Bambie Thug

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Bambie Thug
Зображення
Зображення
Основна інформація
Повне ім'я Бембі Рей Робінсон
Дата народження 6 березня 1993(1993-03-06) (31 рік)
Місце народження Макрум, Корк, Ірландія
Роки активності 2020 — дотепер
Громадянство Ірландія Ірландія
Професія співаки, автори пісень
Інструменти Вокал
Жанр Уіджа-поп, гіперпанк
Псевдоніми Bambie Thug
hausofthug.com
CMNS: Файли у Вікісховищі

Бембі Рей Робінсон (англ. Bambie Ray Robinson нар. 6 березня 1993, Макрум, Корк, Ірландія), відомі під сценічним псевдонімом Bambie Thug — ірландські співак й автор пісень. Представники Ірландії на Пісенному конкурсі Євробачення 2024 після перемоги у національному відборі Eurosong 2024 із піснею «Doomsday Blue». Bambie Thug є небінарною особою та використовує займенники they/them (укр. вони/їх).

Біографія[ред. | ред. код]

Раннє життя[ред. | ред. код]

Народилися в місті Макрум, графство Корк, 6 березня 1993 року[1] в родині шведа та ірландки, має трьох сестер[2][3]. Спочатку Bambie навчалися, щоб стати артистом балету та відвідували Coláiste Stiofáin Naofa (укр. Коледж Святого Стефана), плануючи вступ до університету для вивчення танців. Пізніше переїхали до Лондона, щоб відвідувати Академію Урданга після здобуття часткової стипендії, однак зламали руку під час навчання в коледжі та перейшли на навчання музичного театру[4][5].

Закінчивши академію, Робінсон протягом двох років навчалися писати та співати поп-пісні. Вони спочатку підписали контракт із неназваним агентством талантів, проте пізніше залишили його[4].

Кар'єра[ред. | ред. код]

Початок, перші сингли (2020–2022)[ред. | ред. код]

Виступ у барі Odeon, Дублін

Bambie Thug вперше були згадані як музичний виконавець у 2020 році у пісні Фіке та Фабіча «Mean», яка була випущена 26 червня 2020 року[6]. Дебютний сингл «Birthday» був випущений 5 березня 2021 року та був написаний, коли співак залежали від наркотиків[7]. Пісня була описана журналістом The Line of Best Fit Робертом Девідсоном як «стоїчний, але розбитий потік свідомості... з вмовляючим голосом, який документує події навколо, як розпусний щоденник. Вони пливуть крізь бійки, вживають багато наркотиків і нетерпляче чекають свого запізнілого дилера»[8]. Того року Bambie Thug випустили ще три сингли: «Psilocyber» – пісню про «психоделічний» комп’ютерний вірус, «PMP» – пісню, яка пропагує сексуальний позитив і «High Romancy»[8][9]. Незадовго до 2022 року автор Rockflesh Стюарт Лукас описав музику Робінсон як «сувору та пряму та яка, здається, або про секс та наркотики, або про наркотики та секс»[10].

9 грудня 2022 року випустили сингл «Merry Christmas Baby» заявивши в Kerrang!: «Смішно, як люди змінюються, як пори року, минулого Різдва я поклялися, що знайшли його [кохання]. Любов справді має спосіб забарвлювати червоні прапори в білий»[11].

Egregore, Cathexis (2023)[ред. | ред. код]

У квітні 2023 року випустили сингл «Egregore». Пісня, названа на честь окультного терміну, розповідає про бажання позбутися саморуйнівних звичок як незалежного артиста[12].

Bambie Thug оголосили про свій третій мініальбом Cathexis 11 серпня 2023 року[13], а офіційний реліз відбувся 13 жовтня. Разом з анонсом були випущені два сингли: «Careless» і «Last Summer (I Know What You Did)»[14]. В інтерв’ю журналу DIY Magazine вони заявили, що мініальбом, створений під впливом любові до музичного театру, зосереджується на тому, що вони «будуть істотами та персонажами... [проте] іноді персонажі є трохи бронею. Коли я не перебуваю в дивовижному ментальному просторі, це речі, які я можу взяти на себе, але всі вони все ще грані мене»[15].

Пісенний конкурс Євробачення 2024[ред. | ред. код]

Bambie Thug виконують «Doomsday Blue» на The Late Late Show у 2024 році після перемоги на Eurosong 2024.

11 січня 2024 року Bambie Thug були оголошені як учасник Eurosong 2024, національного відбору Ірландії на Пісенному конкурсі Євробачення 2024, з піснею «Doomsday Blue»[16]. Відповідно до інтерв’ю, даного Irish Sun, вони прийшли, щоб «проклясти» спогади про своє зґвалтування у травні 2023 року[17]. У національному фіналі Bambie Thug перемогли як у голосуванні національного журі, так і в телеголосуванні, отримавши право представляти Ірландію на Євробаченні[18].

На Eurovision Pre-Party 2024 Madrid

Після перемоги на Eurosong 2024 Bambie Thug привернули увагу ЗМІ, особливо місцевих. Пісня та виконавець були розкритиковані ірландськими ультраправими діячами. Германн Келлі, президент ультраправої Ірландської партії свободи, написав у Twitter різкі коментарі, заявивши, що «Bambie Thug, мабуть, найбільший індик з часів індика Дастіна. Схоже, що прославляння сатанізму та «небінарної нісенітниці» — це мода ірландського істеблішменту»[19]. У відповідь на критику співак опублікували заяву для преси 29 січня, зазначивши: «Якщо ви не хочете бути частиною Haus Of Thug, ви не зобов’язані йти зі мною в цю подорож... не витрачай своє життя на ненависть... [і] не гнівайся, тому що я не забули мистецтво гри, веселощів і творчості, а ти забув»[20]. Під час виступу на The Late Late Show у лютому 2024 року вони сказали, що бажає «любові та світла» тим, хто негативно відреагував на пісню, згадавши, що одна особа почала петицію про дискваліфікацію з конкурсу[21].

На Eurovision Pre-Party 2024 Madrid

Сама пісня отримала похвалу за свою унікальність у порівнянні з минулими ірландськими композиціями на Євробаченні. Журналіст Irish Times Ед Пауер дав позитивну рецензію, заявивши: «Суміш поп-музики та індустріального металу, безсумнівно, виступить з фурором у Мальме»[22]. Ірландський співак Джонні Логан, який переміг на Євробаченні в 1980 і 1987 роках, заявив у Sunday World про свою віру в те, що пісня «може виграти Євробачення», вихваляючи унікальність та візуальне оформлення[23]. Попри те, що співак відповіли на жорстку критику, вони також заявили, що відчуває, що Ірландія «[дуже] відстала від мене»[24].

Особисте життя[ред. | ред. код]

У дитинстві Робінсон поставили діагноз СДУГ[3]. Зараз співак живе у Східному Лондоні[9]. У вільний час Bambie Thug час від часу працювала принцесою на вечірках для дітей з інвалідністю[8].

Bambie Thug — небінарна персона. Вони неодноразово розповідали про свій досвід членства в ЛГБТК+ спільноті та музичній індустрії. В інтерв’ю Gay Times сказала: «Мені подобається бути частиною крутої квір-сцени, яка зростає... Важливо мати людей, з якими можна спілкуватися, і музику, яка говорить з тобою та дозволяє більше свободи, щоб бути собою – більше дивних голосів це те, що до біса треба світу»[7].

Зустрічалася з невідомим партнером перед початком різдвяного сезону 2021 року[11]. Однак після припинення стосунків у 2022 році описали їх як «справді токсичні», що призвело до порушення «довіри та самопочуття»[8].

На Eurovision Pre-Party 2024 Madrid

Практикує неоязичницьке чаклунство , зокрема магію сигіл і проявів[8]. Також зазначали, що практикували магію крові під час своєї менструації, заявивши, що це «пропозиція вашої власної крові на носик, і це також дуже добре для вашої шкіри»[25]. Чаклунство мало великий вплив на їх музику; численні заклинання та прокляття додані в різні пісні, а власна сигіла використовується як офіційний логотип[9][25].

Bambie Thug висловили підтримку диксваліфікації Ізраїлю з Пісенного конкурсу Євробачення 2024 через війну Ізраїлю та ХАМАС. Обґрунтовуючи свій аргумент щодо виключення Росії з пісенного конкурсу Євробачення 2022, співак заявили в Irish Examiner: «Коли відбувалися події з Україною, Росії заборонили участь у конкурсі, тому я не думаю, що має бути правило для одних і різні для інших»[26]. Однак вони також зазначили, що прийняття рішення слід залишити за Європейською мовною спілкою[27].

Дискографія[ред. | ред. код]

EP[ред. | ред. код]

Назва Деталі
Psilocyber
High Romancy
  • Вийшов: 27 жовтня 2021[29]
  • Лейбл: Smol Records
  • Формат: Онлайн, прослуховування в інтернеті
High Romancy
  • Вийшов: 13 жовтня 2023[30]
  • Лейбл: Haus of Thug
  • Формат: Онлайн, прослуховування в інтернеті

Сингли[ред. | ред. код]

Назва Рік Найвища
позиція
чарту
Альбом або EP
IRE
[31]
«Birthday» 2021 Psilocyber
«P.M.P» High Romancy
«Kawasaki (I Love It)» 2022 Не входить до альбому
«Headbang»
«Tsunami (11:11)»
«Merry Christmas Baby»
«Egregore» 2023
«Careless» Cathexis
«Last Summer (I Know What You Did)»
(Разом з Jinka)
«Doomsday Blue» 37

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Davidson, Robert (5 Березня 2021). Hyper-pop newcomer Bambie Thug's "Birthday" is a raucous, hedonistic debut. The Line of Best Fit (амер.). Процитовано 27 Січня 2024.
  2. Cassidy, Amanda (26 Січня 2024). Bambie Thug: Macroom's non-binary star hoping to represent Ireland at Eurovision. Irish Examiner (англ.). Процитовано 26 Січня 2024.
  3. а б James, Mike, Bambie Thug Download Festival Interview 2023 (англ.), процитовано 27 Січня 2024 — через YouTube
  4. а б McGuirk, Colm (28 Січня 2024). Eurovision Hopeful Bambie Thug Has Come A Long Way Since Training As Ballerina. Extra.ie (en-GB) . Процитовано 28 Січня 2024.
  5. Mallon, Sandra; Shortiss, Eoin (11 Січня 2024). Non-binary Cork artist wants to sing for Ireland at Eurovision. Cork Beo (англ.). Процитовано 27 Січня 2024.
  6. Релізи пісні «Mean» у різних країнах:
  7. а б Помилка цитування: Неправильний виклик тегу <ref>: для виносок під назвою :0 не вказано текст
  8. а б в г д Pearson, Ru (13 Липня 2023). Bambie Thug: "I'm hellbent on doing what I want." Injection Magazine (англ.). Процитовано 27 Січня 2024.
  9. а б в Brzezick, Alex (18 Листопада 2021). Get to Know: Bambie Thug. TMRW Magazine (en-GB) . Процитовано 27 Січня 2024.
  10. Lucas, Stewart (24 Лютого 2022). Live Review : Cassyette + Bambie Thug + AlienBlaze @ The Deaf Institute, Manchester on February 22nd. Rockflesh (en-GB) . Процитовано 27 January 2024.
  11. а б Carter, Emily (9 Грудня 2022). Bambie Thug releases festive heartbreak single, Merry Christmas Baby. Kerrang! (англ.). Процитовано 27 January 2024.
  12. Krol, Charlotte (21 Квітня 2023). Watch Bambie Thug go satanic in 'Egregore' music video. Rolling Stone (en-GB) . Процитовано 27 Січня 2024.
  13. Howell, Maddy (Серпень 11, 2023). Bambie Thug Announces New EP 'Cathexis'. Rocksound.tv. Процитовано 26 Січня 2024.
  14. Osman, Josh (15 Серпня 2023). Bambie Thug announces EP Cathexis and release two new singles. Gay Times (en-GB) . Процитовано 26 Січня 2024.
  15. Jamieson, Sarah (16 Жовтня 2023). Bambie Thug: "This project is really just no constraints". Diymag.com (англ.). Процитовано 27 Січня 2024.
  16. Veen, Renske ten (11 Січня 2024). Bambie Thug releases Eurosong 2024 song "Doomsday Blues". Wiwibloggs (амер.). Процитовано 26 Січня 2024.
  17. Hammond, Saoirse (31 Січня 2024). Irish Eurovision Star Bambie Thug Opens Up About Their 'Battle To Get Through Everyday' Following Sexual Assault NightmareE. Goss.ie.
  18. O'Donoghue, Denise (26 Січня 2024). Revealed: Cork singer Bambie Thug will represent Ireland at the 2024 Eurovision in Sweden. Irish Examiner (англ.). Процитовано 26 Січня 2024.
  19. Fetherstonhaugh, Neil (27 Січня 2024). Bambie Thug's Eurosong victory strikes sour note for far-right. Sunday World (англ.). Процитовано 27 Січня 2024.
  20. O'Donoghue, Denise (29 Січня 2024). 'Remember I am a human too': Eurovision entrant Bambie Thug reacts to online hate. Irish Examiner (англ.). Процитовано 30 Січня 2024.
  21. McGlynn, Michelle (3 лютого 2024). Four talking points from the Late Late Show, including Bambie and the hosts of Talking Bollox. Irish Examiner (англ.). Процитовано 4 лютого 2024.
  22. Power, Ed (27 Січня 2024). Late Late Show's Eurosong special review: Bambie Thug wins as Patrick Kielty avoids any cringe moments. The Irish Times (англ.). Процитовано 27 Січня 2024.
  23. Rowley, Eddie (28 Січня 2024). Johnny Logan says Bambie Thug could 'win Eurovision with this song'. Sunday World (англ.). Процитовано 28 Січня 2024.
  24. Cassidy, Amanda (29 Січня 2024). Bambie Thug: 'I really wasn't expecting the country to get behind me so much'. Irish Examiner (англ.). Процитовано 31 Січня 2024.
  25. а б Ferretti, Rebecca (27 Січня 2023), Bambie Thug Interview (англ.), процитовано 27 Січня 2024 — через YouTube
  26. Cassidy, Amanda (26 Січня 2024). Bambie Thug: Macroom's non-binary star representing Ireland at Eurovision in Sweden. Irish Examiner (англ.). Процитовано 27 Січня 2024.
  27. Matthews, Jane (26 January 2024). 'Same energy as Russia': Two of Ireland's Eurovision hopefuls say Israel should be cut from contest. TheJournal.ie (англ.). Процитовано 27 Січня 2024.
  28. Psilocyber by Bambie Thug. Spotify. Процитовано 27 січня 2024.
  29. High Romancy by Bambie Thug. Spotify. Процитовано 27 січня 2024.
  30. Cathexis - Album by Bambie Thug. Spotify. Процитовано 27 січня 2024.
  31. Високі позиції в Ірландії: