Культура Південного Судану

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Модель Алек Век з Південного Судану

Культура Південного Судану охоплює релігію, мови, етноси, мистецтво, традиції харчування народів Південного Судану.

Етноси[ред. | ред. код]

Основну групу населення становлять представники нілотських народів, найчисельнішими з яких є динка, нуер, азанде, барі та шиллуки [1].

Мова[ред. | ред. код]

Танцюючі чоловіки

Офіційною мовою країни є англійська, хоча більшість населення її не знає і мовою міжнаціонального спілкування продовжує залишатися арабський. Більшість жителів Південного Судану розмовляють численними адамава-убангійськими, нілотськими, нубійськими, центральносуданськими та іншими мовами і діалектами, найбільшою з яких є мова динка.

Релігія[ред. | ред. код]

Більшість населення Південного Судану сповідує або християнство, або традиційні африканські анімістичні релігії. [2] Релігійні відмінності поглибили конфлікт з мусульманською Північчю. У південній частині країни переважають як язичницькі, так і Християнські впливи, відображені в житті місцевого населення, хоча існує і невелика ісламська громада.

У країні є нечисельні англіканські парафії.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Sudan: One country or two? (англійською) . bbc.co.uk. 04.01.2011. Архів оригіналу за 17.01.2011. Процитовано 2011-1-16.
  2. В Судане 4 миллиона человек примут участие в референдуме о независимости (російською) . rus.ruvr.ru (посилання на «Бі-бі-сі»). 03.01.2011. Архів оригіналу за 06.01.2011. Процитовано 2011-1-3.