Hamann Motorsport

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Hamann Motorsport
Тип бізнес
Форма власності GmbH
Засновано 1986
Штаб-квартира Лаупгайм
Продукція автомобіль
hamann-motorsport.com
CMNS: Hamann Motorsport у Вікісховищі
Інтер'єр BMW X6 M, виготовлений на замовлення Hamann, фото у Франції

Hamann Motorsport GmbH — німецька компанія з тюнінгу автомобілів, що базується в Лаупхаймі. Спеціалізується на автомобілях Audi, Aston Martin, Bentley, BMW, Mini, Ferrari, Fiat, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes, Rolls-Royce, Porsche та Lamborghini. Компанія Hamann Motorsport була заснована Річардом Хаманном у 1986 році.

Компанію було засновано лише для роботи з автомобілями, виробленими в Німеччині, зокрема BMW, але з того часу вона розширила свій бізнес на інших виробників автомобілів, таких як Lamborghini, Porsche, Aston Martin і Ferrari. Він також створює власні, єдині у своєму роді автомобілі[1].

Hamann пропонує такі косметичні зміни, як спойлери з низьким профілем, обвіси, спліттери з вуглецевого волокна та багатокомпонентні легкосплавні диски. Інші оновлення включають гоночні LSD, відкриті гоночні вихлопні системи, дванадцятипоршневі дискові гальма та переналаштування двигуна. Компанія замовляє в дилерському центрі двигуни, а потім переробляє їх. Компанія розробляє та будує на основі багатьох частин оригінального автомобіля, наприклад налаштування двигуна автомобіля, зниження автомобіля, створення нового кузова з більшими функціями та встановлення гоночних шин.[2]

Першим автомобілем від Hamann Motorsport був BMW M3 (E30) потужністю 348 к.с. кВт) від двигуна 2,3 л R4 (з турбонаддувом). Машина розігналася з 0-60 миль/год за 5,1 секунди та змогла досягти максимальної швидкості 170 миль/год (273 км/год).

Hamann Motorsport розробив різні автомобілі, наприклад, Lamborghini Murciélago LP640. Компанія Hamann Motorsport побудувала двигун з нуля, щоб збільшити потужність до 690 к.с., модифікувавши систему керування двигуном і встановивши виготовлену на замовлення вихлопну систему. Що стосується екстер'єру Hamann Motorsport особливо не змінився, вони лише встановили чорні матові колеса[3].

Див. також[ред. | ред. код]

  • Mansory, ще одна мультибрендова компанія з тюнінгу автомобілів
  • Prior Design, мультибрендова компанія з тюнінгу автомобілів, спеціалізується на Audi, BMW, Ford, Jaguar, Lamborghini, Mercedes-Benz, Range Rover і Porsche.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. The International Frankfurt Auto Show(2010). Customized Aston Martin from Hamann and video editorial on One-77 from Aston Martin. West Coast Midnight Run. Архів оригіналу за 25 березня 2012. Процитовано 13 червня 2011.
  2. Introduction. 28 березня 2011.
  3. Lamb. Архів оригіналу за 23 June 2013. Процитовано 13 серпня 2013.