Обговорення користувача:Thevolodymyr/Архів 7

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Переклад вмісту таблиць

Добрий день. Звертаюсь до Вас, оскільки в моїй уяві Ваш футбольний бот частково займається тим, що мені потрібно. Почав перекладати статті про спортивні змагання з англійської Вікіпедії. Наприклад, переклав статтю Фехтування на літніх Олімпійських іграх 2008. І взагалі до початку Олімпіади хочу написати про всі окремі види спорту на всіх олімпіадах. Це десь 1000 статей. Статті переважно складаються з таблиць. Я вже навчився вручну швидко ці таблиці перекладати за винятком окремих спортсменів. Доводиться йти в англійську версію, дивитися за міжмовним посиланням ім'я цього спортсмена в українській Вікіпедії й вручну його вводити. Це займає десь годину часу на статтю. В мене таке питання чи можна зробити такого бота, який би це робив автоматично. Наприклад спочатку публікувати статтю з лише неперекладеними іменами, а потім запускати бота, який би сам дивився за посиланнями й ці імена перекладав. Моя робота тоді б звелася до перекладу самого тексту.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 10:52, 26 травня 2016 (UTC)

Доброго дня. Подібні статті дійсно аж волають, аби їх повністю або значною частиною формували боти. Я спробую щось придумати, аби спростити досить марудну роботу з їх створення. Працювати ботом зі статтями в основному просторі не хотілося б, мені скоріше тут вбачається щось на кшталт інкубатора зі шматками частково перекладених статей (таблиць?). Єдине, не можу обіцяти, що зможу приділити цьому зараз багато часу. Але почати щось спробую. До речі, Ваш ручний переклад не завжди коректно виглядає (це я про масові посилання на статті типу Канада на 2008 Олімпійських іграх літніх). З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 14:15, 26 травня 2016 (UTC)
Там просто код шаблону треба трішки підправити, я вже звернувся в технічні питання про допомогу. А стосовно інкубатора, то це ідея добра. Навіть якби просто без змін перенести код таблиць з англійської, але позамінювати імена на українські, якщо ці спортсмени мають відповідні українські статті. А переклад усього іншого, крім тексту, займає мало часу.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 14:30, 26 травня 2016 (UTC)
Накидав шматок коду. Наразі може створювати отакі заготовки. Це те, про що йшлося? З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 21:29, 26 травня 2016 (UTC)
Дякую. Цього більш ніж досить. Але як його запускати самому?--Oleksandr Tahayev (обговорення) 06:21, 27 травня 2016 (UTC)
На жаль якогось інтерфейсу дистанційного запуску скрипта немає. ВІн запускається локально на користувацькому комп'ютері. Тож по суті варіанти два. Ви можете встановити і налаштувати python (там нічого такого вже складного, якщо є хоча б базові навички програмування), або я можу на ту сторінку поступово залити такі таблички по всіх дисциплінах всіх років, а Ви зможете за необхідності їх звідти копіювати. З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 06:56, 27 травня 2016 (UTC)
Ви мені поки що тоді залийте лише за 2008 рік: вітрильний спорт, кінний спорт, сучасне п'ятиборство, важка атлетика, хокей на траві, веслування на байдарках і каное, стрілецький спорт, волейбол, гандбол, бейсбол, синхронне плавання, софтбол, тхеквондо, тріатлон. А я тим часом собі дійсно встановлю пітон і спробую розібратися як він працює, хоча ніколи сильним у програмування не був. Краще я сам цим буду займатися, бо хочу й для інших спробувати таблиць. Це дуже пришвидшує роботу. В мене віндовс 2007, яку версію пітону краще встановлювати?--Oleksandr Tahayev (обговорення) 07:26, 27 травня 2016 (UTC)
1. Добре. Зроблю 2008.
2. Про початок роботи з pywikibot написано отут. Мені здається, що версія ОС не впливає на сумісність з версіями python. У мене стабільно працює 2.7.6, у моєму випадку під MacOS. Там можна працювати з версіям або 2.Х.Х, або 3.Х. Вже не згадаю у чому закавика, але з «третіми» версіями у мене були проблеми, тож порадив би той же 2.7.6. Так і ймовірність несумісності мого коду з Вашою версією пітону мінімізується. З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 07:57, 27 травня 2016 (UTC)
Я те переніс, крім бейсболу і сучасного п'ятиборства. З бейсболом проблема, що там немає українських статей про спортсменів, а з п'ятиборством, що там медалі все-одно займають невелику частину статті. Також чомусь не переклало про хокей на траві, хоча в українській Вікіпедії частина статей про спортсменів є. Я хочу зараз за кілька днів дооформити ці статті і трохи познайомитися з пітоном, наскільки це все складно і які є можливості. Начебто ще можна це все прискорити в кілька разів. Проблема з тими таблицями, які переважно містять статті, що не мають українських інтервік. Я от думаю, чи не можна якось за допомогою бота робити транслітерацію таких імен згідно з правописом.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 11:10, 29 травня 2016 (UTC)
Встановив у себе на комп'ютері python і pywikibot і начебто налаштував як там написано.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 18:21, 29 травня 2016 (UTC)

Доброго вечора.

  1. Хокей на траві бот «не посилив», оскільки там, виявляється, табличок дві і, відповідно, дещо інакше офофрмлені заголовки. Аби він такі випадки опрацьовував треба доробити код.
  2. З транслітерацією проблема, оскільки тут йдеться про імена/прізвища принаймні десятка мов. Для кожної з них свої правила передачі українською. Навіть якщо навчити бота за прапорцем визначати національну приналежність спортсмена, для кожної мови має бути модуль транслітерації, У мене є лише для італійської (подарунок від користувача Rar) і німецької. Колись був написав для іспанської, але по дурості загубив, Кожен з таких модулів є досить складним у написанні.
  3. Радий, що у Вас вийшло з пітоном. Ви вже змогли залогінитися? Спробуйте зберегти в окремий .py файл наступний код і запустити його:
import codecs, string, sys
import httplib2
import pywikibot

from_site = pywikibot.getSite('uk')
incubator_article = u"Користувач:Thebot/ОІ" 
pageinc = pywikibot.Page(from_site, incubator_article)
inctext = pageinc.get()
inctext+=u"\n" + u"test"

pageinc.put(inctext, comment= u"test ", minorEdit=True, watchArticle=True)

Якщо все налаштовано коректно, то на сторінку з тими табличками має додати слово test. Напишіть, будь ласка, вікіпоштою свою електронну адресу, я Вам надішлю код для формування «олімійських табличок». Зможемо провести ознайомлення з пітоном на його прикладі. З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 20:21, 29 травня 2016 (UTC)

Файл зробив, але при спробі його запустити пише: SyntaxError:Non-AscII character '\xd0' on line 6, but no encoding declared.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 22:42, 29 травня 2016 (UTC)
Логічно, перепрошую. Додавання першим рядком отакого має допомогти:
# -*- coding: utf-8  -*-

З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 04:50, 30 травня 2016 (UTC)

Пише: no module named httplib2 --Oleksandr Tahayev (обговорення) 08:12, 30 травня 2016 (UTC)
Вже не згадаю, чи це критично. Спробуйте видалити або закоментувати (поставити ## на початку) рядок import httplib2. З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 09:17, 30 травня 2016 (UTC)
Все одно якісь проблеми з оцим AscII, тільки вже в якихось інших файлах. Я трохи почитав форуми. Наскільки я зрозумів хтось радить обновляти до останньої версії pywikibot, а хтось використовувати python3. Мені треба кілька днів, щоб більш-менш розібратися як воно працює, бо я не знайомий з різними програмними термінами і ніде не пояснюється "на пальцях".--Oleksandr Tahayev (обговорення) 10:48, 30 травня 2016 (UTC)

Мої вітання!

Доброго дня шановний пане! Маю до вас одне прохання! Колись давно ви надсилали мені код програми яка автоматично створювала статтю з екселівського файлу. Чи можу я отримати такий файлик знову? --«Teo» обг 10:10, 5 червня 2016 (UTC)

Якщо ви забули то це було у вас отут в обговоренні--«Teo» обг 11:54, 5 червня 2016 (UTC)
Доброго вечора, переслав поштою того свого листа від 2012 року З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 16:09, 5 червня 2016 (UTC)
А можна на іншу пошту? teodret888@gmail.com --«Teo» обг 05:19, 6 червня 2016 (UTC)
YesТак Зроблено З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 09:30, 6 червня 2016 (UTC)
Дякую! --«Teo» обг 10:16, 6 червня 2016 (UTC)

Кубок Америки 2016 (гравці)

Доброго дня. Я завантажив купу гравців цьогорічного Кубка Америки - 2016. Прохання їх вантажити за принципом Боба Бредлі. Я їх відредагую та буду додавати інформацію за будь-яких умов, але мені дуже важливо працювати в даному питані за шаблоном. --Jphwra (обговорення) 11:32, 20 червня 2016 (UTC)
забув уточнити, коли вже буде в загальній таблиці, то можна там уточнення зробити на запит Jphwra. З повагою --Jphwra (обговорення) 14:53, 20 червня 2016 (UTC)
+ Хокейний інкубатор. Коли там рушаємо? Вже наче Євро-2016 на стадії завершення, правда заливаю статті по Ріо-2016 але думаю одно іншому не завадить. --Jphwra (обговорення) 11:32, 2 липня 2016 (UTC)

Доброго дня. Та якось рушимо помаленьку. Зараз з часом трохи сутужно, але намагатимусь. З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 13:22, 2 липня 2016 (UTC)
ОК. можна рушати так само як і було по 5 але не більше. --Jphwra (обговорення) 13:24, 2 липня 2016 (UTC)
На час Олімпіади мої замовлення в інкубаторах поновлювати після виконання попередніх. Бо трохи не встигаю охопити все. --Jphwra (обговорення) 15:40, 5 серпня 2016 (UTC)

Архів ФІ

Там чомусь некоректно відбиває останній архів збоку інших архівів. --Jphwra (обговорення) 14:07, 11 серпня 2016 (UTC)

Перепрошую, не дуже зрозумів суть проблеми. Де саме і що саме не так? З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 15:51, 11 серпня 2016 (UTC)
З парних Архівів футбольного інкубатора чомусь червоним кольором Архів10, хоча він вже є, з непарних він синім кольором. Я про це. --Jphwra (обговорення) 16:09, 11 серпня 2016 (UTC)
Дійсно, дуже дивно. Якійсь баг поза межами мого розуміння. Ну гарна новина, що це не основний простір, а допоміжні сторінки, які відвідують декілька користувачів, які знають, що той архів таки існує. З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 16:43, 11 серпня 2016 (UTC)

Мауріціо Йоріо

Добридень. У мене щось не виходить зробити статтю Мауріціо Йоріо. У «Примітках» номери 1, 10 і 13 мають при натисканні перестрибувати на відповідні книги у «Джерелах», а воно не стрибає( Ніби все переклав з італійських шаблонів як слід, а воно не працює. Чи то в укрвікі такі нанотехнології не працюють (проглянув кілька включень Шаблон:Harvnb, так воно усюди не стрибає), чи то в мене руки не з того місця . Якщо ж це все-таки друге, то може б Ви змогли воправити, бо я як його не крутив - без толку.
ПС. І раз вже написав, то давно хотів сказати, що у досягненнях йде посилання на Серія A, Бундесліга і Прімера, але це все редіректи і постійно доводиться виправляти. Чи не можна бот «навчити», щоб він посилав на Серія А (Італія), Бундесліга (Німеччина) і Ла Ліга відповідно. Завчасно дякую.
ППС. І ще одне. Може боту буде зручніше, бо у нас у укрвікі є аналогічні італійським шаблони {{transfermarkt}}, {{soccerway}}, {{NFT player}}, {{Fussballdaten}}, {{Zerozero profile}}, {{FIFA player}}, {{UEFA player}}, {{Footballdatabase}}, {{ForaDeJogo}}, {{wfb}} та {{bdfutbol}}. Єдине, що наші, на відміну від італійських, не прикріплені до вікідати і треба параметри вводити вручну, в той час як італійці просто ставлять шаблон. Але, думаю, можна і наші прикріпити, якщо буде така потреба --YarikUkraine (обговорення) 01:28, 22 серпня 2016 (UTC)

Доброго дня.
1. Щодо приміток — якщо проблема в руках, то в мене вони ростуть з того ж самого місця, що у Вас . Повивчав шаблони, як вони працюють, не розібрався.
2. Посилання на перелічені Вами змагання виправив. Це стосується щонайменше назви самого змагання. Та частина, де йдуть посилання на конкретні сезони, може не дуже коректно спрацьовувати, спробував замінити їх "-" на наше "—", прийняте як стандарт вже теж після написання бота. Треба буде подивитися, як піде. Ну формати на кшталт Бундесліги (з отим ": Бундесліга") на кінці точно доведеться або виправляти, або редіректи робити.
3. Доки італійці не перейшли на використання вікідати в посиланнях, більшість шаблонів зовнішніх посилань з наведеного Вами переліку коректно імпортувалися ботом. Зараз бот їх пропускає, вважаючи помилковими. Тут варіанти два — або спробувати таки навчити наші шаблони «розуміти» вікідату, або спробувати ботом витягати відповідні properties з вікідати. З точку зору бота перший варіант набагато простіший — знайшов {{шаблон}} в італійців, додав {{шаблон}} в нас. Але я вже декілька разів дивився, як реалізована робота шаблону з вікідатою, сходу зрозуміти не вийшло. Воно, там, до речі, у різних шаблонах по різному. Якщо витягати параметри з вікідати у кожному окремому випадку — треба буде час на навчання бота в принципі це роботи, а згодом ще надати йому «довідничок», яке property за яке джерело «відповідає». З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 10:16, 22 серпня 2016 (UTC)
Дякую, проте з приводу заміни "-" на наше "—" Ви поспішили. Оскільки крім іншого тире, в італійській і англійській вікіпедії використовують систему 2015-16, а в нас 2015—2016. І якщо для першої моделі в нас вже є достатня база редіректів, наприклад Чемпіонат Англії з футболу 2015-16, то доведеться все починати заново і знову робити редіректи на нові версії типу Чемпіонат Англії з футболу 2015—16. Вирішувати, звісно, Вам, але як на мене це зайва робота. А з приводу назви турнірів, то я і говорив тільки про розділ «Досягнення». У посезонній таблиці адекватно завжди перекладало лише Італію (крім Кубку Леги Про, там є проблеми), по Англії, Німеччині і Франції — коли як, а по іншим же країнам треба вручну. Але не думаю, що це велика проблема, головне. що в назвах трофеїв не буде помилок.
А з приводу шаблонів, то подав запит на Вікіпедія:Кнайпа (допомога). Не певен, що це щось дасть, але іншого варіанту я не бачу, бо останнім часом пропали майже усі посилання в заготовках і це сумно. Вічно тим італійцям не сидиться, то з містами щось міняли, потім з молодіжними командами, тепер до посилань добрались, треба було брати за основу якусь більш стабільну вікіпедію, північнішу, з конвервативними людьми, ніж імпульсивних італійців ))) --YarikUkraine (обговорення) 15:01, 22 серпня 2016 (UTC)
Так, зміну "-" на "—" прибрав, але треба буде дивитися, не певен, що стало «як було». Якщо помітите, що стало якось не так, дайте знати, буду розбиратися. Стосовно імпульсивності італійцяв, воно то так, але з іншого боку це не стільки імпульсивнисть, як «прогресивність». Головною їх перевагою лишається використання шаблонів для назв клубів. Англійці, які найбільше напрошуються як джерело для імпорту статей, страждають великою кількістю варіантів назв клубів, що застосовують у статтях. Редіректами вони всі приводяться до «єдиного знаменнка», але передбачити ті усі варіанти назв для «словника» клубів та ще морока була б. Та й загалом в італійців майже всі статті зроблені за єдиним стандартом, а в інших розділах суцільна «демократія». З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 17:08, 22 серпня 2016 (UTC)
Та я пожартував про країну) У мене хороша новина. Добра людина допомогла наші шаблони навчити читати вікідату. На перший погляд ніби працює на тестовій сторінці Давіде Баллардіні (коли розберетесь, то я сторінку видалю), плюс трохи Джон Террі дісталось (останні три посилання), бо не всі сайти мають сторінки про першого персонажу.--YarikUkraine (обговорення) 19:14, 22 серпня 2016 (UTC)

Дякую. Спробую розібратися, які шаблони працюють і як. Поки що можу констатувати, що {{NFT player}}, на жаль, працює некоректно. Все через наявність в ньому двох варіантів параметрів — без назви і з назвою pid. Ця проблема існувал/існує і при прямому вказуванні параметрів, перенеслася й при імпорті параметрів з вікідати. У Джона Террі посилання йде на сторінку якогось сальвадорця. Щодо тестової сторінки — не треба, щоб добро пропадало, зараз закину заготовку до інкубатора. Все ж тренер клубу Серії А. З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 20:31, 22 серпня 2016 (UTC)

Так, я і не помітив одразу. Прибрав старий варіант параметру, бо він архаїчний і з 2013 року сайт таке посилання не дає, тому взяти ти ціфри просто неможливо. Тепер все коректно, причому навіть і для «старопараметрих», наприклад Свідерський В'ячеслав Михайлович, бо в цьому шаблоні вікідата має вищу силу над проставленими напряму у шаблоні цифрами. --YarikUkraine (обговорення) 10:43, 23 серпня 2016 (UTC)
І ще одне, раз вже розвели таку революцію з приводу розділу «Досягнення»: бот часто плутає назви команд. Наприклад, замість лондонського Арсеналу у нього київський (приклад тут), в тій же статті замість відомого «Корінтіанса» якийсь «Корінтіанс Алагоано»...замість Інтернаціонале ставить Інтерблок (приклад), замість основного «Рівер Плейт» — «Рівер Плейт» (Монтевідео) (приклад), замість бразильського Сантоса мексиканська Сантос Лагуна приклад, замість Мілану — македонське (!!!) Мілано, я навіть не знав шо такий клуб є )) приклад. В усіх випадках замість титулованих серйозних клубів бот бере якісь підробки) Це лише ті, де я згадав, бо то за довгий час все, по одній не хотілося писати. Замість когось там вагалі екзотичний Авангард-Інтер (Ровеньки) вилізав...але вже не згадаю де, може у бразильському Інтернасьйоналі, проте так не знайшов підтвердження. І єдиний випадок, який мене здивував — нещодавно Монако стало Баварією (приклад). І тут я подумав, що діло не у неправильному спийнятті тексту, а в якихось налштуваннях відповідності у бота, бо переплутати ці дві команди важко. Можливо Ви це знаєте все, але я вирішив написати) --YarikUkraine (обговорення) 11:19, 23 серпня 2016 (UTC)
Доброго дня. Дякую за добру новину щодо soccerway, все ж таки одне з найпополуряніших джерел. Щодо клубів у трофеях і пов'язаних з цим анекдотів — проблема в недоліку цієї частини скрипта. Тут бот бачить, скажімо, Inter і починає продивлятися увесь довідничок клубів, знаходячи йому ймовірний відповідник, за алгоритмом він записує у заготовку останній із знайдених. Тож я при додаванні нових клубів до довідничка намагаюся передбачати такі випадки і записувати менш іменитих тезок кудись вище по списку. Як бачите, вдається не завжди. У будь-якому разі, згаданих Вами вище «самозванців» переселю вище у списку, також спробую все ж придумати кращий алгоритм (хоча тут не певен, може потребувати багато часу), адже є неочевидні випадки. Скажімо, ті ж «Монако» і «Баварія», обидва мають гарні шанси потрапити у розділ нагород. Щодо того, чому ця парочка також тут фігурує — гляньте сюди, будете здивовані, як я свого часу . З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 16:36, 23 серпня 2016 (UTC)
Це я про {{NFT player}} говорив, а соккервей як і усі інші шаблони від самого початку працювали. Сьогодні перевірив на статті новоствореній - все чудово. Добрі люди у вікідаті навіть найзабитішим гравцям усі основні параметри попроставляли, що радує. Головне, аби італійці наступним кроком модернізацій не перевели на вікідату і картку-шаблон, бо я помітив, що там є параметри клуб, кількість матчів і кількість голів. І також їх масово заливають по далеко не передовим гравцям. В ідеальному ідеалі це добра задумка, бо перейшов якийсь зімбабвієць з одного клубу в інший — місцеві любителі футболу оновили йому статистику і по усіх мовних розділах вона оновлюється. Але на справі то означатиме, що на інкубаторі можна буде ставити хрест. А з приводу того, що Мюнхен італійською Монако - це феноментально, хоча стаття про клуб таки it:Fußball-Club Bayern München. Думаю, все ж з цією паров варто лишити як є, у Монако поменше нагород і не такі суттєві.--YarikUkraine (обговорення) 19:22, 23 серпня 2016 (UTC)
Так, перепрошую. Мав на увазі {{NFT player}}. Ну наче перелічених Вами самозванців «поставив на місце». Також дав завдання ботові переносити до заготовок шаблони джерел без параметрів, які перенавчені на вікідату. Принагідно знайшов ще один популярний шаблон — {{Soccerbase}}. Можна його також якось «осучаснити»? З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 19:38, 23 серпня 2016 (UTC)
Ні, треба порожніми переносити не шаблони, що прив'язані в нас до вікідати, а шаблони, які в італійській версії без параметру. Бо може бути стаття в італійців з номерним посиланням і відсутністю даних на вікідаті, тоді в нас він некоректно відображатиметься. А сайт {{Soccerbase}} я ніколи не любив, якийсь він не такий І посилання на нього давав лише у крайніх випадках. Але по аналогії з соккервеєм переробив цей шаблон, тепер і він ніби працює «порожнім». Ніби. --YarikUkraine (обговорення) 22:32, 23 серпня 2016 (UTC)
Так, soccerbase — мутнуватий сайт, але джерело, є джерело . Щодо пересення шаблонів — я мав на увазі, що якщо бот знаходить один з цих шаблонів в італійців без параметрів, то так їх й переноситиме (раніше ігнорував). Якщо ці ж шаблони йдуть з параметрами — нічого не змінилося, формуватиме заповненй шаблон, тобто все ок. З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 22:46, 23 серпня 2016 (UTC)
Ну тоді ніби з усім розібрались) Приємних свят --YarikUkraine (обговорення) 23:26, 23 серпня 2016 (UTC)

овертайм

а чому плейоф разом? Бо там не працює те посилання. --Jphwra (обговорення) 04:11, 30 серпня 2016 (UTC)

Доброго дня. Там у посиланні Витяг із протоколу No 3 засідання погоджувальної комісії з проблемних питань українського слововживання, словотворення та написання слів Інституту української мови НАН України від 22.01.2009 р. Коротко кажучи, купа поважних людей, яким назагал нема чого робити, ухвалила, що більшість «нових запозичень» має писатися разом, включно з плейофом. З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 05:31, 30 серпня 2016 (UTC)
Зрозумів, дякую за пояснення. --Jphwra (обговорення) 07:30, 30 серпня 2016 (UTC)

Матчі за національну збірну

Прошу Вас сильно не переживати через моїх правок видаляють матчі гравців за національну збірну в ряді статей. Ці првкі я роблю для зручності перекладу статей через вбудований перевиодчік в російську Вікіпедію. Після завершення перекладу, я обов'язково відкочується ці правки назад. JukoFF (обговорення) 16:33, 4 вересня 2016 (UTC)

Вибачення і подяка

Це і вибачення за мої помилки і подяка за корект моїх статей. З повагою --Jphwra (обговорення) 19:46, 23 серпня 2016 (UTC)

Пусте. Прошу, мені не складно, я все рівно всі статті з інкубаторів проглядаю. З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 20:55, 23 серпня 2016 (UTC)
А моя четвірка з КА-2016 робити самому чи бот заливку зробить? І я там підкинув «свіжачків» з кваліфікації ЧС-2018 і мабуть на вихідних закину з Олімпійських ігор 2016. --Jphwra (обговорення) 16:41, 6 вересня 2016 (UTC)
З американцями ще трохи пободаюся. Якщо не вийде, позначу їх незробленими. Європейців зараз зроблю. З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 16:44, 6 вересня 2016 (UTC)
Можете архівувати Кубок Америки 2016, всі гравці вже є. Я закинув там гравців з кваліфікації ЧС-2018 і на днях оформлю запит на гравців з Ріо-2016. З повагою --Jphwra (обговорення) 19:50, 10 вересня 2016 (UTC)

Суперга

Вітаю. Випадково помітив, що була видалена категорія про загиблих на Суперзі 1949. Аргументація -- заміна на шаблон. Але насправді це трохи різні речі. Шаблон чудово забезпечує внутрішню навігацію, але от для пошуку він не дуже дієвий. Ви там з Романом тишком-нишком обговорили і видалили потім категорію, але я все ж попросив би, щоб Ви своїм ботом (ну або вручну) все ж створили цю категорію і запхали туди всіх тих футболістів. Ще раз повторюю: категорія і шаблон функціонально різні речі, і одне не може повністю замінити друге (про це навіть десь у настановах сказано). Читач, мало ознайомлений як з самим інститутом шаблонів, так і з конкретними іменами загиблих, буде шукати по категорії, а не по шаблону--Unikalinho (обговорення) 12:13, 6 жовтня 2016 (UTC)

Зрештою, ми маємо купу прикладів, коли є і шаблон, і категорія. Найпростіший приклад -- {{Тренери ФК Динамо Київ}} і Категорія:Тренери ФК «Динамо» Київ. Це перше, що на думку спало. Абсолютно нормальна ситуація. Бо функції різні вони виконують. В інших мовних розділах це теж існує паралельно ----Unikalinho (обговорення) 12:16, 6 жовтня 2016 (UTC)

Доброго дня. Мені непринципово. Якщо хочете — відновіть ту категорію. Які проблеми? З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 14:22, 6 жовтня 2016 (UTC)
Тут багато об'єктів, я вручну не потягну. Тому й попросив Вас як ботовласника--Unikalinho (обговорення) 14:57, 6 жовтня 2016 (UTC)
Ну дивіться, мій бот під категоризацію не заточений. Там десь півтора десятки статей. Мені було б швидче вручну все проставити ніж розбиратися, як налаштувати бота. З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 21:49, 6 жовтня 2016 (UTC)

Тематичний тиждень

Вітаю! Пропоную відсвяткувати ювілей футбольного інкубатора з нагоди 5000 статей проведенням тематичного футбольного тижня. Це дозволить популяризувати футбольний інкубатор, а також доповнити укрвікі новими статтями про гравців (само собою), а також про стадіони, клуби, арбітрів і всього що стосується улюбленої гри. Єдине що потрібно буде - це Ваша підтримка і можливість створювати нові заготовки під час Тижня. Що скажете? З повагою, --visem (обговорення) 20:45, 22 жовтня 2016 (UTC)

Доброї ночі. Стосовно наповнення інкубатора — можливий темп створення заготовок (якщо обирати статті-джерела за принципом легкості), як на мене, суттєво перевищує можливий попит на них в рамках цієї ініціативи. Тож з моєї сторони жодних проблем. З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 21:05, 22 жовтня 2016 (UTC)
Добре! Мене більше цікавило питання часу у найближчі дні. Тож якщо Ви не проти то я можливо завтра (чи точніше вже сьогодні) займуся створенням сторінки тематичного тижня. --visem (обговорення) 21:22, 22 жовтня 2016 (UTC)
Добрий вечір! Розпочав роботу над сторінкою для майбутнього тижня. Прошу глянути! З повагою, --visem (обговорення) 20:35, 23 жовтня 2016 (UTC)
Доброї ночі. Дякую, було одне зауваження до тексту, виправив ). З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 20:44, 23 жовтня 2016 (UTC)

Добридень. У мене виникла невеличка ідея, а як щодо повної ботозаливки статей про маловідомих футболістів? Зокрема про цих самих японців, які нікому не потрібні, але їм кінця краю нема, і по багатьом іншим, де іноземні вікіпедії подають лише шаблон-картку плюс невеличке визначення. На прикладі тих самих японців — en:Masahiro Hamazaki, але це є по більшості країн. То чому б і нам їх масово не залити в такому вигляді: 1) шаблон-картка 2) визначення 3) примітки 4) категорії і шаблони. Бо головний недолік бота це саме біографія, де все треба перероблювати, а вищеназвані розділи подаються майже завжди точно, то чого б це масово і не використати, тим більше на щось краще вони не заслуговують ) --YarikUkraine (обговорення) 10:17, 27 жовтня 2016 (UTC)

Доброго дня. Якщо розглядати метою цієї ініціативи просто збільшення сукупної кількості статей, то та ж географія є вдалішою ідеєю. Я зараз бавлюся з німецькими громадами, там бот йде по навігаційному шаблону і заливає статті, на перевірку/правку кожної з яких в мене згодом йде до хвилини. Тож, якщо не брати до уваги час, необхідний для формування статті про район і навігаційного шаблону (там ручної роботи трохи більше), то змінні витрати часу на одну статтю тією хвилиною й обмежуються. Ботостатті про футболістів також треба буде проглядати і, можливо, підправляти. Але з ними є додаткова морока: (1) ручне формування переліку статей — кожну статтю-джерело треба попередньо проглянути на предмет повноти її структури, наявності "екзотичних" клубів та декілька інших нюансів (скажімо, якщо посилання на місце народження/смерті в італійців червоне, треба робити під цей конкретний населений пункт виключення в коді бота); (2) статті про футболістів все ж не так уніфіковані, як географічні, тож з досвіду кожна третя-четверта буде «вибивати» бота помилкою, в причинах якої потім треба розбиратися. Тож в середньому одна така «ботостаття» потребуватиме хвилин п'ять часу. Саме з цих причин з метою кількісного наповнення вікі я від футболістів пішов у географію. Як на мене географічні бото-статті з точки зору користі не сильно відрізняються від запропонованих Вами невідомих гравців, але вони хоча б добре об'єднуються у блоки навігаційними шаблонами, а маловідомі футболісти мають усі шанси навіки лишатися «сиротами».
У принципі я час від часу закидую ботом декілька таких «простих» гравців аби трохи відволіктися та (не дуже успішно) порекламувати інкубатор. З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 14:05, 27 жовтня 2016 (UTC)
Дякую за відповідь. Та ні, не для кількості, а саме для зв'язності. По тих самих японцях чи по італійцях у нас шаблони зв'язності є. І оцей список є, разом з оцим, де гравці нікому непотрібні, але статті про них мають бути. Тим більше і англійські, і російські, і італійські версії ніякої інформації по більшості з них не дають. То я думав що по таких гравцях і варто проводити автозаливку, щоб статті були. Бо вручну створювати там нема чого. Проти «сиріт» я колись сам виступав і Вам пропонував не створювати заготовки для статей без посилань, але Ви ту ідею відкинули. А ідею я саме і взяв з того, що заливаються Вами статті про німецькі міста, думав, може і тут можна. Єдине. що можу додати, так це те, що пам'ятаю колись заливали населені пункти Румунії і ще там когось, то зразу пускали увесь список, воно завантажувало і не було жодної потреби щось підправляти. Більшість з них і досі не знали людського редагування ). А в Вас майже всі статті Ви вручну потім виправляли. Не подумайте, в жодному разі це не критика, а просто спроба допомогти. Може з тих способів можна винести якусь користь і також не витрачати зайвий час на редагування, а зразу скопом все залити. І рекламувати інкубатор нема сенсу, бо всі, кому він може допомогти, про нього вже давно знають ). Хіба що не використовують з ідеологічних міркувань чи інших власних переконань, але то інша справа. Ще раз дякую за розгорнуту відповідь. --YarikUkraine (обговорення) 15:08, 27 жовтня 2016 (UTC)
Дякую й Вам за уточнення. Між тим я проексперементував з двома маловідомими і малопотрібними англійцями. Дві статті за 12 хвилин. Не дуже... Щодо японців — то це якійсь глобальний флеш-моб ), крім кількості інтервік нічим не примітні хлопці. Багато з них йдуть без навігаційних шаблонів, тож зв'язність від них не виграє. По багатьом іншим відсутня інформація про будь-які клубні виступи, мій бот такої екзотіки не розуміє, був змушений таких в інкубаторі залишати невиконаними... Перевчити бота передбачати усі недоліки статей-джерел в мене навряд чи вийде, тож уникнути повністю необхідності правки його продукту теж. Поки з футболістами продовжу вантажити, у тому числі й «простих», до інкубатора та час від часу підкидати пару-тройку в основний простір ботом. З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 15:45, 27 жовтня 2016 (UTC)
Так і буде, але щось з тими японцями треба робити, бо у них по 40 інтервік, а в нас статей нема. Флеш-моб чи ні, а якось не дуже нормально, що у Азербайджану з Вельсом є стаття, навіть сицілійською мовою написано, про яку мало хто знає, а ми, майже велика вікіпедія і не маємо статті. ). --YarikUkraine (обговорення) 16:49, 27 жовтня 2016 (UTC)
Та що з тими японцями поробиш, будемо потихеньку й собі флешмобити ). З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 19:22, 27 жовтня 2016 (UTC)

Численко Ігор Леонідович

Я там трохи додав, можливо треба підкорегувати. --Jphwra (обговорення) 09:37, 6 листопада 2016 (UTC)

Та наче все ок. З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 09:38, 6 листопада 2016 (UTC)

Дві категорії

Добридень, Ви створили Категорія:Футболісти «Сендер'юска», при тому що ще дуже давно створили Категорія:Футболісти «Сеннер'юска». Це так треба? Бот не заплутається? --YarikUkraine (обговорення) 18:17, 17 листопада 2016 (UTC)

Ні, так звісно не треба. Лишилося визначити, котра назва все ж правильна, підправлю свій довідник, статті перекатегоризую. З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 18:39, 17 листопада 2016 (UTC)

Ідентифікація гравців

Добридень. Чогось тримається в пам'яті, шо Ви вболівальний Дніпра. Не могли б ідентифікувати оцих гравців - File:Players of FC Dnipro.jpg і File:Players of FC Dnipro(2).jpg? І зразу хгадав, що в мене і з динамівцями підбне було, до мого великого сорому. Може Ви, як більш старша людина, і їх ідентифікуєте?) File:Memory match Byalkevich, Bal and Husin10.jpg, File:Memory match Byalkevich, Bal and Husin11.jpg, File:Memory match Byalkevich, Bal and Husin13.jpg, File:Memory match Byalkevich, Bal and Husin15.jpg, File:Memory match Byalkevich, Bal and Husin19.jpg, File:Memory match Byalkevich, Bal and Husin18.jpg --YarikUkraine (обговорення) 01:15, 23 листопада 2016 (UTC)

Доброго дня. Все ж я, виявляється, скорше старша людина, аніж вболівальник Дніпра ). Я в тому сенсі, що не маю жодної ідеї, що то за пацани у дніпровських костюмах. З пенсіонерами трохи краще:
З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 09:28, 23 листопада 2016 (UTC)
Щиро дякую, проставив деякі зображення у відповідні статті. А дніпряни хай так і лишаються безіменними, може колись розсекретяться ) --YarikUkraine (обговорення) 17:56, 23 листопада 2016 (UTC)

Ще одне маленьке досягнення

Вітаю! Ваша стаття Пак Чхоль У стала 1000-ною у Категорії:Футбольні воротарі. Вітаю з цим досягненням в укрвікі! З повагою, --visem (обговорення) 16:15, 24 листопада 2016 (UTC)