Blancotherium

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Blancotherium
Період існування: ~12–10 млн р. т.
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Хоботні (Proboscidea)
Родина: Gomphotheriidae
Рід: Blancotherium
May, 2019
Типовий вид
Blancotherium buckneri
May, 2019

Blancotherium (що означає «звір Бланко-Крік») — вимерлий рід гомфотеріїд хоботних із Техасу[1]. Рід, спочатку названий Gnathabelodon "buckneri", складається виключно з типового виду B. buckneri[1].

Опис[ред. | ред. код]

Бланкотерій відомий великою різноманітністю залишків черепа, включаючи два черепа (TMM 30896-390 і TMM 30896-570), два ізольованих нижні бивні (TMM 30896-530 і TMN 30896-526). і кілька фрагментів нижньої щелепи[1]. Бивні довгі, стислі з боків, плавно загнуті вгору. Вони позбавлені емалевої смуги і не закручуються. Нижні бивні невеликі, мають овальну форму і, на відміну від верхніх, мають емалеві смуги. Нижньощелепна кістка найбільш зрілих відомих особин мають подовжені симфізи, і докази того, що вони мали нижні бивні, неоднозначні[1].

Палеоекологія[ред. | ред. код]

Фауна і флора місцевості Лапара-Крік, з якої відомий Blancotherium, узгоджуються з іншими локалітетами в межах кларендонського ярусу Північної Америки. Це свідчить про змішане лісово-лугове середовище, розташоване на широкій заплаві з низкою річок[1].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г д May, SR; 2019 "The Lapara Creek Fauna: Early Clarendonian of south Texas, USA". Palaeontologia Electronica (22.1.15)1–129