Користувач:Alex Blokha/Дні згадані в Вікіпедії/Українcька музика/1 вересня

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Назва:Нечепа Василь Григорович

-Знайдено: + Васи́ль Григо́рович Нече́па (*1 вересня 1950, Носівка) — кобзар, лірник, народний співак, лауреат Державної премії імені Тараса Шевченка, Народний артист України з 2008 р..


Зобр:10шт.


Назва:Губ'як Дмитро Васильович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + З 1 вересня 2010 року — викладач бандури Інституту мистецтв Тернопільського Національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка.


Зобр:1шт.


Назва:Гайворонський Михайло Орест

-Знайдено: + Миха́йло О́рест Гайворо́нський (*15 вересня 1892, Заліщики—†11 вересня 1949, Нью-Йорк) — капельмейстер Армії УНР, композитор, музикант, диригент, педагог, скрипаль, критик, громадський діяч.
-Знайдено: + Народився 15 вересня (за інш. дан. 1 вересня) 1892 р. в Заліщиках на Тернопільщині. В старенькій хатині, біля церкви, в одній половині жив паламар, а в другій мешкали Гавронські. Дитинство Михайла було сповнене музичних вражень. Мати знала багато українських пісень, сама гарно співала, батько любив грати на сопілці. Наука гри на скрипці і музичної теорії почалася, коли Михасеві було 8 років. Вчив його Василь Цалнинюк (брат тітки).
-Знайдено: + Життя видатного композитора, скрипаля, педагога і громадського діяча обірвалося на 57-ому році. Помер митець у Нью-Йорку 11 вересня 1949 р., де й похований, залишивши нащадкам спадщину, що увійшла в золотий фонд української музичної культури.


Зобр:1шт.


Назва:Яремчук Назарій Назарович

Підзаголовок:=== Освіта ===
Знайдено: + 1 вересня 1959 року Назарій пішов до школи у рідному селі. В дванадцять років Назарій пережив перший тяжкий удар — помер батько. Мати була вимушена віддати сина до Вижницької школи-інтернату. До навчання ставився добросовісно, займався у гуртках, надаючи перевагу хоровому. Після закінчення восьми класів у школі-інтернаті Назарій продовжив навчання у Вижницькій середній школі № 1, яку закінчив у 1969 році.


Назва:Мозговий Микола Петрович

-Знайдено: + Мико́ла Петро́вич Мозгови́й (*1 вересня 1947, Сарнів, Хмельницька область — † 30 липня 2010, Київ) — український естрадний співак, композитор-пісняр, народний артист України (1993).
-Знайдено: + Народився 1 вересня 1947 року в с. Сарнів, Хмельницької області. З 1962 по 1966 рік навчався в Чернівецькому музичному училищі імені Сидора Воробкевича. У 1969 році поступив до Харківського юридичного інституту, який закінчив у 1973 році. Одночасно, з 1971 по 1973 рік навчався у Республіканській студії естрадно-циркового мистецтва у м. Києві.


Зобр:1шт.


Назва:Шевченко Юрій Валентинович

-Знайдено: + Народився 1 вересня 1953 р. в Києві. Закінчив композиторський факультет Київської консерваторії (1977). З 1977 р. — редактор музичного оформлення передач Держтелерадіо України.


Назва:Fakultet

Підзаголовок:==Історія==
Знайдено: + Офіційним днем утворення гурту вважається 1 вересня 2001 року, коли відбувся перший виступ колективу — під час святкування ювілею місцевої FM-станції «Радио Микомп». Невдовзі гурт опинився без вокаліста і якийсь час провів у пошуках нового. Тим часом цю функцію виконував басист Червінський, а Fakultet брав участь у локальних та обласних рок-фестивалях, а також пройшов у фінал всеукраїнського фестивалю «Перлини сезону 2002» в Запоріжжі. За тиждень до фіналу музиканти знайшли нового вокаліста — нею стала Валя Левченко.


Назва:Солтис Ярослав Андрійович

-Знайдено: + Ярослав Андрійович Солтис (* 1 вересня 1948 року в с.Бичківці Чортківського р-ну Тернопільської області) —український співак, Народний артист України,

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Солтис Ярослав Андрійович народився 1 вересня 1948 року в с.Бичківці, Чортківського р-ну, Тернопільської області.


Назва:Затуловський Леонід Борисович

-Знайдено: + Леонид Борисович Затуловський (* 1 вересня 1935, м. Біла Церква) — український музикант, композитор, диригент, педагог, культурно-громадський діяч,

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Леонід Борисович Затуловський народився 1 вересня 1935 року в місті Біла Церква в сім'ї військовослужбовця. З 1944 року проживає в Чернівцях.


Назва:Київська дитяча музична школа № 3 імені В. С. Косенка

-Знайдено: + Перервані війною заняття в школі були продовжені 1 вересня 1944 року.


Зобр:8шт.


Назва:Дрималик Богдан Йосипович

Файл:Дрималик Богдан, Соломія Крушельницька та ін..jpg

-Знайдено: + Дрималик Богдан Йосипович (1 вересня 1898, Березів (Польща) — 4 листопада 1956, Львів) — український піаніст-ансамбліст, фольклорист, композитор-аматор. Багато років як концертмейстер співпрацював з Соломією Крушельницькою. Створив високохудожні обробки народних пісень та низку оригінальних вокальних творів на слова українських та російських поетів.
Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народився Богдан Йосипович Дрималик 1 вересня 1898 року у місті Березів (повіт Сянок). Майбутній музикант походив з відомої галицької родини. Був сином знаного юриста, радника і громадського діяча Йосипа Дрималика (1866–1950), який упродовж 19151937 рр. очолював Музичне товариство ім. М. Лисенка та Український театральний кооператив. Ці товариства об'єднували навколо себе музикантів, а також найавторитетніших представників громадськості та відігравали надзвичайно важливу роль у культурно-мистецькому житті Галичини. У домі Дрималиків часто бували відомі українські культурні діячі, музиканти. В такій атмосфері, де громадські та музичні справи були невід'ємною частиною родинного життя, формувалася особистість Богдана Дрималика.


Зобр:1шт.


100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Примітки

[ред. | ред. код]