Первісний страх (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Первісний страх
Primal Fear
Жанр драма
трилер
детектив
Режисер Ґреґорі Гобліт[1][2][…]
Продюсер Ґарі Лучезіd[4] і Гок Кохd
Сценарист Ен Бідерменd і Стів Шеґанd[5]
На основі Primal Fear[d]
У головних
ролях
Річард Ґір[2][3][…], Лора Лінні[3][6][…], Джон Магоніd[3][7][…], Елфрі Вудард[3][7][8], Френсіс Мак-Дорманд[2][3][…], Едвард Нортон[2][3][…], Террі О'Квінн[3][7][8], Андре Брауер[3][8], Стівен Бауер[3][4][8], Тоні Планаd[3][8], Мойра Тірні[8], Джо Спаноd[3][8], Джон Седаd[8], Стенлі Андерсонd[3][8], Реґ Роджерсd[5] і Кеннет Тайґарd[5]
Оператор Майкл Чепмен
Композитор Джеймс Ньютон Говард
Монтаж Девід Розенблум
Художник Джаннін Оппеволлd
Кінокомпанія Paramount Pictures
Дистриб'ютор Paramount Pictures і Netflix
Тривалість 129 хв.
Мова англійська
Країна США
Рік 1996
Кошторис 30 млн. $
Касові збори 56 млн. $
IMDb ID 0117381

«Первісний страх» (англ. Primal Fear) — американський фільм режисера Ґреґорі Гобліта за однойменною книгою Вільяма Діла. Фільм увійшов у десятку найкасовіших за першу половину кіносезону 1996 року.[джерело?] Дебют у кіно Едварда Нортона.

Синопсис[ред. | ред. код]

Скоєний жахливий злочин — у церкві зарізаний архієпископ Рашмен. Неподалік від трупа знайшли наляканого юнака Аарона (Едвард Нортон), увесь одяг якого просочений кров'ю священника. Захищати його в суді зголошується відомий адвокат Мартін Вейл (Річард Гір), який впевнений, що врятує юнака від смертної кари й, вигравши цей скандальний процес, зміцнить свою репутацію блискучого адвоката. Його суперником у суді є Джанет Венейбл (Лора Лінні), його колишня коханка. Вона змушена виконувати наказ корумпованого генерального прокурора, замішаного разом з убитим єпископом у темні фінансові махінації з продажем церковних земель. До того ж під час розслідування справи виявляється, що Аарон має роздвоєння особистості. Тож чи винен нещасний сирота, юнак із затримкою розумового розвитку, невинний служка в церкві, який став об'єктом хтивих домагань поважаного в місті єпископа чи ні? Для Вейла це вже не має значення. Його мета — виграти справу за будь-яку ціну.

У ролях[ред. | ред. код]

Нагороди та номінації[ред. | ред. код]

Нагороди[ред. | ред. код]

Номінації[ред. | ред. код]

Цікаві факти[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]