Sky: Children of the Light

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Sky: Children of the Light
Розробник Thatgamecompany
Видавець thatgamecompany
Дистриб'ютор Google Play, App Store і Nintendo eShop
Жанр(и) Пригодницька, інді
Платформа IOS, iPadOS, Android, Nintendo Switch
Дата випуску 18 липня 2019 і 7 квітня 2020
Режим гри багатокористувацька гра і однокористувацька гра
Мова японська, англійська, німецька, іспанська, спрощена китайська[d], традиційна китайська[d], корейська, португальська, російська і французька
Творці
Режисер(и) Jenova Chend
Композитор(и) Вінсент Діамант
Технічні деталі
Носій цифрове завантаження[d]
Офіційний сайт

Sky: Children of the Light (укр. Небо: Діти світла; кит. Sky光·遇) — пригодницька інді-відеогра з відкритим світом розроблена американською компанією Thatgamecompany. Гра вийшла на IOS 18 липня 2019 року, на Android 7 квітня 2020 року[1] і на Nintendo Switch 29 червня 2021 року[2][3]. Бета-версія була доступна ще до випуску, і в даний час гравці використовують її для надання відгуків до початку сезону або зміни основної гри.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Гравці досліджують колись процвітаюче королівство з допомогою накидки, що дає змогу літати. Всього в грі є 7 особливих королівств з власною історією та різними локаціями. Також є невеличкий острів, що називається Дім (англ. Home) — світовий центр і місце, з якого починається гра. Мандруючи світом, гравці зустрічають привидів, які в обмін на ігрову валюту (свічки та серця) дають різні предмети, та «дітьми світла», які дають гравцям «крилате світло» (англ. winged light). Коли гравець зібрав достатньо «крилатого світла», рівень його накидки підвищується, збільшуючи її максимальну енергію і дозволяючи гравцеві летіти далі. Також можна зібрати багато предметів, зокрема накидки, маски, зачіски, капелюхи, штани, музичні інструменти, на яких можна грати, здібності тощо. Їх можна отримати за ігрову валюту або в деяких випадках придбати за реальні гроші. Деякі предмети, такі як оригінальна бета-накидка, доступні лише для вибраних гравців, у даному випадку тих, хто грав у бета-версію до офіційного глобального релізу.

У Sky є кілька ігрових валют. «Свічки» є основною валютою і використовуються для обміну з духами та друзями в обмін на предмети та здібності. Свічки отримують, збираючи шматочки світла та їх кування або придбаючи за реальні гроші. «Серця» — це соціальна валюта Sky, і вони отримуються, коли гравці отримують подарунки від інших гравців і духів, якщо подарувати їм 3 свічки. Серця в основному використовуються для покупки предметів у духів. «Вознесені свічки» (англ. Ascended candles) — це найрідкісніша валюта в грі, яка є винагородою за те, що гравці віддають своє крилате світло «полеглим» в кінці гри. Піднесені свічки обмінюються з духами на «баффи крил» (англ. wing buffs), які дають гравцям додаткове крилате світло, а також покращують дружбу та можливість купити різні заклинання.

Сезони та події[ред. | ред. код]

У Sky є різні сезони, в яких додаються нові привиди з своєю історією та різні локації. Сезони є абсолютно безкоштовними, але для розблокування деяких предметів від духів потрібен платний «Пропуск на пригоду» (англ. Adventure Pass). Сезони також мають унікальну валюту під назвою «сезонні свічки», яку можна використовувати для покупки сезонних товарів і конвертувати в звичайні свічки, коли сезон закінчується. Сезонні духи можуть повернутися як «мандрівні духи» в майбутньому, зазвичай на 3 дні, і гравці можуть віддавати свої свічки, щоб отримати сезонні предмети, хоча і за вищою ціною.

Всього в грі є 13 сезонів: Сезон Подяки (англ. Season of Gratitude), Сезон Шукачів світла (англ. Season of Lightseekers), Сезон Належності (англ. Season of Belonging), Сезон Ритму (англ. Season of Rhythm), Сезон Магії, Сезон Святилища (англ. Season of Sanctuary), Сезон Передбачень, Сезон Мрій, Сезон Асамблеї, Сезон Маленького Принца, Сезон Польотів, Сезон Безодні і Сезон Вистави.

Багато сезонів додають нові області та ігрові функції. Наприклад, Сезон Магії (англ. Season of Enchantment) додає магазин заклинань, Сезон Передбачень (англ. Season of Prophecy) додає нові випробування, Сезон Мрій (англ. Season of Dreams) додає село, нові траси та покращує попередні ігрові області, а Сезон Асамблеї (англ. Season of Assembly) додає функцію, в якій гравці можуть прикрашати власні кімнати. Сезон Маленького принца (англ. Season of the Little Prince) є переказом класичної дитячої книжки «Маленький принц», у якій гравці можуть взаємодіяти з героями книги, доданий на честь її 75-річчя. Сезон Польотів (англ. Season of Flight) додав нову сезонну зону над Прихованим Лісом (англ. Hidden Forest) під назвою Вітряні Стежки (англ. The Wind Paths), яка з'єднується з кожною сезонною зоною, яка була в грі до цього моменту. У Сезон Безодні (англ. Season of Abyss) додано функцію плавання та нову зону в Занепалому Королівстві (англ. Golden Wasteland). У новому сезоні, Сезоні Вистави (англ. Season of Performance), додано нове місце в Долині Тріумфу (англ. Valley of Triumph), яке має настроювану сцену, де гравці можуть налаштовувати фон, освітлення, ефекти тощо. Також додано нову функцію під назвою «спільні спогади».

Музика[ред. | ред. код]

У Sky є оркестрова партитура, написана Вінсентом Діамантом, а деякі треки виконані Македонським симфонічним оркестром FAME[4]. Аврора також надає вокал для вступних і кінцевих пісень гри.[5] Випущено три томи альбомів саундтреків. Перший том охоплює більш впізнавану музику з базового циклу гри. Другий том містить переважно ембіентну фонову музику, а третій включає різні твори, написані для сезонних подій.[6]

Благодійність[ред. | ред. код]

У 2020 році Thatgamecompany провела кілька ігрових заходів на підтримку благодійності. Спочатку була подія «Дні природи» (англ. Days of Nature), присвячена Дню Землі, під час якої була доступна унікальна покупка в додатку. Кошти від кожної покупки в програмі були використані для посадки одного дерева на покупку в партнерстві з благодійною організацією OneTreePlanted. Ця подія призвела до того, що в лісах Амазонії та Австралії постраждали 40 576 дерев.[7] У квітні 2021 та 2022 років Sky провів другий а третій заходи «Дні природи», використовуючи гру для підвищення обізнаності про забруднення океану пластиком.[8]

У травні 2020 року компанія Thatgamecompany провела Подію «Дні зцілення» (англ. Days of Healing), щоб допомогти зібрати гроші для організації «Лікарі без кордонів»[9], завдяки чому Thatgamecompany пожертвували 719 138 доларів США Кризовому фонду MSF COVID-19.[10] Для цього заходу компанія Thatgamecompany також приєдналася до кампанії Всесвітньої організації охорони здоров'я #PlayApartTogether.[9]

У червні 2020 року Sky провела свою першу подію «Дні веселки» (англ. Days of Rainbow), на якій були представлені кольорові райдужні предмети та заклинання, як спосіб відзначити місяць гордості. Друга подія «Дні веселки» наступного року зібрала кошти для проєкту «Тревор» та Глобального фонду для жінок, загалом гравці зібрали 794 420 доларів.[11]

Анімаційна адаптація[ред. | ред. код]

27 березня 2022 року під час AnimeJapan 2022 був анонсований анімаційний проект.[12]

Джерела[ред. | ред. код]

  1. Sky: Children of the Light Out on Google Play Now!. thatgamecompany (амер.). 7 квітня 2020. Архів оригіналу за 17 липня 2020. Процитовано 8 травня 2022.
  2. Promising New Game Sky: Children Of The Light Prepares Its Nintendo Switch Debut With This Trailer – NintendoHill. nintendohill.com (амер.). 22 червня 2021. Архів оригіналу за 10 травня 2022. Процитовано 8 травня 2022.
  3. Sky: Children of the Light’s console release starts on Nintendo Switch. thatgamecompany (амер.). 17 березня 2020. Архів оригіналу за 17 липня 2020. Процитовано 8 травня 2022.
  4. Sky - Soundtrack. FAMES (амер.). 31 липня 2020. Архів оригіналу за 10 травня 2022. Процитовано 8 травня 2022.
  5. Soundtrack to Sky: Children of the Light available now. Gaming Audio News (en-GB) . 3 серпня 2020. Архів оригіналу за 10 травня 2022. Процитовано 8 травня 2022.
  6. Саундтреки 2 і 3 тому тепер доступні. Архів оригіналу за 20 вересня 2021. Процитовано 8 травня 2022.
  7. Більше про події "День Природи" та "День Зцілення". Архів оригіналу за 31 липня 2020. Процитовано 8 травня 2022.
  8. Про "День Природи". Архів оригіналу за 15 червня 2021. Процитовано 8 травня 2022.
  9. а б Sky: Days of Healing Event. thatgamecompany (амер.). 13 травня 2020. Архів оригіналу за 10 травня 2022. Процитовано 8 травня 2022.
  10. Doctors Without Borders/Médecins Sans Frontières (MSF) Update. Архів оригіналу за 15 червня 2021. Процитовано 8 травня 2022.
  11. Days of Rainbow 2021 Charity. Архів оригіналу за 11 вересня 2021. Процитовано 8 травня 2022.
  12. thatgamecompany's Sky: Children of the Light Game Gets Animation Project. Anime News Network (англ.). Архів оригіналу за 10 травня 2022. Процитовано 8 травня 2022.