Цуверкалов Віталій Володимирович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Віталій Володимирович Цуверкалов
 Прапорщик служби ЦЗ
Загальна інформація
Народження7 червня 1986(1986-06-07)
Лисичанськ
Смерть26 жовтня 2022(2022-10-26) (36 років)
Ізюмський район
Національністьукраїнець
Військова служба
ПриналежністьУкраїна Україна
Вид ЗС ДСНС
Війни / битвиРосійсько-українська війна
Нагороди та відзнаки
Орден «За мужність» ІІІ ступеня
Орден «За мужність» ІІІ ступеня
(посмертно)

Віта́лій Володи́мирович Цуверкалов (7 червня 1986, місто Лисичанськ Луганська область26 жовтня 2022, Ізюмський район, Харківська область) — український військовик, старший водолаз-сапер, прапорщик служби цивільного захисту Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області. Учасник російсько-української війни. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Життєпис

[ред. | ред. код]

Старший водолаз-сапер відділення підводного розмінування групи спеціальних піротехнічних робіт частини піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Луганській області.

У 2004 році закінчив Лисичанський професійний будівельний ліцей, за спеціальністю «Слюсар з ремонту автомобілів». У 2014 році закінчив Лисичанський ордена Трудового Червоного Прапора гірничий технікум, за спеціальністю «Експлуатація та ремонт гірничого електромеханічного обладнання та автоматичних пристроїв». 11.2004 — 11.2005 — служба в Збройних Силах України.

04.2006 — 08.2009 — служба в МВС України.

06.2017 — 03.2019 працював мотористом-сапером відділення підводного розмінування групи спеціальних піротехнічних робіт частини піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Луганській області.

З березня 2019 року працював старшим водолазом-сапером відділення підводного розмінування групи спеціальних піротехнічних робіт частини піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Луганській області.

Загинув 26 жовтня 2022 року в Ізюмському районі Харківської області. Подія сталася близько полудня. Автівка з піротехніками наїхала на протитанкову міну.

Нагороди

[ред. | ред. код]

Орден «За мужність» III ступеня (посмертно) — за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові[1].

Примітки

[ред. | ред. код]