeeper82 (обговорення) 11:51, 31 грудня 2019 (UTC)