Наталія Орейро

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Наталія Орейро
Natalia Oreiro
ісп. Natalia Marisa Oreiro Iglesias
Ім'я при народженні Natalia Marisa Oreiro Iglesias Poggio Bourié
Народилася 19 травня 1977(1977-05-19)[1][2] (46 років)
Монтевідео, Уругвай
Громадянство  Уругвай
 Росія[3]
 Іспанія
Діяльність співачка, модель, кіноакторка, телеакторка, авторка пісень, модельєрка, бізнесвумен, акторка, Посол доброї волі ООН
Заклад ЮНІСЕФ
Роки діяльності 1994 — дотепер
Чоловік Рікардо Мольйо (з 2001 р. - дотепер)
Діти Мерлін Атауальпа Мольйо Орейро (2012 р.н.)
IMDb ID 0649638
Автограф
Нагороди та премії

CMNS: Наталія Орейро
Natalia Oreiro
у Вікісховищі
Q:  Висловлювання у Вікіцитатах

Наталія Орейро (ісп. Natalia Oreiro, нар. 19 травня 1977(19770519)) — уругвайська і аргентинська співачка, акторка, дизайнерка та модель. Отримала популярність в Україні завдяки головним жіночим ролям в аргентинських серіалах «Багаті і знамениті» і «Дикий янгол», останній з яких показали на телеканалі «Новий канал» в 2002 році. З 2011 року — Посол доброї волі ЮНІСЕФ в регіоні Ріо-де-Ла-Плата (Аргентина і Уругвай). 2012 року аргентинська газета «La Nación» назвала Орейро «королевою теленовел».

Біографія[ред. | ред. код]

Наталія Орейро, вересень 2010 р.

Народилася 19 травня 1977 р. в Монтевідео (Уругвай).

Її мати Мабель Орейро працювала раніше перукаркою (зараз — домогосподарка), батько Карлос Орейро займається комерцією. Старша сестра Адріана — власниця магазину одягу.

Коли Наталії було 8, вона почала вчитися акторській майстерності. В 12 років почала зніматися в уругвайській рекламі. У 14 була обрана головною помічницею в шоу «Шуші» (Xuxa — знаменита бразильська співачка і телеведуча) з багатьох претенденток з інших країн, вона супроводжувала Шушу в її подорожах і представляла її на особливих подіях.

У 16 років Орейро вирушила в Буенос-Айрес, щоб взяти участь у кастингах на ролі в серіалах. Перемогти на кастингах їй вдалося не відразу, але вреші вона зробила це: на одному з кастингів їй дісталася невелика роль у серіалі «Непокірне серце», де вона познайомилася з Пабло Ечаррі.

Після цього виконала маленьку роль в серіалі «Ніжна Ана» і одну з головних ролей в серіалі «Моделі 90-60-90». Але справжній успіх і слава прийшли серіалу «Багаті і знамениті», де її партнером був Дієго Рамос.

Після цієї зйомки Орейро на початку 1998 року пішла працювати в Telefe, де Густаво Янкелевич запропонував їй головну роль в картині «Аргентинець в Нью-Йорку». Фільм мав великий успіх. В цей же час за підтримки Янкелевича вона випустила перший сольний диск «Наталія Орейро». Диск надходить у продаж в Аргентині 28 січня 1999 року, а 10 лютого 1999 року виходить і його міжнародна версія. Завдяки таким синглам, як і «Cambio dolor» («Міняю біль») і «Me muero de Amor» («Я вмираю від любові»), Орейро стала ще відомішою, а сам диск незабаром став золотим. В Аргентині диск був проданий тиражем в 750 000 копій, ще біля 1 мільйона копій було продано в країнах Латинської Америки і в Східній Європі.

Наступна роль Орейро на «TELEFE» — Мілагрос / Чоліто в серіалі «Дикий ангел», знімання якого почалося в листопаді 1998 року. За словами акторки, вона брала активну участь у створенні образу Мілагрос, придумувала сценарій. Саме ця роль принесла акторці славу й любов численних фанатів в усьому світі. До того ж, серіал «Дикий янгол» переміг на конкурсі «Онлайн 2000» в Ізраїлі.

Закінчивши знімання в «Дикому янголі» в серпні 1999 року, в грудні 1999 року Орейро береться до запису другого диска. Альбом «Tu veneno» («Твоя отрута») виходить в Аргентині в серпні 2000 року. Міжнародна версія альбому побачила світ 19 вересня 2000 року. Завдяки таким успішним синглам, як «Tu veneno» («Твоя отрута»), «Rio de la Plata» («Ріо-де-ла-Плата») і «Como te Olvido» («Як тебе забути»), продаж диска перевалив за 2 мільйони копій.

На початку жовтня 2000 року, після 6 років стосунків, акторка пережила важкий розрив з Пабло Ечаррі. Однак вона дає в цей час велику кількість концертів і постійно перебуває у роз'їздах. 29 січня 2001 року вирушає в перше велике гастрольне турне. Співачка дає концерти в Аргентині, Уругваї, Чилі, Колумбії, Венесуелі, на Пуерто-Рико, в США, Іспанії, Польщі, Угорщини, Греції, Болгарії, Туреччині і в Росії. В одному з концертних турів вона знімається в кліпі до пісні «Como te Olvido» в замку Дракули.

У листопаді 2001 року Орейро познайомилася з 44-річним лідером рок-гурту «Dividios» Рікардо Мольо, а на початку 2002 року одружилася з ним.

У 2002 році акторка знімається в серіалі «Качорра» з Пабло Раго. Восени 2002 року виходить її третій сольний альбом «Turmalina». Продаж диска досяг 1,5 мільйона копій. У січні 2003 року Орейро знову вирушає у світове турне і дає концерти в 14 країнах світу, в тому числі в Росії та Білорусі. На всіх концертах був аншлаг. Через 2 роки, наприкінці квітня 2005 року, знову приїжджає в Росію для знімання в 16-серійному фільмі «У ритмі танго». У травні 2005 року бере участь у благодійній акції «Золоте серце». На церемонії Орейро виконує пісню «Alas de Libertad» в сукні від Dior і підкорює публіку. На початку лютого 2006 року починає зніматися в серіалі «Ти — моє життя», де її партнером знову стає Факундо Арана. Знімання мало закінчитися ще в серпні, але завершилося лише на початку 2007 року.

Робота в серіалі відклала запис 4-го сольного альбому, і дата його виходу була намічена на липень 2010 року, проте пізніше Орейро відмовилася від роботи над диском. В інтерв'ю журналу «Gente» в листопаді 2008 року мисткиня розповіла, що її чоловік, Рікардо Мольйо, пропонує їй записати диск з саундтреками до серіалів («Бажання», «Ти моє життя», «Аманда О»).

З 2005 року Наталія Орейро дотримується молочно-вегетаріанської дієти.

Вона ​​велика любителька футболу — в серіалах з її участю часто з'являються футбольні м'ячі, з якими вона жонглює і грає; з дитинства вона вболіває за клуб «Рампль Хуніорс» з Монтевідео; перед чемпіонатом світу 2002 року вона була обрана «хрещеною мамою» збірної Уругваю, також симпатизує збірній Аргентини.

У 2010 році Наталія Орейро розпочала процедуру отримання аргентинського громадянства (поряд з уругвайським та іспанським): «Я хочу стати аргентинською громадянкою, тому що ця країна для мене стала всім … Я дотримуюся лівих політичних поглядів і голосую в Уругваї. Але скоро я зможу голосувати і тут, в Аргентині. Це дуже важливо для мене».

9 вересня 2011 року було оголошено, що Наталія Орейро стала Послом доброї волі в регіоні Ла-Плати, тобто в Аргентині та Уругваї.

На своєму офіційному сайті Орейро 14 липня 2011 року зробила заяву про вагітність. 15 серпня в гостях у Сусани Хіменес Орейро сказала, що з жовтня хоче зробити перерву в кар'єрі, після чого можливо повернеться на телебачення з новим серіалом. 26 січня 2012 року Наталія Орейро в одній з клінік Буенос-Айреса народила сина Мерліна Атауальпа вагою 3 кг 474 г.

2012 року на каналі «Moviecity» вийшов колумбійський серіал «Лінч» з Наталією Орейро і Хорхе Перугоррія в головних ролях.

21 травня 2013 року на Каннському кінофестивалі, в секції «Особливий погляд», відбулася світова прем'єра фільму «Вакольда» режисера Лусії Пуеннсо. Головні ролі виконали Наталія Орейро, Дієго Перетті та Алекс Брендемюль. Картину тепло прийняла критика, вона мала обмежений прокат у кінотеатрах США і Європи, у міжнародному прокаті фільм локалізували як «Німецький лікар». Картина брала участь у безлічі кінофестивалів і навіть була обрана представляти Аргентину на премії «Оскар», але не потрапила до підсумкового шорт-листа.

2013 року Орейро знялася в комедійному серіалі «Тільки ти» з Адріаном Суаром. Серіал мав високі рейтинги і був тепло прийнятий критикою. За роль Аврори Орейро здобула другу премію «Martin Fierro» в категорії «Найкраща комедійна акторка».

У 2014 році Орейро відновила музичну кар'єру, виступивши в турне Східною Європою під назвою «Наша Наташа». Вона виступила загалом у 19 російських містах.[4] Найбільший концерт відбувся в «Олімпійському» в Москві, зібравши рекордні понад 60 тисяч осіб.[5]

Пізніше вона записала російську версію пісні «Me muero de amor» з відеокліпом, у якому знявся Факундо Арана.[6]

У 2015 році Орейро знову повернулася на телебачення в драматичному серіалі «Серед канібалів». Режисером став володар премії «Оскар» Хуан Хосе Кампанелла, а партнерами Бенхамін Вікунья і Хоакін Фурріель. У листопаді того ж року вона виступила в Санкт-Петербурзі на фестивалі «Супердискотека 90-х».

2020—2021 року Орейро була ведучою телепрограми «Got Talent Uruguay», а 2022 року — шоу талантів «Голос Уругвай».

1 березня 2022 року Наталія Орейро виступила за припинення бойових дій в Україні та виклала чорну фотографію зі словами «Ні війні» двома мовами — російською та іспанською — у себе на сайті.[7]

Ролі у фільмах та серіалах[ред. | ред. код]

Наталія Орейро в Каннах в 2007 році
Дизайнерська фірма «Орейро» (назва в множині)
Рік Українська назва Оригінальна назва Роль
1992 с Висока комедія Alta comedia Екстра
1994 с Непокірне серце Inconquistable corazón Екстра / Віктория
1995 с Ніжна Ана Dulce Ana Вероніка
1996 с Моделі 90-60-90 90-60-90 modelos Люсія Перальта
1997 с Багаті та знамениті Ricos y famosos Валерія Гарсія Мендес де Салерно
1998 с Касабланка (Зелені оченята) Ojitos verdes Роса
1998 ф Аргентинець в Нью-Йорку Un argentino en New York Вероніка де Річчі
1998 с Дикий ангел Muñeca brava Мілагрос Экспосіто ді Карло Міранда
2002 с Качорра Kachorra Антонія Герреро «Качорра»
2003 ф Клеопатра Cleopatra Мілагрос
2004 с Містечко Бажання El Deseo Кармен
2005 с Трофеї Botines Рене
2005 ф Війна гімназій La guerra de los gimnasios телеакторка
2006 с В ритмі танго V ritme tango Наталія Соланос
20062007 с Ти — моє життя Sos mi vida Есперанса Муньйос «Моніта»
2007 ф Фільмець La peli Лола Монтеро
2007 ф Можливі життя Las vidas posibles Марсія Міконі
20082009 с Аманда О Amanda O Аманда О
2009 ф Музика в очікуванні Música en espera Паула Отеро
2009 ф Франція Francia Крістіна Марсела
2010 ф Місс Такуарембо Miss Tacuarembó Наталія Прато «Кристал» / Кандіда Лопес
2011 ф Моє перше весілля Mi primera boda Леонора Бельямі
2011 ф Підпільне дитинство Infancia clandestina Чаро
2011 ф Свобода для Джо Freedom for Joe Рейчел де лос Ріос
2011 ф Погана Mala Росаріо
2012 с Повідомлення з гробу (Лінч) Lynch Ісабель де Лінч
2012 ф Блакитний Маврикій The Blue Mauritius
2013 с Тільки ти Solamente vos Аврора
2013 ф Вакольда The German Doctor Єва
2013 с Канібали Cannibals Аріана
2016 ф Жильда Gilda, no me arrepiento de este amor Жильда
2018 с Господар El host -
2022 с Йосі, розкаяний шпигун Iosi, el espía arrepentido Клаудія
2022 с Свята Евіта Santa Evita Ева Перон

Комерційні проєкти[ред. | ред. код]

Las Oreiro — дизайнерський одяг двох сестер і партнерів Адріани та Наталії.

У 2008 Наталія уклала контракт з Dori Media Group і розпочала знімання серіалу «Аманда О», що розповсюджувався винятково через інтернет.

Дискографія[ред. | ред. код]

Студійні альбоми[ред. | ред. код]

Саундтреки[ред. | ред. код]

Цікаві факти[ред. | ред. код]

У червні 2020 року Наталія Орейро подала документи на набуття російського громадянства, а в жовтні 2021 року за Указом президента Російської Федерації Володимира Путіна вона офіційно стала громадянкою Росії[8][9].

Нагороди і номінації[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Deutsche Nationalbibliothek Record #135131316 // Gemeinsame Normdatei — 2012—2016.
  2. Filmportal.de — 2005.
  3. Путин присвоил российское гражданство Наталии Орейро
  4. Natalia Oreiro, en gira y con la familia a cuestas. www.diariopopular.com.ar (es-AR) . Процитовано 14 березня 2023.
  5. ¡Increíble! Natalia Oreiro cantó ante 60 mil personas en Rusia (Video) | Pop & Rock. La Voz del Interior (ісп.). Процитовано 14 березня 2023.
  6. El nuevo video de Natalia Oreiro junto a Facundo Arana... ¡en ruso!. Exitoina (ісп.). 15 листопада 2014. Процитовано 14 березня 2023.
  7. Депардье и Орейро выступили за прекращение военной операции на Украине | Капитал страны. kapital-rus.ru (рос.). Архів оригіналу за 1 березня 2022. Процитовано 14 березня 2023.
  8. Алиса Говорова (15 червня 2020). Наталия Орейро подала документы на получение гражданства России. Известия (рос.). Архів оригіналу за 29 листопада 2021. Процитовано 15 червня 2020.
  9. Архівована копія. Архів оригіналу за 29 листопада 2021. Процитовано 29 листопада 2021.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Посилання[ред. | ред. код]