Халід Ахмед Арікат

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Халід Ахмед Арікат
араб. خالد عريقات
англ. Khaled Arikat
Народився 1955(1955)
Абу-Діс Палестина
Громадянство Палестина Палестина
Діяльність Дипломат
Alma mater Дамаський університет
Заклад Ministry of Foreign Affairs and Expatriates of the State of Palestined
Посада Надзвичайний і Повноважний Посол Палестини в Україні
Термін 20062010
Попередник Валід Закут
Наступник Мохаммед Касем Аль-Асаад

Халід Ахмед Арікат (араб. خالد عريقات‎), (англ. Khaled Arikat) (1955, Абу-Діс) — палестинський дипломат. Надзвичайний і Повноважний Посол Палестини в Україні (2005—2010)[1]. Надзвичайний і Повноважний Посол Палестини в Республіці Білорусь (з 2010)[2].

Життєпис[ред. | ред. код]

Народження в 1955 році у місті Абу-Діс. Він закінчив навчання в середній школі, потім переїхав до Сирії, щоб навчатися в Дамаському університеті, поки не зміг закінчити навчання в Дамаському університеті через розбіжності, які виникли між палестинськими повстанцями та сирійським режимом.

Він переїхав до Лівану, а після цього поїхав закінчити своє університетське навчання в Москві в епоху Радянського Союзу, він обіймав посаду президента Студентського союзу та регіонального секретаря руху Фата і отримав ступінь доктора наук з міжнародного права, а потім був призначений радником культури в посольстві Палестини в Москві і повернувся на батьківщину в Палестину після двадцятирічної відсутності через відмову у в'їзді та обіймав посаду генерального директора в Міністерстві вищої освіти.

Він перейшов до Міністерства закордонних справ Палестини де працював, поки його не призначили Послом Держави Палестина в Києві у 2006 році в званні Надзвичайного Посла. Надзвичайний і Повноважний Посол Палестини в Україні (2006—2010)[3]. Надзвичайний і Повноважний Посол Палестини в Республіці Білорусь (з 2011)[4].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. УКРАЇНА ТА ПАЛЕСТИНА АКТИВІЗУЮТЬ ПОЛІТИЧНИЙ ДІАЛОГ
  2. Руководство Палестины признательно Беларуси за поддержку и солидарность, заявил посол Государства Палестина в Беларуси Халед Арикат 22 сентября на пресс-конференции в Минске.
  3. Голова підкомітету з питань глобальної безпеки і міжнародного співробітництва Комітету у закордонних справах, керівник групи з міжпарламентських зв'язків з Палестиною Євген Добряк провів зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Палестини в Україні Й.В.Халідом Ахмедом Арікатом. Архів оригіналу за 26 березня 2014. Процитовано 13 квітня 2020.
  4. CHAIRMAN OF BELCCI V.ULAKHOVICH MEETS AMBASSADOR EXTRAORDINARY AND PLENIPOTENTIARY OF PALESTINE IN BELARUS K.ARIKAT[недоступне посилання]

Посилання[ред. | ред. код]