Литвин Віталій Сергійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Віталій Литвин
Віталій Сергійович Литвин
 Капітан
Загальна інформація
Народження
м. Вінниця
НаціональністьУкраїнець
Військова служба
ПриналежністьУкраїна Україна
Вид ЗС Національна гвардія
Війни / битвиРосійсько-українська війна
Нагороди та відзнаки
Герой України

Віталій Сергійович Литвин (нар. м. Вінниця) — український військовослужбовець, капітан Національної гвардії України, учасник російсько-української війни.

Життєпис

[ред. | ред. код]

З 2014 року служить у ЗСУ.[1]

Відзначився під час повномасштабного російського вторгнення військ в Україну. Як командир взводу розвідки спеціального призначення батальйонно-тактичної групи Нацгвардії виявив особисту мужність і героїзм під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України. Під його управлінням особовий склад здійснив спецоперації з відсічі російської збройної агресії біля с. Гречишкине Щастинського району, міст Сіверськодонецьк і Рубіжне Сіверськодонецького району на Луганщині.

на 2024 році веде військову службу в 4 БрОП.[1]

Нагороди

[ред. | ред. код]
  • звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» (5 червня 2022) — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі[2].

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. а б Армія TV – Військове телебачення України (26 травня 2024), Про найдосвідченішу армію світу, злість на ухилянтів, стандарти НАТО – герой України Віталій Литвин, процитовано 28 травня 2024
  2. Указ Президента України від 5 червня 2022 року № 392/2022 «Про присвоєння звання Герой України»