Shadow Warrior 2

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Shadow Warrior 2
Обкладинка відеогри
Розробник Flying Wild Hog
Видавець Devolver Digital
Дистриб'ютор Steam, Good Old Games[1], Humble Store[d][2], Microsoft Store і PlayStation Store
Жанр(и) шутер, слешер
Платформа Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One
Дата випуску Windows
WW 13 жовтня 2016
PlayStation 4, Xbox One
WW 1 квартал 2017
Режим гри однокористувацька гра, багатокористувацька гра і кооперативний режим
Мова англійська[3], французька[3], німецька[3], іспанська[3], польська[3], бразильський варіант португальської мови[3], російська[3] і спрощена китайська[d][3]
Творці
Композитор(и) Кшиштоф Вежинкевич
Міхал Ціелецкі
Технічні деталі
Рушій Road Hog Engined
Носій цифрова дистрибуція і цифрове завантаження[d]
Shadow Warrior
Попередня гра Shadow Warrior
Офіційний сайт

Shadow Warrior 2 (укр. Вояк тіні) — відеогра у суміші жанрів шутера та слешера розроблена студією Flying Wild Hog та випущена для Windows 13 жовтня 2016 року, а для PlayStation 4 та Xbox One вийде на початку 2017 року. Гра є сиквелом Shadow Warrior.

Сюжет[ред. | ред. код]

Головною дієвою особою є Лоу Венг — ніндзя-найманець та майстер Ці. Унаслідок відкриття ним, у фіналі попередньої частини, порталу між світами людей та демонів на Землі настали часи близькі до Апокаліпсису — так зване «Зіткнення». Після ліквідації проникнення світ утримується у відносній рівновазі завдяки угоді між людством та очільниками нечисті що залишилася по сей бік.

Хитке перемир'я опинилося під загрозою відколи портал знов почав збільшуватися. Ситуацію погіршив впливовий олігарх Орочі Зілла, власник компанії «Зілла Дайбацу» та армії найманців «Корпус Зілли», котрий унаслідок експерименту над Каміко — гібридом зачатим демоном та жінкою — породив істоту котра здатна знов повністю відчинити перехід.

Архідемон Мецзу, батько Каміко, планував використати її як біоматеріал для остаточної ліквідації порталу, і зрештою задля повернення її початкової форми стає союзником Лоу Венга котрий, збільшуючи під час виконання завдань клану «Якудза», підпорядкованого тещі Мецзу Мамуші Хайко, свій банківський рахунок, намагається виправити ситуацію, у той же час мусячи зберігати у частині свого мізку дух полукрівки аби повернути її до вилікуваного фізичного тіла. На шляху йому протистоять анархічні демони, ворожі клани, сестра Мецзу Амеона зі своїм пришелепкуватим посіпакою Гоцзу тощо. За союзника Сміт — негр котрий будучи єдиним нащадком поважного японського ковальського клану, за відсутністю інших спадкоємців, отримав у спадок навички батька. Також у процесі присутні Хідео та Ларрі в котрих можливо придбати поліпшення для різних видів озброєння тощо.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Геймплей від першої особи, характерно для жанру, вибудований на динамічному винищенні супротивників за допомоги великого різноманіття вогнепальної та холодної зброї, на фоні відмінно графічно зображеної (як на 2016) місцевості та руйнації елементів її середовища. Під час процесу розчленування ворогів, котре завдяки якісній реалізації графічного рушія є достатньо деталізованим, передбачена динамічна зміна погодних умов. Додатковим засобом є використання пасивних і активних навичок Ці-енергії. Перипетії сповнено коментарями подій з елементами чорного гумору.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Good Old Games — 2008.
  2. Humble Store
  3. а б в г д е ж и Steam — 2003.
  4. Shadow Warrior 2 Critic Reviews for PC. Metacritic. Архів оригіналу за 13 жовтня 2016. Процитовано 13 жовтня 2016.
  5. Leack, Jonathan (13 жовтня 2016). Shadow Warrior 2 Review. Game Revolution. Архів оригіналу за 16 жовтня 2016. Процитовано 13 жовтня 2016.
  6. Paget, Mat (13 жовтня 2016). Shadow Warrior 2 Review. GameSpot. Архів оригіналу за 16 жовтня 2016. Процитовано 13 жовтня 2016.
  7. Johnson, Leif (13 жовтня 2016). Shadow Warrior 2 Review. IGN. Архів оригіналу за 13 жовтня 2016. Процитовано 13 жовтня 2016.

Посилання[ред. | ред. код]