Ніколас (герцог Онгерманландський)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
принц Швеції Ніколас герцог Онгерманландський
Nicolas Paul Gustaf
Prince Nicolas of Sweden, Duke of Angermanland
герб принца Ніколаса
Прапор
Прапор
Принц Швеції
Прапор
Прапор
Герцог Онгерманланду
 
Ім'я при народженні: англ. Nicolas Paul Gustaf Bernadotte[1]
Народження: 15 червня 2015(2015-06-15) (8 років)
Стокгольм,
Швеція Швеція
Країна: Швеція Швеція
Релігія: протестантизм
(Церква Швеції)
Рід: Бернадоти
Батько: Крістофер О'Нілл
Мати: принцеса Мадлен
Монограма: Монограма
Нагороди:
Кавалер ордена Карла XIII
Кавалер ордена Карла XIII
Орден Серафимів

CMNS: Медіафайли у Вікісховищі

Ніколас Пауль Густав, Принц Швеції, Герцог Онгерманландський (швед. H.K.H. Prins Nicolas Paul Gustaf, hertig av Ångermanland; англ. Prince Nicolas of Sweden, Duke of Angermanland; *15 червня 2015 р., м. Стокгольм) — принц Швеції, герцог Онгерманланду[2], друга дитина шведської принцеси Мадлен, герцогині Гельсінґландської й Ґестрікландської, та її чоловіка Крістофера О'Ніла; онук правлячого короля Швеції Карла XVI Густава та його дружини королеви Сільвії.

Ім'я й титул принца Ніколаса оголосив його дід, король Карл XVI Густав, на засіданні ради міністрів 17 червня 2015 року. На наступний день 18 червня, у каплиці Королівського палацу «Дроттнінгхольм» у Стокгольмі був відслужений подячний молебень «Te Deum». Відомо, що друге і третє ім'я принца (Пауль і Густав) надані на честь дідусів Ніколаса — короля Карла XVI Густава і Пола Цезаріо О'Ніла (батька Крістофера О'Ніла).

Був охрещений 11 жовтня 2015 року[3]. По хрещенню проголошений кавалером королівського ордену Серафимів[4].

Силою закону щодо рівної прімогенітуру, що діє в Швеції з 1980 року, Його Королівська Високість Ніколас займав дев'яту позицію у черзі спадкування шведського Престолу (після кронпринцеси Вікторії, принцеси Естель, принца Оскара, принца Карла Філіпа, синів Карла Філіпа принців Александра і Габріеля, своєї матері принцеси Мадлен і старшої сестри принцеси Леонор).

З 7 жовтня 2019 року згідно комюніке про зміни в шведському королівському домі принц Ніколас втратив звання Його Королівська Високість; титули принца та герцога Онгерманландського, які йому надав король за ним зберігаються. Надалі він не буде виконувати королівські обов'язки.[5]

Нагороди[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Lundy D. R. The Peerage
  2. HRH Prince Nicolas Paul Gustaf, Duke of Ångermanland [Архівовано 26 червня 2015 у Wayback Machine.] (швед.)
  3. Prins Nicolas dop [Архівовано 13 жовтня 2015 у Wayback Machine.], Söndagen den 11 oktober döptes Prins Nicolas i Drottningholms slottskyrka (швед.)
  4. Krona och Serafimerorden. Sveriges Kungahus. Архів оригіналу за 8 грудня 2015. Процитовано 24 жовтня 2015. (швед.)
  5. Communiqué on changes to The Royal House (англ.). Архів оригіналу за 7 жовтня 2019. Процитовано 08-10-2019. {{cite web}}: Вказано більш, ніж один |archivedate= та |archive-date= (довідка); Вказано більш, ніж один |archiveurl= та |archive-url= (довідка)

Посилання[ред. | ред. код]