Арно Вінсен

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Арно Вінсен
фр. Arnaud Vincent
фр. Arnaud Vincent
Загальна інформація
Національність Франція француз
Громадянство  Франція
Народження 30 листопада 1974(1974-11-30) (49 років)
Франція Лаксу, Мерт і Мозель, Франція
Зріст 167 см
Вага 60 кг
Спорт
Вид спорту мотоспорт
Дисципліна MotoGP, Supersport
Завершення виступів 2008
Участь і здобутки
CMNS: Арно Вінсен у Вікісховищі

Арно́ Вінсе́н (фр. Arnaud Vincent; народився 30 листопада 1974, Лаксу, Мерт і Мозель, Франція) — колишній французький мотогонщик, чемпіон світу з шосейно-кільцевих мотоперегонів MotoGP у класі 125 сс (2002 року). Перший мотогонщик-француз, який виграв чемпіонат світу у класі 125сс.

Кар'єра[ред. | ред. код]

MotoGP[ред. | ред. код]

У серії MotoGP Арно Вінсен дебютував у 1996 році, виступивши по wild card на Гран-Прі Франції на мотоциклі Aprilia. В наступному році він виграв чемпіонат Європи з шосейно-кільцевих мотоперегонів в класі 125сс, а також національний чемпіонат. У чемпіонат світу Арно повернувся у 1998 році, виступаючи на Aprilia.

У 1999 році він виграв свій перший Гран-Прі (Каталонії) і посів сьоме місце в загальному заліку з 155 очками. У наступному році Вінсен виграв дубютне Гран-Прі сезону (Південної Африки), але в наступних гонках демонстрував гірші результати, закінчивши сезон знову на 7-му місці.

У 2001 році Арно Вінсен пересів на Honda, в сезоні зміг досягти двох подіумів (друге місце на Гран-Прі Нідерландів та третє на Бразилії), посівши в підсумку 10-е місце.

В сезоні 2002 року Арно повернувся до Aprilia, перейшовши до команди «Imola Circuit Exalt Cycle Race». Завдяки п'яти перемогам (на Гран-Прі Японії, Великої Британії, Німеччини, Португалії та Малайзії) француз зміг набрати 273 очка в загальному заліку і стати чемпіоном світу, випередивши на 19 очок чинного чемпіона з Сан-Марино Мануеля Поджиалі.

Наступний сезон Арно розпочав з KTM, згодом пересівши на Aprilia. В загальному заліку зайняв лише 18-е місце.

Сезони 2004-2006 років Арно Вінсен виступав у класі за команди Aprilia, Fantic та Honda, але досягти високих результатів не зміг: найкращим результатом у проведених 37-и гонках стало 8-е місце на Гран-Прі Іспанії —2004.

Supersport[ред. | ред. код]

У 2007 році Арно Вінсен взяв участь у гонках серії Supersport, виступивши на Гран-Прі Великої Британії в Донінгтоні.

Сезон 2008 року француз почав у World Supersport з командою «Gil Motor Sport - Solution F». Після перших чотирьох гонок сезону, не набравши жодного очка, вирішив закінчити свої виступи у мотоспорті.

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Попередник:
Сан-Марино Мануель Поджиалі
Чемпіон світу у класі 125 сс
2002
Наступник:
Іспанія Дані Педроса