Acid1

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Acid1
Посилання acid1.acidtests.org
Тип Acid Testd
Мови англійська
Власник W3C
Започатковано 26 січня 1999
CMNS: Acid1 у Вікісховищі

Acid1 — тест на відповідність браузерів сучасним на момент виходу вебстандартам (переважно CSS-1). Сам тест це сторінка в інтернеті, яку в жовтні 1998 року створив Тодд Фахнер (Todd Fahrner). Деякі тести браузерів перевіряли тільки відповідність одному стандарту, а Acid1 був повноцінною системою перевірки працездатності браузера в середовищі інтернету.

Назва походить від кислотної проби[en] — простої перевірки, чи є зразок металу золотом. Золото не повинне розчинятися в кислоті і повинне — в царській воді.

Історія[ред. | ред. код]

Acid1 одночасно перевіряв низку функцій браузера на одній сторінці, і всі основні браузери його проходили[1]. Тест створив Тодд Фахнер, якого часто звинувачували у відсутності бажання створювати жорсткі випробування на сумісність браузерів. Подивившись на тести, створені Бредненом Макденіелом (Braden McDaniel), які використовують посилання renderings для уточнення результатів, Фахнер розробив комплексний тест, в основі якого була незвичайна графіка. 1999 року тест включено в пакунок випробувань на відповідність браузерів CSS1[2].

У тесті Acid1 згадано поему Т. С. Еліота «The Hollow Men» як великоднє яйце.

Якщо в Internet Explorer 5 під керуванням операційної системи Mac OS в адресному рядку ввести about:tasman, то буде виведено сторінку, що містить Acid1, у якому стандартний текст замінено іменами розробників браузера.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Acid Test Results in Popular Browsers [Архівовано 2008-05-05 у Wayback Machine.]
  2. CSS1 Test Suite: 5.5.26 clear. Архів оригіналу за 10 червня 2009. Процитовано 7 травня 2009.

Посилання[ред. | ред. код]