Insurgency

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Insurgency
Логотип відеогри
Розробник New World Interactive
Видавець New World Interactive
Дистриб'ютор Steam і Humble Store[d][1]
Жанр(и) шутер від першої особи
Платформа Windows, OS X, Linux
Дата випуску 22 січня 2014
Режим гри багатокористувацький
Мова англійська[2], французька[2], німецька[2], нідерландська[2], польська[2], бразильський варіант португальської мови[2], російська[2], спрощена китайська[d][2], італійська[2], іспанська[2] і українська[2]
Українська підтримується
Технічні деталі
Рушій Source
Носій цифрова дистрибуція
Insurgency[d]
Попередня гра Insurgency: Modern Infantry Combatd
Наступна гра Insurgency: Sandstormd
Офіційний сайт(англ.)

Insurgency (укр. Повстання, Заколот) - багатокористувацький  тактичний шутер в антуражі подій Іракської війни, що розповсюджується через Steam. Є продовженням моду для Source Insurgency: Modern Infantry Combat. Insurgency відрізняється реалістичністю ігрового процесу.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Події гри відбуваються в часи Іракської війни. Протиборчими сторонами в грі є співробітники ПВК США та іракські повстанці. Також у кожній команді присутні два відділення, де кожен гравець виконує ту чи іншу ігрову задачу. На екрані відсутні елементи HUD і знищення супротивника походить від 1-2 пострілів. Максимальна кількість гравців на сервері 32, по 16 за кожну протиборчу сторону.

Розробка[ред. | ред. код]

Спочатку Insurgency вийшла в 2007 році як мод на рушії Source і називалася Insurgency: Modern Infantry Combat. У команду розробників входив Джеремі Блам (англ. Jeremy Blum), початковий розробник Red Orchestra - відомої модифікації для Unreal Tournament 2004, яка також відрізнялася реалістичним ґеймплеєм і веденням бойових дій.

Розробка окремої версії гри почалося у вересні 2011 року. У 2012 році вона була анонсована під назвою Insurgency 2 (тепер звана просто Insurgency), розробкою зайнялася американська компанія New World Interactive (NWI). Гра була показана на виставці PAX Prime, де сотні людей отримали можливість спробувати її вперше. У команду розробників увійшло безліч людей, які працювали над оригінальною модифікацією. NWI розповіли, що хотіли зберегти атмосферу командної гри, при цьому зробивши гру більш доступною для широкої аудиторії, а також поліпшивши графіку, використовуючи останню версію рушія Source. У березні 2013 року стала доступна в ранньому доступі через Steam Early Access. Гра була офіційно випущена в Steam 22 січня 2014 року.

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Humble Store
  2. а б в г д е ж и к л м Steam — 2003.