Обговорення користувача:Вальдимар/Архів 1

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ласкаво просимо до україномовної Вікіпедії!

Якщо Ви початківець, то пропонуємо переглянути деякі корисні поради:

Сподіваємося, що Ви візьмете участь у подальшій роботі нашого спільного відкритого проекту не тільки як читач, але і як дописувач.


На сторінках обговорень бажано ставити автоматичний підпис за допомогою чотирьох знаків (~~~~), або за допомогою позначки підпису в вікні редагування. У статтях, написаних або редагованих вами підпис не ставиться.

Якщо виникли запитання про проект, пошукайте відповідь на сторінці Вікіпедія:Довідка. Якщо відповідь на Ваше питання там відсутня, поставте запитання у Кнайпі чи комусь із постійних дописувачів. Ви також можете розповісти про свої інтереси на сторінці Вікіпедія:Інтереси учасників.

Бажаємо успіхів та якнайбільше творчого задоволення! Якщо Вам необхідна допомога для перших кроків зверніться до користувачів, що є в Категорія:Користувачі,_що_допоможуть_новачкам або ж можете замістити оголошення на порталі спільноти (Кнайпа). Якщо у Вас є якісь цікаві вісті, пов'язані з Вікіпедією, Ви можете подати їх у Шаблон:Новини спільноти

P. S. Irrespective of your languages skills, you are welcomed to create your own User Page, introduce interwiki, load images, correct data, discuss problems, communicate & cooperate with community. Please, use language templates from Вікіпедія:Вавілон or create your own.
You can ask help of Community on CommunityPortal (help): Додати нове обговорення (Add new discussion/problem)

--Turzh 10:33, 26 червня 2008 (UTC)

Я абсолютно не претендую ані на авторство, ані завдати Вам якихось неприємностей. Але дуже прошу зважити на запропоновані мною корективи і зміни в структурі. Ви ж історик, то скажіть, як можна говорити про античні або середньовічні часи н/п, заснованого у 18 ст. Тобто - все, що було раніше, - це давні часи. Ну і фото ніколи не є зайвим. До рнечі, у самій статті про село, я зробив перенаправлення на Вашу статтю про історію села. --Turzh 18:39, 26 червня 2008 (UTC)

Дуже дякую за розуміння. Ще одне питання — у Вашій статті жодних даних про буремні 1917-20 рр. Щось же мало відбуватися ? Може, знаєте і дасте дані ? Якщо фотка церкви не до вподоби Вам нагорі, її можна помістити у цікавому розділі (заснування і т.д.), де про неї говориться. Так само можна помістити фотку каплиці у розділі про сучасну історію. Як вважаєте ? --Turzh 19:09, 26 червня 2008 (UTC)
І знову дуже-дуже дякую Вам за цікавий матеріал по селу Головківка та його історії. Перепрошую, що назвав учителем історії (так закарбувалося у пам'яті, коли дивився Вашу сторінку). Скажу Вам більше, аби всі так, як Ви, любили села (і міста), де живуть, або звідки походять, то і Укр. Вікіпедія була б змістовнішою і обсяжнішою, і населення нашої неньки може не скорочувалося б такими темпами. Буду вдячний, якщо відскануєте, або оцифруєте фотки, які маєте по селу, щоб додати у статті. Завтра гляну на Вашу статтю, бо запримітив там необхідні малесенькі (стилістичні) поправки. Ну і ще раз дякую за чудовий матеріал. --Turzh 23:00, 26 червня 2008 (UTC)
Ви справжній патріот Головківки ! Дуже дякую Вам за чудову і цікаву статтю. Дивіться, вніс сякі-такі правки. Хочу також висловити побажання — було б чудово мати оглядову (може, панорамну) фотку села (ну з хатами і краєвидом в смислі - звичайно за можливості). І ще питання за змістом статті (відповіді на які Ви точно знаєте, а це, мабуть, варто додати до тексту) — 1) у радянські часи чи працювала церква, і що у ній містилося у 1920-30 рр. ? 2) яка зараз економічна ситуація ? Чи багато селян на заробітках, чи є підприємці і т.н. ? --Turzh 12:48, 28 червня 2008 (UTC)

Статус зображення Зображення:Golovkivka.chyg.JPG

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії зображення Зображення:Golovkivka.chyg.JPG. Однак на сторінці опису зображення немає супровідної інформації відносно джерела, авторства та ліцензії, або ця інформація неповна чи невірна. Якщо ви не є автором даного зображення, ви повинні якось обґрунтувати свої права завантажувати його у Вікіпедію. Також у цьому випадку необхідно вказати джерело зображення, тобто дати посилання на сайт (або інше джерело), з якого ви взяли дане зображення, а також умови використання зображень із даного сайту.

На сторінці опису зображення завжди вказуйте шаблон з ліцензією, під якою випущене дане зображення. Якщо ви є його автором, ви можете використати шаблон {{GFDL-self}} для того, щоб ліцензувати зображення під GFDL або {{PD-self}}. Щоб довідатись про те, які ще існують шаблони з ліцензіями, дивіться статтю Вікіпедія:Шаблони:Авторські права або Короткий довідник.

Якщо ви завантажили й інші зображення, будь ласка, перевірте, скориставшись цим сервісом, чи зазначено на їх сторінках опису джерело, а також шаблон з ліцензією. Якщо статус завантажених вами картинок не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені вилучити завантажене вами зображення із сервера.

Дякуємо за розуміння. Ahonc (обг.) 08:32, 17 липня 2008 (UTC)

На жаль радянські карти захищені авторським правом, а ВП:КДВ для них дуже важко підібрати, тому його доведеться вилучити із статті. --yakudza พูดคุย 08:35, 17 липня 2008 (UTC)

Або попросити в Петра Власенка дозвіл на використання зображень з його сайту.--Ahonc (обг.) 11:51, 17 липня 2008 (UTC)

Персоналіїї:Головківка

Все ж таки Персоналії:Чигиринський район.

  • по-перше Головківки дві, буде плутанина. Тож слід уточнювати Персоналіїї:Головківка Чигиринського району, теж саме стосується назви Історія села Головківка;
  • по-друге категію вкрай необхідно розбивати, якщо в ній понад 200 статей. Зараз такої необхідності немає, проте вона буде не зайва, якщо зробите уточнення--Kamelot 09:59, 23 липня 2008 (UTC)

Мапа Головківки

І що? Так краще. Влупуєшся зразу в мапу. Ну і смак у вас?--Kamelot 14:53, 23 липня 2008 (UTC)

Вільна ліцензія

Конкретизуйте, будь ласка, ліцензію. Просто вільна написати не досить. Ви повинні написати {{PD-self}}, якщо вона зовсім вільна, тобто зображення передається в суспільне надбання без будь-яких умов, або {{GFDL-self}}, якщо ви ставите умову, що твори, виконані на основі цих зображень, мусять бути теж вільні.

Дякую. Дядько Ігор 16:54, 23 липня 2008 (UTC)

Зображення

Дякуємо за завантаження нових зображень! На жаль, при автоматичній перевірці їх описів виявились деякі проблеми. Зверніть увагу, що опис кожного зображення обов'язково повинен містити вказівку на його автора і шаблон ліцензії. Докладніше про правильний опис зображень ви можете прочитати на сторінках ВП:ЛЗ, ВП:ЛЗ-КД, ВП:ШАП, ВП:ДК. Зображення, що не мають необхідних даних в описах, підлягають безумовному вилученню через 7 днів після виявлення. Будь ласка, виправте описи наступних зображень (зробити це можна, натиснувши посилання «редагувати» вгорі сторінки зображення):

--BotCat 18:04, 23 липня 2008 (UTC)

Я не розумію як може з'явитися стаття Антіокія (департамент) коли статті Антіокія нема --Ilyaroz 11:41, 14 серпня 2008 (UTC)

перейменування

Щось не розумію цих маніпуляцій із переменуваннями:

  1. 15:43, 18 серпня 2008 Вальдимар (обговорення | внесок) «Авельянеда (місто)» перейменовано на «Авельянеда» (поверх перенаправлення) ‎
  2. 15:42, 18 серпня 2008 Вальдимар (обговорення | внесок) «Авельянеда» перейменовано на «Авельянеда (місто)» (поверх перенаправлення) ‎ (синоніми)
  3. 15:36, 18 серпня 2008 Вальдимар (обговорення | внесок) «Авельянеда (місто)» перейменовано на «Авельянеда» (поверх перенаправлення) ‎
  4. 15:28, 18 серпня 2008 Вальдимар (обговорення | внесок) «Авельянеда» перейменовано на «Авельянеда (місто)» (поверх перенаправлення) ‎ (синоніми)
  5. 15:26, 18 серпня 2008 Вальдимар (обговорення | внесок) «Авельянеда (місто)» перейменовано на «Авельянеда» (поверх перенаправлення) ‎
  6. 15:25, 18 серпня 2008 Вальдимар (обговорення | внесок) «Авельянеда» перейменовано на «Авельянеда (місто)» ‎ (синоніми) (відкинути)

Навіщо тричі змінювати назву туди й назад?--Ahonc (обг.) 18:12, 18 серпня 2008 (UTC)


Також щодо перейменувань - прохання припинити перейменування ангентинських провінцій (та будь-яких інших без ретельної перевірки), бо у даному випадку всі вони були помилковими, всі уточнення, що ви відкинули, були коректними. Так, є ще провінції Ла-Ріоха (в Іспанії), Кордова (в Іспанії), Санта-Крус (в Перу) і т.д.--Oleksii0 14:11, 19 серпня 2008 (UTC)

Латинська Америка

Давно хотів написати. Мені звичайно подобається, що хоть хтось ще почав писати про Латинську Америку. Проте ви берете інформацію із радянських енциклопедій, часто вона застаріла або ідеалогізована. Будь ласка, витрачайте трішки більше часу для того, щоб подивитися про ці об'єкти в інших джерелах, зокрема в іншомовних вікіпедіях. І не відкидайте бездумно наявну інформацію, вважаючи що радянські довідники дають кращу інформацію, подивіться спершу в третіх джерелах. Наприклад, тільки що ви відкинули мою інформацію що Перон був обраний тричі. А це саме так, він був обраний в 1946, 1951 і 1973 роках на всенародних виборах. Тобто навіть в сухих цифрах радянські довідники помиляються. Крім того, прохання краще вікіфікувати статті та знаходити інтервікі, погано оформлені статті створюють погане враження про розділ вікіпедії та про всю вікіпедію...--Oleksii0 15:39, 21 серпня 2008 (UTC)

Інформація із радянських енйциклопедій у мене стосується виключно персоналій та їх діяльність. Щодо обрання 1951 року, то Перона було просто переобрано. Щодо інтервіків, то я завжди відшукую їх у статтях іноземних колег, і завжди користуюся їхньою інформацією (згадайте суперечки навколо Сан-Хусто). Щодо вікіфікації, то не існує більшості статей по тим чи іншим питанням. --Вальдимар 16:16, 21 серпня 2008 (UTC)
Чому переобрання - не обрання? Вибори-то було проведено належним читом. А щодо інтервікі, про перонізм їх не було, як і про багато статей про народи та абміністративні одиниці раніше. Та й ті ж статті про Перона і перонізм показують, що іноземних вікіпедій ви не читали...--Oleksii0 17:15, 21 серпня 2008 (UTC)

Тепер щодо краси статей вікіпедії. Коли стаття про адміністративні одиниці країн ЛА написана двома-трьома реченями, то це краса. Я ж добавляю їх розділами про природу та економіку. І так не тільки про АО. Це мене обурює. --Вальдимар 16:16, 21 серпня 2008 (UTC)

Важливіше не розмір, а якість, тобто належна вікіфікація, оформлення, достовірна та сучасна інформація. Розмір видно одразу, і якщо мало інформації, це не коробить читача, що є то є. Вважаю статтю, що містить шаблон із статистикою, розташування адміністративної одиниці, якщо це про одиницю, та інтервікі вже корисним для подальшого пошуку інформації. А ось якщо читач починає читати, і бачить що текст помилковий, застарілий, ідеалогізований або просто погано написаний, він втрачає довіру до вікіпедії як джерела інформації.--Oleksii0 17:15, 21 серпня 2008 (UTC)
Щодо достовірності інформації, то я можу посперичатись. Ось наприклад стаття про провінцію Буено-Айрес мітила дані про населені пункти. А в дійсності це були округи (як райони у наших областях). Хоча в іноземних статтях зазначено їх як коруги. Але чомусь ніхто не глянув інтервікі. І таких прикадів не один. Тому ви краще б не виправляли мої статті, а оглядали весь периметр. --Вальдимар 17:43, 21 серпня 2008 (UTC)
Ця інформація була не моя, а була додана кимось після моїх редагувань. Я не маю можливості постійно переглядати всі редагування про Латинську Америку, проте таких редагувать і небагато. Лише багато ваших правок привернули увагу, хоча вони загалом і якісніші, ніж анонимні.--Oleksii0 17:58, 21 серпня 2008 (UTC)
Будь-ласка, на сприймайте мої зайваження як нападки, мені дійсно приємно, що хтось ще взявся за розділ. Проте я не маю можливості доводити до відповідного вигляду всі ваші статті, може лише деякі, дуже хотілось би, щоб ви витрачали більше зусиль на оформлення та технічні деталі.--Oleksii0 17:15, 21 серпня 2008 (UTC)

Одна деталь, ви впевнені, що Чилі чоловічого роду? Я зазвичай намагався загалом писати не "південний Чилі", а "на півдні Чилі/чилійської території". Крфм того, у випадку заток, тому що вони не є частиною території країни, краще писати на півдні країни або біля південних берегів, але ніяк не "в (південному) Чилі"... До речі, Релонкаві має наголос на останній склад, а не два, як ви поставили...-Oleksii0 21:25, 21 серпня 2008 (UTC)

Прохання

Від критики перейду до прохання. Подивіться будь-ласка мою статтю Анди, що я вже довго не можу дописати, особливо на розділ про населення і особливо підрозділ про культуру. Не могли би ви дати поради щодо покращення? Також якщо маєате матеріал або можете вказати джерела, було б дуже корисно, бо я фактично не маю джерел, а дописати статтю дуже хочеться.--Oleksii0 02:20, 22 серпня 2008 (UTC)

Дуже дякую за реферати та посилання. Я подивлюся та включу до статті, чого ще немає. Проте про етнографію там неабагато, майже все це вже є в статті. А звідки ви брали інформацію про народи Латинської Америки?--Oleksii0 14:31, 23 серпня 2008 (UTC)
Щодо етнографії, то в мене дійсно є небагато. А про народи я беру з книжки Весь мир: Расы, народы, нации и народности. Энциклопедический справочник. Москва-Минск, 2002 та з сайтів. --Вальдимар 14:44, 23 серпня 2008 (UTC)

Ще запитання, чим ви користуєтесь при створенні топографічних мап? Мені також може бути корисно мати такий інструмент.--Oleksii0 17:02, 30 серпня 2008 (UTC)

Карти беру з різних онлайн-атласів та перетворюю їх на свої мапи в елементарній програмі Piant. --Вальдимар 17:17, 30 серпня 2008 (UTC)
Підписи-то поставити не проблема. Що це за онлайн-атласи, якими ви користуєтесь?--Oleksii0 17:27, 30 серпня 2008 (UTC)
Ось один із них - [1]. --Вальдимар 17:31, 30 серпня 2008 (UTC)
А можна детальніше? Бо ці мапи вже містять підписи, що закривають деякі деталі рельєфу, як ви їх вилучаєте?--Oleksii0 18:02, 30 серпня 2008 (UTC)
Щодо вилучення - в тому ж самому Paint і вилучаю. Звичайно, у них є така функція, але коштує вона близько 5$ на місяць. --Вальдимар 22:09, 30 серпня 2008 (UTC)

Річки

Про річки Мадейра, Мараньйон - я розумію більшість редагувань, але навіщо було вилучати мапи басейну Амазонки, річки ж були там позначені і мапи надавали якусь уяву? І ще, звідки ваші дани щодо довжини річок?--Oleksii0 18:50, 1 вересня 2008 (UTC)

І ще, звідки факт, що річка Мараньйон отримує назву від озера Патакоча? Encyclopaedia Britannica стверджує, що від Лаурікоча [2], більшість сайтів, включаючи всі іншомовні розділи Вікіпедії, стверджують, що ще нижче [3], en:Lake Lauricocha, es:Lauricocha, але не вказують точного місця.--Oleksii0 01:36, 2 вересня 2008 (UTC)

Мапи

Раджу як джерело мап використовувати цей сайт. Згідно з власниками, зображення вільні, та можуть бути завантаженими до вікіпедії.--Oleksii0 15:23, 13 вересня 2008 (UTC)

Вітаю! На підставі чого ви затерли інформацію [4], [5] у статті Богдан Хмельницький (вулкан)?

  • Видаляти помітки [джерело?] не прийнято в Вікіпедії. Поміічені цим знаком фрази чи речення потребують підтвердження джерелами. Треба наводити джерела, а не видаляти ці помітки.
Помітки я видалив на підставі того, що нижче в розіділ посилання подано джерела, з яких були взяті дані числа. Не буду ж я біля кожної цифри чи числа ставити посилання. Якщо у випадку спірних даних, тоді я згоден, слід вказати помітки щодо різних даних. --Вальдимар 12:52, 12 вересня 2008 (UTC)
Японські джерела, які я додав вказують висоту 1 587 м. Ви написали 1 589 м. Тому я і поставив шаблон «Джерело», бо хотів дізнатись з якої статистики ви взяли висиоту, наведену вами.--日本地理 12:37, 14 вересня 2008 (UTC)
Ми ж не відносимо спірні території до категорій різних країн. Чи то Кашмір, чи невизнані країни [6] (які взагалі односторонньо де-юре, або визнані кількома країнами, незалежні - відносяться до країн), які фактично мають над цими територіями контроль. Якщо світовою спільнотою не визнано контролю Японії над південними Курильськими острова, то вони лишаються під юрисдикцією Росії. Я ще згоден політично категорізувати статті про Курильські острови, але що стосується географії, то, на мою думку, слід вказувати територію фактичної країни. До японської категорії можна віднести Південна Курильська група та Мала Курильська гряда, а от окремий острів, а то навіть географічний об'єкт на ньому, немає сенсу. Якщо я зараз створюю статті про дрібні географічні об'єкти усіх Курильських островів, то мені що, потрібно кожний об'єкт віднести до категорії про Японію це ж абсурд. -Вальдимар 12:52, 12 вересня 2008 (UTC)
Практитка віднесення спірних територій до категорій різних країн присутня в німцькій вікіпедії. Мені здається такий підхід відповідає НТЗ. Варто представити обидві точки зору, не надаючи переваги жодній. В японській вікі курили позначено як японські, в росіській - як російські. Щодо гір та інших об'єктів на території 4 островів, на які претендує Японія, думаю варто їх відносити їх до також як до японських, так і російських, бо японський уряд не відмовлявся від цих гір ітп, що відображено на урядових сайтах. Думаю ви помиляєтесь в тому, коли говорите, що курили (Північні території) визнані світом як російські. Міжнародних договорів, які визначали статус цих островів як російських мені не відомо, а карти різних країн світу, зокрема США і Британії інколи позначають їх як японські або спірні. Для збереження НТЗ пропоную у випадку статей, що пов'язані з Північними територіями дублювати категорії по Росії і Японії. На мою думку, такий підхід краще відображатиме НТЗ та об'єктивність укрвікі.--日本地理 12:37, 14 вересня 2008 (UTC)
  • Ви видалили де-факто під контроле Росії, де-юре — Японії. На підставі чого? Питання приналежності острова спірна. Фактично ним керує Росія, але за міжнародним законодавством він продовжує бути окупованою територією Японії. Договору, який би юридично визнавав приналежність Ітурупа Росії, наскільки мені відомо, немає. Тому де-юре ця земля продовжує бути японською.
А як ви поясните третє питання.--日本地理 12:37, 14 вересня 2008 (UTC)

Прошу, будь-ласка, пояснити мені вашу позицію на ці три питання.--日本地理 07:13, 12 вересня 2008 (UTC)

Пожалуйста,вискажите свое мнение на счет статьи Теплоход ПТ-50,нужно ли ее удалить,или нужно оставить!

Йоруба держави

Що за така дивна назва статті? --Yakiv Glück 17:16, 5 жовтня 2008 (UTC)

Чому ж дивна. По-перше у відомих енциклопедіях так і пишеться. А як слід написати - йорубські держави, чи що? Це ж смішно. --Вальдимар 17:45, 5 жовтня 2008 (UTC)
Уточнення у вікіпедії пишуться в дужках, тому як уточнення слово "держави" не сприймається, і в результаті виникає дуже дивне з точки зору української мови словосполучення (нібито "держави" - це доповнення в однині родового відмінку). Тобто слід назвати або "Йоруба (держави)", або як ви запропонували, "Йорубські держави", або "Держави Йоруба".--Oleksii0 17:51, 5 жовтня 2008 (UTC)
Слово держави в цьому випадку не виступає як уточнення, а є невідємною частиною словополучення. Такого прикметника як йорубський не існує. Тим більше я спираюсь на певні енциклопедії. Або ж просто впишіть це словополучення в гуглу і вам видасть кілька статей різних енциклопедій. --Вальдимар 17:55, 5 жовтня 2008 (UTC)
В такому випадку - невірний порядок слів, тому що українською означення, виражане іменником, завжди йде за іменником, який воно доповнює. Таким чином "Йоруба держави" не відповідає граматиці, вірно "Держави Йоруба". Проте варіант з уточненням також добрий, бо Йоруба може використовуватися в цьому значенні і без слова "держави". А прикметник можна утворити практично від будь-якого іменника, хоча щодо іноземних назв це часто не є бажаним.--Oleksii0 18:08, 5 жовтня 2008 (UTC)
Напишіть Держави Йоруба і поставте сортувальний шаблон. А то Йоруба держави — це викрутаси мови--Kamelot 18:04, 5 жовтня 2008 (UTC)
А чи не природніше буде назва «Держави Йоруба»? (Kamelot мене випередив) --Yakiv Glück 18:07, 5 жовтня 2008 (UTC)

Те саме питання щодо Чангін мови (чи Чангін — прикметник?), Плато мови (напевно, Платоїдні мови) та інших африканських мов — NickK 18:17, 5 жовтня 2008 (UTC)

Статус зображення Зображення:Tishchenko Geroy.jpg

Некоректно зазначені автор та джерело (слід зазначити автора та дату створення оригінального фото) Якщо воно зроблено до 1938 — це {{PD-old}}, опублікована та автор помер до 1952 — {{PD-Ukraine}}, ні — тоді не проходить за критеріями добропорядного використанняNickK 16:32, 6 жовтня 2008 (UTC)

Щодо зображень

Відповідаю на Ваше запитання щодо зображень (перш за все хотів би подякувати Вам за створення статей та мап до них з географії від Курил до Перу). Щодо того, як категоризувати зображення, то ніяких відмінностей від категоризації статей немає (за винятком того, що назва категорії має вигляд Зображення:...) (наприклад, так), більшість Ваших зображень я вже категоризував. Щодо ліцензування, то тут маю відзначити таке. По-перше, авторські права та дату створення слід зазначати щодо оригінальної роботи (наприклад, ось ці марки зображення доведеться вилучити, бо його автором є не Ви, а пошта Нової Зеландії, авторські права на марки, здається, з 1958-го належать королеві, в якої просити дозволу якось незручно). Тут здивував час створення — слід зазначити оригінальний (1940-і, 1950-і чи коли) Також раджу ставити посилання на Demis як Demis (дозвіл), бо я не з першого разу зрозумів, чому це зображення не захищається авторським правом (стоїть же значок (c)). Успіхів! — NickK 08:52, 7 жовтня 2008 (UTC)

Дещо доробив. Висловлюйте пропозиції--Kamelot 12:20, 8 жовтня 2008 (UTC)

Мені дуже подобається, дякую! --Вальдимар 16:59, 8 жовтня 2008 (UTC)

Додайте, будь ласка, джерела в цю статтю. Бо навіть в іспанській вікіпедії я не зміг знайти статтю про цю державу. Є стаття про касіка es:Tundama, є стаття про провінцію es:Provincia de Tundama, є стаття про місто es:Duitama, але немає статті про державу. --Movses --ElimBot 18:41, 12 жовтня 2008 (UTC)

Напишіть,чи хочете Ви,щоб статтю про старий тернопільський теплохід ПТ-50 видалили,чи ні?Oleg --ElimBot 18:41, 12 жовтня 2008 (UTC)

А хіба це не те саме, що й Мургаб (річка в Таджикистані)? Рештою мов про них написано в одній статті. Можливо, варто об'єднати статті? — NickK 22:36, 18 жовтня 2008 (UTC)

То об'єднайте, будь ласка. І ще: Аксу-Джабагли, схоже, не в Киргизстані, а в Казахстані (або на кордоні, тоді має бути подвійна категоризація). Ви не вказали джерела Ваших даних (до речі, вказувати джерела потрібно в кожній статті), тож перевірити не можу. Перевірте, будь ласка, та виправте помилку, якщо вона є — NickK 23:23, 18 жовтня 2008 (UTC)

Запит

Вітаю! Дякую, що зголосилися допомогти з мапами. Чи не могли б ви створити карту Тернополя на основі, наприклад, цих мап:

Назви вулиць надписувати не потрібно. Був за те вам вельми вдячний. --Tomahiv 17:21, 22 жовтня 2008 (UTC)

Tomahiv, BTW, є вільний вікіпроект, де плани міст складають в якомусь хитрому форматі. Тобто він саме складанню вільних планів і присвячений. --Yakiv Glück 17:30, 22 жовтня 2008 (UTC)
Yakiv Gluck, вибачте, до чого тут BTW? --Tomahiv 17:32, 22 жовтня 2008 (UTC)

Лама

Будь ласка, якщо перейменовуєте статтю, як статтю лама, що була про тварину, виправляйте всі посилання на статтю, бо всі посилання на тварину зараз ведуть на перенаправлення, а не на відповідну статтю. Або поверніть назад, бо три чверті посилань все ж таки на тварину. До речі, це не так важливо, проте всі назви родів слід писати в однині[7], а назви таксонів в родовому відмінку - з маленької літери.--Oleksii0 13:27, 22 жовтня 2008 (UTC)

Будь ласка, гляньте сюди та повиправляйте у відповідних статтях. Посилання на дизамбіг (багатозначний термін) неприпустимі — NickK 13:35, 22 жовтня 2008 (UTC)

Додайте, будь ласка, джерела до статті про озеро Лама. Я більше вірю вашим даним (точніше даним нашої, української, статті) аніж російської: з супутнику чітко видно, що розміри озера більші, аніж у росіян. Але кому вірити? От для цього і потрібні джерела. D'yer Mak'er 17:33, 22 жовтня 2008 (UTC)

Дані я брав з Великої Радянської Енциклопедії. --Вальдимар 17:57, 22 жовтня 2008 (UTC)

Звідки Ви брали дані? По-перше, Ланарк — це місто, по-друге, його років 30 тому розформували

Звідки Ви брали дані? По-перше, Ланарк — це місто, по-друге, його років 30 тому розформували — NickK 00:10, 24 жовтня 2008 (UTC)

І чому Ви в статтях про міста не вказуєте джерела, інтервікі та посилажтеся на дані 1950 року? — NickK 00:16, 24 жовтня 2008 (UTC)

Фокс

Мої дії спрямовані на те, щоб покращити якість ваших статей. До того ж, як один з патрульних я виконую ВП:ПНС. Якщо вірити вашим же слова: «Принцип створення цієї та кількох інших статей такий: відкриваю атлас, карту, мапу, не має різниці, і описую географічний об'єкт.» суперечить основним правилам Вікіпедії — вона не майданчик для досліджень. У статтю ви повинні писати точні дані з перевірених джерел.

Щоб подібних негативних зауважень було менше, необхідно робити декілька простих речей:

  • Додавати відповідні картки
  • Встановлювати інтервікі (якщо вони є). Якщо їх немає -- то у статті слід залишити коментар <!-- Інтервікі немає -->
  • Обов'язково вказувати джерела. Для статей з географії бажано найсвіжіші (самі розумієте: річки висахають, ліси вирубують і и.п.)
  • Якщо стаття незавершена, додавайте відповідні шаблони.

І все, і не буде до вас претензій. А так низький уклін за поширення розділів УкрВікі. Усього найкращого. І не думаєте, що ви мені не подобаєтесь чи щось у такому дусі ;). D'yer Mak'er 14:36, 28 жовтня 2008 (UTC)

Будь ласка, напишіть детальніше. Про мову йоруба дані є, про народ йоруба є, про релігію йоруба теж, а от про держави Йоруба немає знадок, крім як у самій Вікіпедії. Вкажіть, будь ласка, джерела інформації. Як і An-tu, зазначаю, що не маю нічого проти Вас особисто, а навпаки, вдячний Вам за Ваш величезний внесок, але Ваші статті потребують певної доробки згідно з ВП:ПНСNickK 19:59, 1 листопада 2008 (UTC)

Уважніше!--Ilyaroz 17:37, 8 листопада 2008 (UTC)

Якщо їх кілька, то, можливо, зробити Мак (острів) перенаправленням на Мак? — NickK 23:08, 6 грудня 2008 (UTC)

А це часом не те саме, що Сонгкхла (озеро)? Чи то всі інтервікі ведуть не туди? — NickK 09:42, 16 грудня 2008 (UTC)

Озера Луанг та Сонгкхла — це різні озера, які сполучаються між собою річкою Луанг, але чомусь в деяких іншомовних вікі вони об'єднуються в одне озеро. А це досить хибна думка. Глянь-но тільки на карту. Та й у самих статтях про озеро Сонгкхла (так вони називають всі три озера разом) у них звучить про об'єднання. При створені статті, я вибрав тільки ті інтервікі, які ведуть саме на окремі статті (бо деякі іншомовні вікі створили окремі статті, а інші мабуть боти закинули) —Вальдимар 14:54, 16 грудня 2008 (UTC)
Дякую за коментар. А щодо інтервік — то річ у тім, що жоден бот взагалі не редагував ту статтю, тож, виходить, всі інтервікі Ви закинули самі. Але як це два різні озера, то питання знімається — NickK 15:06, 16 грудня 2008 (UTC)
Щодо інтервікі - згоден, може призабув - не судіть строго. Дякую за критичне ставлення до написаних статей - адже критика робить їх кращими --Вальдимар 15:09, 16 грудня 2008 (UTC)

Поясніть, чому Ви прибрали {{Без координат}} з цієї статті?----Olexa Yur 20:26, 1 січня 2009 (UTC)

Просто вирішив поставити координати, але вчора не вийшло. --Вальдимар 08:27, 2 січня 2009 (UTC)

Перейменування

Будь ласка, не перейменовуйте, наприклад, Ворона на Ворона (птах). Напевно, 98% читачів за запитом Ворона очікуватимуть знайти птаха, а заради річки можна полізти на Ворона (значення). Якщо село та урочище ще більш-менш рівнозначні, то тут різниця велика. І не забувайте виправляти посилання, бо посилань на disambig бути не повинно — NickK 22:25, 2 січня 2009 (UTC)

Зображення

Дякуємо за завантаження нових зображень! На жаль, при автоматичній перевірці їх описів виявились деякі проблеми. Зверніть увагу, що опис кожного зображення обов'язково повинен містити вказівку на його автора і шаблон ліцензії. Докладніше про правильний опис зображень ви можете прочитати на сторінках ВП:ЛЗ, ВП:ЛЗ-КД, ВП:ШАП, ВП:ДК. Зображення, що не мають необхідних даних в описах, підлягають безумовному вилученню через 7 днів після виявлення. Будь ласка, виправте описи наступних зображень (зробити це можна, натиснувши посилання «редагувати» вгорі сторінки зображення):

--BotCat 20:01, 5 січня 2009 (UTC)

Щось не зрозумів:Через те, що на території району випадає багато опадів

Та За рік випадає в середньому до 250 мм опадів

Щось не стикується. З повагою Zvr

P.S. Дійсно, написано -- але ця кількість опадів, норма для пустелі. Якщо я не помиляюсь для Київа норма 600 мм. Варто посміхнутись!

А може Джалалкудукський? Для тюркських назв. чергування к-ц не завжди відбувається.--Анатолій (обг.) 14:55, 6 січня 2009 (UTC)
1. А я звідки знаю? Треба спитати у більш обізнаних людей. Є хтось на приміті? 2. Не Джалалкудуцький, а Джалакудуцький. --Вальдимар 15:00, 6 січня 2009 (UTC)
Так, л зайва. Можна спитати в Tigga, Amatorov, Yakudza. А нащо ви шаблони прибираєте: [8]? Їх треба прибрати лише після того, коли будуть зазначені джерела та інтервіки (в даному випадку). А звідки ви інформацію берете? потрібно вказувати джерела.--Анатолій (обг.) 15:05, 6 січня 2009 (UTC)
В даному випадку джерелом виступила топографічна карта. Не писати ж мені її в джерела? --Вальдимар 15:11, 6 січня 2009 (UTC)
Цікаво, якого року карта? Там же напевно багато поперейменовували. А ви перевіряли НП у списку і у статтях про райони? Вони співпадають?--Анатолій (обг.) 15:25, 6 січня 2009 (UTC)
Щодо перейменувань, я згоден. Хотів зрівняти з новими, так не можу ніде в Інеті знайти карту Андижанської області в новому ракурсі. Як десь знаходжу нові назви старих поселень, зразу міняю в списку НП, якщо ви це мали на увазі. --Вальдимар 15:42, 6 січня 2009 (UTC)

Я так зрозумів, узбеки перейшли на латинку (див., напр., uz:Andijon), отже назви в дужках слід подавати латинкою.--Анатолій (обг.) 21:38, 6 січня 2009 (UTC)

Дані я не з голови брав, а з офіційного сайту обласної їхньої ради, де мови російська, англійська та узбецька (кирилиця). Щодо латиниці, то вони використовують її для латинописного світу, щось на шкталт екзотики. --Вальдимар 22:21, 6 січня 2009 (UTC)
Так може подавати на двох мовах, точніше двох варіантах — латинському і кириличному, напр. узб. Andijon, Андижон. Можна шаблон для цього окремий зробити. P.S. А де ви знайшли топографічну карту з районним поділом? Я знайшов в інеті за 1990-91 роки, але без меж районів.--Анатолій (обг.) 15:30, 7 січня 2009 (UTC)
карта районів а населені пункти шляхом співставлення двох карт --Вальдимар 15:44, 7 січня 2009 (UTC)

мапа

привіт. я тут намагалася створити статтю про НІК. як ілюстрацію до неї було б непогано вставити карту НІК: на карті світу кольром виділити країни, що належать до нових індустріальних. їх там є 4 хвилі створення, то найкраще взяти 4 кольори і країну кожної хвилі позначити своїм кольором. ніде такої карти не знайшла. може ти її зможеш намалювати? дякую.--Petrolesyad 15:45, 8 січня 2009 (UTC)

Мапи для Азорського архіпелагу

Добрий вечір, бачу Ви добре попрацювали над мапами усіх 5 написаних мною статей про острови Азорського архіпелагу. Але скажіть мені одне, де Ви брали українські назви і чи можна їх підкоректувати після збереження відповідного файлу у форматі .PNG? Я майже зовсім не працюю з графікою, тому був би дуже вдячний якщо б Ви мені пояснили ці нюанси. І ще, погляньте на мою таблицю транслітерації португальських назв українською мовою (у нижній частині сторінки). Дякую. --Koshelyev 19:18, 11 січня 2009 (UTC)

Мапи я робив на основі топографічних мап з сайту Поехали. Там вони ще минулого століття але на російській мові. Файл звичайно можна переробити. В статті про файл є посилання на завантаження оновленого зображення. Тобто, файл слід зберегти у себе, переробити і завантажити оновлену версію. Доречі мап трохи більше тут. --Вальдимар 20:06, 11 січня 2009 (UTC)
Так, я вже бачив категорію. Добрий задум, але переклад трішки слід доопрацювати. Наприклад, на мапі острову Фаял слід замінити м.Калеліньюш на м.Капеліньюш, Прая-де-Норте на Прая-ду-Норте, Салан на Салау, Кастело-Бранко на Каштелу-Бранку, г.Горда на г.Кабесу-Горду тощо. У такому дусі слід коригувати й інші острови. Можливо Ви б мені надіслали ці файли на мій e-mail (koshelyev на gmail) та сказали яким саме графічним редактором це робиться (фотошоп, корел etc), чи зробите Ви? --Koshelyev 21:29, 11 січня 2009 (UTC)
Якщо буде вільний час, то перероблю. А чому на радянських картах переклад був іншим? --Вальдимар 21:55, 11 січня 2009 (UTC)
На мою думку, як це не парадоксально звучить, йшло поглинання португальської мови (Європейський варіант) «старшим братом», тобто її бразильським варіантом, тому часто і спостерігаємо «i» замість «e» (сідаді, а не сідаде), «с» замість «ш» (капелас, а не капелаш). Я б нічого не мав проти, якби це були бразильські географічні об'єкти, але ж йдеться про португальські. Тому правила вимови і транслітерації слід застосовувати відповідно. А то виходить щось на кшталт, коли у Європі замість Kyiv пишуть Kiev... Як мінімум це образливо. Усі сім мап (Фаял, Санта-Марія, Cан-Мігел, Піку, Грасіоза, Сан-Жорже і Терсейра) я вже переробив в Paint, але це не так красиво як фотошопом чи корелом, до опанування яких не доходять руки... Можливо Ви ще Корву і Флореш зробите? Дякую. --Koshelyev 13:37, 14 січня 2009 (UTC)

Статті на Аб-

Чудові статті на Аб-, але... навряд чи з двохтомника "Латинська Америка" (Африка ?). Готовий додавати інтервікі і т.д, але прошу виправити джерело. --Ігор з Києва 19:34, 14 січня 2009 (UTC)

Редиректи

А навіщо відправляти на вилучення редиректи на зразок Абдаллах Ібн Ас-Саїд Мухаммед Туршайн. Помилка у вигляді написання Ібн не з малої, а з великої, є не грубою, а навпвки, досить поширеною. Швидкому вилученню підлягають лише редиректи з грубими помилками (іншомовними літерами, пропущеними літерами тощо) — NickK 19:29, 15 січня 2009 (UTC)

Є редиректи і з малими літерами. Якщо будуть шукати дану особу, то у пошуку видасть і з малими, і з великими. То навіщо забруднювати вікі цим непотрібом? Хай вже хоча б буде правильно. Дуже прошу видалити. --Вальдимар 20:27, 15 січня 2009 (UTC)
Так це не непотріб, це покращує наш показник глибини. І ознайомтеся, будь ласка з Довідка:Перенаправлення — тим паче Ви вже побачили сьогодні, що відсутність перенаправлення може призвести до створення двох статей про одну й ту саму особу. Плюс ці перенаправлення потрібні для тих, хто набирає http://uk.wikipedia.org/wiki/Абдаллах_Ібн_Ас-Саїд_Мухаммед_Туршайн і повинен щось знайти. І на деякі з запропонованих до вилучення, зокрема на Абд аль Кадир, є посилання. Після вилучення цих перенаправлень посилання автоматично стане червоним і спонукатиме когось до створення дублікату існуючої статті. Не слід зводити все до пошуку, перенаправлення там, де можна писати з великоїмалої, ставити/не ставити дефіс і писати и/і в іншомовних словах аж ніяк не зайві. Тож враховуйте це, а ще те, що перенаправлення без грубих помилок не роблять ніякої шкоди — NickK 21:02, 15 січня 2009 (UTC)

Щодо Абідоса

Узагаліто написання статей до Вікіпедії не зводиться до тупого передирання довідників. Вставлений Вами текст дійсно повніший але при цьому два важливих факти було втрачено тож раджу ретельніше ставитися до наявної статті. --Raider 00:15, 17 січня 2009 (UTC)

З Абрахамсом така сама проблема: слід переносити вміст зі старої статті, причому бажано перейменовувати, а не просто вставляти свій текст під новою назвою — NickK 17:25, 17 січня 2009 (UTC)
Тут вийшла інша ситуація, створив статтю Пітер Абрахамс, категоризував. В категорії знайшов Пітер Абрагамс. --Вальдимар 17:57, 17 січня 2009 (UTC)

Мапа острова Мадейра

У вас часом немає мапи для Мадейри, як нещодавно Ви завантажили для Азорських островів? Бо я весь інтернет перешукав і не знайшов. У тому числі на тому сайті дивився і там також не знайшов. Дякую. --Koshelyev 19:23, 19 січня 2009 (UTC)

То як з мапою, можете допомогти? Я одну спробував намалювати, але за браком досвіду якість просто жахлива. --Koshelyev 13:26, 21 січня 2009 (UTC)

Райони

А навіщо це прибрали: [9]?--Анатолій (обг.) 13:35, 21 січня 2009 (UTC)

Бо тоді треба на кожен район так написати, для симетрії :-) --Вальдимар 14:38, 21 січня 2009 (UTC)

Статус зображення Зображення:Асака шахри.jpg

Шановний користувач Вікіпедії! Дякуємо за завантаження зображення Зображення:Асака шахри.jpg. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожне невільне зображення повинне відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного зображення не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити. Анатолій (обг.) 22:27, 24 січня 2009 (UTC)

Вилучення посилань на вибрані статті

Нащо так робити? Стаття в іншому розділі є вибраною, не бачу сенсу прибирати повідомлення про це — NickK 23:35, 1 лютого 2009 (UTC)

Я хотів прибрати ось цей вираз: Помилка цитування: Для существующего тега... Може не те прибрав, вибачаюсь --Вальдимар 23:47, 1 лютого 2009 (UTC)
Тоді треба робити так (кнопка ==Примітки == на панелі десь посередині) — NickK 21:15, 2 лютого 2009 (UTC)

ІМХО, єгипетська Александрія більш відома, ніж інші, тому статтю про неї слід було і залишити під такою назвою.--Анатолій (обг.) 13:27, 8 лютого 2009 (UTC)

Оскільки моя думка абсолютно аналогічна і на статтю Александрія веде майже 100 посилань (усі про Єгипет), вважаю перейменування бз обговорення на ВП:ПС недоречним — NickK 13:39, 8 лютого 2009 (UTC)

Фатиміди чи Фатіміди?

Доброго вечора! Написання "Фатиміди" використовує, наприклад Крип'якевич, історик, як на мене поважний. І чому в такому разі у Вас "аббасиди"? -Bilonis 20:03, 9 лютого 2009 (UTC)

Геральдика і Вексилологія Лисянського району

Прапори і герби варто завантажувати на коммонз, правда у вас проблеми з джерелами, авторством і датою. Щось я маю великий великий сумнів що ви автор цих символів, а дата — це дата не завантаження файлу, а дата офіційного прийняття символіки місцевою радою. У випадку, якщо проект не був прийнятий, він є об'єктом авторського права--Kamelot 19:40, 21 лютого 2009 (UTC)

Виходячи з Категорія:Зображення:Герби України, я зазначаю, що намалював його сам, і вказую дату, коли це зробив. --Вальдимар 19:48, 21 лютого 2009 (UTC)
Розсмішили. Тобто це ваші фантазії--Kamelot 19:51, 21 лютого 2009 (UTC)
По-перше, попрошу висловлюватись коректно. В джерелах зазначено, що змальовано з Атласу Лисянського району. По-друге, джерело, автор та дата створення записується щодо завантаженого файлу, а не щодо самого герба. --Вальдимар 19:54, 21 лютого 2009 (UTC)
Ви не праві. Байдуже всім хто і коли змалював це зображення. Інформативність полягає в реальному авторстві, реальній даті прийняття і реальному джерелі (останнє з'ясовано, тож вказуйте саме його)--Kamelot 20:00, 21 лютого 2009 (UTC)
Якщо я не прав, то кого писати автором, коли ми будемо зображати ворону чи березу - Бога чи що? А час створення тоді який? Я чітко вказав, що змальовано і вказано звідки, а автором цього файлу є я. Це не перше моє зображення, і чомусь проблем ніколи не виникало. Чого Ви так критично стоїте проти роботи над Лисянським районом? --Вальдимар 20:20, 21 лютого 2009 (UTC)
Автором більшості гербів Черкащини є О. Г.Толкушин. Також Василь Страшевич, Олександр Самков, Віктор Олексенко, Віктор Афонін, Богдан Чикало. Можна в них вияснити. Крім того є телефони сільрад. Запитати у голови сільради. Щодо Бога, берези, ворони, то ці зображення мають також певного автора і певний час створення. Я не ставлюсь ні да Вас ні до Лисянського району критично, просто даю пораду, як повинно бути, а не як вам захочеться. Щодо попередніх зображень, то їх ще не помітили. Своє авторство ви можете вказувати на власних фото і на зображеннях зроблених вами власноруч в графічних редакторах (але це не стосується гербів і прапорів, бо у них є інший автор)--Kamelot 04:07, 22 лютого 2009 (UTC)
Ви самі собі перечите. Щодо тварин на фото, то тут береться до уваги автор та час створення файлу, а не того, що там зображено, а щодо гербу чи прапора, то слід вказувати автора та створення того, що зображено, а не самого файлу. Якась несостиковочка. Я ще раз повторюю, що а не вказую, що я автор герба. --Вальдимар 07:55, 22 лютого 2009 (UTC)
А нащо змальовувати? Не простіше відсканувати?--Анатолій (обг.) 13:23, 22 лютого 2009 (UTC)
Я ж спочатку й відсканував (гляньте на герб Шестеринців - 1 ваерсія), але ж якість не та. --Вальдимар 17:21, 22 лютого 2009 (UTC)
Річ у тім, що Ви можете вказати себе як автора, якщо Ви зображуєте (наприклад, фотографуєте) чийсь тривимірний твір (крім хіба що скульптур та рельєфів, щодо них є певні законодавчі неоднозначності), наприклад, ту саму березу чи ворону, трамвай, палац якийсь. Якщо ж Ви зображуєте двовимірний твір, то цьому відповідає поняття «похідна робота», тобто слід зазначити також оригінальне авторство та час створення, тобто для герба це буде час розробки та автор (в мене є сумніви, що Ви особисто вчора розробили герби для сіл Лисянського району). Ви ж не зазначаєте себе автором картини, яку Ви сфотографували, а фотографування картини та сканування герба є однаково нетворчими роботами. Тож в даному разі Ви маєте зазначити того автора, який зазначений вище, а в якості джерела можете написати, що Ви це власноруч зісканували з атласу. До речі, здається, я вже це Вам пояснював, тож не можна сказати, що проблем раніше не виникало — NickK 17:26, 22 лютого 2009 (UTC)
    1. Кедровими горішками називають насіння і цієї сосни. Бо вона ще зветься - кедроав сосна або сибірський кедр. І теж має "кедрові горішки". В тексті вікіфікація теж була. Хтось прибрав.Зараз виправлю. --Ленка:) 07:51, 28 лютого 2009 (UTC)
Якщо хтось і називає їх кедровими горішками, то це тільки народна назва, і в такому випадку повинна писатись в лапках - "кедрові горішки". По-друге в тексті слід згадати саме про це, що насіння сосни часто називають кедровими горішками. --Вальдимар 07:55, 28 лютого 2009 (UTC)

Шановний користувач Вікіпедії! Дякуємо за завантаження зображення Зображення:Лисянський район.PNG. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожне невільне зображення повинне відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного зображення не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити.

Оскільки існує вільний замінник — NickK 13:30, 28 лютого 2009 (UTC)

Подяка

Дякую Вам за переклад зображення "Зимова гроза" --Alex79 07:41, 3 березня 2009 (UTC)

Зображення

Дякуємо за завантаження нових зображень! На жаль, при автоматичній перевірці їх описів виявились деякі проблеми. Зверніть увагу, що опис кожного зображення обов'язково повинен містити вказівку на його автора і шаблон ліцензії. Докладніше про правильний опис зображень ви можете прочитати на сторінках ВП:ЛЗ, ВП:ЛЗ-КД, ВП:ШАП, ВП:ДК. Зображення, що не мають необхідних даних в описах, підлягають безумовному вилученню через 7 днів після виявлення. Будь ласка, виправте описи наступних зображень (зробити це можна, натиснувши посилання «редагувати» вгорі сторінки зображення):

--BotCat 07:00, 3 березня 2009 (UTC)

А тут якраз треба було зазначити ліцензію оригіналу та вказати себе як перекладача — NickK 14:43, 3 березня 2009 (UTC)
    1. Кедровими горішками називають насіння і цієї сосни. Бо вона ще зветься - кедроав сосна або сибірський кедр. І теж має "кедрові горішки". В тексті вікіфікація теж була. Хтось прибрав.Зараз виправлю. --Ленка:) 07:51, 28 лютого 2009 (UTC)
Якщо хтось і називає їх кедровими горішками, то це тільки народна назва, і в такому випадку повинна писатись в лапках - "кедрові горішки". По-друге в тексті слід згадати саме про це, що насіння сосни часто називають кедровими горішками. --Вальдимар 07:55, 28 лютого 2009 (UTC)
      1. Якщо Ваша ласка. голос проти Ви не могли б прибрати) --Ленка:) 19:28, 3 березня 2009 (UTC)

ЙОПРСТ КЛМ

Навіщо ви пишете на мапах типу Файл:Острів Кохама.PNG географічні назви великими літерами, як абревіатурою? Можна виділити жирним шрифтом, а не знущатись з правопису--Kamelot 18:38, 4 березня 2009 (UTC)

Так я виділив міське поселення. Ще древні римляни казали: "Не подобається - запропонуй щось своє". :-) --Вальдимар 18:46, 4 березня 2009 (UTC)
Ні, там і моря. Пропоную чисту карту без назв. Потім на її основі зробити шаблон типу Шаблон:Японія-Північ, хоча там Алекс Японію теж великими літерами прописав, але це виправимо--Kamelot 18:55, 4 березня 2009 (UTC)
Країни, моря всюди великими літерами пишуть. На топографічних картах навіть річки пишуть великими літерами, якщо вони судноплавні.--Анатолій (обг.) 19:18, 4 березня 2009 (UTC)
Журналісти теж такою дур'ю маються, роблячи заголовки кричащими, ну і що. Всеодно це не правильно.--Kamelot 19:22, 4 березня 2009 (UTC)
А де ж ті правила, та й хто їх писав. Чи не ви часом? :-) --Вальдимар 19:26, 4 березня 2009 (UTC)
Загальні правила. Ви ж не пишете статті ВЕЛИКИМИ ЛТЕРАМИ?--Kamelot 19:41, 4 березня 2009 (UTC)
По-перше, ну які ж конкретні правила? Загальні правила створюються загалом не офіційно. Я і ви є частиною цього загалу, ми ж не особливі. У деяких мовах (японська чи китайська) літери всі великі. По-друге, я зіштовхувався з географією, а саме з картами, все своє життя. Повірте, підписування об'єктів прописними літерами не РІДКІСТЬ і не ДИКІСТЬ. --Вальдимар 22:04, 4 березня 2009 (UTC)

Японські острови

Не могли б ви сказати де ви берете (чи з чого транслітеруєте) назви цих островів? Бо назви, які ви пишете, іноді ставлять мене у тупик. Наприклад стаття Наканокамі, я подивився японську вікі там пишеться 仲の神島 - なかのかみしま - Наканокамісіма - Острів Наканокамі. Звідки ви взяли Наканоуган?--セルギイОбг. 18:20, 5 березня 2009 (UTC)

Старі топографічні карти за 1979 рік. --Вальдимар 18:49, 5 березня 2009 (UTC)

А навіщо ви пишете слово дзіма з великої букви та ще й через дефіс? Наприклад Наканокамі-Дзіма. Дзіма це японською острів. Наканокамі-Острів?--セルギイОбг. 16:15, 6 березня 2009 (UTC)

З точки зору топоніміки та картографії, такі назви повинні писатись через дефіс. Таким самим Макаром Нью-Йорк, Франкфурт-ам-Майн, Ріо-Гранде-дель-Браво, які якщо перекласти теж мають художнє значення. Ми ж не пишемо Новий-Йорк тощо. Тай у слов'янських назвах: Ростов-на-Дону та ін. справа в розміщенні головної частини назви. Навіть в українських назвах: Велика Олександрівка або ж Олександрівка-Велика. --Вальдимар 16:21, 6 березня 2009 (UTC)
Правопис каже дещо інше - «§ 110 Географічні назви, не вживані без номенклатурних слів, перекладаються: Аравійське море, мис Доброї Надії, Перська затока. Північний Льодовитий океан. Завжди перекладаються й прикметники на означення розмірів, взаємного розміщення та сторін світу, що виступають у складі географічних назв: Великий каньйон, Нижній Новгород, Південна Америка, Північний полюс.» Щодо складних назв — тут багато тексту ;) § 114. Правопис складних і складених географічних назв. --Tigga 19:47, 6 березня 2009 (UTC)
Погляньте на ось це правило з того, що ви запропонували: г) Географічні назви (переважно населених пунктів) з першими складовими частинами соль-, спас-, усть- та іншомовними вест-, іст-, нью-, сан-, санкт-, сант-, санта-, сен-, сент- і под., а також із кінцевими назвотворчими частинами -ривер, -сіті, -сквер, -стрит, -фіорд і похідні від них прикметники: Соль-Ілецьк, Спас-Клепики, Усть-Каменогорськ; Вест-Індія, Іст-Лондон, Нью-Йорк, Сан-Сальвадор, Санкт-Галлен, Сант-Яго, Санта-Клара, Сен-Готард, Сент-Луїс; Фолл-Ривер, Атлантик-Сіті, Сахо-сквер, Бонна-фіорд; соль-ілецький, усть-каменогорський; нью-йоркський, фолл-риверський, атлантик-сітинський та ін.. Тут Рівер-річка, сіті-місто, сквер-парк, фіорд-затока, а у нас дзіма-острів. --Вальдимар 20:23, 6 березня 2009 (UTC)
Якщо це невід'ємна частина назви, то це Наканокамі-Дзіма, якщо це номенклатурна частина, то це «острів Наканокамі». Я не думаю що можливо використовувати обидві варіанти одночасно. --Tigga 03:35, 7 березня 2009 (UTC)
У японській, корейській та китайській топоніміці слова, що означають острів (дао у китайців, сіма чи дзіма у японців), затоку (ван у японців) тощо майже завжди є невід'ємною частиною назви. Майже - це якщо те слово є не відокремленим, наприклад острів Куросіма, острови Сакісіма. --Вальдимар 05:37, 7 березня 2009 (UTC)

Статус зображення Зображення:Tv5.jpg

Шановний користувач Вікіпедії! Дякуємо за завантаження зображення Зображення:Tv5.jpg. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожне невільне зображення повинне відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного зображення не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити. Анатолій (обг.) 14:22, 8 березня 2009 (UTC)

Абакан (значення)

думаю краще держати цю назву для дізамбіга, бо назва міста переважатиме зараз і надалі--Deineka 03:12, 9 березня 2009 (UTC)

Категорії

Прохання, при створенні нових категорій при можливості проставляти інтервікі. Це полегшить роботу іншим користувачам і стане зручніше в користуванні. До речі Ви не проти бути патролером?--Kamelot 07:31, 9 березня 2009 (UTC)

А які обов'язки у патролера? --Вальдимар 07:49, 9 березня 2009 (UTC)
При перегляді нових статей, категорій, шаблонів (створених не патролерами чи адмінами), ставити помітку перевірено. Ваші статті автоматично патрулюються. Робота для бажаючих і ні до чого не зобов'язує, окрім того, що якщо ви за неї беретесь, то критично ставитесь до нової статті щодо наявності джерел, інтервік, категорій і впершу чергу значимості--Kamelot 07:59, 9 березня 2009 (UTC)
Я б не проти, можна спробувати. Що для цього потрібно?
Ваша згода є, далі я сам--Kamelot 08:13, 9 березня 2009 (UTC)

Голосування щодо доброї (тролейбус)

Вказані Вами переробки я виконав. Не бажаєте змінити голос?--Anatoliy 024zz 16:00, 8 березня 2009 (UTC)

Вибачте, але в статті дуже багато недоліків, особливу увагу зверніть будь-ласка на граматику та орфографію. --Вальдимар 16:59, 8 березня 2009 (UTC)
Тепер краще?--Anatoliy 024обг. 15:57, 9 березня 2009 (UTC)
А що з фото КТГ-1 у Петербурзі? --Вальдимар 16:53, 9 березня 2009 (UTC)
Мені просто не вдається його правильно поставити. Назва занадто довга. NickK просив, щоб це фото було. Зараз спробую поставити заново. А щось у тексті поганого є чи не маєте зауважень?--Anatoliy 024обг. 17:26, 9 березня 2009 (UTC)
Виправте проблему з фото і голос ваш. --Вальдимар 17:32, 9 березня 2009 (UTC)
Виправив! .--Anatoliy 024обг. 18:07, 9 березня 2009 (UTC)
Дякую за голос! Ваш голос проти' треба було викреслити, інакше за б не зарахувався. Я викреслив його за Вас.--Anatoliy 024обг. 18:28, 9 березня 2009 (UTC)

Прохання перед тим, як створювати статті про російські міста, уважно почитайте український правопис, а саме §109—113.--Анатолій (обг.) 21:42, 10 березня 2009 (UTC)

Гляньте [10]. Майже всі шаблони мають такий вигляд як я пропоную (всі міста разом), у т.ч. російський Пермський край.--Анатолій (обг.) 23:29, 10 березня 2009 (UTC)

Враховуючи, що ви деякі щойно підправили. --Вальдимар 23:31, 10 березня 2009 (UTC)
2 підправив. Просто люблю, щоб був порядок, а коли один так, другий так, а третій взагалі по-інакшому — це неправильно. А за всіма шаблонами не встигаю стежити. Для України Ільяроз зробив шаблони (тепер щось спробуєш змінити, він відразу стає в штики), для Казахстану, Узбекистану, більшість для Румунії зробив я, для Польщі — Rar. А для Росії всі роблять по-своєму, тому так і виходить, що різне оформлення.--Анатолій (обг.) 23:37, 10 березня 2009 (UTC)
Ну добре, із шаблонами розібрались. А як же справи з проукраїнськими назвами міст у вашому списку. Не можуть існувати в Росії міста Олександрівськ, Олексіївка, Семенов, Михайлівка тощо. --Вальдимар 23:40, 10 березня 2009 (UTC)
З назвою Семенов ніби все чітко — від прізвища, див. §104 п. 3б. А з тими двома я сам не знаю. Михайлівка має бути з о. Невже я написав Михайлівка? В моїй першій версії була Михайловка. То вже хтось виправив.--Анатолій (обг.) 23:45, 10 березня 2009 (UTC)
Ага, провокатори та шпійони :-) --Вальдимар 23:52, 10 березня 2009 (UTC)

Герби і прапори

Чому ви не вантажите герби і прапори на коммонз? Це допоможе іншомовній спільноті їх використовувати--Kamelot 18:16, 12 березня 2009 (UTC)

«Загальні положення» статуту перекладено на українську

Не знаю, яке у Вас знання англійської мови, але перш ніж далі працюватиму над перекладом статуту, мені конечно почути реакцію "підписайків" проекту статуту.--лк 23:09, 15 березня 2009 (UTC)

«Загальні положення» статуту перекладено на англійську

Не знаю, яке у Вас знання англійської мови, але перш ніж далі працюватиму над перекладом статуту, мені конечно почути реакцію "підписайків" проекту статуту.--лк 23:09, 15 березня 2009 (UTC)

Портал:Черкащина

Може викинути Ключові статті з порталу?--Kamelot 20:09, 16 березня 2009 (UTC)

Membership: Rights and privileges

Увага! Англійський переклад розділу статуту про членство завершено у першій редакції! Завваги і конструктивна критика вітаються!--лк 04:04, 17 березня 2009 (UTC)

Селища міського типу Білорусі

Зверніть будь ласка увагу на статтю Селища міського типу Білорусі там приведені дещо інші назви ніж ви даєте, і на мою думку, вони краще відповідають чинному правопису. Гадаю, ви не будете проти якщо я поперейменувую деякі із ваших статей у відповідності до цього списку. --yakudza พูดคุย 20:53, 28 березня 2009 (UTC)

Болбасово

Ми транслітеруєм, тому Болбасове. Чому змінили в списках селищ Білорусі?--Kamelot 18:49, 29 березня 2009 (UTC)

Коли я пишу Абдуліне, всі кидаються чому -е, коли я пишу Болбасово - все навпаки. --Вальдимар 18:54, 29 березня 2009 (UTC)
Питання відкрите. Були дискусії навіть на рахунок Мукачево чи Мукачеве. Знімаю питання, бо воно на довго--Kamelot 18:59, 29 березня 2009 (UTC)

Щодо червоних крапок на мапі. Звідки ви берете розташування? Я не раз проїзджав Шуміліно на автомобілі. Воно точно не там де ви вказали, а західніше між Вітебськом і Полоцьком--Kamelot 13:42, 1 квітня 2009 (UTC)

Саме там я його і вказав. --Вальдимар 13:45, 1 квітня 2009 (UTC)
Можливо я пошукаю більш детальні мапи по областях, а ви намалюєте на їх основі свої, бо це всеодно, що показувати пальцем на зірку--Kamelot 13:51, 1 квітня 2009 (UTC)
Було б не погано, а щодо даного розташування, я впевнений на всі 125. :-) --Вальдимар 13:59, 1 квітня 2009 (UTC)
Розташування правильне. Моя помилка. Уявляв по-іншому коли їхав. А мапа найбільш зручна тут. Там потрібно зробити переклад. Творчої роботи в ній не бачу, тому можна буде ліцензувати похідну роботу як вашу власну--Kamelot 14:38, 1 квітня 2009 (UTC)
Ось іще мапа. Там можна координати приблизно визначити.--Анатолій (обг.) 20:18, 1 квітня 2009 (UTC)
Та ці мапи у мене всі є. Це не те. Тут потрібна така мапа, щоб з неї зробити ось таке зображення. --Вальдимар 20:23, 1 квітня 2009 (UTC)
Так ти ж уже зробив. До речі, вкажи джерело, звідки взято обриси районів.--Анатолій (обг.) 21:07, 1 квітня 2009 (UTC)

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії зображення Зображення:Coat of Arms of Belinichi, Belarus.jpg. Однак на сторінці опису зображення немає супровідної інформації відносно джерела, авторства та ліцензії, або ця інформація неповна чи невірна. Якщо ви не є автором даного зображення, ви повинні якось обґрунтувати свої права завантажувати його у Вікіпедію. Також у цьому випадку необхідно вказати джерело зображення, тобто дати посилання на сайт (або інше джерело), з якого ви взяли дане зображення, а також умови використання зображень із даного сайту.

На сторінці опису зображення завжди вказуйте шаблон з ліцензією, під якою випущене дане зображення. Якщо ви є його автором, ви можете використати шаблон {{GFDL-self}} для того, щоб ліцензувати зображення під GFDL або {{PD-self}}. Щоб довідатись про те, які ще існують шаблони з ліцензіями, дивіться статтю Вікіпедія:Шаблони:Авторські права або Короткий довідник.

Якщо ви завантажили й інші зображення, будь ласка, перевірте, скориставшись цим сервісом, чи зазначено на їх сторінках опису джерело, а також шаблон з ліцензією. Якщо статус завантажених вами картинок не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені вилучити завантажене вами зображення із сервера.

Дякуємо за розуміння. Анатолій (обг.) 21:48, 1 квітня 2009 (UTC)

Таке роблять коли існує декілька однакових гідронімів. Користуйтесь бритвою Оккама та не примножуйте сутностей без потреби. Поки немає іншої річки Тур'я в нашому проекті. Чи Ви мали на увазі Турію? Дякую за розуміння і уваги до цієї теми. --Dim Grits 17:30, 3 квітня 2009 (UTC)

Смт Білорусі

А навіщо робітничі і курортні селища прибирати? І якщо в таблиці лишилися тільки міські селища, то окремої колонки «Статус» уже не треба.--Анатолій (обг.) 20:33, 3 квітня 2009 (UTC)

Я хотів подати їх окремо, в кінці таблиці. --Вальдимар 20:34, 3 квітня 2009 (UTC)

Глибоцький район

Тут потрібно зробити Глибоцький район (значення), тому що більшість посиланнь на український район. Навіть якщо ви всі посилання виправите (що займе багато часу), то будуть виникати інші--Kamelot 07:06, 7 квітня 2009 (UTC)

Ок! --Вальдимар 07:18, 7 квітня 2009 (UTC)

Найменування річок і озер

Взагалі дивно іменувати водойми, як населені пункти (за районом). Хоч не хоч, але річки, на відміну від сіл, районній владі не підкоряються. Логічніше писати '''ХХХХ (озеро в РРРР-районі)''', '''ХХХХ (притока ОООО)''', а то з назви зразу йде асоціація, що в статті мова буде йти про НП--Kamelot 10:04, 9 квітня 2009 (UTC)

Так для річок у нас є правило, прийняте спільнотою, що слід іменувати на зразок Ока (притока Волги).--Анатолій (обг.) 10:56, 9 квітня 2009 (UTC)
Я про річки статті не створював, тільки про озера. Щодо озер, то до басейну річок деякі не прив'яжеш, бо вони не стічні. А приклад '''ХХХХ (озеро в РРРР-районі)''' теж не варіант, бо як же мені писати про Біле озеро (Верхньодвінський район), так чи що - Біле озеро (озеро Верхньодвінського району). Я вбачаю в поданому мною варіанті найоптимальніший приклад. --Вальдимар 11:22, 9 квітня 2009 (UTC)

Росиця (річка)

Я зрозуміла Ваші мотиви. Та все ж прошу звернути увагу: на сторінку Росиця (річка) посилаються інші статті. Тож, якщо ми їх вилучимо, посилання обірвуться. Якщо Ви знаєте іншу річку Росицю, будь ласка, створіть і дизамбіг Росиця (річка) — це було б дуже корисним, навіть якщо існує дизамбіг Росиця. Наведу приклад: є багатозначність і для Георга і для Георга І. Тож, дозвольте повернути перенаправлення --Erud 07:09, 10 квітня 2009 (UTC)

На цю статтю посилаються три сторінки, які я зараз все одно направлю в правильне русло. Тоді ж Росиця (річка) буде просто висіти і плутати користувачів. Все ж таки я прошу вилучити її з огляду на те, стаття створена мною і всі інші, які поки що посилаються на неї, теж. --Вальдимар 07:31, 10 квітня 2009 (UTC)

Патрульний

Вам надано статус патрульного. --OlegB 12:55, 15 квітня 2009 (UTC)

Нащо створювати сторінку з вмістом {{Q-delete}}? — NickK 13:40, 15 квітня 2009 (UTC)

А що слід було робити? --Вальдимар 13:42, 15 квітня 2009 (UTC)
Ви створили нову сторінку, весь вміст якої був {{Q-delete}}. Творчість новачка, яка була на цьому місці, була вилучена ще до того, як Ви створили цю «статтю». Будь ласка, будьте трохи уважніше. Дякую — NickK 14:23, 15 квітня 2009 (UTC)
Мабуть на момент натиснення мною кнопки зберігання, ви натиснули трохи раніше. --Вальдимар 15:10, 15 квітня 2009 (UTC)
В такому разі Ви б отримали від системи вибачення, що відредагована Вами сторінка вже вилучена, і пропозицію створити її наново. Власне, нічого страшного не сталося, просто дивно бачити таке в журналі нових сторінок. Ще раз перепрошую — NickK 16:25, 15 квітня 2009 (UTC)

Чьорлано, Казаль-ді-Прінчіпе

Вітаю і дякую, що звернули вчора мою увагу на помилку. Однак, там ще не всі питання вирішені. Зокрема, Прінчіпе має бути навіть не Прінчипе, а Принчипе (за вказаним Вами п 3) є ще 4) ), хоча з того 4) є винятки. Я зібрав всі подібні ситуації тут, треба дати час зацікавленим висловитись.

Щодо Чьорлано, то я, не маючи достатньої власної кваліфікації в транскрипції з італійської, консультуюсь з користувачами які мають і ось що було встановлено: io транслітерується на початку слова та після голосних як йо (Iolanda - Йоланда), на кінці слова (окрім поцизій після ch, gh) а також у складі суфіксів -iola, -iolo як іо (Darriolo - Дарріоло) та ьо після буквоформ ch, gh, sch, всередині слова після приголосних (ghiotto = гьотто) (звідси). Якщо я добре зрозумів, то Чьорлано, але треба, на всяк випадок, перепитати.

Якщо ж Ви перейменовуєте статті, то не забувайте поміняти посилання на них у навігаційних шаблонах.--Rar 08:25, 16 квітня 2009 (UTC)

Перепрошую, відразу не помітив, що Ви виправили у шаблоні. --Rar 09:35, 16 квітня 2009 (UTC)

Патрулювання

Вітаю :) прошу Вас все-таки при патрулюванні не тільки розставляти шаблони (бо то, мабуть, кожен зумів би), а все-таки намагатись оформлювати, вікіфікувати, категоризувати, тощо. Наприклад, це + не забувайте пильнувати копівіо, як тут, бо там суцільний копіпаст. --Erud 15:25, 16 квітня 2009 (UTC) До того ж у шаблоні {{поліпшити}} бажано ставити поточну дату, а заголовок статті вносити на відповідну сторінку ВП:ПОЛ. Щоб дописувачі все ж знали, що ця стаття очікує на поліпшення --Erud 15:28, 16 квітня 2009 (UTC)

Я як той чарівник із Попелюшки - Я ведь только учусь. Не відмовлюся від таких порад, дякую. --Вальдимар 16:39, 16 квітня 2009 (UTC)

Допомога

Можеш допомогти Вікіпедія:Кнайпа (допомога)#Повіти?--Kamelot 15:52, 14 квітня 2009 (UTC)

Без питань. --Вальдимар 16:37, 14 квітня 2009 (UTC)
Якщо змога, в рувікі є контурні карти Чернігівської, Херсонської, Харківської, Катеринославської і Бессарабської губерній, намалюй повіти--Kamelot 09:29, 16 квітня 2009 (UTC)
Добре! --Вальдимар 17:42, 20 квітня 2009 (UTC)

Як колега до колеги

Вальдимаре, звертаюся до тебе ще й тому, що прямо чи не прямо «по твоїй частині». Ну, перше, дякую за плановану участь у «Палестинах», а головне питання — Черкаський краєзнавчий музей. Я створював (ще недостворював) недавно статті про краєзнавчі музеї в обл.центрах нашої д-ви, де мав матеріали (або де й бував), але Черкаси виявились незадіяними. Звісно, можу підпрягтися, але, якщо не проти, ти ж на місці, і сфоткати можеш, і написати «з більшим почуттям», доведи її до ладу. Для прикладу дивись Тернопіль, Запоріжжя, Житомир та ін. у категорії Категорія:Краєзнавчі музеї України. Дуже дякую заздалегідь. --Ігор з Києва 18:01, 20 квітня 2009 (UTC)

Повіти губерній

А чому ви категорії не проставляєте? Як їх тепер шукати? По вашому внеску?--Анатолій (обг.) 19:08, 4 травня 2009 (UTC)

Чомусь Камелот їх одразу знаходить. А щодо виставлення категорій, то зараз виправлю. --Вальдимар 19:36, 4 травня 2009 (UTC)

Ізраїльський тиждень

Вітаю, Ізраїльський Тиждень в УкрВікі завершився. Прошу ознайомитись з Підсумками, можливо щось додати тут же, чи в обговренні Проекту. --Turzh 16:50, 12 травня 2009 (UTC)

Дубровно

У статті про Сурсько-Литовське сказано більше. То була перша така фабрика у Білорусі. У білоруській вікіпедії трохи сказано про неї також.--Таромчанин 18:16, 19 травня 2009 (UTC)

Зображення

Дякуємо за завантаження нових зображень! На жаль, при автоматичній перевірці їх описів виявились деякі проблеми. Зверніть увагу, що опис кожного зображення обов'язково повинен містити вказівку на його автора і шаблон ліцензії. Докладніше про правильний опис зображень ви можете прочитати на сторінках ВП:ЛЗ, ВП:ЛЗ-КД, ВП:ШАП, ВП:ДК. Зображення, що не мають необхідних даних в описах, підлягають безумовному вилученню через 7 днів після виявлення. Будь ласка, виправте описи наступних зображень (зробити це можна, натиснувши посилання «редагувати» вгорі сторінки зображення):

--BotCat 17:04, 11 червня 2009 (UTC)

Ийджонбу

"Не знаючи броду, не лізь у воду". -- Alex K 19:14, 14 червня 2009 (UTC)

Шанхай

Доброї ночі, в голосуванні до добрих статтей ви виступили проти надання такого статусу статті Шанхай, чи змінилася ваша думка враховуючи те, що помилки виправленні, чи на ваш погляд статті ще чогось не вистачає? --Nekto ZpUa 21:09, 18 червня 2009 (UTC)

Вітаю! Так писати можна у звичайних статтях:

  • Фотогалерея
  • Сайт присвячений озеру
  • Для туристів
  • Алтайський край та озеро
  • Про озеро
  • Сайт про озеро

Але у добрих і вибраних треба писати повну назву сайту. Бажано також додавати назву організації, що є власником сайту.--202.71.90.139 01:08, 25 червня 2009 (UTC)

Помилкові назви

Я розумію ваше бажання залити червоні посилання, але ж не створюйте помилок. Наприклад, ви назвали підкоришника пищухою. Російською цей птах дійсно називається «пищуха», але ж це не привід так писати українською. Кораліни — дуже загальний термін для коралоподібних істот, але ж це не привід в розділі про тварин посилатися на коралінові водорості. Не кажучи про численні дрібніші помилки у всіх створених вами біологічних статтях. Краще створить менше статей, але слід впевнитися в коректності.—Oys 13:59, 24 червня 2009 (UTC)

Для корекції існують інші користувачі у вікіпедії, які знаються на певній тематиці. Дуже дякую вам за вашу працю. Не хвилюйтесь, я так само виправляю багато помилок з географії у різних статтях. Щодо українських назв - я дійсно не знав як воно перекладається. У росіян є дизамбіг пищуха, чи багато знають, що птах з такою назвою по-нашому буде взагалі по-іншому. Щодо коралін - в мене теж були величезні сумніви, коли я відшукував той рід, і ніде не зміг його знайти. Щодо дрібних помилок - я створював стаби, а стаб це вже помилка, якщо він існує. Тут вже вибачайте, така доля вікіпедії в цьому плані. --Вальдимар 14:03, 24 червня 2009 (UTC)
Я вибачаюсь, але це хибний підхід. Скільки користувачів займаються такою корекцією, зокрема з біології? Мені займає більше часу виправити ваші статті хоча б на мінімальному рівні, ніж вам їх створити, я не можу займатися виключно цим. А у нас ще кілька тисяч статей з теми, що вимагають негайної уваги. Якщо я буду тільки цим займатися, я не впораюсь, бо погані статті з'являються швидше за мої можливості їх виправляти. Ви не новачок, пишете давно, маєте знати як створити якісніші статті, інша справа хтось, хто написав лише кілька статей. Статті поганої якості, що довго залишаються у вікіпедії, шкодять проекту, бо створюють враження ненадійної та дуже аматорської енциклопедії. Будь-ласка, встановість більш високі стандарти, подивіться, як написані інші статті. Не ставте ціллю отримати позначку доброї та вибраної для максимального числа своїх статей, натомість спробуйте завжди працювати якісніше. Зрозумійте, мої претензії не мають особисто до вас ніякого відношення, я піклуюся лише про якість проекту. Через це намагайтеся наказати мене голосуючи проти моїх статей і не сподівайтеся, що таким чином ви зможете знизити мої вимоги при голосуванні за ваші.--Oys 17:22, 24 червня 2009 (UTC)
Oлексію, якщо ви піклуєтесь про якість проекту, як ви кажете, то слід би додавати бібліографію і інтернет посилання до стабів, які ви створюєте. Інакше невідомо звідки ви берете інформацію і наскільки вона достовірна. Не забувайте і про українські джерела. Спробуйте виправити спочатку власні недоліки... -- Alex K 04:53, 25 червня 2009 (UTC)

Бейсбол

Вітаю! Хотів би Вас спитати як замінити в зображені англійські абревіатури на українські? --Анатолій Смага 11:00, 25 червня 2009 (UTC)

А які мають бути? --Вальдимар 11:56, 25 червня 2009 (UTC)
1B=1Б, 2B=2Б, 3B=3Б, SS=ШС, LF=ЛФ, CF=ЦФ, RF=ПФ, C=К, P=П. Буду Вам дуже вдячний якщо переробите і цей. --Анатолій Смага 12:06, 25 червня 2009 (UTC)
Добре, тільки дещо пізніше. Багато роботи з вибраною та доброю (номінанти). --Вальдимар 12:59, 25 червня 2009 (UTC)
Гаразд, дякую! Я не поспішаю. --Анатолій Смага 13:01, 25 червня 2009 (UTC)
Велике спасибі! якщо буде час переробіть будь ласка і другий файл! --Анатолій Смага 11:13, 26 червня 2009 (UTC)

Баїя (Сан-Салвадор)

Є зауваження щодо цієї назви. Баїя це не місто, а штат; Сан-Салвадор його столиця. Може краще написати Сан-Салвадор (Баїя)? --Анатолій Смага 17:33, 26 червня 2009 (UTC)

Раніше місто називалось Баїя, як скорочений варіант. Тому я писав так як подає у своєму щоденнику Дарвін, але ж перенаправлення правильне. --Вальдимар 17:59, 26 червня 2009 (UTC)
Тоді все гаразд --Анатолій Смага 18:09, 26 червня 2009 (UTC)
Але хтось таки там поставив шаблон джерело. Тому зробіть примітку із номерами сторінок щоденника на те джерело, щоб у інших не виникали сумніви. --Анатолій Смага 18:11, 26 червня 2009 (UTC)

Зображення

Допоможіть будь ласка перекласти назви на цьому файлі. Сан-Франциско, Каліфорнія, Невада, Юта, Вайомінг, Колорадо, Небраска, Канзас, Міссурі, Сент-Джозеф. Дякую заздалегідь. --Анатолій Смага 08:23, 28 червня 2009 (UTC)

Добре, але це буде трохи важче, тому не зразу. --Вальдимар 08:47, 28 червня 2009 (UTC)

Статус зображення Зображення:2006-02-03-03pan05.jpg

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії зображення Зображення:2006-02-03-03pan05.jpg. Однак на сторінці опису зображення немає супровідної інформації відносно джерела, авторства та ліцензії, або ця інформація неповна чи невірна. Якщо ви не є автором даного зображення, ви повинні якось обґрунтувати свої права завантажувати його у Вікіпедію. Також у цьому випадку необхідно вказати джерело зображення, тобто дати посилання на сайт (або інше джерело), з якого ви взяли дане зображення, а також умови використання зображень із даного сайту.

На сторінці опису зображення завжди вказуйте шаблон з ліцензією, під якою випущене дане зображення. Якщо ви є його автором, ви можете використати шаблон {{GFDL-self}} для того, щоб ліцензувати зображення під GFDL або {{PD-self}}. Щоб довідатись про те, які ще існують шаблони з ліцензіями, дивіться статтю Вікіпедія:Шаблони:Авторські права або Короткий довідник.

Якщо ви завантажили й інші зображення, будь ласка, перевірте, скориставшись цим сервісом, чи зазначено на їх сторінках опису джерело, а також шаблон з ліцензією. Якщо статус завантажених вами картинок не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені вилучити завантажене вами зображення із сервера.

Дякуємо за розуміння. — NickK 19:27, 29 червня 2009 (UTC)

Щодо народів моря

Пане може зміните голос? --Рейдер з нікчемного лісу 15:44, 1 липня 2009 (UTC)

Бачу сьогодні час вашого поверення з Вікі-відпустки! Хочу Вас попросити мені допомогти із зображеннями :) Поки Ви були відсутні їх десь вже 3 назбиралось :)

І так для початку # uk:Файл:Crete topo.png — Топографічна мапа Криту. Що треба перекласти: Khania — Ханья, Iraklio — Іракліон, Lefka-Ori — Білі гори (Лефка-Орі), Rethymnon — Ретимно, Gazion — Газі, Agios-Nikolaos — Айос-Ніколаос, Psiloritis — г. Іда (Псилоретіс), Ierapetra — Ієрапетра, Sitia — Сітія.. ну і m, km на м, км.. Дякую заздалегіль! --Анатолій Смага 09:05, 9 липня 2009 (UTC)

Будь-ласка перекладіть ще таблицю з кружечком у графредакторі зі статті Neoplan, що завтра відбуде на жорстокий світ ВП:ДС :): файл виробництва Neoplan'ів за 2006 рік. Можете зробити у 3D, щоб кружечок був як малюнок пам'яті зайнято/вільно жорсткого диска на компі? — Anatoliy 024 046 12:13, 9 липня 2009 (UTC)

Фото

А чому ви не вантажите їх на Коммонз? Вони ж під вільною ліцензією. Все-одно колись комусь доведеться перевантажувати. --Yakiv Glück 16:17, 13 липня 2009 (UTC)

Все вірно п. Вальдимар робить. Фото завжди можна перевантажити до Комонзу або ін. нац. Вікі. А завантажені до УкрВікі присутні у наших внутрішніх галереях зображень. --Turzh 16:34, 13 липня 2009 (UTC)
«у наших внутрішніх галереях зображень» О_о це що таке? --Yakiv Glück 16:53, 13 липня 2009 (UTC)
Ви прекрасно знаєте — напр., Категорія:Зображення:Кіровоград --Turzh 16:58, 13 липня 2009 (UTC)
Ні я в жодному разі не знав. То називається категорія зображень чи якось так. А яка різниця, доступна ця «галерея» за префіксом uk чи за commons ? --Yakiv Glück 17:44, 13 липня 2009 (UTC)
Велика... --Turzh 18:17, 13 липня 2009 (UTC)
Різниця полягає в тому, що файли, завантажені локально сюди, обов'язково мають хоча б десь використовуватись. Файли, завантажені до Вікісховища, можуть не використовуватися у жодній статті, але завантажені в укрВікі — ні, бо Вікіпедія не є сховищем зображень — NickK 22:21, 13 липня 2009 (UTC)

Прохання

Вітаю, звертаюся до користувачів з Черкас — найближчим часом хотів би попрацювати над статею Черкаси, а також закінчити Пам'ятники Черкас, для чого потребую сприяння від вікі-користувачів-черкащан: щонайбільше спільне дописання статті про місто, але також дуже важливе — фотографування видів і об'єктів міста (напр., пам'ятник Бояну на пл. 700-ліття міста). Був би дуже радий, щоб знайшовся черкащанин, готовий зробити деякі знімки, допомогти з написанням статей про місто тощо. --Turzh 19:27, 26 липня 2009 (UTC)

(втім знаю. що Ви, здається, фізично не в Черкасах)... --Turzh 19:27, 26 липня 2009 (UTC)

Питання з приводу зображення собора

Михайлівський кафедральний собор — найвищий у державі

Навіщо Ви прибрали зі статті ? --Turzh 11:01, 5 серпня 2009 (UTC)