Користувач:DarDar/проект - Дельфийские ігри

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Міжнародна Дельфійська Рада (МДР) / Центральне бюро Берлін — некомерційна міжнародна організація, створена для проведення Дельфійських ігор сучасності, що включають в себе конкурси, фестивалі, Виставка|виставки]] і презентації в різних напрямках мистецтва. Починаючи з 1997 року, Міжнародна Дельфійська Рада ввела в сучасне життя Міжнародні Дельфійські ігри.

Дельфи. Руїни храму Аполлона, на честь якого проводилися Піфійські ігри
Кастальське джерело на горі Парнас, в місті Дельфи, Греція

Історичні передумови[ред. | ред. код]

Античні Піфійські ігри, що проходили в Дельфах у підніжжя гори Парнас, були присвячені прославлянню бога Аполлон а, який, згідно з міфами, переміг дракона Пітон а , який охороняв древнє святилище, і заснував на честь цієї перемоги Дельфійського оракула і новий Агон. У стародавній Греції Пифийские ігри були не менш улюбленими, ніж Олімпійські ігри, одночасно з якими вони були заборонені і надовго забуті. Спроба відродження Піфійських ігор в масштабах однієї країни Греції була зроблена в першій половині XX століття. У 1927 році античний театр у Дельфах став місцем проведення першого Дельфійського фестивалю, організованого за ініціативи грецького поета Ангелоса Сікеліаноса, підтриманого його американській дружиною Євою Палмер [1]. У наш час в Дельфах щорічно в червні місяці проходять орієнтовані в основному на туристів Дельфійські фестивалі [2].

Міжнародні Дельфійські Рух[ред. | ред. код]

Створення міжнародної організації[ред. | ред. код]

Перші кроки з формування всесвітнього Дельфійського руху нашої епохи були зроблені з'явилася в 1980 році в Міжнародне товариство «Musica Magna International» (MMI), яке було офіційно зареєстровано в квітні 1988 року в Женеві [3][4] робочою групою «Musica Magna», перетвореної в Мюнхен е в 1983 році [5] в Міжнародне товариство «Musica Magna International» (MMI), яке було офіційно зареєстровано в квітні 1988 року в Женеві[6] и получило поддержку генерального директора ЮНЕСКО Федерико Майора Сарагосы [3][7]. Саме товариство «Musica Magna International»представило, як про це повідомляється в російській пресі, унікальний проект, який можна порівняти з масштабами сучасних Олімпійських ігор, який висунув Президент «MMI» - Крістіан [8][9].

Герб Міжнародної Дельфійської Ради (МДР)

Через 100 років після відродження античних Олімпійських ігор — в 1994 році представники громадських організацій з різних країн світу — Австрія, Аргентина, Німеччина, Греція, Казахстан, Кіпр, Китай, Лівія, Литва, Мексика, Нігерія, Польща , Росія, Словаччина, США, Філіппіни, Франція, Еквадор — на запрошення Крістіана Кірша прибутку в Берлін в Палац Шенхаузен [10][11] на Установчий конгрес Міжнародної Дельфійської Ради (МДР) [12][13].

Спочатку в російській пресі цю організацію називали — Міжнародний Дельфійський комітет, що підтверджується цитатами з публікацій 1995—1996 років.

Цитата: «Мировое Дельфийское движение существует с 1990 года. В 1994-м в Берлине был создан Международный дельфийский комитет с участием представителей России.» (М.Рутман. Европа, Азия, далее — везде. //«Вечерний Петербург», Санкт-Петербург, № 144, 08 августа 1995).

Цитата: «Международный Дельфийский комитет (МДК) был учрежден в декабре прошлого года в Берлине…» (Владимир Кузнецов. Возрождение Дельфийских игр. //«Санкт-Петербургские Ведомости», Санкт-Петербург, № 148 (1076), 08 августа 1995).

Цитата: «Автор идеи возрождения древних Игр, немецкий общественный деятель и бизнесмен Кристиан Кирш и Международный дельфийский комитет уже нашли единомышленников в 37 странах, а в августе 1995 года была создана межрегиональная общественная ассоциация «Дельфийское движение в России» (Наталия Сидорова. Дельфийский дым на берегах Невы. //«Невское Время», Санкт-Петербург, № 52 (1209), 20 марта 1996).

Цитата: «В 1994 году, в Берлине, был создан Международный Дельфийский комитет (с участием представителей России), являющийся организационным центром Дельфийских игр.» (Татьяна Лиханова. Оживить Оракула, чтобы получить важнейшие ответы. // «Северная столица», Санкт-Петербург, № 11 (73), 22 — 28 марта 1996).

Діяльність Міжнароднодної Дельфійської Ради (МДР) та Міжнародні Дельфійські рух відразу отримали підтримку ЮНЕСКО і Ради Європи [9][14]. Відомі люди зі світовим ім'ям письмово вітали міжнародну ініціативу щодо відродження Дельфійською ідеї [15].

Символіка міжнародного Дельфійського руху перегукується з Олімпійської символікою. Прапор з Дельфійським кільцями, об'єднаними в коло і нагадують квітка, розроблений Крістіаном Кіршем [10].

На Установчому конгресі було обрано керівництво МДР [9] — ініціатора створення міжнародного Дельфійського руху Крістіана Кірша учасники Конгресу обрали генеральним секретарем МДР, першим президентом Міжнароднодної Дельфійської Ради стала представниця Нігерії Ебун Акінола-Оякбола, президент африканського відділення «MMI» [16], а віце-президентом МДС був обраний представник Росії-доктор мистецтвознавства з Санкт-Петербурга, професор Ізалій Земцовський (нині проживає в США).

За прикладом Міжнародного олімпійського комітету Міжнародна Дельфійська Рада (МДР) основним джерелом фінансування розглядає приватний сектор [17]. Не можна сказати, що великі спонсори одразу висловили готовність підтримати нове починання [18], тому країни - господарі Дельфійських ігор, не обмежуючись приватним спонсорством, звертаються за необхідною організаційної та фінансовою підтримкою у свої державні органи.




Першими офіційними учасниками міжнародного Дельфійського руху були співзасновники МДР з різних країн світу [19], серед яких багато представників з Москви і Санкт-Петербурга [20]. Кількість країн-учасниць до 2003 року збільшилася до 38 [21].

Значимість МДР як міжнародної організації в 2003 році була підтверджена тричі: нагородженням ініціатора її створення Крістіана Кірша Почесним дипломом Московської міської Думи [22], та вірчі грамоти посла Санкт-Петербурга [23], а також врученням Крістіану Кіршу на Музейному острові Хомброіх нагороди за інновації [24].

Правління МДР за прикладом античної Дельфійської Амфіктіоніи, починаючи з 2001 року, отримало таку ж назву [25][26]. Правління обирається строком на два роки на сесіях МДР (Всесвітніх конгресах), приурочених до чергових Дельфійських ігор.

До нового складу Правління, обраний у вересні 2009 року на IX Сесії МДР, увійшли представники Німеччини, Індії, Китаю, Кореї, ПАР, Польщі, Росії, США, Філіппін, Франції [27]. На IX Сесії МДР були також затверджені три мови спілкування - англійська (офіційна мова), німецька та грецька.

Міжнародні зустрічі

Вся конкретна інформація англійською мовою про чергові майбутні Дельфійські ігри відкрито виставляється на сайті МДР. До участі запрошуються і ті країни, в яких на даний момент немає свого офіційного представництва в Міжнародної Дельфійської Ради (МДР).

Створення національних організацій[ред. | ред. код]

Співорганізаторами Дельфійських ігор (як дорослих, так і молодіжних) є дві організації - Міжнародний Дельфійський Рада та Національна Дельфійський організація, яка може називатися по-різному (Рада, Комітет, Асоціація, Спілка і т. п. [28][29].

Статут МДР та умови вступу до складу МДР національних Дельфійських організацій можна знайти у друкованих виданнях та на офіційному сайті МДР [30]. На прикладі документів, що стосуються НДР Росії, зрозуміла послідовна необхідність реєстрації національної організації у своїй країні, а потім отримання підтвердження про прийом до складу МДР [31]. Також необхідно погоджувати статутні положення національної та міжнародної організацій [32]. Після установи в 1994 році Міжнародної Дельфійської Ради (МДР) найбільшу активність у створенні національних Дельфійських організацій проявили Білорусія, Німеччина, Греція, Грузія, Китай, Нігерія, Росія, США, Філіппіни, Японія [33]. Первые региональные молодежные Дельфиады прошли в Грузии, Албании, России [34].

Національні Дельфійські організації розробляють свій власний логотип, включаючи в нього як складову частину символ Дельфійських ігор [35]. Та символіка включається також у логотипи міжнародних Дельфійських ігор [36] і в логотипи національних відбіркових змагань.

Поштові марки, присвячені Дельфійським подіям у Тбілісі / Грузія в 1997 році
Поштова марка, присвячена Першої міжнародної молодіжної Дельфіаде
Поштова марка, присвячена Другому Міжнародному Дельфійському конгресу

Національні Дельфійські організації країн-господарів чергових Ігор, за погодженням з МДР, випускають плакати, проспекти, поштові марки та іншу продукцію, присвячену як Дельфійським іграм, так і Конгресу МДР.

Дельфійські Ігри, що проводяться Міжнародної Дельфійської Радою (МДР), отримують письмові привітання від ЮНЕСКО і Рада Європи, від парламентів і глав держав, що є господарями чергових Ігор, від послів МДР в різних країнах світу, від відомих представників мистецтва [37][38][39].

При можливості національні Дельфійські організації відкривають свої офіційні сайти [40].

Рішення про місце проведення чергових Дельфійських ігор приймається, згідно зі статутними документами, на основі голосування членів Правління МДР, які для цього з'їжджаються на спеціальне засідання.

Після завершення Ігор національні Дельфійські організації відкрито виставляють фоторепортажі[41] або статті місцевої преси [42] про минулі чергових Дельфійських іграх на своїх сайтах і т.п.

Хронологія Міжнародних Дельфійськіх ігор[ред. | ред. код]

Перші Дельфійські ігри 2000 року для дорослих учасників, Москва / Росія. Шаню і Ван Чун Лі (Китай). Нагороди за художні досягнення в сучасному танці
Молодіжні Дельфійські ігри 2003 року, Дюссельдорф / Німеччина. Державний молодіжний симфонічний оркестр, (Білорусь)
Треті Молодіжні Дельфійські ігри 2007 року, Багіо / Філіппіни. Конкурс барабанщиків
Треті Дельфійські Ігри для дорослих учасників 2009 року, Чеджу / Південна Корея. Парад на вулицях
Year Event Location Theme
1997 Перши Молодіжні Дельфійські ігри Тбілісі / Грузія День Мрії
2000 Перші Дельфійські Ігри для дорослих учасників Москва / Росія Нове тисячоліття
2003 Другі молодіжні Дельфійські ігри Дюссельдорф / Німеччина Креативність і світ
2005 Другі Дельфійські Ігри для дорослих учасників Кучінг / Малайзія Відродження зникаючих традицій
2007 Треті молодіжні Дельфійські ігри Багіо Багіо / Філіппіни Мистецтво та культура для майбутнього наших дітей
2009 Треті Дельфійські Ігри для дорослих учасників Чеджу / Південна Корея В гармонії з природою


Рішення про місце проведення чергових Дельфійських ігор приймається, згідно зі статутними документами, на основі голосування членів Правління МДР, які для цього з'їжджаються на спеціальне засідання.

Після завершення Ігор національні Дельфійські організації відкрито виставляють фоторепортажі[43] або статті місцевої преси [44] про минулі чергових Дельфійських іграх на своїх сайтах і т.п.

З 1997 року проведено шість міжнародних Дельфійських ігор: три - для молоді та три - для дорослих учасників.

Патронат для Дельфійських ігор надають різні організації [45][46][47][48][49][50][51].

Дельфійський ритуал[ред. | ред. код]

Греція. Водна церемонія біля Кастальського джерела в Дельфах, введена до 15-річчя МДР

До 15-річчя створення Міжнародної Дельфійської Ради (1994-2009) був приурочений свій Дельфійський ритуал. Джерельна вода, привезена з Кастальського джерела у Дельфах, під час святкового відкриття третього Дельфійських ігор була урочисто змішана з водою, зібраної на горі Халласан і в різних провінціях острова Чеджу [52]. Цей водний ритуал символізує зв'язки античних гуманістичних традицій з сучасними ідеями культурного взаєморозуміння і мирного мистецького діалогу між різними народами планети. Надалі цей ритуал по аналогії з естафетою Олімпійського вогню буде починати «зворотний відлік» часу за шість місяців до відкриття чергових Дельфійських ігор [27][53].

Формат міжнародних Дельфійських ігор[ред. | ред. код]

Судячи з публікацій у російській пресі, формат Дельфійських ігор сучасності визначався і уточнювався на Установчому конгресі МДР в Берлін е в 1994 році і на першому Дельфійським конгресі в Санкт Петербург е в 1996 році [29][54].

Міжнародна Дельфійська Рада (МДР) видозмінила формат Дельфійських ігор в порівнянні з їх античним прототипом, враховуючи реалії нового часу [55].

Замість художніх і спортивних змагань, які прославляли в античних Піфійськіх іграх бога Аполлон а, введений широкий спектр категорій мистецтва та їх дисциплін, за якими в формі художнього діалогу між різними країнами і континентами під час Дельфійських ігор проводяться конкурс и, презентації, виставки і фестиваль ні програми [56]. При цьому МДР у своїх документах з самого початку наголошував, що культури, не вступаючи в конкуренцію, представляють свої мистецтва, щоб вчитися один у одного, завдяки зустрічам, спілкуванню і взаємної поваги [9][29].

Крім Ігор для дорослих учасників введені окремі Ігри для молоді. За узгодженням з Міжнародним Дельфійським Радою можна проводити різні відбіркові молодіжні ігри (регіональні, національні і навіть континентальні) для формування делегацій на чергові всесвітні молодіжні Дельфійські ігри [57].

За прикладом Олімпійських ігор відразу був запропонований чотирирічний ритм проведення Дельфійських ігор - як дорослих, так і молодіжних.

До нововведень МДР належить визначення шести дельфійських категорій мистецтва. Якщо в античних іграх при храмі Аполлона в Дельфах брали участь головним чином кифареда, співаки, флейтисти, атлети і наїзники, то за задумом МДС до програми сучасних Дельфійських Ігор можуть бути включені різноманітні дисципліни з шести категорій.[9][10][58], серед яких дві нові групи мистецтв: соціальні (культура міжособистісного спілкування, використання засобів масової інформації, розвиток освіти та організація дозвілля) та екологічні (захист навколишнього середовища, облаштування ландшафту і т. д.) [21][29]. Організатори чергових міжнародних Дельфійських ігор за погодженням з МДС мають право вибирати художні номінації для конкурсів, презентацій та виставок, спільно визначаючи наскрізну тематику Ігор і їх новий девіз.

Створена в 2004 році Комісія МДС з мистецтва продовжує уточнювати дельфийские категорії і дисципліни, а також критерії оцінок мистецьких конкурсів, правила для учасників і види Дельфійських нагород. Всі активні учасники Ігор отримують Дельфійські сертифікати. За значні досягнення можуть присуджуватися спеціальні нагороди:

• Дельфійська медаль

• Дельфійська лира

• Дельфійська лаврова гілка

Дельфійські події[ред. | ред. код]

Організовувані МДР міжнародні зустрічі та концертні виступи в інтервалах між черговими Дельфійським іграми сприяють подальшому уточненню та поширенню Дельфійською ідеї в сучасному світі. За підсумками проведення Міжнародної Дельфійської Радою (МДР) під патронатом ЮНЕСКО [59] Свята Дельфійських ігор на Міжнародній туристської біржі ITB в Берліні в 2010 році [60][61][62], прийнято рішення організувати в 2011 році на ITB Berlin поряд з Дельфійським концертом, конкурс короткометражних фільмів «Delphic Art Movie Award 2011» [63][64][65].

Свято Дельфійських ігор на Міжнародній туристської біржі в Берліні-2010
Музична етногрупа «Beles». Традиційні мелодії (Казахстан)
Ансамбль «Rhine Power Pipe Band» (Німеччина). Шотландська музика
Група «Sound of Korea». Народні пісні і танці (Південна Корея)

Міжнародна Дельфійська Рада і НДР Росії[ред. | ред. код]

Росія з самого початку відігравала активну роль в становленні Міжнародного дельфійського руху [66][67]. У 1995 році в Санкт-Петербурге була заснована і зареєстрована попередниця Національної Дельфійської Ради Росії - Міжрегіональна Громадська Організація «Дельфійські рух в Росії» [68]. Саме в Санкт-Петербурзі пройшов в 1996 році перший Міжнародний Дельфійський Конгрес під патронатом Ради Європи [9][14][69], де була прийнята Дельфийская Хартія, згідно з якою Дельфійські Ігри нового часу повинні проводитися один раз на чотири роки [70].

Національна Дельфійська Рада Росії (НДР Росії) розпочала свою діяльність у грудні 1998 року, коли відбулася установча конференція в Курську, в роботі якої взяв участь генеральний секретар Міжнародної Дельфійської Ради - Крістіан Кірш. 19 березня 1999 Національна Дельфійська Рада Росії була зареєстрована в Міністерство юстиції Російської Федерації і незабаром, згідно зі статутом МДР, офіційно прийнята до складу Міжнародної Дельфійської Ради [71].

26 червня 2000 керівник НДР Росії В. М. Понявін звернувся до Генерального секретаря МДР Крістіану Кіршу з проханням прийняти рішення про проведення Перших Всесвітніх Дельфійських Ігор у Москві в період з 1 по 10 грудня 2000 [72].

Однак пізніше НДР Росії, що входив з 1999 року до складу МДР, відокремився від Міжнародної Дельфійської Ради, і на більшості російськомовних сайтів з'явилися твердження, що саме Росія відродила Дельфійський ідею в 2000 році [73].

На других Дельфійських Іграх у Кучінг / Малайзія в 2005 році Росія не тільки відсутня серед країн-учасниць, але і в новинах БіБіСі можна було прочитати про спроби якоїсь «російської групи» вплинути на уряд Малайзії з метою заборонити проведення цих Ігор[74].

Незважаючи на відділення НДР Росії від Міжнародної Дельфійської Ради (МДР), російські делегації продовжують брати участь у міжнародних Дельфійських іграх [19][37][75][76][77][78].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Святилища Аполлона: Дельфы и Делос на сайте Греческого культурного центра
  2. Delphi Festivals, Greece(англ.)
  3. а б Е. Бовкун. Господин Кирш ждет ответа. //«Известия», Москва, № 25 (22563), 24 января 1989.
  4. Panorama. Delphische Spiele als Reflexion ihrer Zeit. «Athener Zeitung», Nr. 55, 16. Dezember 1994. (нім.)
  5. Günter Görtz. Belebung der Antike? «Neues Deutschland», 27. Februar 1996. (нім.)
  6. К.И.Якубович. Небывало! Невиданно! Здорово! * IDC * International * Delphic * Committee * проект века. //«Российская Музыкальная Газета» ежемесячное издание Союза композиторов РСФСР, № 9, 1988 года
  7. Письмо Генерального директора ЮНЕСКО Федерико Майора Сарагосы. 26 мая 1988 года (фр.)(нім.)(англ.)
  8. А.Николаев. Афины. За ответом — в Москву. //«Известия», Москва, № 10 (22913), 9 января 1990. Цитата: Выбрать именно Грецию центром своей деятельности на ближайшие годы господин Кирш решил не случайно. Идея нового международного форума музыкальной культуры выкристаллизовалась в проект воссоздания Дельфийских игр — своеобразного аналога олимпийских состязаний.
  9. а б в г д е Татьяна Лиханова. Оживить Оракула, чтобы получить важнейшие ответы. //«Северная столица», Санкт-Петербург № 11 (73), 22 — 28 марта 1996. Цитати: Начало всемирному Дельфийскому движению нашей эпохи было положено возникновением в Женеве Международного общества «Musica Magna». Именно этим обществом, возглавляемым Иоганном Кристианом Берхардом Киршем (ФРГ), и был предложен уникальный проект «нового форума нового времени». <...> Европейский Совет предложил грант своего патронажа Первому Дельфийскому конгрессу, проводимому в Санкт-Петербурге, и подтвердил свою готовность поддерживать Дельфийское движение в целом.
  10. а б в Ralf Schuler. Pythia von Pankow. J.C.B.Kirsch will die Delphische Spiele. «Die Welt», Nr.156, 6./7. Juli 1996. (нім.)
  11. Hans-Georg Torkel. Idee und Geschichte der Delphischen Bewegung «Innovations Forum», page 23, 2-2003. (нім.) (Ганс-Георг Торкель. Идея и история Дельфийского Движения. «Innovations Forum», 2/03, Стр.23)
  12. Владимир Кузнецов. Возрождение Дельфийских игр. //«Санкт-Петербургские Ведомости», Санкт-Петербург, № 148 (1076), 08 августа 1995 г.
  13. Юлия Дмитриева. Дельфийский транзит Греция — Петербург. //«Невское время», Санкт-Петербург, № 144 , 08 августа 1995 г.
  14. а б С. Ленский. Брянск готовится стать пупом земли. //«Брянский рабочий» (Брянск), 11 сентября 2002 года.
  15. Фрагменты значительных приветствий
  16. Nigerian women heads Cultural Olimpics movement. «Daily Times», № 20, page 29, January 6, 1995. (англ.) Цитата: …(Mrs) Ebun Akinola Oyagbola who is the president of Musica Magna International for Africa South of the Sahara. Перевод: …(Г-жа) Эбун Акинола-Оякбола, президент «Musica Magna International» по Африке к югу от Сахары.
  17. Ekkehard Maaß. Die Delphische Bewegung."Berliner Zeitung", Nr.125, 2. Juni 1997. (нім.) Цитата: Finaziert werden sollen die Spiele durch private und öffentliche Spenden, durch Erträge aus Übertragungsrechten, Merchandise-Verträgen und durch Stiftungen. Перевод: Игры финансируются частными и общественными спонсорскими вкладами, доходами от прав на вещание, контрактами мерчендайзинга и фондами.
  18. Cornelia Krüger. Traum von einer Olympiade der Kunst. «Mitteldeutsche Zeitung», Nr.186, 11. August 1995. (нім.)
  19. а б Марина Чернявская. Дельфийские игры современности //«Педагогика искусства»: электронный научный журнал — Москва, № 2 2008
  20. Соучредители Международного Дельфийского Совета
  21. а б Пресс-центр Думы сообщает на сайте Московской городской Думы, архив 2003
  22. [http://www.delphic-games.com/english/03games/chronology02.htm Награждение Почетным дипломом
  23. Награждение Верительной грамотой
  24. «Neuss-Grevenbroicher Zeitung», Nr.201, 30. August 2003.(нім.) Цитата: (нім.) «Neue Impulse an die Gesellschaft geben». Verleihung des Innovationspreises 2003 auf der Museumsinsel Hombroich. Die Träger des Innovationspreises: Richard Breuer, Professor Fritz Popp, Christian Kirsch und Moderator Hans Georg Torkel. Перевод с немецкого: «Дать обществу новые импульсы». Присуждение Инновационной премии на Музейном острове Хомброих. Среди награждённых— Кристиан Кирш.
  25. Executive Board (Amphictyony)(англ.)
  26. Правление (Амфиктиония) сегодня
  27. а б IDC Executive Board / Spiritual unification of Delphi and Jeju (англ.)
  28. Алексей Сердитов. Дельфийцы поют, играют, Аполлона вспоминают. //«Смена», Санкт-Петербург № 81 (21164-21168), 08 августа 1995
  29. а б в г Наталия Сидорова. Дельфийский дым на берегах Невы. //«Невское Время», Санкт-Петербург, № 52 (1209), 20 марта 1996 года
  30. Устав МДС(англ.)
  31. Підтвердження вступу НДР Росії в МДР. 24 березня 1999
  32. Офіційні листи НДР Росії. 1 листопада 1999
  33. Артемий Понявин. Вместе лучше… //«Трибуна», № 192, 12 октября 2000 года]
  34. Игорь Побережский. Идея. Москва Дельфийская. //«Новая Берлинская Газета», Берлин, № 15, 13 — 19 декабря 1996 года
  35. Логотип Дельфийского Совета Германии
  36. Chronology of the Delphic Games of the Modern Era (англ.)(нім.)
  37. а б Марина Чернявская. Дельфийские игры — вчера, сегодня, завтра //«Педагогика искусства»: электронный научный журнал — Москва, № 4 2009
  38. Привітання Олени Образцової на адресу Дельфійських Ігор 2009 (англ.)
  39. Привітання Вадима Тюльпанова на адресу Дельфійських Ігор 2009
  40. Сайт Дельфійської Ради Німеччині(нім.)
  41. III Delphic Games 2009 in Jeju Documentors «Electromedia», Sep 13,'09 (англ.)
  42. Зеркало прессы (Pressespiegel) 2009 (нім.)
  43. III Delphic Games 2009 in Jeju Documentors «Electromedia», Sep 13,'09 (англ.)
  44. Зеркало прессы (Pressespiegel) 2009 (нім.)
  45. UNESCO letter 1997
  46. Council of Europe letter 1997
  47. Parlament of Georgia letter 1997
  48. Council of Europe letter 2000
  49. Council of Europe letter 2003
  50. UNESCO letter 2005
  51. President Republic of Philippines 2007
  52. Дельфийский ритуал /Третьи Дельфийские игры, Чеджу-2009
  53. Lee Kyung-min. Top Artists to Gather at 3rd Jeju Delphic Games September 7th, 2009 (англ.)
  54. Татьяна Лиханова. Петербург — Дельфы Севера. Генеральный секретарь Международного Дельфийского комитета Кристиан Кирш отвечает на наши вопросы. //«Северная столица», Санкт-Петербург, № 11 (73), 22 — 28 марта 1996 года
  55. Художественное воспитание и Дельфийские Игры (англ.)
  56. International Delphic Council // kultur datenbank(нім.)
  57. Молодёжные Дельфийские Игры охватывают весь мир
  58. Категории искусств и их дисциплины
  59. Document UNESCO-2010, Intergovernmental Organizations (IGO), page 19 — International Delphic Council (англ.)
  60. Праздник Дельфийских Игр на ITB в Берлине, 14 марта 2010 (нім.)(англ.)
  61. Pressemitteilungen, ITB Берлин 2010 (нім.)
  62. Oliver Heilwagen. Delphi goes Dancefloor 22.03.2010 (нім.)
  63. Delphic Art Movie Award 2011 (нім.)
  64. Поддерживаемые проекты. Unterstützte Projekte ITB Berlin - 2011 (нім.)
  65. ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ (англ.)
  66. Л.Вартазарова. Дельфийское движение — ставка на молодежь Greek.ru 21.05.2003
  67. Астраханцы на Дельфийских играх на сайте министерства Астраханской области, 3 мая 2005
  68. Виктор Николаев. Российская штаб-квартира Дельфийских игр разместится в Петербурге «Санкт-Петербургское ЭХО», № 30(143), 09 августа 1995
  69. Дельфийский конгресс в Санкт-Петербурге.// «Час Пик», Санкт-Петербург, № 26 (531), 09 февраля 1996 года
  70. Юлия Дмитриева. Дельфийский транзит Греция — Петербург. //«Невское время», Санкт-Петербург, № 144 , 08 августа 1995 г. Цитата: Место проведения игр каждые 4 года будет меняться…
  71. Василий Лановой вызывает на старт. //«Россия» (Москва), 22 августа 2002 года Цитата: И вот следующая знаменательная дата — 19 марта 1999 года: Национальный Дельфийский совет России зарегистрирован в Минюсте России как общероссийская общественная организация. Спустя месяц Национальный Дельфийский совет России официально признан Международным Дельфийским советом
  72. Официальное обращение НДС России. 26 июня 2000
  73. Ольга Танасийчук. Дельфийцы тоже спорят//«Кiевскiй телеграфЪ», 9 — 15 октября 2009, № 41 (491)
  74. Jonathan Kent. Malaysia boycotts arts festival «BBC News», 2 September 2005. (англ.) Цитата: Officials say their government caved in to pressure from a Russian group which claims to have the right to stage the games after it broke away from the Delphic Movement's governing body. It's a far cry from the peace and understanding which are supposed to be prevalent during the week-long event. Перевод: Должностные лица говорят, что их правительство уступило давлению со стороны русской группы, которая предъявляет претензии на право проводить игры после того, как она откололась от руководящего органа Дельфийского Движения. Ситуация далека от мира и взаимопонимания, которые, как предполагалось, будут превалировать во время недельного мероприятия
  75. Дельфійський календар 2009. Delphic Greetings from Baguio City to Jeju
  76. Валентина Анопова
  77. Дельфійський календар 2010. Delphic Games in Jeju. Impressions in drawings
  78. О.Федулова. Дельфийские игры. «Личность и Культура», №3— 2010

Посилання[ред. | ред. код]


Категория:Дельфийские игры современности Категория:Культура Категория:Искусство Категория:Конкурсы Категория:Фестивали Категория:Выставки Категория:Культурное наследие Категория:Появились в 1994 году