Леіф Девідсен

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Леіф Девідсен
Народився 25 липня 1950(1950-07-25)[1] (73 роки)
Otterupd, Норфюнс, Південна Данія, Данія
Країна  Данія
Діяльність журналіст, письменник
Нагороди

CMNS: Леіф Девідсен у Вікісховищі

Лейф (Леіф) Девідсен (дан. Leif Davidsen; нар. 25 липня 1950, Оттерап) — данський прозаїк та журналіст.

Біографія[ред. | ред. код]

Народився 25 липня 1950 року в данському містечку Оттерап. Отримавши журналістську освіту, в 1977 році він почав працювати в Іспанії фрілансером на Данському радіо. В 1980 році Лейф почав виходити з новинами про Радянський Союз та робити огляди про новини з Росії для Данського радіо. З 1984 до 1988 років він працював у Москві. Як журналіст активно подорожував по всьому світу. Коли Девідсен повернувся до Данії, то почав працювати шеф-редактором іноземних новин на Данському радіо. З 1996 року виступав редактором серіалу «Данська мрія» про життя сучасної Данії. У 1991 році отримав Премію Данських книгопродавців «Золотий Лавр» (дан. De Gyldne Laurbær) за його роман «Останній шпигун».

Із 1999 року Лейф Девідсен займається письменницькою діяльністю.

Основні роботи[ред. | ред. код]

Девідсен пише політичні трилери, які відображають життя людини в цьому плинному і змінному світі. Навіть якщо переважна більшість героїв мають данське походження, дія відбувається за кордоном.

Девідсен опублікував свою першу книгу «Нечисті союзи», або «Обман сардин» в 1984 році. Цей роман був присвячений життю Країни Басків після смерті Франко.

Що стосується інших романів, то можна виділити наступні:

  • «Російська співачка» — роман присвячений періоду падіння комунізму. Йдеться про данського дипломата, який переймався проблемами корупції та вбивств. Герой закохався у чарівну співачку в Московському нічному клубі.
  • «Останній шпигун» — роман розповідає про полювання на російського шпигуна в Данській адміністрації після падіння Берлінського муру.
  • «Сербський данець» — роман про сербського чоловіка із данським корінням.
  • «Ворог в дзеркалі» — описує події Американської війни проти тероризму після 11 вересня 2011 року та атак проти США.
  • «Фотограф Лайм» — роман про життя данського фотографа, який працює в Іспанії. Книга містить в собі історичні спогади автора за останні 30 років.
  • «Невідома дружина» — історія данського подружжя, яке поїхало до Росії. Дружина, яка має російське коріння, раптово зникає.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. ČSFD — 2001.