Міла Зеленська

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Міла Зеленська (нар. 24 березня 1992, Лозова, Харківська область) — українська виконавиця, автор пісень. Сестра американської та російської акторки Марії Машкової.

Міла Зеленська
Зображення
Зображення
Основна інформація
Дата народження24 березня 1992(1992-03-24) (32 роки)
Місце народженняЛозова, Харківська область, Україна
Роки активностіз 2019
ГромадянствоУкраїна Україна
Національністьукраїнка
ПрофесіїСпівачка, маркетолог
Жанрипоп

Життєпис

[ред. | ред. код]

Міла Зеленська народилась у місті Лозова, Харківська область у 1992 році у родині Тетяни Зеленської та Юрія Назаренко.

2009 року закінчила Харківську загальноосвітню школу № 35 у Харкові.

2009 року вступила до Харківського націонльного університету імені В. Н. Каразіна за спеціальністю «Філологія» закінчивши його у 2014 році з дипломом магістра.

З 2019 року пробує себе у музиці та стає автором та виконавицею власних пісень. Наразі нових пісень не випускає.

Переїзд до Австрії

[ред. | ред. код]

3 березня 2022 року під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну Міла Зеленська разом із сином Артемом переїжджають до Австрії, де проживають дотепер.

Проект «Надєждіни»[1]

[ред. | ред. код]

Вперше згадки у ЗМІ про Мілу Зеленську з'являються у 2023 році, після того, як на її сторінці та сторінці Марії Машкової у Instagram з'являється інформація про те, що вони є сестрами та мають спільних прапрабабусю та прапрадідуся[2] [3] [4].

Прародичами Міли Зеленської є Меланія Францівна Зеленська (Севрук) та Євген Осипович Зеленський, який був революціонером, що протистояв Володимиру Леніну. Прапрабабуся Міли писала особистий щоденник, у якому з жіночої точки зору описували тогочасний політичний стан, та як це — бути жінкою революцінера. Саме цей щоденник стане основою для проекта «Надєждіни», а саме — книги та моновистави за його мотивами. Разом із сестрою Марією Машковою Міла презентувала виставу та книгу у Молдові у жовтні 2023 року [5].

Вистава «Надєждіни» Марії Машкової була тепло принята глядачами у Молдові та США, тому невдовзі був запланований тур Європою. Міла активно бере участь у промо проекту, бере участь у інтерв'ю для YouTube та телебачення. Сестри разом дали інтерв'ю для популярного YouTube — проекту російської журналістки — іноагентки Катерини Гордєєвої «Скажи Гордеевой» [6].

Дискографія

[ред. | ред. код]

Сингли

[ред. | ред. код]

* «Ну давай, расскажи» (2019)

* «Ничего ему» (2020)

Посилання

[ред. | ред. код]
  1. Instagram. www.instagram.com. Процитовано 6 травня 2024.
  2. У доньки актора-путініста Машкова в Україні знайшлася сестра – родичка революціонера Зеленського. ТСН.ua (укр.). 22 вересня 2023. Процитовано 6 травня 2024.
  3. Малай, Катерина (21 вересня 2023). У дочери путиниста Владимира Машкова нашлась сестра в Украине из семьи Зеленских. Фото и подробности. OBOZREVATEL NEWS (рос.). Процитовано 6 травня 2024.
  4. Дочь путиниста Владимира Машкова нашла в Украине сестру - харьковчанку из рода Зеленских. Апостроф (рос.). Процитовано 6 травня 2024.
  5. Дочь путиниста Машкова впервые встретилась с сестрой из Харькова – родственницей революционера Зеленского. ТСН.ua (рос.). 16 жовтня 2023. Процитовано 6 травня 2024.
  6. Мария Машкова и Мила Зеленская: «Как будто умер и родился заново» // «Скажи Гордеевой» (укр.), процитовано 6 травня 2024