War Hospital

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
War Hospital
Розробник Польща Brave Lamb Studio
Видавець Франція Nacon
Дистриб'ютор Steam,
Epic Games Store,
Good Old Games,
Microsoft Store,
PlayStation Store
Жанр(и) Симулятор менеджменту та будування[en], рольова відеогра
Платформа  Microsoft Windows
 PlayStation 5
 Xbox Series
Дата випуску 11 січня 2024
Режим гри  Однокористувацька гра
Мова англійська[1], французька[1], німецька[1], іспанська[1], польська[1], італійська[1], японська[1], корейська[1], бразильський варіант португальської мови[1], традиційна китайська[d][1], спрощена китайська[d][1] і турецька[1]
Вік. обмеження ESRB: TTeens
PEGI: 12PEGI 12
Творці
Продюсер Улісс Трезерес
Дідьє Квентін
Ігродизайнер(и) Шимон Ваврух
Якуб Кендзьор
Програміст(и) Якуб Янаш
Марцін Висоцький
Томаш Топчевський
Себастьян Блащик
Марчін Ржепіско
Художник(и) Міхал Штука
Патрик Цецерський
Міхал Васяк
Композитор(и) Міхал Корнєвич
Технічні деталі
Рушій Unity
Носій цифрова дистрибуція і Blu-ray Disc
Офіційний сайт

War Hospital (укр. Військовий шпиталь) — відеогра в жанрі симулятора менеджменту[en] від польського розробника Brave Lamb Studio, що була видана французькою компанією Nacon 11 січня 2024 року для Microsoft Windows, PlayStation 5 та Xbox Series X/S.

Гравець має керувати військовим шпиталем на півночі Франції в часи Першої світової війни, розпоряджаючись обмеженою кількістю ресурсів і приймаючи складні рішення[2].

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Події гри відбуваються 1918 року. Гравцю в ролі відставного військового лікаря, майора Генрі Веллса доручено керувати оточеним німецькими військами британським польовим шпиталем на Західному фронті, всього в декількох хвилинах їзди від лінії зіткнення. Майор нещодавно втратив сина на війні та сподівається, що зможе пережити горе, займаючись важливою для людських життів роботою[2][3].

Суть гри полягає в сортуванні пацієнтів із травмами різних ступенів тяжкості, в той час як безперервний потік поранених створює певні труднощі. Поранені солдати прибувають машиною швидкої допомоги або носилками в пункт прийому потерпілих[en], після чого за ними доглядають медсестри до медогляду лікарем. Кожен пацієнт матиме досьє з інформацією про його хворобу, загальний стан здоров'я та ймовірність неефективності операції. Пацієнти із серйознішими травмами потребують більше медичних засобів та триваліших операцій. Також пацієнти можуть бути VIP-персонами, яким ваше начальство хотіло би віддати перевагу. Баланс між невідкладністю лікування та обмеженістю медичного персоналу і матеріалів має вирішальне значення[2][4].

У грі присутня система морального духу: смерть пацієнта на операційному столі впливає на моральний дух лікарні, що в разі падіння до нуля означає програш. Проте відмова від лікування заздалегідь у пункті прийому може зменшити негативний вплив на настрій госпіталю. Хоча це й необхідно робити, адже потік хворих більший, ніж є часу та ресурсів для їх лікування, однак, переборщивши з цим, гравець ризикує заробити погану репутацію для лікарні. Але окрім морального, гравець має слідкувати і за фізичним станом персоналу, адже перевтома на роботі передбачає тривале відновлення.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г д е ж и к л м н Steam — 2003.
  2. а б в Evans-Thirlwell, Edwin (15 січня 2024). War Hospital, out now, is a tug-of-war between empathy and efficiency. Rock, Paper, Shotgun (англ.). Архів оригіналу за 11 лютого 2024. Процитовано 3 лютого 2024.
  3. Carr, Lyle (11 січня 2024). War Hospital review. GodisaGeek (англ.). Архів оригіналу за 11 лютого 2024. Процитовано 4 лютого 2024.
  4. McGrath, Kyle (січень 2024). War Hospital — PS5 Review. Thumb Culture (англ.). Архів оригіналу за 17 лютого 2024. Процитовано 4 лютого 2024.

Посилання[ред. | ред. код]

Офіційний сайт