Обговорення користувача:ЮрійІІ

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ласкаво просимо!

   Основні засади Вікіпедії   
Ласкаво просимо до україномовної Вікіпедії, ЮрійІІ!
   Для чого ми розвиваємо Вікіпедію

Вітаємо Вас як нового учасника україномовного розділу Вікіпедії. Сподіваємось на плідну співпрацю з Вами над спільним відкритим проєктом.

Зверніть увагу на наріжні принципи участі: сміливо редагуйте, а в конфліктних ситуаціях, якщо такі виникнуть, завжди розраховуйте на добрі наміри опонента.

Можете скористатися шпаргалкою, якщо Ви ще не знайомі з основами вікірозмітки.

Якщо виникли запитання щодо проєкту або потрібні якісь підказки, пошукайте відповідь на сторінці Довідки. Якщо відповіді на Ваше питання там немає, поставте його у нашій Кнайпі чи комусь із постійних дописувачів.

Кнопка вставки підпису у вікні редагування

На сторінках обговорень бажано ставити автоматичний підпис за допомогою чотирьох тильд (~~~~) або за допомогою позначки підпису у вікні редагування (зображено на малюнку). У статтях, написаних або редагованих Вами, підпис не ставиться.

Ви також можете розповісти про свої інтереси на сторінці інтересів користувачів. Якщо у Вас виникнуть додаткові питання, можете звернутися за порадою до будь-якого користувача з цієї категорії.

Бажаємо успіхів та якнайбільше творчого задоволення!

Велика Британія США Irrespective of your language skills, you are welcome to create your own user page, add interwiki links, upload images, correct data, discuss problems, communicate & cooperate with the community. Please, use language templates from Вікіпедія:Вавилон or create your own ones. You can ask for our help on the Community Portal (help).
   Як створити статтю
   Як редагувати статті
   Ілюстрування статей
   Потренуйтеся тут!
   Правила і настанови
   Стиль оформлення статей
   Авторські права
   Довідка
   Користувачі, що допоможуть Вам
   Словничок вікітермінів

-- Automatic welcomer (обговорення) 17:41, 29 січня 2019 (UTC)Відповісти

Сторінку Мастикаш Іван Олексійович номіновано на вилучення[ред. код]

Стаття Мастикаш Іван Олексійович, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 30 січня 2019. Що ще можна зробити? --DiMon2711 20:39, 30 січня 2019 (UTC)Відповісти

Микульський Віталій Іванович[ред. код]

Вітаю! Створена Вами стаття наразі не відповідає вимогам правил Вікіпедії. Якщо Ви продовжуєте над нею працювати, поставте на її початку шаблон {{Пишу}}. --Mcoffsky (обговорення) 20:35, 24 лютого 2019 (UTC)Відповісти

Про джерела у Вікіпедії[ред. код]

Доброго вечора. Дякую за поліпшення Вікі, зокрема у статті Мастикаш Іван Олексійович, але я маю вас ознайомити із деякими основоположними принципами Вікіпедії.

По-перше, основою Вікіпедії є ВП:Перевірність. Цитую:

Мета Вікіпедії — повна та надійна енциклопедичність. Перевірність є ключовою умовою для досягнення цієї мети, тому дописувачі повинні використовувати та покладатись тільки на джерела, що варті довіри — так, щоб можна було легко перевірити наведені у статті факти.

Це означає, що для того, щоб написати хорошу енциклопедичну статтю, слід використовувати факти, твердження, ідеї, припущення, теорії, точки зору, гіпотези та аргументи, опубліковані поважним видавцем. Критерієм для включення у Вікіпедію є саме перевірність (тобто, можливість перевірки за наведеним джерелом), а не істинність.

Інакше кажучи, для кожного твердження у статті ви маєте навести якесь опубліковане джерело, де було б це твердження сказане.

Таким чином, ваша спроба додати якихось учнів: ред. № 24783792 має підтверджуватися джерелами, де говорилося б: «Той і той були учнями Івана Мастикаша.»

Окрім того, шаблон-картка військовика, куди ви намагаєтеся додати цей рядок, не запрограмована на розуміння такого рядка як «Учні». Якщо є запитання про все це — пишіть тут. --VoidWanderer (обговорення) 19:08, 1 квітня 2019 (UTC)Відповісти

Добрий день, дякую, я це зрозумів.
Шаблон військовик, але людина, про яку йде мова військовий хімік, який підготував багато фахівців, що працювали під час ліквідації Чорнобильської катастрофи... Опубліковано багато письмових джерел, зокрема це книги: Ліквідатори, Сектор №3, Офіцери, Вони були першими та інші. - на них є посилання у статті!
Окрім того, хімічні/РХБЗ війська за визначенням Вікіпедії «призначені для забезпечення радіаційного, хімічного та біологічного захисту».
Окрім того, сама посада начальника хімічної служби і є доказом того, що людина навчала солдат і підлеглих офіцерів хімічних /РХБЗ військ методам радіаційного, хімічного та біологічного захисту з використанням найновітнішої на той час військової техніки.
І завдяки тому, що вона підготувала своїх учнів і навчила їх засобам боротьби тисячі тон ядерного палива не вибухнули і життя в Україні триває до цього часу.--ЮрійІІ (обговорення) 12:12, 2 квітня 2019 (UTC)Відповісти
ЮрійІІ, ще раз: загальні міркування у Вікіпедії не є принципом наповнення. Якщо є джерело, що хтось є учнем, тоді це можна додати до статті. Якщо немає — то не можна. Решту зауважень наведу на сторінці обговорення статті. --VoidWanderer (обговорення) 13:32, 2 квітня 2019 (UTC)Відповісти

Подяка[ред. код]

Дякую за ваш внесок до Вікіпедії. --Goo3 (обговорення) 20:55, 17 травня 2019 (UTC)Відповісти

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії файл Файл:Книга памяти Украины. Чернобыльска трагедия. Житомирская обл. стр.225.pdf. Однак, схоже, що цей файл завантажено Вами без дозволу правовласника, тобто з порушенням правил Вікіпедії. Якщо файл було звантажено із сайту, а Ви є власником сайту чи маєте доступ до сторінки на сайті, де розміщене це фото, то змініть умови розповсюдження зображень, розмістивши на сайті формулювання, що дозволить використовувати їх у Вікіпедії. Приклади формулювань можна подивитися тут.

Якщо ж Ви не є власником сайту і не маєте доступу до сторінки де розміщене це фото, то треба діяти відповідно до інструкції отут: Вікіпедія:Дозволи. Відповідно до цього алгоритму треба діяти і якщо зображення було взято із книги, а Ви є автором чи правовласником. Якщо статус завантажених Вами файлів не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії, на жаль, будуть змушені вилучити завантажений Вами файл із сервера. Дякуємо за розуміння. Gouseru Обг. 23:41, 18 грудня 2021 (UTC)Відповісти