Project HOPE

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Project HOPE
Тип неприбуткова організація
медична організаціяd[1]
Засновано 1958
Правовий статус організація 501(c)(3)[2]
Країна  США[3][1]
Штаб-квартира Вашингтон[2]
Дохід 83 677 739 $ (2019)[2]
Вебсайт: projecthope.org

CMNS: Project HOPE у Вікісховищі

Project HOPE (Health Opportunities for People Everywhere, абревіатура укр. "Доступ до охорони здоров'я для людей в усьому світі") — це міжнародна глобальна неурядова організація з питань охорони здоров’я та гуманітарної допомоги, заснована в Сполучених Штатах у 1958 році. Project HOPE працює в п’яти основних сферах: катастрофи та кризи в галузі охорони здоров’я; інфекційні захворювання; неінфекційні хвороби; здоров'я матері, новонародженого та дитини; і політика охорони здоров'я.[4] Організація працює у більш ніж 30 країнах світу вже понад 65 років. З 2019 року організацію очолює президент і генеральний директор Рабі Торбей.[5]

Project HOPE (Проджект ХОУП) допомагає різним країнам, що розвиваються, у боротьбі з інфекційними захворюваннями, такими як ВІЛ/СНІД і туберкульоз.[6] Вони також допомагають навчати батьків, як запобігти й лікувати хвороби своїх дітей і самих себе, а також навчають медичних працівників. Project HOPE також створює сільські банки здоров’я, які надають невеликі кредити жінкам, щоб вони могли покращити своє здоров’я та здоров’я сім’ї.

Штаб-квартира Project HOPE знаходиться у Вашингтоні, округ Колумбія.

Допомога Україні[ред. | ред. код]

Project HOPE розпочав роботу в Україні у 2002 році з програми розвитку життєвих навичок, спрямованої на запобігання вживанню наркотиків, профілактику ВІЛ та навчання дітей у початкових школах.[7] У 2007-2012 роках Project HOPE реалізував п’ятирічний проєкт «Спроможність надання послуг у сфері ВІЛ/СНІДу» в Україні, який фінансувався USAID і спрямований на допомогу тим, які перебувають у групі ризику.[8] У 2012-2017 роках Project HOPE допоміг покращити здоров'я українців, надавши можливість Уряду України зменшити тягар туберкульозу та знизити захворюваність і смертність від туберкульозу.

Після вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року Project HOPE розпочав реагування в Україні та в сусідніх країнах: Молдові, Румунії та Польщі, щоб надати медичну та гуманітарну допомогу лікарням та українцям, зокрема внутрішньо-переміщеним особам (ВПО) біженцям, які тікали від вторгнення.[9][10][11]

В Україні команда Проджект ХОУП працює в наступних напрямках:

- Проджект ХОУП доставив життєво необхідні ліки, медичні та хірургічні витратні матеріали та обладнання до закладів охорони здоров'я у 23 регіонах України.

- Команда створила понад 30 мобільних медичних бригад (ММБ) для надання необхідної медичної допомоги у віддалених районах поблизу лінії фронту та на деокупованих територіях, де громади не мають постійного доступу до базової медичної допомоги та медикаментів.

- Проджект ХОУП надає додаткову підтримку закладам охорони здоров'я України, підсилюючи наявний медичний персонал та надаючи змогу наймати нових фахівців для посилення спроможності та стійкості системи охорони здоров'я.

- Організація навчає медичних працівників, щоб розширити їхні можливості та підвищити якість медичних послуг для громад, які вони обслуговують. Понад 5,900 медичних працівників пройшли тренінги за наступними темами: Базова підтримка життя, Педіатрична розширена підтримка життя, Надання допомоги у разі травматичних пошкоджень у дорослих та дітей, Сексуальне та гендерне насильство, Перша психологічна допомога, Програма дій із подолання прогалин у сфері психічного здоров'я ВООЗ та інші

- Проджект ХОУП підтримує реконструкцію та відновлення 12 пошкоджених і зруйнованих критично важливих об'єктів охорони здоров'я та соціальних послуг у трьох регіонах (Київська, Харківська та Херсонська області)[12][13][14]

- Проджект ХОУП оснастив три регіональні центри екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Херсонській, Дніпропетровській та Харківській областях дев'ятьма автомобілями швидкої допомоги.

- Усвідомлюючи нагальну потребу в підтримці психічного здоров'я, організація створила дев'ять центрів психосоціальної підтримки в Києві, Одесі, Миколаєві, Дніпрі, Запоріжжі, та Харкові, які зараз надають консультації, проводять групові заняття, арттерапію, йогу та інші заходи підтримки для дорослих і дітей, які пережили негативні наслідки війни.[15][16]

- Команда доставляє непродовольчі товари першої необхідності, таких як ковдри, постільна білизна[17], матраци, спідня білизна та електроприлади, а також генератори центрам з переселенцями та лікарням.[18]

- Проджект ХОУП забезпечує українців чистою питною водою та життєво необхідними засобами гігієни та санітарії.[19][20]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б GRID Release 2017-05-22 — 2017-05-22 — 2017. — doi:10.6084/M9.FIGSHARE.5032286
  2. а б в https://www.charitynavigator.org/ein/530242962
  3. Global Research Identifier Database — 2015.
  4. About Us | Project HOPE
  5. New Leadership At Project Hope
  6. U.S. Funded Project Helps HIV-Positive Families Live Decent Lives
  7. Our Work in Ukraine
  8. Crisis in Ukraine: How To Help
  9. Ukraine: A Humanitarian Disaster With Long-Term Consequences
  10. Aid group assists refugees with basic needs at Polish-Ukraine border
  11. How to help Ukrainians: These organizations are looking for donations
  12. Даниїл Самсонов. Відновлення Київщини після окупації: у селі Загальці зведено нову амбулаторію.
  13. Амбулаторію, відбудовану після російської окупації, відкрили на Київщині. moz.gov.ua (укр.). Процитовано 30 листопада 2023.
  14. “Ми хочемо повернути людям надію, що все буде добре”. Project HOPE Ukraine відбудовують Ізюмську амбулаторію. Свій Дім (укр.). Процитовано 30 листопада 2023.
  15. Ньюс, Вісті (28 липня 2023). У Харкові відкрили Центр психосоціальної підтримки Project HOPE для ВПО та місцевих громад. Вісті Ньюс (укр.). Процитовано 30 листопада 2023.
  16. Новини - Святошинська районна в м.Києві державна адміністрація. svyat.kyivcity.gov.ua. Процитовано 30 листопада 2023.
  17. Запорізькі лікарні вчергове отримали гумдопомогу від міжнародних організацій - Официальный сайт Запорожского городского совета. zp.gov.ua (рос.). Процитовано 30 листопада 2023.
  18. Благодійний фонд «Project Hope» передав Голопристанській громаді потужний генератор. skadovsk.rayon.in.ua (укр.). 22 липня 2023. Процитовано 30 листопада 2023.
  19. Херсонська громада отримала від UNICEF, Project Hope та USAID понад 135,5 тис. літрів питної води.
  20. Solutions, Reiven (23 травня 2023). Волонтери Lets do it Ukraine за підтримки Project HOPE забезпечили громадян засобами особистої гігієни. Let's do it, Ukraine / Зробимо Україну Чистою Разом. Процитовано 30 листопада 2023.

Посилання[ред. | ред. код]