Обговорення користувача:Ростислав Тимошенко

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ласкаво просимо!

   Основні засади Вікіпедії   
Ласкаво просимо до україномовної Вікіпедії, Ростислав Тимошенко!
   Для чого ми розвиваємо Вікіпедію

Вітаємо Вас як нового учасника україномовного розділу Вікіпедії. Сподіваємось на плідну співпрацю з Вами над спільним відкритим проєктом.

Зверніть увагу на наріжні принципи участі: сміливо редагуйте, а в конфліктних ситуаціях, якщо такі виникнуть, завжди розраховуйте на добрі наміри опонента.

Можете скористатися шпаргалкою, якщо Ви ще не знайомі з основами вікірозмітки.

Якщо виникли запитання щодо проєкту або потрібні якісь підказки, пошукайте відповідь на сторінці Довідки. Якщо відповіді на Ваше питання там немає, поставте його у нашій Кнайпі чи комусь із постійних дописувачів.

Кнопка вставки підпису у вікні редагування

На сторінках обговорень бажано ставити автоматичний підпис за допомогою чотирьох тильд (~~~~) або за допомогою позначки підпису у вікні редагування (зображено на малюнку). У статтях, написаних або редагованих Вами, підпис не ставиться.

Ви також можете розповісти про свої інтереси на сторінці інтересів користувачів. Якщо у Вас виникнуть додаткові питання, можете звернутися за порадою до будь-якого користувача з цієї категорії.

Бажаємо успіхів та якнайбільше творчого задоволення!

Велика Британія США Irrespective of your language skills, you are welcome to create your own user page, add interwiki links, upload images, correct data, discuss problems, communicate & cooperate with the community. Please, use language templates from Вікіпедія:Вавилон or create your own ones. You can ask for our help on the Community Portal (help).
   Як створити статтю
   Як редагувати статті
   Ілюстрування статей
   Потренуйтеся тут!
   Правила і настанови
   Стиль оформлення статей
   Авторські права
   Довідка
   Користувачі, що допоможуть Вам
   Словничок вікітермінів

-- Automatic welcomer (обговорення) 15:34, 21 лютого 2021 (UTC)[відповісти]

Правки[ред. код]

Це була демонстративна акція проти спроби того ж вандалізму, як проявили у мою сторону. Я доповнив частину "історична память" статті про Г.Жукова з численними (більш ніж 20-ма) джерелами-позиціями історіографії США, Великобританії, Німеччини та Росії. Тако, тексти цитат з пісні рок-гурту Сабатон, цитати зі спогадів Ейзенхауера про Жукова. В статті майже немає альтернативної точки зору про історичну роль та особистість Жукова, при тому, що англосаксонська та німецька історіографії відкидають численні міфи про Жукова як про кровожерливого не компетентного полководця. Крім того, сам Інститут національної памяті спростував документ, який приводиться в цій статті вікіпедії від 22.06.1944 про виселення українців до Сибіру, в якості німецької підробки, на основі аналізу інфомації, я привів це джерело.
Це упереджено та не обєктивно! Без пояснень видалити мої правки з величезною кількістю посилань на літературу. Я не проти наявності позиції, яка висвітлена в тексті, що я видаляв, але тоді нехай буде й інша позиція, про яку я писав вище, це буде обєктивно. Памятайте, що ми тут не про політику пишемо, а про історію, яку треба сприймати так, якою вона і була.
Дякую. Сподіваюся на розуміння. Прошу відновити всі мої правки з джерелами по цій темі. --Ростислав Тимошенко (обговорення) 07:14, 16 липня 2021 (UTC)[відповісти]

Навіщо ви відкотили моє редагування в статті Московське царство?[ред. код]

Моє редагування є вірним, об'єктивним і потрібним. Повірьте в Світі існувало і існує багато держав та адміністративних утворень з двома назвами. Наприклад Фінляндія має дві назви Фінляндія і Суомі, чи наприклад Якутію, має другу назву Саха. Гетьманщина мала другу назву Військо Запорозьке. Є чимало доказів застосування обидвох назв і Московське царство і Руське царство. Навіть в російському мовному розділі подаються дві назви, так само як і я роблю в україномовному своєю правкою. Будете з цим сперичатися? Скажете що російська вікіпедія упереджено відноситься до Московського царства?--Сергій1992 (обговорення) 21:52, 4 січня 2022 (UTC)[відповісти]

А ви бачили позиції англійськомовної, німецькомовної, франкомовної вікіпедії? На цих мовах пишуться більше ніж 60 % усією історіографії в світі: там основна назва - Руське (Російське) царство. Наприклад, англ. Russian Tsardom. Відповідно, тільки укр. вікіпедія стоїть в опозиції до цього питання, очевидно через політичну вмотивованість, що порушує одне з головних правилі вікі - правило НТЗ. --Ростислав Тимошенко (обговорення) 07:43, 5 січня 2022 (UTC)[відповісти]

Ще блокування[ред. код]

Вас попереджали, щоб ви не використовували маргінальних, фейкових джерел. Тим не менше, ви знову додали Раша Тудей у вікістаттю. Якщо не припините подібні дії, наступне блокування буде безстроковим. --yakudza 22:45, 25 лютого 2022 (UTC)[відповісти]

Попередження[ред. код]

Ваші "приведення до нейтральності" за фактомс є нічим іншим, як додаванням російської пропаганди, нехай і частково з проросійських західних джерел. Це порушення правил, прошу не повторювати порушень правил у майбутньому --Goo3 (обговорення) 10:39, 17 березня 2022 (UTC)[відповісти]

Блокування 17.03.2022[ред. код]

Блокування
Блокування
Вас тимчасово заблоковано у зв'язку з такою причиною: після кількох попереджень продовжується додавання неправдивих даних під видом "нейтральності" для запобігання подальшим порушенням. Термін блокування — 1 місяць.
Коли термін блокування буде вичерпано, ми будемо раді продовженню Вашої конструктивної участі в проєкті.

Після закінчення терміну блокування зніметься автоматично.

Якщо Ви вважаєте, що є вагомі причини для розблокування, створіть нову тему унизу Вашої сторінки обговорення та додайте такий текст: {{Розблокувати|Ваша причина тут ~~~~}}.

--Goo3 (обговорення) 10:48, 17 березня 2022 (UTC)[відповісти]

Попередження[ред. код]

Скасування дій інших користувачів використовується у випадку вандалізму або ЯВНОГО порушення правил, коли ці дії очевидні і не вимагають пояснень. Ваше останнє скасування таким не є, отже це порушення. Ви цитуєте "історика", який називає другу світоу війну "великою вітчизняною", а також працює в генштабі армії росії. Це неавторитетне джерело, ці дані не є енциклопедичними, об'єктивіними тощо. Я їх прибираю, повертаючи до версії попереднього редактора. При повторних спробах додавати необ'єктивні дані або інших порушеннях, вас може бути вкотре заблоковано --Goo3 (обговорення) 12:09, 19 квітня 2022 (UTC)[відповісти]

  1. Я пояснив в обговоренні статті. Чекаю відповіді.
  2. Ісаєв називає "великою вітчизняну війну" радянсько-німецькою, а не ДСВ. Ви робити елементарні помилки.
  3. Це не була спроба вандалізму, і не було мети зробити порушення, особиста позиція історика не має нас цікавити (Покажіть цей пункт в правилах вікіпедії, що має), ми її і не знаємо, але хіба це важливо, краще покажіть де є пруфи, що даний історик не спеціліст і не компетентний.
--Ростислав Тимошенко (обговорення) 12:17, 19 квітня 2022 (UTC)[відповісти]
@Ростислав Тимошенко ам все пояснили, ви маніпулюєте фактами і намагаєтеся просувати власну точку зору. А "історик", що працює в російській армії, не є авторитетом. --Goo3 (обговорення) 12:21, 19 квітня 2022 (UTC)[відповісти]

Блокування 25.04.2022[ред. код]

Голодимор має міжнародне визнання, ви видалили це, замінивши власними роздумами на тему. Геноцидом Голодомор визнано щонайменше 18 країнами, 22 штатами (а не 10, як ви вказуєте), також 9 країн засудили Голодомор (це теж визнання). Також Католицька, Констатинопольська, Констатинопольська православна церкви, всі основні українські церкви, ПАРЄ, Європарламент, Генеральна асамблея ООН та інші визнали Голодомор та засудили його. Тому ваше редагування ред. № 35381921 з коментарем "16 (і то, 15, бо в США тільки 10 штатів визнали) країн, що визнали Голодомор геноцидом і ні одна глобальна міжнародна організація - це не весь міжнародний рівень" є свідомим продовженням вставки недостовірної інформації, за яку вас неодноразово блокували раніше.

Ви неодноразово й свідомо порушували правила Вікіпедії, додаючи маніпулятивні дані, підміняючи "іншу версію" та нейтральність проросійською пропагандою. Вас вже було заблоковано 4 рази. Блокування проводиться із метою недопускання повторних порушень, але щоразу ви продовжуєте вносити неконструктивні дані, маніпулювати фактами, примушуючи інших редакторів витрачати час на перевірку ваших редагувань. З огляду на постійні порушення, небажання знаходити компроміс, маніпуляції фактами та фактичну відсутність жодного конструктиву в ваших редагуваннях, я вимушений заблокувати вас повторно.

Блокування
Блокування
Вас тимчасово заблоковано у зв'язку з такою причиною: після кількох попереджень продовжується додавання неправдивих даних під видом "нейтральності" для запобігання подальшим порушенням. Термін блокування — 1 місяць.
Коли термін блокування буде вичерпано, ми будемо раді продовженню Вашої конструктивної участі в проєкті.

Після закінчення терміну блокування зніметься автоматично.

Якщо Ви вважаєте, що є вагомі причини для розблокування, створіть нову тему унизу Вашої сторінки обговорення та додайте такий текст: {{Розблокувати|Ваша причина тут ~~~~}}.

--Goo3 (обговорення) 16:27, 25 квітня 2022 (UTC)[відповісти]

Російськомовні джерела[ред. код]

Вітаю! Дякую, що Ви намагаєтеся доповнювати Вікіпедію. Проте звернув увагу, що Ви надаєте перевагу російськомовним версіям сайтів, при тому, що можна було б дати посилання на україномовне джерело. Чи правильно я розумію, що Ви не знаєте, як користуватися пошуковими системами? Чи потрібна Вам якась допомога з цим? З повагою, --Vlasenko D (обговорення) 13:54, 3 червня 2022 (UTC)[відповісти]

Дякую! Намагався шукати україномовні джерела, однак не завжди, а і то часто міг їх знайти. Буду радий порадам стосовно пошукових систем. З повагою --Ростислав Тимошенко (обговорення) 14:27, 3 червня 2022 (UTC)[відповісти]
І уточність, будь ласка, стосовно яких сторінок у Вікіпедії були присутні ці недопрацювання. --Ростислав Тимошенко (обговорення) 14:28, 3 червня 2022 (UTC)[відповісти]
Доброго дня! Вибачаюся, не відразу побачив відповідь. Ось в цій правці Ви додали джерела - ред. № 36027726. Пошуковий запит, зокрема, до гугла має виглядати так: -и site:espreso.tv Разумков 10 фактів. Тут використовуються наступні ключі:
  • - результат пошуку не містить цього слова. Вибір "и", як слова, дозволяє виключити пошук російськомовних текстів.
  • site:espreso.tv - вказуємо на якому сайті шукаємо. Зазвичай сайт має сторінки різними мовами.
  • Разумков 10 фактів - далі вже текст, який шукаємо. Фактично, використовуємо декілька ключових слів.

Також, звернув увагу, що Ви надаєте перевагу візуальному редактору, і не використовуєте можливості текстового. Кожен має свої переваги та недолікі. Далі буде трохи технічних деталей, якщо не зрозуміло, то не звертайте уваги. Після використання візуального редактору часто утворюється сміття у вигляді непотрібного коду, як то <nowiki/>[[Розумна політика (політична партія)|Розумна політика]]<nowiki/> або ''posipaky.info ''</ref>. В першому прикладі сміттям є тег nowiki, в другому зайвий пробіл (насправді нерозривний пробіл - nbsp). Їх зручно видаляти саме в текстовому режимі. Тому загальна порада така: інколи, заради інтересу, спробувати саме режим роботи з кодом. Натхнення!--Vlasenko D (обговорення) 05:17, 5 червня 2022 (UTC)[відповісти]

Дякую! Зрозуміло. --Ростислав Тимошенко (обговорення) 11:28, 5 червня 2022 (UTC)[відповісти]
Маю ще питання, на СО воно ігнорується:
Також, хочу звернути увагу, що ця частина статті "Радянські міфи" (стаття "Німецько-радянська війна) має три проблеми:
1.Великі масиви тексту взагалі без джерел.
2. Ті малочисленні джерела які є, посилаються на Вятровича (який на Заході істориками сприймається як маргінал) або на не популярні статті української історіографії. Є іноземні джерела?
3. Нейтральність тексту: місцями занадто багато емоційності.
Можливо, варто занятися пошуком вирішення цієї проблеми, шукати і вставляти авторитетні джерела, порівняти з англо- чи німецькомовною вікіпедіями, видалити інфу без них і в деяких місцях виправити текст? --Ростислав Тимошенко (обговорення) 11:33, 5 червня 2022 (UTC)[відповісти]

Вандалізм у статтях про другу світову війну[ред. код]

Схоже, ви знову взялися за маніпуляції фактами, підміну понять, икористання даних із джерел, де їх немає. Зокрема, тут ред. № 36630777 ви додаєте "джерело", яке мало би свідчити про (цитую вас же) "масові зґвалтування німецьких жінок не лише совєцькими військами, а й союзниками". Натомість, у джерелі лише про сегрегацію американськими військовими, до яких борделів ходити, і ні слова про те, що ви хочете додати. Якщо я не знайшов потрібний фрагмент, наведіть відповідну сторінку та абзац з вашого джерела, де йдеться саме про те, що ви хочете додати.

ред. № 36630228 Тут у вказаному джерелі немає НІ СЛОВА про 81.116 загиблих. Ви продовжуєте додавати неправдиві дані до статей, порушуючи численні правила Вікіпедії.

--Goo3 (обговорення) 21:08, 23 липня 2022 (UTC)[відповісти]

Я не займаюся маніпуляцією, а вказую на проблеми укр вікіпедії в деяких окремих питаннях: упередженість, яка стосується деяких тем та ігнорування фактів, які показують всю картину.
Всі джерела я брав з англомовної вікіпедії, і вони там вказані: у всіх вікіпедіях (в англ. та нім.) вказаний розділ про масові згвалтування німецьких жінок в часи ДСВ, а укр нема, що говорить про явну упередженість. Крім того, в РСЧА далеко не тільки росіяни воювали.
Про німецько-радянську війну я писав нейтрально і з багатьма джерелами, які були перевірені до мене в англ. вікіпедії.
Я писав про цей розділ нім.-рад. війни:
1.Великі масиви тексту взагалі без джерел.
2. Ті малочисленні джерела які є, посилаються на Вятровича (який на Заході істориками сприймається як маргінал) або на не популярні статті української історіографії. Є іноземні джерела?
3. Нейтральність тексту: місцями занадто багато емоційності.
Я хотів оформити його згідно правил вікіпедії.
А ви видалили буквально все. Замість того, щоб розбиратися і читати позиції іноземних джерел, ви просто звинувачуєте мене у маніпуляціях, при тому, що це не мої думки, а точка зору АВТОРИТЕТЕНИХ вікіпедій З ДЖЕРЕЛАМИ.
Також, ви робите з укр вікіпедії авторитарну площадку і користуєтеся своїми повноваженнями для цього. Не будьте совком.
Я акцентую на тому, як конструктивно вирішити цю проблему і сподіваюся ви будете корекно співпрацювати. На СО мене місяць ігнорували і тд.
--Ростислав Тимошенко (обговорення) 10:04, 24 липня 2022 (UTC)[відповісти]

Ще одне попередження: у статті про порошенка ви пишете: "у травні 2022 року Порошенку відмовили у в’їзді до Литви на політичну зустріч", натомість, у джерелі вказано, що йому заборонили ВИЇЗД. Ви навмисне перекручуєте факти на свою користь, це багаторазове й усвідомлене порушення. Я вас вчергове попереджаю, що якщо це продовжиться, то рано чи пізно призведе до чергового блокування вашого акаунту, щоб уникнути подальших порушень. --Goo3 (обговорення) 13:12, 29 липня 2022 (UTC)[відповісти]

Я взяв цю інформацію з англійськомовної вікіпедії. Я зробив це НЕ умисно, адже там була інформація за квітень-травень 2022. Я вирішив доповнити нову інформацію.
А стосовно джерела: воно було німецькою, я переплутав слово "виїзд" та "вїзд".
Ще раз повторюю, це було не свідомо. Надалі буду більш уважно дивитися. --Ростислав Тимошенко (обговорення) 13:18, 29 липня 2022 (UTC)[відповісти]
Ми ж з Вами неодноразово обговорювали як має подаватися така інформація. В статтях про ЖЛ це має показуватися з великою обережністю та точністю, Ви ж знову пишете про це, як про доконаний факт. Це лише на думку окремих осіб, ось так і треба подавати. --Юрко (обговорення) 14:22, 29 липня 2022 (UTC)[відповісти]
Гаразд, а якщо вказати, що в описі. що на думку деяких (або таких-то і таких) видань Петро Порошенко є олігархом? Адже, ігнорувати авторитетні джерела не можна, а це не зовсім якась упереджена думка, це оцінка, це як назвати евниз політків за іх політичними поглідами, що вони ліві, наприклад, при тому, що вони себе так не називають, але по їх діях і словах це видно. --Ростислав Тимошенко (обговорення) 06:18, 30 липня 2022 (UTC)[відповісти]
Про те що Порошенко є олігархом пише BBC. Стаття від 2021 року. Дарую посилання:) [1] --Mykytal (обговорення) 11:14, 5 серпня 2022 (UTC)[відповісти]