Міжміський тролейбус Алчевськ — Перевальськ

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Міжміський тролейбус
Алчевськ — Перевальськ
Тролейбусна система
Країна Україна Україна
Регіон  Луганська область
Місто Алчевськ — Перевальськ
Дата відкриття 1962
Дата закриття 2008

Міжміський тролейбус Алчевськ-Перевальськ — недіючий тролейбусний маршрут між містами Алчевськ (колишній Комунарськ) і Перевальськ Луганської області.

Історія[ред. | ред. код]

Міжміський маршрут був відкритий 1962 року, який проіснував до 2008 року, коли його було закрито. Головним завданням спочатку було чисто прагматичне — забезпечити доставку робітників на шахту № 25 (місто Паркомуна, нині — Перевальськ). Цей маршрут обслуговувало Комунарське депо, а кількість тролейбусів коливалася від 1 до 15. Це був перший міжміський транспорт між містами Комунарськ і Паркомуна.

Необхідність з'єднання обох міст з'явилася ще у 1950-ті роки, оскільки багато мешканців Комунарська працювали на шахтах Паркомуни, а мешканці Паркомуни — на металургійному заводі у Комунарську відповідно. Значна частина маршруту проходила містом Паркомуна (Перевальськ), так що, значною мірою міжміський тролейбус виконував роль і внутрішньоміського транспорту міста Паркомуна (Перевальська).

Джерела[ред. | ред. код]

  • Алфьоров М. А. Урбанізаційні процеси в Україні у 1945—1991 рр: Монографія/ М. А. Алфьоров — Донецьк: Донецьке відділення НТШ ім. Шевченка, ТОВ «Східний видавничий дім» 2012. — 552 с.