Оллі Александер

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Оллі Александер
англ. Olly Alexander
Основна інформація
Повне ім'я Олівер Александер Торнтон
англ. Oliver Alexander Thornton
Дата народження 15 липня 1990(1990-07-15) (33 роки)
Місце народження Гаррогейт, Англія, Північний Йоркшир, Велика Британія
Роки активності 2008 — дотепер
Громадянство Велика Британія Велика Британія
Професія співак, автор пісень, актор
Освіта Hereford College of Artsd
Співацький голос тенор
Інструменти вокал[d]
Мова англійська
Жанр синті-поп, інді-поп, електроніка, денс-поп
Лейбл Polydor, Kitsuné
ollyalexander.co.uk
CMNS: Файли у Вікісховищі

Олівер Александер Торнтон (англ. Oliver Alexander Thornton; нар. 15 липня 1990(19900715)) — британський співак та актор. Найбільш відомий як вокаліст гурту Years & Years і своєю роллю в драматичному серіалі «Це гріх». Оллі шестиразово номінувався на премію Brit Awards, а також був номінований на премію Британської телевізійної академії і премію Critics' Choice Television Award за найкращу чоловічу роль. Обраний представником Великої Британії на Пісенному конкурсі Євробачення 2024 у Мальме, Швеція[1].

Раннє життя[ред. | ред. код]

Олілі Александер народився 15 липня 1990 року в Гаррогейті, Північний Йоркшир[2][3][4]. Його мати, Вікі Торнтон,[5] була однією із засновників Coleford Music Festival[6]. Оллі відвідував початкову школу Святого Іоанна в Колфорді[7] і загальноосвітню школу Монмут. Навчаючись у загальноосвітній школі Монмут, він зіграв у двох шкільних виставах: «Хлопці та ляльки» в ролі Бенні та «Кавказьке крейдяне коло» в ролі капрала[8]. Після закінчення школи вивчав сценічні мистецтва в Герефордському коледжі мистецтв[9][10].

Оллі написав свою першу пісню на клавіатурі свого батька у віці 10 років[11]. Батьки розлучилися, коли Оллі було 13 років; і він, і його брат Бен, який має аутизм, згодом виховувалися лише матір'ю[12].

У віці 16 років Оллі помітив агент з прослуховувань, під час відбору для участі в британському серіалі Skins. Згодом він покинув Герефордський коледж мистецтв, щоб продовжити свою акторську кар'єру, оскільки були запропоновані ролі, заявивши: «Я почав зніматися, коли був молодим; це просто сталося. Я кинув школу, щоб працювати по всьому світу, що було дивовижно»[13][14]. «Я дійсно хотів стати співаком чи музикантом… Раптом я став актором. Я ніколи не мріяв про це. Я все ще намагаюся це зрозуміти… Я справді ненавидів школу, тому що наді мною постійно знущалися. Але над тобою ніколи не знущаються на уроках акторства, тому що дивні діти добре вчаться в класі театру. Це безпечне місце»[15]. Оллі також страждав у школі на булімію[16][17][18].

Акторство[ред. | ред. код]

Акторська кар'єра Оллі почалася у серіалі Summerhill, який вийшов на екрани у 2008 році. Наступний фільм Bright Star (2009) за його участі був номінований на премію Оскар за найкращі досягнення в дизайні костюмів[19]. Того ж роки знявся у фільмах Tormented з Алексом Петтіфером у головній ролі та у Enter the Void. У 2010 році він зіграв Евана в постановці «Чужих» театром Буша[20][21]. Роком пізніше брав участь у написанні сценарію та музики[22] для інді-фільму The Dish & the Spoon. У 2012 році Оллі з'явився в театральній постановці Mercury Fur[23].

З березня по червень 2013 року Оллі грав роль Пітера Пена у виставі «Пітер і Аліса» у Вест-Енді разом з Беном Вішоу та Джуді Денч. Він також зіграв допоміжну роль у фінальній серії Skins як сталкер Кессі Ейнсворт у двосерійному епізоді «Skins Pure». Того ж року Google Analytics випустили внутрішнє корпоративне відео, у якому Оллі зображений як вимогливий покупець з підзаголовком «Ось що буває, коли економиш на зручності використання»[24].

У 2014 році Оллі грав одного з головних героїв, де також співав та грав на гітарі, музичного повнометражного фільму God Help the Girl, сценариста й режисера Стюарта Мердока[25]. Того ж року з'явився в екранізації п'єси The Riot Club разом із британськими акторами Семом Клафліном, Максом Айронсом і Дугласом Бутом[26] та в епізодичній ролі вампіра Фентона в британсько-американському серіалі жахів Бульварні жахіття.

Стюарт Мердок, Емілі Браунінг, Оллі Александер та Ханна Мюррей на Кінофестивалі «Санденс» 2014

В інді-фільмі Funny Bunny, прем'єра якого відбулася на SXSW 2015, грав Тітті, проблемного підлітка[27], а також став співавтором сценарію[28].

У січні 2021 року Оллі знявся в головній ролі в драмі Рассела Т. Девіса Channel 4 і HBO Max «Це гріх», яка розповідає про життя геїв у 1980-1990-х роках і про початок ВІЛ/СНІДу. Шоу та гра Александра заслужили схвалення критиків — деякі висловили бажання, щоб Оллі отримав премію BAFTA за свою гру[29].

Музика[ред. | ред. код]

Years & Years[ред. | ред. код]

Гурт Years & Years утворився у 2010 році, коли Оллі приєднався до колективу як провідний вокаліст після того, як Майкі Голдсуорті, один із учасників гурту, почув спів Оллі під душем і вподобав його голос[30].

Їхній дебютний сингл «I Wish I Knew» був випущений у липні 2012 року на лейблі Good Bait, сам гурт виступав у складі п'яти осіб. У 2013 році вони підписали угоду з французьким лейблом Kitsuné у складі трьох учасників і випустили свій другий сингл під назвою «Traps» у вересні 2013 року, який отримав підтримку Radio 1 і Radio 6, а також багатьох онлайн-видань, таких як The Guardian і The Fader[31][32].

Years & Years випустили свій другий сингл «Real» на Kitsuné та iTunes у лютому 2014 року. У музичному кліпі на пісню знялися актори Бен Вішоу[33] і Натан Стюарт-Джарретт[34]. Завдяки участі та подальших інтерв'ю Вішоу відео отримало вісім з половиною мільйонів переглядів в Інтернеті, а також гурт змінили свій звукозаписний лейбл Кіцуне на Polydor, коли набули популярності. У січні 2015 року Years & Years були оголошені переможцями голосування «BBC Sound of…»[35].

Оллі у 2014 році

Найуспішніший сингл гурту — «King» — випущений під лейблом Polydor, у березні 2015 року посів перше місце в британському чарті синглів, забезпечивши Years & Years національне визнання[36]. Дебютний студійний альбом Communion був випущений 10 липня 2015 року та посів перше місце в чарті альбомів Великої Британії[37].

Sziget Festival 2016, Будапешт, Угорщина

Як гей-автор пісень[38][39] Оллі заявляв в інтерв'ю, що хотів би бачити більше використання чоловічого займенника в музиці. Він пояснив, що коли він писав у щоденнику, він частіше використовув займенники «ти і я» (You and I), тому що хотів приховати, про кого пише. Загалом, кілька пісень Years & Years містять чоловічі займенники.[40] «Мені якось сумно, що у нас немає попзірок-геїв, які співають про чоловіків, використовуючи чоловічі займенники, — сказав Оллі в Digital Spy, — але, сподіваюся, це може змінитися»[41]. Хоча його робота з Years & Years відкрито згадує сексуальність, Оллі зазначає, що «не може говорити за всіх геїв, тому що існує так багато різних проблем, досвіду, різних форм і розмірів. Але я можу говорити за себе, і те, що я роблю, якщо я збираюся писати пісні та давати інтерв'ю, я хочу мати можливість говорити про те, що мене хвилює»[41].

Другий студійний альбом Years & Years під назвою Palo Santo вийшов 6 липня 2018 року й містить такі хіти, як «If You're Over Me» і «Sanctify»[42]. 14 серпня 2018 року пісня «If You're Over Me» була сертифікована Британською фонографічною індустрією як Золота.

У вересні 2018 року Years & Years випустили офіційний кліп на пісню «All For You», у якому ангельська версія Оллі танцює на покинутому складі, а потім перетворюється на демонічну версію самого себе та бере участь у танцях з андроїдом[43].

Виконання пісні «Worship» на The O2 Arena у 2018 році

Александер співпрацював із Pet Shop Boys над їхнім синглом 2019 року «Dreamland»[44], а пізніше випустив кавер на їхню пісню «It's a Sin» для головної ролі в однойменному драматичному серіалі[45].

Сольна кар'єра[ред. | ред. код]

18 березня 2021 року Years & Years перейшов у формат сольного проєкту Оллі[46][47][48]. У липні 2021 року він був оголошений одним із п'яти музикантів, які вели шоу Future Sounds на BBC Radio 1 у серпні та на початку вересня разом із Арло Парксом, YUNGBLUD, Charli XCX і Томом Греннаном.

Євробачення 2024[ред. | ред. код]

На Eurovision Pre-Party 2024 Madrid

16 грудня 2023 року Оллі оголосили представником Великої Британії на Пісенному конкурсі Євробачення 2024[49]. Після оголошення він сказав BBC, що «хотів цього протягом довгого часу», і «здавалося, що це правильний час, щоб почати випускати музику під моїм ім'ям»[50]. Попередній каталог Years & Years було перейменовано на Olly Alexander (Years & Years) на потокових сервісах[51]. Його конкурсна композиція «Dizzy» буде опублікована 1 березня 2024 року.

Особисте життя[ред. | ред. код]

Шляхом різних інтерв'ю та благодійних кампаній Оллі пропагував безпечний секс і скринінг на ВІЛ[52], та ініціативи проти цькування ЛГБТ[53]. Він також відкрито говорив про власну боротьбу з депресією, самопошкодженнями[54], розладами харчової поведінки[55] і тривожністю з 13 років[56][57][58].

Оллі — гей, і у 2017 році він представив документальний фільм BBC Three, який досліджує зв'язок між гомосексуальністю і розвитком розладів. У ньому він розповів про свою булімію. У 2018 році Олександр був одним з учасників Sport Relief з підвищення обізнаності про психічне здоров'я[59]

Оллі виконує «Lucky Escape» на O2 Arena у 2018 році

Олександр описує себе як «справжнього лівого» і сказав у 2016 році, що «закоханий» у лідера Лейбористської партії Джеремі Корбіна[60][61].

Із травня 2015 року Оллі перебував у стосунках з музикантом Нілом Міланом Амін-Смітом із гурту Clean Bandit. Через конфлікти щодо розкладу під час турів та записів пісень вони розлучилися наприкінці того ж року[62].

На фестивалі в Гластонбері 2016 року Оллі вийшов на сцену з гуртом Years & Years у веселковому ансамблі на святкуванні PRIDE Week і потрапив у заголовки новин зі своєю промовою, пов'язаною зі стріляниною в нічному гей-клубі Орландо[63].

У вересні 2018 року отримав нагороду GQ‍ ​Award «Живий виступ року»[64]. Нагороду йому вручила Елоїза Летісс'є, і у своїй промові під час нагородження Оллі виступив за ЛГБТ-спільноту та Місяць обізнаності про психічне здоров'я, особливо чоловіків[65].

Того ж місяця взяв участь у відеокампанії «Прапор, яким ми не повинні пишатися» до Всесвітнього дня запобігання самогубствам, піднявши райдужний прапор із вирваними з нього двома кольорами, і процитував: «Цим прапором ми не повинні пишатися. Прапор, який представляє двох з шести ЛГБТК, яких ми ризикуємо втратити через самогубство»[66].

Разом із Нілом Теннантом із Pet Shop Boys у 2019 році

У жовтні 2018 року British GQ опублікував інтерв'ю з Оллі та Аластером Кемпбеллом, у якому розповідалося про боротьбу з самоушкодженнями та розладами харчування, досвід у 2018 році з гомофобією та політичні погляди щодо Brexit і Дональда Трампа[67]. В інтерв'ю Оллі сказав, що голосував за «Залишитися» на референдумі 2016 року, підтримав Корбіна на посаді прем'єр-міністра та назвав Трампа «огидним» і «відразливим»[68].

Під час виступу Years & Years на Pyramid Stage на фестивалі Glastonbury 2019 виступив із промовою, у якій захищав права ЛГБТК+ і закликав до викорінення расизму, ейблізму та сексизму. Промова отримала схвалення шанувальників і ЗМІ[69].

Після нападу ХАМАС на Ізраїль підписав лист ЛГБТ-асоціації Voices4London, у якому Ізраїль звинувачувався у «вчиненні апартеїду та геноциду проти палестинців»[70][71]. Представники ізраїльського уряду та Кампанії проти антисемітизму (CAA) засудили його погляди та попросили BBC не дозволити Оллі виступати на Євробаченні 2024; ВВС відхилила вимогу[72].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. It's Olly Alexander for the United Kingdom at Eurovision 2024. eurovision.tv (англ.). 16 грудня 2023. Процитовано 16 грудня 2023.
  2. Hot kids on the block: Years & Years interview. Evening Standard (en-GB) . 30 січня 2015. Процитовано 21 лютого 2016.
  3. the insider: olly alexander. NYLON. 4 вересня 2014. Процитовано 21 лютого 2016.
  4. Sullivan, Caroline (5 березня 2015). Years & Years: from Riot Club posh boys to No 1 stars. The Guardian (en-GB) . ISSN 0261-3077. Процитовано 21 лютого 2016.
  5. Alexander, Olly (June 2015). Vicki Thornton & Olly Alexander – Backstage at performance of Years & Years Shephards Bush Theatre. Instagram. Архів оригіналу за 24 червня 2015.
  6. Good golly, Olly's off to Hollywood!. Gloucester Citizen. 4 червня 2009. Архів оригіналу за 2 квітня 2015. Процитовано 11 липня 2015.
  7. Chart joy for Years and Years as Coleford singer Olly Alexander's group hits top spot. Gloucester Citizen. 9 березня 2015. Архів оригіналу за 24 листопада 2015. Процитовано 11 серпня 2015.
  8. Staddon, Katie. Curtis Brown Representation CV of Olly Alexander. curtisbrown.co.uk. Процитовано 27 жовтня 2015.
  9. Hereford College of Arts website.
  10. Hereford College of Arts – Olly Alexander from Years & Years. Hereford College of Arts. 23 грудня 2014. Архів оригіналу за 6 вересня 2015. Процитовано 10 серпня 2015.
  11. Schou, Solvey (1 липня 2015). Olly Alexander Releases His Debut Album With Years & Years. The New York Times. Процитовано 11 серпня 2015.
  12. Robinson, Peter (9 липня 2015). I'm a Convincingly Happy Human Being. Pop Justice. Процитовано 11 серпня 2015.
  13. Young Hollywood 2010 — Olly Alexander. YouTube. 10 травня 2010.
  14. Morgan, Ruth (February 2015). Singing in the shower got me the Job. redbulletin.com. Процитовано 10 серпня 2015.
  15. Chang, Kee (26 серпня 2014). Q&A with Olly Alexander. Anthemmagazine.com. Процитовано 10 серпня 2015.
  16. Jones, Owen (26 січня 2016). 'My mental health is a positive part of me' — Owen Jones meets Olly Alexander. YouTube. Процитовано 27 січня 2016.
  17. Jones, Owen (26 січня 2016). Olly Alexander: 'You start to think you're alone and crazy but help is out there'. The Guardian. Процитовано 27 січня 2016.
  18. Olly Alexander on success, sanity and It's a Sin: 'All those hot guys. I loved it!'. TheGuardian.com. 11 січня 2021.
  19. The 82nd Academy Awards 2010. Oscars.Org. 7 березня 2010. Процитовано 31 липня 2015.
  20. Olly wows the critics in The Aliens. Gloucestercitizen.co.uk. 30 вересня 2010. Архів оригіналу за 19 листопада 2015. Процитовано 27 жовтня 2015.
  21. Interview – The Aliens at The Bush Theatre. The Bush Theatre. 15 вересня 2010. Процитовано 27 жовтня 2015.
  22. Music from The Dish & the Spoon: The Whale (Single) (2011) Music by Olly Alexander. Soundtrack.Net. 25 лютого 2013. Процитовано 31 липня 2015.
  23. Bayes, Honour (5 квітня 2012). Mercury Fur – Love among the ruins. Exeuntmagazine.com. Процитовано 27 серпня 2015.
  24. Google Analytics In Real Life Site Search. Google Corporate Material. 11 вересня 2013. Процитовано 27 жовтня 2015.
  25. Murdoch, Stuart; Alexander, Olly; Murray, Hannah (5 вересня 2014), God Help the Girl, Barry Mendel Productions, British Film Company, British Film Company, процитовано 17 грудня 2023
  26. Barton, Steve (12 січня 2015). Penny Dreadful. Dread Central. Процитовано 11 липня 2015.
  27. Salovaara, Sarah (13 березня 2015). "You Can't Make This Stuff Up": Alison Bagnall on Funny Bunny. Filmmaker Magazine. Процитовано 23 жовтня 2015.
  28. Goolsby, Joshua. Funny Bunny by Alison Bagnall. Indie Film Picks. Архів оригіналу за 22 лютого 2017. Процитовано 15 березня 2015.
  29. Olly Alexander on 'It's A Sin': "There's not been a British Aids drama on this scale ever". NME | Music, Film, TV, Gaming & Pop Culture News (en-GB) . 21 січня 2021. Процитовано 15 лютого 2021.
  30. Murray, Peter (26 березня 2015). A Frank Conversation with Years & Years Frontman Olly Alexander. The GeorgeTowner. Процитовано 31 липня 2015.
  31. Kitsuné (8 серпня 2013). Years & Years new EP 'Traps' out on Kitsuné September 9th + exclusive stream on the Guardian!. Kitsuné. Архів оригіналу за 1 липня 2018. Процитовано 29 липня 2015.
  32. Friedlander, Emilie (10 вересня 2013). Stream: Years & Years, "You & I". The Fader. Процитовано 29 липня 2015.
  33. Duerden, Nick (28 липня 2015). Years & Years: From feeling like the weird kid at school and studying architecture to the Ben Whishaw effect. The Independent. Архів оригіналу за 23 травня 2022. Процитовано 29 липня 2015.
  34. Ortiz, Edwin (4 лютого 2014). Years & Years Inspire a Dance-Off In Their New Music Video for "Real". Complex.Com. Процитовано 29 липня 2015.
  35. Youngs, Ian (9 січня 2015). Years & Years top BBC Sound Of 2015 list. BBC News. Процитовано 29 липня 2015.
  36. Years & Years' King wins Official Singles Chart Number 1 crown. The Official UK Charts Company. 8 березня 2015. Процитовано 5 серпня 2015.
  37. Years & Years' debut at Number 1: "This is the best day of our lives". The Official UK Charts Company. 17 липня 2015. Процитовано 17 липня 2015.
  38. Murray, Peter (24 березня 2015). A Frank Conversation with Years & Years Frontman Olly Alexander. The Downtowner. Washington, D.C. Процитовано 24 червня 2015.
  39. Shining Stars: An interview with Years and Years' Olly Alexander – Metro Weekly. Metro Weekly (амер.). 10 вересня 2015. Процитовано 21 лютого 2016.
  40. Flyyn, Paul (7 липня 2015). Best Years Ever: With gay frontman Olly Alexander, Years & Years hits pop's sweet spot. Out.com. Процитовано 31 липня 2015.
  41. а б Corner, Lewis (8 липня 2015). Years & Years Interview: It's sad we don't have gay male popstars using male pronouns. Digital Spy. Процитовано 31 липня 2015.
  42. Palo Santo. open.spotify.com. Процитовано 10 лютого 2024.
  43. Olly Alexander Throws Some Serious Shapes In Years & Years' 'All For You' Video. Capital (англ.). Процитовано 18 вересня 2018.
  44. Monroe, Jazz (11 вересня 2019). Pet Shop Boys Team With Years & Years for New Song "Dreamland": Listen. Pitchfork (en-us) . Процитовано 22 березня 2021.
  45. Years & Years cover Pet Shop Boys' 'It's A Sin' as TV show premieres. NME (en-GB) . 23 січня 2021. Процитовано 22 березня 2021.
  46. Login • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 22 березня 2021.
  47. Years & Years to continue as "solo project" for Olly Alexander. NME (en-GB) . 18 березня 2021. Процитовано 22 березня 2021.
  48. Eurovision 2024: Pop star Olly Alexander to represent the UK. BBC News (en-GB) . 16 грудня 2023. Процитовано 16 грудня 2023.
  49. Olly Alexander Will Represent The United Kingdom At Eurovision 2024. BBC. 16 грудня 2023. Процитовано 16 грудня 2023.
  50. Geraghty, Hollie (18 грудня 2023). Olly Alexander wants to "fly the flag for the country in the gayest way possible" at Eurovision 2024. NME.
  51. this was very difficult to keep quiet omg !! so excited to announce that I'm the uk's @eurovision entry for 2024 💕 !!! i've wanted to do this for a long long time and it feels like the right moment to start releasing music under my own name 🥺 i'm determined to give it everything i've got!! i shall put on an excellent and unforgettable performance for you all! lets do this!!! #eurovision 🏳️‍🌈 ❤️. Instagram. 16 грудня 2023.
  52. Dunn, Francesca (25 серпня 2015). Years & Years dream big and predict the future. i-d.vice.com. Процитовано 24 жовтня 2015.
  53. Duffy, Nick (17 серпня 2015). Years & Years singer Olly Alexander backs anti-bullying campaign. Pinknews.co.uk. Процитовано 24 жовтня 2015.
  54. Olly Alexander: 'Homophobic bullying at school drove me to self-harm'. Evening Standard (en-GB) . Процитовано 29 серпня 2018.
  55. Years & Years frontman Olly Alexander says he had body issues 'for a decade'. The Independent (en-GB) . Архів оригіналу за 23 травня 2022. Процитовано 29 серпня 2018.
  56. Hattersley, Giles (28 червня 2015). Sound of summer. The Sunday Times. London. Архів оригіналу за 30 червня 2015. Процитовано 30 червня 2015.
  57. Duffy, Nick (2 грудня 2015). Years & Years singer Olly Alexander opens up about suffering from anxiety. Pink News. Процитовано 26 січня 2016.
  58. Jones, Owen (26 січня 2016). Mental Health: This is the NHS: Olly Alexander: 'You start to think you're alone and crazy but help is out there'. The Guardian. London. Процитовано 26 січня 2016.
  59. Nadiya Hussain and Stephen Fry reveal their mental health battles in moving Sport Relief film. Metro. 24 березня 2018. Процитовано 24 березня 2018.
  60. Years and Years singer Olly Alexander reveals his rather unlikely crush... – PinkNews · PinkNews. www.pinknews.co.uk. 10 березня 2016.
  61. Years & Years' Olly Alexander talks fighting gay abuse. Evening Standard. 9 березня 2016.
  62. Olly Alexander tells Attitude why he and Neil Milan have called it a day. Attitude.co.uk (англ.). 3 грудня 2015. Процитовано 29 серпня 2018.
  63. Years & Years' Olly Alexander says he cried backstage at Glastonbury after much praised prejudice speech. NME (амер.). 7 квітня 2018. Процитовано 6 вересня 2018.
  64. Olly Alexander: 'Let our men be happy, be sad, be non-conforming, be feminine, be masculine'. GQ. 7 вересня 2018. Процитовано 21 квітня 2022.
  65. Olly Alexander: 'Men don't talk about their feelings' | GQ Awards 2018, GQ, 5 вересня 2018, процитовано 6 вересня 2018 — через YouTube
  66. Olly Alexander reveals 'the flag we shouldn't be proud of' this World Suicide Prevention Day. Gay Times (en-GB) . 1 вересня 2018. Процитовано 18 вересня 2018.
  67. British GQ (3 жовтня 2018), Olly Alexander: "I'm surprised that more people aren't talking about male suicide" | British GQ, процитовано 10 листопада 2018
  68. Olly Alexander – Years and Years interviewed by Alastair Campbell. GQ. 17 січня 2019. Процитовано 13 лютого 2021.
  69. Olly Alexander's Speech About LGBTQ+ Rights Being Praised By Fans
  70. Penna, Dominic (20 грудня 2023). BBC urged to sack Eurovision entrant who called Israel an 'apartheid state'. The Telegraph (en-GB) . ISSN 0307-1235. Процитовано 21 грудня 2023.
  71. UK Eurovision act Olly Alexander criticised for signing statement calling Israel an 'apartheid state' and accusing it of genocide. Sky News. 21 грудня 2023.
  72. Penna, Dominic (22 грудня 2023). BBC will not stop Eurovision contestant expressing his political views. The Telegraph (en-GB) . ISSN 0307-1235.