Lutra sumatrana

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Lutra sumatrana

Біологічна класифікація
Домен: Еукаріоти (Eukaryota)
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Хижі (Carnivora)
Підряд: Псовиді (Caniformia)
Родина: Куницеві (Mustelidae)
Підродина: Видрові (Lutrinae)
Рід: Видра (Lutra)
Вид: L. sumatrana
Lutra sumatrana
(Gray, 1865)
Ареал виду Lutra sumatrana
Ареал виду Lutra sumatrana
Посилання
Вікісховище: Lutra sumatrana
Віківиди: Lutra sumatrana
ITIS: 621918
МСОП: 12421
NCBI: 452642
Fossilworks: 159264

Lutra sumatrana (видра суматранська[1]) — вид видри, що мешкає в Південно-Східній Азії.

Поширення[ред. | ред. код]

Країни поширення: Індонезія (Суматра, Борнео, Бангка), Камбоджа, Малайзія, Таїланд, В'єтнам. Населяє болотяні ліси, водно-болотні угіддя, мангрові ліси, гірські струмки вище 300 м над рівнем моря, на озерах із затопленими чагарниками,

Морфологія[ред. | ред. код]

Ілюстрація

Рінаріум (лат. Rhinarium, гола поверхня навколо ніздрів носа у більшості ссавців) і носова перегородка волосаті. Голова і тіло довжиною 500–800 мм. Верхня сторона тіла, включаючи боки шиї темно-коричневі; нерегулярні білі плями є на підборідді та горлі, хвіст округлий у перетині.

Екологічні особливості[ред. | ред. код]

Переважно споживає рибу (з родин Channidae, Belontiidae, Anabantidae, Notopteridae, Synbranchidae, Clariidae, Nandidae, вид Trichogaster trichopterus), також можуть доповнити її раціон жаби, ящірки, черепахи, краби, ссавці і комахи.

Не так багато відомо про відтворювальну поведінку, але є ознаки того, що народжує потомство в листопаді, грудні. Вагітність триває близько 2 місяців, як і в інших видр; дитинчата були помічені в грудні-лютому.

Загрози та охорона[ред. | ред. код]

В останні роки тропічні торф'яні болота знаходяться під серйозною загрозою в результаті пожеж та інших антропогенних видів діяльності, таких як насадження плантацій олійної пальми (Elaeis), продовольчих культур, таких як рис, кукурудза і соя, і рибництво. L. sumatrana перерахована в Додатку II CITES і охороняється законом у всіх країнах поширення.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Українська назва є транскрибуванням та/або перекладом латинської назви авторами статті і в авторитетних україномовних джерелах не знайдена.

Джерела[ред. | ред. код]