Rolls-Royce Wraith (1938)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Rolls-Royce Wraith
Виробник Rolls-Royce Motor Cars
Попередник(и) Rolls-Royce 25/30
Наступник(и) Rolls-Royce Silver Wraith
Двигун(и) Бензиновий двигун
Колісна база 3454 мм
Довжина 5232 мм
Ширина 1880 мм
Маса 1744 кг

Rolls-Royce Wraith (не плутати з більш раннім автомобілем з двигуном Goshawk з малою потужністю, 25/30 к.с.) — виготовлявся компанією Rolls-Royce на фабриці в Дербі з 1938 по 1939 рік і постачався незалежним виробникам кузовів як рухоме шасі.

Wraith також називається новим купе, анонсованим Rolls-Royce у 2013 році.

Wraith — це давнє шотландське слово, що означає «привид» або «дух», яке продовжує нову (на той час) номенклатуру Rolls-Royce, яку вони прийняли, використовуючи слова, що стосуються тихого, милостивого, елегантного, рідко поміченого та дуже затребуваного з цих причин. Насправді назва Wraith походить від 40/50 к.с. (Silver Ghost), який був названий «The Wraith» його початковим власником.

Конструкція шасі[ред. | ред. код]

Rolls-Royce Wraith 1938
Седан Rolls-Royce Wraith 1938 року (шістдесят восьмий виготовлений Wraith)
Rolls-Royce Wraith 1938 року із закритим кузовом купе від De Villars (дванадцятий виготовлений Wraith)

Рядний шестициліндровий, верхній клапан, 4257 cc двигун базувався на двигуні 25/30, але мав перехресну головку циліндра. Чотириступінчаста коробка передач мала синхронізацію на другій, третій і четвертій швидкостях і зберегла традиційне правостороннє перемикання. Пізніші двигуни були використані як основа для Bentley MK V і Corniche.

Wraith мав незалежну передню підвіску з гвинтовими ресорами на основі Packard 120, що утримувала напівеліптичні листові ресори на задній осі. Коефіцієнт демпфування гідравлічних амортизаторів спереду контролювався регулятором і змінювався залежно від швидкості автомобіля, що робило його кращим за його попередника, 25/30 HP, і нарівні з Phantom III. Автомобіль як і раніше будувався на окремому шасі, але тепер воно мало зварну, а не традиційну клепану конструкцію. Барабанним гальмам допомагав механічний сервопривід, що приводився в дію двигуном, запатентованим Hispano-Suiza та виготовленим Rolls-Royce за ліцензією. Дротові колеса 17 шт діаметром дюймів, спиці, як правило, закриті знімними дисками. Під пасажирським сидінням була встановлена вбудована гідравлічна система підйому, що керується важелем.

Продуктивність[ред. | ред. код]

Машин на базі шасі Wraith може досягти 85 миль/год (137 км/год); це дуже залежало від ваги та стилю тіла. В одному тесті журналу «The Motor» у жовтні 1938 року було зафіксовано час розгону 0–50 миль/год за 16,4 секунди.

Дивись також[ред. | ред. код]