Очікує на перевірку

Deadlock (відеогра)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Deadlock
РозробникValve Corporation
ВидавецьValve Corporation
Дистриб'юторSteam
Жанр(и)Шутер від третьої особи, MOBA
ПлатформаWindows
Дата випускуTBA
Режим гриPvP[1]
Моваанглійська, латиноамериканська іспанська, українська, бразильський варіант португальської мови, турецька, чеська, спрощена китайська[d], іспанська, російська і французька
Технічні деталі
РушійSource 2[2]
Носійцифрове завантаження[d]

Deadlock — це майбутня відеогра в жанрі гібридного шутера від третьої особи та MOBA, що розробляється компанією Valve Corporation для Windows. Дія гри розгортається в урбаністичному фентезі в стилі дизельпанк. Хоча гра уже фактично анонсована, дати виходу ще немає. Станом на серпень 2024 року вона перебувала у закритому бета-тестуванні, а гравці, які мають доступ до бета-версії, можуть запросити своїх друзів. Попри вимогу Valve зберігати деталі гри в таємниці, яка була дійсна до 24 серпня 2024 року, до анонсу сталося понад 90 витоків її геймплею, включаючи ігрові відео в соціальних мережах і повне прев'ю на технологічному сайті The Verge, що призвело до заборони доступу до гри її автору. Станом на кінець серпня 2024 року в гру одночасно грали понад 120 тис. осіб.

Геймплей

[ред. | ред. код]

Deadlock — це шутер від третьої особи 6v6, схожий за форматом на оригінальний Overwatch[3]. Це буде перший справжній шутер від третьої особи від компанії Valve, якщо не брати до уваги Alien Swarm з видом зверху вниз.[4] Гравці керують потужними персонажами-героями та супроводжують NPC по декількох «лініях», щоб знищити стаціонарну оборону ворожої команди. Це робить ігровий процес дуже схожим на MOBA. Якщо оборону противника знищено, він відкриває свого «Покровителя», величезного магічно анімованого ґолема, якого потрібно перемогти, щоб виграти матч[3].

Гравці можуть розблоковувати різні навички та здібності для свого героя, а також користуватися «зіплайнами» (англ. ziplines) та телепортами ( англ. teleport) для навігації по арені. У грі на цю мить є 21 герой, та незрозуміло, чи існує про них якась легенда або передісторія, окрім їхніх імен та описів.[3]

Сприйняття

[ред. | ред. код]

У відповідь на витік інформації про гру, що стався у травні 2024 року, Кевін Перді з Ars Technica заявив, що гра виглядає як «пресований сендвіч з усіх ігор навколо», і роздумував, чи буде вона визначальною для жанру так само як інші ігри Valve.[5]

12 серпня 2024 року Шон Холлістер з The Verge опублікував повне прев'ю гри[6] Холлістер зазначив, що оскільки він не був під NDA, йому було дозволено писати про це; попри те, що йому показували екран, який забороняв ділитися будь-якою інформацією про гру з іншими.[3] Однак публікація статті призвела до широкої реакції в Інтернеті. Меган Фарохманеш з Wired припустила, що стратегія таємного релізу була навмисним рекламним ходом компанії, щоб спокусити гравців до витоку гри та створити навколо неї ажіотаж.[6] Тед Літчфілд з PC Gamer заявив, що «важко не бути в захваті» від нової гри Valve, сказавши, що він «готовий стрибнути в неї» в перший же день.[7]

Станом на 24 серпня, в гри з'явилася офіційна сторінка в Steam, і компанія розробник зняла заборону на публікацію ігрових матеріалів в мережі. Наступного дня за грою стримерів на платформі Twitch одночасно спостерігало понад 118 тис. людей[8]

Посилання

[ред. | ред. код]
  1. Rodem, Audun https://www.gamer.no/artikler/her-er-valves-neste-spill-blander-team-fortress-2-dota-og-overwatch/517409 — 2024.
  2. а б https://steamdb.info/app/1422450/
  3. а б в г Hollister, Sean (13 серпня 2024). We played Valve’s secret new shooter, Deadlock. The Verge (англ.). Процитовано 13 серпня 2024.
  4. Wilde, Tyler (22 травня 2024). Leaked video of alleged Valve hero shooter Deadlock kinda looks like BioShock Infinite. PC Gamer (англ.). Процитовано 13 серпня 2024.
  5. Purdy, Kevin (17 травня 2024). Leaks from Valve’s Deadlock look like a pressed sandwich of every game around. Ars Technica (амер.). Процитовано 13 серпня 2024.
  6. а б Farokhmanesh, Megan. Thousands of People Are Playing Valve’s Secret New Shooter Right Now. Wired (амер.). ISSN 1059-1028. Процитовано 13 серпня 2024.
  7. Litchfield, Ted (12 серпня 2024). We can all see that Valve's unannounced shooter Deadlock just hit over 18,000 concurrent players, Gabe. PC Gamer (англ.). Процитовано 13 серпня 2024.
  8. Людина. Вікіпедія (укр.). 23 травня 2024. Процитовано 30 серпня 2024.