Planet Funk

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Planet Funk
логотип
фотографія
Основна інформація
Жанр електронна музикасинті-поп, Електропоп
Роки 1999 — до сьогодні
Країна Італія
Місто Італія
Лейбл Virgin Records
Illustrious
Bustin' Loose Recordings
Склад Sergio Della Monica
Alex Neri
Domenico "GG" Canu
Marco Baroni
Колишні
учасники
Alessandro Sommella
planetfunkband.com

Planet Funk у Вікісховищі

Planet Funk — італійська електронно-танцювальна музична група.

Весь вокал у піснях належить запрошеним вокалістам. З групою співпрацюють такі виконавці як Ден Блек, Саллі Доерті, Рейз і Джон Грехем.

Їх перший сингл, «Chase the Sun», досягнув п'ятого місця в UK Singles Chart в 2001. Пісня отримала широку популярність з тих пір, як Sky Sports почали використовувати її на головних турнірах Professional Darts Corporation.

Наступний сингл, «Inside All the People», досяг дев'ятої позиції в італійських чартах синглів, та добився ще більшого успіху в європейських танцювальних чартах. Третій сингл «Who Said (Stuck In The UK)» також мав суттєвий комерційний успіх. Planet Funk також створюють ремікси.

У травні 2006 вони стали першою музичною групою, яка випустила сингл для завантаження на мобільні телефони, з релізом «Stop Me» в мобільній мережі 3G.[1]

Сингл «Static»презентовано в комп'ютерній грі FIFA 08.

Впливи[ред. | ред. код]

На групу вплинули Depeche Mode, Pink Floyd, King Crimson, The Police, такі альбоми як London Calling B Combat Rock групи Clash, Stevie Wonder, Brian Eno, Underworld, Leftfield, Cocteau Twins і New Order.

Історія[ред. | ред. код]

Група бере свій початок від об'єднання в 1999 трьох продюсерів, відомих як група «Souled Out!» (Алессандро Соммелла, Доменіко Джі-Джі Кану і Серджіо Делла Моніка), що існувала в 80-х і мала міжнародний успіх з однойменним альбомом.

У 2004 році Planet Funk давали концерт на Майдані Незалежності в Києві. У 2009 році Planet Funk випустили сингл, «Lemonade», яка ввійшла в їх альбом.

Восени 2010 року вийшов сингл «Weightless» в Європі і США. Пісня є результатом співпраці між Planet Funk і шведської співачки Емілії де Порі.

Склад[ред. | ред. код]

Гості[ред. | ред. код]

Дискографія[ред. | ред. код]

Рік Назва Примітка
2002 Non Zero Sumness Студійний альбом
2005 The Illogical Consequence Студійний альбом
2006 Static Студійний альбом
2009 Best Of Студійний альбом
2011 The Great Shake Студійний альбом
2020 20:20 Студійний альбом

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Gibson, Owen; correspondent, media (10 квітня 2006). Planet Funk - the first band to release a single by phone. The Guardian (en-GB) . ISSN 0261-3077. Процитовано 24 січня 2024.

Джерела[ред. | ред. код]