Ford Aerostar

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ford Aerostar
Ford Aerostar (1985–1991)
Виробник Ford
Роки виробництва 19851997
Наступник(и) Ford Windstar
Двигун(и) Бензиновий двигун
Колісна база 3023 мм
Подібні Chevrolet Astro
Dodge Caravan
GMC Safari
Plymouth Voyager

Ford Aerostar (fɔrt aˑərostaː) — перший мінівен компанії Ford, створений в 1986 році. Модель і до сьогоднішніх днів користується великою популярністю в США. Всього існувало два покоління моделі. Основна роль цього автомобіля — індивідуальний і сімейний транспорт (вміщує до 7 пасажирів). У гамі були надані версії з подовженою колісною базою і восьмимісним салоном. Фахівці високо оцінили Ford Aerostar через підвищену комфортність і високий рівень безпеки та захищеності пасажирів з водієм в разі лобового зіткнення. Ford Aerostar випускався більше десяти років, в 1997 році його зняли з виробництва.

Особливості[ред. | ред. код]

Видається звуковий сигнал при відкриванні дверей, якщо в замку все ще присутній ключ запалювання або хтось забув вимкнути світло. По всьому салону передбачено наявність різних скриньок, заглиблень і сіток для речей, висувні підстаканники і полички для їжі в дорозі. Для задніх пасажирів передбачено управління приймачем і обігрівом.

Ford Aerostar (1992–1997)

Сидіння водія і переднього пасажира м'які з відкидними підлокітниками, а ззаду знаходяться два ряди знімних сидінь: 1 ряд - на дві особи, 2-й ряд - на три. Виходять задні пасажири через бічні двері, що відкриваються назад. Машина має гарні властивості універсальності салону, обладнання та оздоблення, наприклад задні сидіння знімаються однією людиною протягом п'яти хвилин, а для зручності водія все перемикачі та регулятори з підсвічуванням, в тому числі і ключ замка запалювання.

У більш ранніх моделях Aerostar до 1990 року, відсутні електрорегулювання стекол і дзеркал.

Двигуни[ред. | ред. код]

  • 2.3 л Lima Р4 100 к.с.
  • 2.8 л Cologne V6 115 к.с.
  • 3.0 л Vulcan V6 145 к.с.
  • 4.0 л Cologne V6 160 к.с.

Посилання[ред. | ред. код]