Музичний фестиваль імені Кос-Анатольського

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Музичний фестиваль
імені Кос-Анатольського
Жанр класична музика
Дати щорічно
Місце проведення м. Коломия, Івано-Франківська область Україна
Роки існування з 1987

«Музичний фестиваль імені Кос-Анатольського» — український фестиваль класичної і популярної музики.[1] Найстаріший в Україні фестиваль, який відбувається щорічно. [2]

Історія[ред. | ред. код]

Фестиваль заснований у 1987 році на вшанування пам'яті відомого українського композитора Анатолія Кос-Анатольського та відбувається щорічно в місті Коломия Івано-Франківської області.

Традиційно на фестивалі виконуються твори Кос-Анатольського та інших композиторів, відбуваються наукові конференції, зустрічі з композиторами і відомими діячами культури, концерти класичної і популярної музики.

Перший фестиваль у 1987 році складався із концерту із багатьма хорами, виконувалася Соната Ференца Ліста, етюди Фридерика Шопена, твори Олександра Скрябіна.

У 2010 році один із днів фестивалю був присвячений музиці Шопена у виконанні провідних музикантів Ягелонського університету. Також був день, присвячений Михайлу Вербицькому — автору національного гімну, засновнику Перемишльської композиторської школи.[3]

У 2017 році до 30-річчя фестивалю видано книжку з повним переліком концертної програми за ці роки.[4]

Учасники фестивалю[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Література[ред. | ред. код]

  • Грабовський В. XXIX Музичний фестиваль ім. Анатоля Кос-Анатольського в Коломиї / В. Грабовський // Українська музика. - 2016. - Число 2. - С. 114-117.

Посилання[ред. | ред. код]