Обговорення користувача:Вальдимар/Архів 2

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Питання з приводу зображення собора у Черкаси

Михайлівський кафедральний собор — найвищий у державі

Навіщо Ви прибрали зі статті ? --Turzh 11:01, 5 серпня 2009 (UTC)

Добре, якщо хочеш, можу закидати інфу, а ти будеш редактором. --Вальдимар 12:42, 5 серпня 2009 (UTC)
Ну що ж закидуй :-), а фото ніяк не вдасться закинути ? --Turzh 12:57, 5 серпня 2009 (UTC)
Фото можу, але якщо може бачив, то я знімаю на відеокамеру, а вона фотки робить не чіткі. Тижня через 2-3 маю придбати цифровий фотоапарат, тоді й зроблю гарні. --Вальдимар 13:01, 5 серпня 2009 (UTC)
То не «горить». Небагато і треба. У нас ці 2-3 тижні якраз і підуть на написання і редагування статті Черкаси та супутніх. Бачив Пам'ятники Черкас ? --Turzh 13:06, 5 серпня 2009 (UTC)
Так, але їх тут більше. --Вальдимар 13:07, 5 серпня 2009 (UTC)
Ну от і буде «завдання» твоєму новому фотоапарату Усмішка. --Turzh 13:32, 5 серпня 2009 (UTC)
А взагалі ти ж не відгукнувся на прохання вище, от знайшовся один твій співгородянин, відповів, я деталізував прохання (див. тут), але він більше не відповідав. До тебе те ж прохання (ті ж фото + фото підприємств: м'ясозавод, «Азот», буддистського монастиря тощо)... --Turzh 13:36, 5 серпня 2009 (UTC)
Я свою частину редагувань і написання статті наразі зробив (розділи «Медицина», «Освіта», «Культура» та «Релігія»). Чекаю на твої «історичні» звершення. --Turzh 18:04, 5 серпня 2009 (UTC)

На основі файлу можеш виділити райони, бо ці дуже примітивні. Будем попереду--Kamelot 17:58, 5 серпня 2009 (UTC)

Щось на кшталт такого? --Вальдимар 19:26, 5 серпня 2009 (UTC)

Коригування

За виправлення міськ- на обл-, дуже дякую, звичайно «маханувся», а от із закладом на вулиці Ільїна (майже навпроти Свято-Михайлівського собору), то практично впевнений, що це таки Черкаський гуманітарно-правовий ліцей... --Turzh 20:29, 5 серпня 2009 (UTC)

Коригування по Черкасах

За виправлення міськ- на обл-, дуже дякую, звичайно «маханувся», а от із закладом на вулиці Ільїна (майже навпроти Свято-Михайлівського собору), то практично впевнений, що це таки Черкаський гуманітарно-правовий ліцей... --Turzh 20:29, 5 серпня 2009 (UTC)

Нажаль ні, це фасад саме 11 школи, а ГПЛ знаходиться в корпусі зліва (на цій фото його не видно). --Вальдимар 20:31, 5 серпня 2009 (UTC)
А таки да, я згадав. Ну принціипі, вони ж розташовані в одному й тому самому будинку :-) --Turzh 20:33, 5 серпня 2009 (UTC)
Ні, не в одному, там зліва школи новий корпус. Доречі зараз ГПЛ робить капремонт. --Вальдимар 21:14, 5 серпня 2009 (UTC)
Преглядай, будь ласка, написане... --Turzh 21:57, 5 серпня 2009 (UTC)
Вітаю, доповнь відомостями розділ (промисловість і транспорт) --Turzh 06:17, 6 серпня 2009 (UTC)
Глянь зроблене, доповнь, може, підправ принагідно і ... питання — ти розділ історії далі писатимеш ? --Turzh 20:18, 6 серпня 2009 (UTC)
Та я розглядаю періодично. Історію закину, але мабуть трохи пізніше. --Вальдимар 20:46, 6 серпня 2009 (UTC)

Статті про Черкаси

Схаменись, що ти робиш ? За твоєю логікою про Черкаси немає жодної повної статті... Про деякі міські пам'ятники, театри, Свято-Михайлівський собор, що я створив, цілком прийнятні енциклопедичні статті. Краще створи сам нові статті про своє місто, почни вже фоткати (чи вітати тебе з купівлею цифоровика?) і редагуй існуючі статті, ніж бездумно розставляти того шаблона. До речі, про самі́ Черкаси стаття теж уже не такий уже й стаб. Ще питання — ти закінчив дописувати розділ історії у статті про місто, бо хотів дописати його ?.. --Turzh 09:09, 20 серпня 2009 (UTC)

Там писати та писати ще. Щодо цифровика, то ніяк не виходить. Але не хвилюйся, я мабуть не менше тебе хочу закидати статтю новими фотками. Як тільки - так зразу. Про історію міста коротко ніби все, але я думаю треба створити окрему статтю, і туди дописувати більш детально. --Вальдимар 09:15, 20 серпня 2009 (UTC)
Гаразд, про історію Черкас у статті про місто дописую далі (за день, два...) я. Окрему статтю про історію міста створюємо (і пишемо) разом. Про стаби замість статей — на вигадуй — названі мною, плюс про «Азот», цілком повні та енциклопедичні, а якщо в тебе є доповнювати чимось іншим, ніж шаблон, то доповнюй, будь ласка. Принаймні, у статтях про черкаські пам'ятники чітко подані основні дані (+ трохи з історії монумента) та опис, що ще потрібно, я насправді не знаю; про Свято-Михайлівський храм я так само гортав і Інтернет, і друковані джерела... Повторюю, найкращі редагування від тебе, тим більше як історика та черкащанина в одній особі (:-))) — це змістовні, а не формальні (чи напр. ті, що стосуються оформлення). Щодо фотоапарата, коли придбаєш його і наробиш фоток рідного міста, розділю з тобою радість від того, що в тебе буде фотік, ну й що матимемо нові зображення Черкас... --Turzh 09:33, 20 серпня 2009 (UTC)
А що ти хочеш ще дописати до історії про місто? --Вальдимар 09:48, 20 серпня 2009 (UTC)
визвольні змагання 1917-18 рр..., додати фотки з "Стисла історія міста ЧЕРКАСИ в документах, фактах та світлинах" (Черкаси, 2008) — мусиш знати про це видання... --Turzh 09:53, 20 серпня 2009 (UTC)
Про 1917-19 роки можу дописати, я не думав, що це таке суттєве, можна було б написати про це в статті про історію міста. Черкаси 10 разів змінювали владу за цей період. Писанини буде багато: то ті, то ті. А про видання навіть і не чув. --Вальдимар 10:31, 20 серпня 2009 (UTC)

Зображення

Дякуємо за завантаження нових зображень! На жаль, при автоматичній перевірці їх описів виявились деякі проблеми. Зверніть увагу, що опис кожного зображення обов'язково повинен містити вказівку на його автора і шаблон ліцензії. Докладніше про правильний опис зображень ви можете прочитати на сторінках ВП:ЛЗ, ВП:ЛЗ-КД, ВП:ШАП, ВП:ДК. Зображення, що не мають необхідних даних в описах, підлягають безумовному вилученню через 7 днів після виявлення. Будь ласка, виправте описи наступних зображень (зробити це можна, натиснувши посилання «редагувати» вгорі сторінки зображення):

--BotCat 17:02, 7 вересня 2009 (UTC)

Армавір (місто, Вірменія)

Доброго дня! 6 вересня Ви перейменували статтю Армавір (місто, Вірменія) на Армавір (Вірменія). 8 вересня її перейменував назад, оскільки у Вірменії є також адміністративна одиниця — марз (область) Армавір (марз), стародавнє місто Армавір (стародавнє місто) та ще на додачу село. У зв’язку з цим вирішив Вас поінформувати про це для уникнення можливих суперечок, оскільки в описі до перейменування місця для пояснення не вистачило, вирішив перестрахуватися та написати Вам на сторінку обговорення. З повагою --Ліонкінг 16:56, 8 вересня 2009 (UTC)

Скажіть, чому Ви прибрали Категорія:Міста за алфавітом з шаблону? Дивіться також: Обговорення шаблону:Місто. --Ink 05:17, 10 вересня 2009 (UTC)

Я згоден з Олексієм , що ця категорія взагалі не потрібна. Тому що шаблон використовують і для неміст деяких країн. --Вальдимар 13:45, 10 вересня 2009 (UTC)

Щодо редагувань по Шотландії

Я так бачу, що Ви є любителем редагування заради редагування. Гонитесь за показником (за Вашим визначенням) кількості редиректів? Для чого змінювати слова «… епохи залізної доби» на «… епохи залізного віку» в статті Шетландські острови? Якщо існує саме стаття Залізна доба і саме сюди йде перенаправлення з Залізний вік. Чим Вам не підходили карти Шетландських, Оркнейських островів та Зовнішніх Гебридів? Невже ті, що Ви повставляли більш інформативні чи краще виглядають??? Чим вам заважали автентичні шотланські назви тих островів? Для чого було перейменовувати Зовнішні Гебриди на Західні острови? Чи Ви не бачили, що в моїй статті є ці дві назви? Чи не вказали би Ви джерело такої однозначності? Чи ви вважаєте себе достатньо фаховим спеціалістом з географії? (посади вчителя в «школі № 13» гадаю всеж-таки недостатньо.) Чи доцільно було створювати новий шаблон Шотландія коли існує один до одного шаблон Області Шотландії? Хіба що для задоволення своєї значущості (бо то вже Ваше авторство!). Чи недостатньо було натомість відредагувати наявний шаблон стосовно неточного перекладу назв та додати герб? Що б тільки віталося! Тепер що, будуть два по суті ідентичні шаблони? І ще багато таких «Чи..?» є до Вас. Проте не впевнений, що Ви знайдете в собі сили на них відповісти. Поки-що без поваги --Patriot 05:46, 11 вересня 2009 (UTC)

Я так бачу, що ви гарно вивчили мою сторінку користувача. Тепер перейдемо до суті. Щодо мап, то вони були не українською мовою, і я збираюся їх замінити на саме українські і більш показові. Ті, що я повставляв у картки, то є мапи розташування, а не оглядові (якщо ви звісно розбираєтесь в цьому). Зовнішні Гебриди були перейменовані мною, бо ця назва не відповідає дійсності. Область Шотландії називається Західні острови, а острови, на яких вона знаходиться — Зовнішні Гебриди. Тому навіть була видалена саме стаття з перенаправленням — Зовнішні Гебриди — для того, щоб можна було написати саме статтю про них. Назви областей я подавав саме англійською мовою, тому що область то є офіційно затверджена частина території з своєю офіційною назвою. Гельська мова є поширеною, але не такою офіційною, щоб давати назви областей двома мовами (це вам не Канада, чи Фінляндія). Щодо шаблону, то перед створенням свого, я не знав про існування вашого. Якби ви створивши шаблон, створили статті для нього і понаставляли його туди, тоді його було б помітно. Так ви створили дві статті про острови, які є перекладом з російської статті і навіть не відповідають дійсності (я про Гебриди), і навіть мапу вставили ту ж. Тепер про найболючіше. Коли в статті користувач вставляє посилання на редирект, і цей редирект вже існує, то він не є автором цього перепосилання!!! Про залізну добу, я помилився, тут я вибачаюсь. Окрім доби, ви не помітили надмірної вікіфікації, що не є нормальним показником для статей. Чи може ви скажете, що всі ті посилання були потрібні. Для цього й існують патрульні. А ця фраза взагалі мені не зрозуміла Я так бачу, що Ви є любителем редагування заради редагування. Гонитесь за показником. Створивши статті про всі області Шотландії та про їхні центри, я що вихваляюся перед кимось цим, чи що. Ви ж, я повторюсь, створили тільки три статті про острови, і зараз мені виказуєте своє фе?! Це дуже образливо. Ви б краще дійсно написали б ці статті! Щодо моєї посади, це вас не повинно обходити, це цілком мої справи. Щодо вагомості моїх аргументів, я виступаю не як викладач в школі, а як магістр географічних наук. З такою ж неповагою.
ЗІ: Цитата - Якщо ви не бажаєте, щоб написане вами безжалісно редагувалось і розповсюджувалося за бажанням будь-кого, — не пишіть тут. —Вальдимар 15:57, 11 вересня 2009 (UTC)
1) Так, Ви добре запримітили, що я вивчив Вашу сторінку. Я завжди так роблю перед тим, як вести з кимось дискусію. На відміну, мабуть від Вас, бо інакше Ви б звернули увагу, що я в основному перекладаю статті з інших мов (просто мені це більше до вподоби), хоча й стараюся їх по можливості вдосконалити; а, отже, не ставили мені в провину, що я їх не написав, а переклав. Ви ж бо їх теж не написали до мене. Тож гадаю, що краще мати переклад з іншої Вікі, аніж не мати нічого. 2) Щодо того, що Ви не знали про існування шаблону, то це мені видається дуже дивним. Чи не хочете Ви сказати, що редагуєте статті на сліпо??! Адже на момент Вашого втручання шаблон був включений в усі три статті, які Ви редагували. 3) Щодо «редагування заради редагування». Як можна назвати, наприклад, зміну мап? Чим Ваш варіант відрізняється від того, що був? Хіба що кольором, та й то не в кращий бік. Була сіра, а я хочу аби була фіолетова і все тут! Зато я це зробив! А якщо Ви збираєтеся «...їх замінити на саме українські і більш показові», то спочатку їх дійсно створіть, а потім вже замінюйте, а то у Вас віз їде попереду коня! 4) Щодо місцевих назв островів. Йдеться саме про місцеві назви місцевими мовами, і не має значення чи є вони офіційними чи ні. Ви що забороните їм так називати свою землю під приводом того, що їх мова є, як Ви пишете «не такою офіційною»?! До речі, бути «не такою офіційною» — це як бути «не зовсім вагітною». Вам не здається? Усмішка 5) І поки-що останнє. Не має ніякого значення скільки статей я написав. Я можу не написати жодної, але ніхто невправі заборонити мені висловлювати свою думку, в тому числі і «фе». А щодо Вашої цитати, то хотів би бачити Вашу реакцію, якби я «безжалісно» відредагував котрусь з Ваших статей, як Ви оце зробили з тими, що я переклав (зверніть увагу, я не претендую на авторство! Мені чужі лаври не потрібні). Тому закликаю Вас в майбутньому до зваженості в своїх діях і в елементарній ввічливості. Бо на Вашому місці я б напевно зконтактувався з автором чи перекладачем і попросту спочатку дізнався про його думку стосовно таких, досить радикальних, перетворень. --Patriot 20:25, 11 вересня 2009 (UTC)
Боже, та ви за шквалом своїх емоцій не знаєте що кажете. Щодо перекладу статей я не маю аніякого сумніву, що ви їх робите досконало, і дуже досконало. Я просто закінчив почату вами кропітку роботу. Областей в Шотландії 32, ви ж почали з 3, а я просто дописав трішки інших. Усмішка Щодо шаблону, я почав написання статей з Абердину, тобто за алфавітом, і дійшовши до ваших острові, помітив шаблон. До речі, шаблон теж перероблений з російської, а не створений власноручно. А в укрвікі всі навігаційні шаблони даного зразка - фіолетові. І не я це видумав, колись отак як і ви створив декілька шаблонів під свій смак, так мене почали виправляти, як я оце вас. Щодо місцевих назв, давайте в статті про області України теж напишемо - Харківська область, чи то пак Слобожанщина, або ж Чернівецька область, чи Буковина. Є уставлені офіційні назви, і коли стаття пишеться про офіційну території, слід дотримуватись певних правил. Про заборону висловлювати вашу думку, ніхто й не забороняв, але ви повинні бути поважною людиною, а не базарником. Давайте почнемо з того, що мною дійсно було зроблено статті про всі області Шотландії, їхні центри та зараз почав над статтями про найбільші міста, а це в загалі понад 100 статей, і не думаєте ви, що всі статті будуть як я собі уявляю, а ось три будуть такими, як ви їх видумали. Не нонсенс. Це якби ви зробили їх усі, а я почав виправляти їх на свій манер, ото було б по-свинськи. Щодо авторства, я ні в якому разі не претендую на нього, зате ви за свої пару, тобто вашого авторства над ними, статей розверзли такий конфлікт. --Вальдимар 21:55, 11 вересня 2009 (UTC)
Ну я так бачу, у Вас емоції теж хлюпають через край! Розслабтесь! Хочете так - хай буде так. Я хотів як краще, проте не проблема - можу поступитися, одягну фіолетові окуляри і буде мені все фіолетово - навіть ваші шаблони! Хоча, скажу я Вам, нічого (або майже нічого) в цьому житті не є незмінним, сталим. І якщо щось є недосконалим, то треба незважаючи ні на що й ні на кого це покращувати! А не прикриватися випадками зі своєї невдалої практики. Ще раз хочу наголосити, що я ніде не вказував свого авторства ні на статті, ані на шаблони, а навпаки зазначив, що вони мною лише перекладені. І не потрібно мені цим докоряти, як і тим, що в мене 3 статті, а у Вас, пане магістре, їх всі 100. Не личить це Вам, особливо як магістру! Як і не личить скочуватися до образ опонентів. Хоча, як відомо, коли закінчуються аргументи, в бій ідуть образи. А щодо Слобожанщини, Буковини і т.п. - до речі, непогана ідея - чом би не вказувати ці назви поряд з, як Ви кажете, офіційними. Хіба це не підвищить інформативність статті? І наостанок ще раз про порядність. До Вашого відома, порядні люди, як це і заведено, при переписці завжди звертаються до свого візаві на «Ви» і пишуть це «Ви» завжди з великої літери, незважаючи на ставлення до думки опонента чи до його особи. Хоча, припускаю, що Вам про це в магістратурі не сказали. Усмішка --Patriot 20:39, 12 вересня 2009 (UTC)
Як говориться «Не словом, а ділом!» Я, щиро кажучи, улещений (рос. - польщён). У 2-х з 3-х «моїх» статей вміщено нові мапи! Причому в першу чергу! Оперативність, достойна наслідування! Що ж, бачу, Ви всеж-таки вмієте прислухатися до думки інших. Приємно! Може й фіолетові мапи замінимо? ;) А назву статті Західні острови змінимо на компромісну Зовнішні Гебриди (Західні острови) або Західні острови (Зовнішні Гебриди), бо назва все-таки не однозначна. Та й в англ. Вікі (як і в переважній більшості інших Вікі) назва статті має значення Зовнішні Гебриди. І в Великобританії використовується саме цей варіант, хоча в самій Шотландії - Західні острови. Але ж Шотландія є провінцією Великобританії. ;) див. en:Outer Hebrides--Patriot 15:31, 13 вересня 2009 (UTC)
Щодо мап, то готував я їх давно. І не думайте, що це я так вас оперативно послухався. Щодо фіолетових мап, то чим вони вам так не подобаються, не розумію? Шаблон областей стоїть ваш, і не фіолетовий. Щодо статусу Шотландії, то це не провінція, а найбільш автономна частина Великої Британії, і область все ж таки називається Західні острови, а не Зовнішні Гебриди. Для уточнення, то назва взагалі використовується гельською мовою Eilean Siar (Western Isles). Хоча для компромісу, я зробив перенаправлення із Зовнішні Гебриди, та вніс у текст статті уточнення (але не в офіційну назву). --Вальдимар 16:46, 13 вересня 2009 (UTC)
Дещо забув. Щодо посилання, що ви подали (en:Outer Hebrides), то не думайте, що в англійців все так гладко. У них дуже багато помилок знайшов по статтям з областей Шотландії. Для цікавості можу навести. --Вальдимар 16:48, 13 вересня 2009 (UTC)

Ленін

В Парці Перемоги в Черкасах зараз лежать гранітні глиби від зруйнованого пам'ятника Леніну. Не знаєш звідки --Kamelot 15:27, 14 вересня 2009 (UTC)

Як звідки? З центру. --Вальдимар 15:28, 14 вересня 2009 (UTC)
Так скрізь пишеш що бронзовий, а там граніт--Kamelot 15:35, 14 вересня 2009 (UTC)
Я щодо бронзового не згадував. То мабуть Турж, коли про пам'ятники писав, я й не звернув уваги. --Вальдимар 15:38, 14 вересня 2009 (UTC)
Тільки побачив Ваше обговорення — гранітні плити, мабуть, з постаменту, а скульптура сама була бронзовою. --Turzh 16:17, 14 вересня 2009 (UTC)
Та ні. Там морда-ліца гранітна. То або інший пам'яиник, або в цетрі був повністю гранітний. Я його на своєму місці останній раз в 1990 році бачив, тому не пригадаю--Kamelot 17:14, 14 вересня 2009 (UTC)
Хватить сваритись. Ленін взагалі був бетонний з гранітним постаментом. Усмішка --Вальдимар 17:17, 14 вересня 2009 (UTC)
Ну то виправляйте, черкащани... --Turzh 17:34, 14 вересня 2009 (UTC)

Зображення

Дякуємо за завантаження нових зображень! На жаль, при автоматичній перевірці їх описів виявились деякі проблеми. Зверніть увагу, що опис кожного зображення обов'язково повинен містити вказівку на його автора і шаблон ліцензії. Докладніше про правильний опис зображень ви можете прочитати на сторінках ВП:ЛЗ, ВП:ЛЗ-КД, ВП:ШАП, ВП:ДК. Зображення, що не мають необхідних даних в описах, підлягають безумовному вилученню через 7 днів після виявлення. Будь ласка, виправте описи наступних зображень (зробити це можна, натиснувши посилання «редагувати» вгорі сторінки зображення):

--BotCat 20:02, 14 вересня 2009 (UTC)

Вальдимаре, раз ми уже «скуті одним ланцюгом» — статею Черкаси, декілька прохань: 1) у статті Пам'ятники Черкас ти зробив цікаву заувагу про Бика, де джерело, маєш посилання (принаймні було б непогано); 2) зараз завантажу декілька фото Черкас, щодо яких не впевнений, що то за будинки, а ти як справжній черкащанин допоможи з описами, і додамо їх до галереї. Гаразд ? --Turzh 16:06, 14 вересня 2009 (UTC)

фото № 1 (школа мистецтв ?), фото № 2 (шось дуже красіве), фото № 3 (міськдержадміністрація, нарешті ?) --Turzh 16:23, 14 вересня 2009 (UTC)
Усмішка Усмішка Вибач, не втримався. 1 фото то художній музей. 2 фото то обласна рада ззаду, + новий фонтан, який вночі світиться і з нього лунає музика. 3 фото то податкова інспекція та будівництво нового торгового центру на 4 км². --Вальдимар 16:54, 14 вересня 2009 (UTC)
Нічого страшного, я ж киянин, зрештою... --Turzh 17:15, 14 вересня 2009 (UTC)
Якщо вже насміявся ;-), гайда до Черкаси#Географія — вивіряй, а я займусь кліматом. --Turzh 17:36, 14 вересня 2009 (UTC)
У тебе повторюються деякі фото, що є по тексту статті, крім того вся «сіль» і була в співставленні фотки старої і сучасної. Зараз зроблю трохи по-іншому, сподіваюсь, ти не будеш проти... Не змінюй хвилин 5... --Turzh 18:21, 14 вересня 2009 (UTC)
Деякі старі фотки по тексту гіршої якості, аніж мої, деякі навіть обрізані. Та кщо використай ці нові. --Вальдимар 18:23, 14 вересня 2009 (UTC)
Обрізані спеціально, для розміщення в статті, як закінчу — відразу відпишу, щоб ти глянув... --Turzh 18:30, 14 вересня 2009 (UTC)
Ну дивись. Використані всі. Все зрозумієш, але зорієнтую — старий вид на Набережну до Географії, чоловіча гімназія — до Освіти, свій Соборний майдан навіть прибрав на користь твого, решту — до Галереї. Зараз старі і нові фото порівну і розділяє їх види, старий і сучасний, готелю «Слов'янський» — як на мене, дуже гармонічно. Завваж, три ряди по 4 фото в Галереї це максимально, далі буде вже перевантаження. --Turzh 18:44, 14 вересня 2009 (UTC)
Ну як я дав жару з твоїми Черкасами ? --Turzh 20:38, 14 вересня 2009 (UTC)
Не без вагомої допомоги. Усмішка Я там трохи підкоригував галерею, а то вона вилазить за розміри екрану. Поміняв трохи фото. --Вальдимар 20:41, 14 вересня 2009 (UTC)
Хвали мене, моя губонько Усмішка. А взагалі, добре, що ми знайшли спільну мову. З усім згодний. Шкода, що на пам'ятки немає фото, може зараз Пагорб Слави вставлю, а з Щербиною я теж так думав. Іще питання — у розділі релігія варто додати про псевдобудистський храм "Квітка Лотосу" чи як там, це ж найбільший у державі зразок буддистської архітектури. Зробиш ? --Turzh 20:47, 14 вересня 2009 (UTC)
Не тільки в державі, а й у Європі. Звісно зроблю. В мене ніяк не вийшло з фотоапаратом. То ж шкодую, о не можу нафоткати інші місця. В статті про пам'ятники не вистачає одного дуже цікавого - Водопровідчику біля Черкасиводоканалу. Він ну прямо дуже цікавий. Бронзовий мужик вилазить з люку посеред тротуару. Оце б його сфоткати. --Вальдимар 20:51, 14 вересня 2009 (UTC)
Все закинув про лотоса, жаль фотки немає. --Вальдимар 21:00, 14 вересня 2009 (UTC)
Молодчина ! З посиланнями, як треба... Правда стиль треба підпрвляти :-). Ще питання — може вже у розділі релігія розіб'ємо на християнство, юдаїзм, інші. І тут питання — чи є католицькі костел/и, ну і звичайно ж є, та чи знаєш, які протестантські, чи такс собі обтічно написати — декілька церков і молитовних домів протестантських напрямків християнства та неорелігій. Щодо відсутності фотика не шкодуй, і так уже шикарно. А про того водопровідника, поки що без фото, напиши у Пам'ятники Черкас. Я от думаю, можу приїхати 15-16 жовтня в Черкаси, може, вікі-зустріч влаштуємо, як вважаєш, підтягнуться інші черкащани. За одно і пофоткаємо ісе інше (Бояна, медзаклад якийсь, для розділу транспорт щось, водопровідника і т.д. і т.п.) ? --Turzh 21:10, 14 вересня 2009 (UTC)
Гостинно прийме Черкаси усіх. Усмішка Фотку бачив? Дійсно класна, еге ж? Щодо релігійних закладів. Не знаю побачу. Це треба зібрати інформацію. --Вальдимар 21:15, 14 вересня 2009 (UTC)
Пам'ятник кльовий, такий же є у Бердянську... Тоді релігію лишимо поки що так (тільки я зараз підправлю «журналізми» про Лотос), нікуди воно не втече, а ти ж там на місці, то дізнайся про костел/и, ну і всі оці «поганства» (адвентистів 7-го дня і т.д.). І чи був костел раніше ?.. Повідомлення про вікі-зустріч на 15~16 жовтня виставляємо на обговорення ? --Turzh 21:20, 14 вересня 2009 (UTC)
Ніби планів у мене на ці дні немає. Можна виставляти. Що про гімн скажеш? --Вальдимар 21:23, 14 вересня 2009 (UTC)
Я відписав «у себе». Але додам, може б Символіка Черкас, але це вже так, на майбутнє... --Turzh 21:28, 14 вересня 2009 (UTC)
Так, костелу в Черкасах немає, це точно - і не було. Тут поляків мало було. Щодо інших конфесій, то завтра зберу інфу. --Вальдимар 21:49, 14 вересня 2009 (UTC)

Старосілля (Ленінградська область)

Великий сумнів щодо назви села. Скоріш за все Староселля чи Старосєлья--Kamelot 15:22, 7 жовтня 2009 (UTC)

Та я думав над цим перекладом хвилин 15. Вагався між Старосіллям та Староселлям. Може й дісно Староселля, не знаю. --Вальдимар 15:25, 7 жовтня 2009 (UTC)
Оце згадував, де ще схоже було. Ось. Як бути з цим? Ділєма. --Вальдимар 15:28, 7 жовтня 2009 (UTC)
Якщо написати Старосельє, то мабуть нівкого не буде претензій, бо це траскипція, а ще запитай у Агонка, він собаку на цьому з'їв. Теж і з Краснопіллям. Якщо нема установленої назви, то краще транскрипттувати ніж транслітерувати--Kamelot 15:31, 7 жовтня 2009 (UTC)
Не хочеться через якийсь невеликий стаб розводити демагогію. Щодо транскрипції, то це не годиться - тоді слід багато назв перекопатити. Як за приклад, той самий Нью-Орлеан, а не Новий Орлеан. То ж я зупинюсь на Староселлі та й все. --Вальдимар 16:01, 7 жовтня 2009 (UTC)
Справа в тому, що Новий Орлеан встановлена в українській мові назва. Я вище зауважив. І моє обговорення не наїзд, а спроба знайти істину. Я сам не знаю як називається село--Kamelot 16:06, 7 жовтня 2009 (UTC)
В мене і в думках не було про якийсь наїзд Усмішка. А Новий Орлеан, то я перше, що згадав. Я про це не спорю, а от багато ще дрібних геопунктів, українізацію яких ніякий вчений не розглядав. Тому ми їх пишемо, хто як проскочив. Я теж не знаю, як буде по-нашому назва цього села. Сам думав, повторюсь, Старосілля чи Староселля. --Вальдимар 16:11, 7 жовтня 2009 (UTC)
Ти казав, спитати у Агонка. А ось це його стаття - Олексіївка (Казахстан). Не знаю, чи питати тепер?! --Вальдимар 21:13, 7 жовтня 2009 (UTC)

Перекатегоризація

Прохання бути максимально уважним при перекатегоризації статей. Ви поставили на швидке вилучення категорію [1], перемістивши статті, що в ній знаходились у якусь іншу (за моїми припущеннями в Категорія:Первиннотрахейні), у той час коли всі інтервікі вказують саме на категорію «Оніхофори». Таким чином, після вилучення категорії «Оніхофори», інтервікі на відповідну українську категорію зникнуть. Я не фахівець, і не знаю, чи справедливим було перейменування статті Оніхофори, але напевне його також варто було б попередньо обговорити на сторінці обговорення статей або у ВП:ПС. --yakudza พูดคุย 13:23, 20 жовтня 2009 (UTC)

Оніхофори, то просто транскрипція латинської назви. Але українською мовою цей тип звучить саме як Первиннотрахейні. Тому категорію я створив саме під українську назву, а латинський відповідник прошу прибрати. --Вальдимар 14:06, 20 жовтня 2009 (UTC)

Черкаський район

Якщо можна, напишу тут... Цитую: Черкаський район — адміністративно-територіальна одиниця Черкаської області. Площа — 1618 км² (7,74% від площі області). Адміністративний центр — місто Черкаси. Тому я й подумав, що Черкаси мають відношення до Черкаського району.

Адміністративний центр, це ще значить, що Черкаси відносяться до району. Адміністративним центром району може виступити навіть місто Полтава, якщо там розташувати адміністрацію. --Вальдимар 15:29, 26 жовтня 2009 (UTC)
Я й не стверджую, що відносяться. Але до НП району так переходити зручніше, вони ж поряд знаходяться.--kostpolt 12:13, 27 жовтня 2009 (UTC)

Симкіно

Вітаю! Спостерігаю, ви займатесь серед іншого і створенням статей про села Росії. Як дійдете до Мордовії, просив би вас створити статтю про село Симкіно Большоберезниковського району Республіки Мордо­вія. Туди можна додати, що в селі народився військовик, капітан запасу, Герой Радянського Союзу Адушкін Іван Прокопович. Якщо ваша ласка. --Tomahiv 18:35, 5 листопада 2009 (UTC)

Добре. Якщо я забуду, то нагадаєте Усмішка, бо в Удмуртії багато населених пунктів. Потім переключусь за вашим проханням на Мордовію. --Вальдимар 18:41, 5 листопада 2009 (UTC)

"О, Удмуртія моя"

  1. Чим вам так глянулась Удмуртія :-) ?
  2. Будь ласка продивляйтесь ось це посилання. Кластери справа вам покажуть як багато ви створюєте незв'язаних статей... --Movses 20:05, 9 листопада 2009 (UTC)
І що?? Щось я не зрозумів ваших намірів? --Вальдимар 20:52, 9 листопада 2009 (UTC)
Коли ви створите статті про райони, то зв'язність виросте, і кластерів на кшталт ось такого не буде. Зв'язність при цьому в першому наближенні означає, що існує ланцюжок статей від будь-якої статті вікіпедії до будь-якої іншої. А зараз, наприклад, на Гулеково не посилаються більш загальні статті, а посилаються лише так би мовити суб-статті. Краще пояснити не зможу. Якщо погано роз'яснив, то просто ігноруйте :-) --Movses
Це все я зрозумів, я не зрозумів іншого. Ви хочете порадити мені звязувати статті, чи просто не створювати їх. --Вальдимар 21:14, 9 листопада 2009 (UTC)
Звісно зв'язувати. Якщо маєте на це час\бажання...--Movses

Подумайте над можливістю використання {{ДН}}, {{ДС}} в шаблонах і статтях про осіб.--79.124.165.44 22:21, 11 листопада 2009 (UTC)

Зображення

Дякуємо за завантаження нових зображень! На жаль, при автоматичній перевірці їх описів виявились деякі проблеми. Зверніть увагу, що опис кожного зображення обов'язково повинен містити вказівку на його автора і шаблон ліцензії. Докладніше про правильний опис зображень ви можете прочитати на сторінках ВП:ЛЗ, ВП:ЛЗ-КД, ВП:ШАП, ВП:ДК. Зображення, що не мають необхідних даних в описах, підлягають безумовному вилученню через 7 днів після виявлення. Будь ласка, виправте описи наступних зображень (зробити це можна, натиснувши посилання «редагувати» вгорі сторінки зображення):

--BotCat 16:03, 15 листопада 2009 (UTC)

Іжевськ

Ви були в Іжеську? Як що так, то як давно? Не можлтво написати добру статтю не знаючи предмету--Kamelot 21:04, 15 листопада 2009 (UTC)

Я і з Чарльзом Дарівом не плавав, і на Коневці не був, і в Телецькому озері не плавав. --Вальдимар 22:35, 15 листопада 2009 (UTC)

Губернаторства Єгипту

Вітаю. Хотілося б дізнатись на якій підставі ви змінюєте розмір площі та кількість населення в статтях про губернаторства Єгипту. Наприклад Асуан (губернаторство): до ваших змін там стояло 34608 площі, що підтверджується даними в арабській версії цієї статті سوان_(محافظة), ви ж змінили на 679. Звідки ви взяли ці данні?--セルギイОбг. 08:58, 3 грудня 2009 (UTC)

Дані були змінені згідно фактичних даних із сайту. Такі ж дані присутні й у інших вікі, наприклад російській. --Вальдимар 15:17, 3 грудня 2009 (UTC)

Доброго дня! Чим Вам не сподобалися назви населених пунктів? Ось список населених пунктів Адамського муніципального утворення, селище Будинок відпочинку Чепца там є, а тут є адреса того профілакторію, він розташований саме в цьому селищі. З Омутницею дякую за виправлення, удмуртською є село Туктым та роз'їзд Туктым, російською роз'їзд так і називається Туктым, а от село називається Омутница, я їх справді переплутав. І принагідно дякую за заливку сіл Удмуртії, було досить несподівано побачити, що в росіян досі є стаття про лише одне село цього району, а в нас усі! — NickK 15:12, 14 грудня 2009 (UTC)

Ви б самі подумали, як будинок відпочинку може бути селищем. Територіально БВ відноситься до села Адам. Щодо Вашого посилання, я його бачив. Але здоровий глузд переборов. Так до слова, я колись на досить відомому сайті прочитав, що столиця Туреччини — Стамбул. --Вальдимар 15:23, 14 грудня 2009 (UTC)
Та ні! Це комусь прийшло в голову так назвати селище: Будинок відпочинку Чепца. Ось він на мапі, тут він є в базі даних поштових індексів Росії, а ось він у базі ЗКАТУ. Просто така назва в нього. У Глазовському районі є й більш дивні назви: наприклад, населений пункт без визначеного статусу Дома 1182 км з населенням 1 особа. Чи назва села Парзінське СПТУ №7 Вас теж не дивує? Ну такі вже їм назви придумали, що тут зробиш, якщо фантазія така багата… — NickK 15:39, 14 грудня 2009 (UTC)
Я це все прекрасно розумію, але мій географічний досвід не хоче вірити в цю нісенітницю. До адміністративної реформи в Росії, ці так звані поселення територіально відносились до сусідніх сіл. Потім їх надоумило окремі будинки, які розташовуються трохи віддаль, виокремити в окремі поселення. Тим більше, ці поселення до сьогодні лишаються з невизначеним статусом (саме з невизначеним), тобто так їх називають, але на папері вони все частина отих сіл. Я розумію, що людям, які мешкають в так званих поселеннях, хочеться виокремитись, якось виділитись. Але давайте не будемо втрачати здорового глузду, і будемо мислити реально. Щодо Парзінського СПТУ, тут існує інша «легенда» — за радянських часів деякі поселення, що виникали при радгоспах, СПТУ тощо, дійсно надавались окремими статусами, і прирівнювались до сіл — це дійсно факт, тому Парзінське СПТУ так і лишилось. Але воно ніякого відношення не має до отих виплоднів-поселень Будинки 1117 км і таке подібне не має. Щодо БВ Чепца, ну подумайте самі. Є будинок відпочинку, куди приїзжджають відпочивати туристи та курортники, і в цьому будинку поряд з кабінетом директора є кабінет голови сільради… Ну не смішно? До речі, у нас, в Україні, теж існує подрібнення сільських поселень — хутори, висілки, кутки, але офіційно вони належать до сусідніх сіл і є невід'ємною їхньою частиною. То нехай і росіяни називають собі оті частинки окремо, але їх слід вважати частиною більших сіл. До речі, при створення статей, я оті Будинки 1117 км прираховував до їхніх батьків-сіл. Не хочеться бути смішним і створювати статті на кшталт Будинок, що стоїть на пагорбі чи Дом отдиха Ласточка. УсмішкаВальдимар 15:58, 14 грудня 2009 (UTC)
Смішно чи ні, але саме так це селище і назвали. Більше того, там проживає понад 700 жителів, і воно не підпорядковується селу Адам, а, навпаки, певний час було центром Адамського муніципального утворення (Указ Президента Удмуртії), тобто село Адам підпорядковувалось цьому Будинку відпочинку Чепца. Це цілком повноцінне селище: в ньому є якісь вулиці, на це селище є генплан, від цього селища навіть є окремий депутат до райради і своя виборча дільниця. Мене самого здивувало такий незрозумілий адмін. поділ, але виявилось, що він таким і є насправді, це реально існуюче селище, яке колись було центром Адамського сільського поселення, але потім центр сільради, схоже, переїхав до села Адам. Тож я не бачу причин не мати окремої статті про це селище (Будинок відпочинку, чи то Дом отдиха, хто його зна), смішні будемо не ми, а ті, хто дав селищу таку назву. А Парзінське СПТУ № 7, до речі, місцеві жителі дуже просять перейменувати на Учхоз, тому однією назвою стане менше… — NickK 16:43, 14 грудня 2009 (UTC)

Мені цікаво, що ти в статті видаляєш (вже 1 мб видалив)??? Чи це ти знімаєш повторні посилання??--Worker 14:31, 16 грудня 2009 (UTC)

Шановний колего, мені прикро бачити, як Ви намагаєтесь втретє пропхати свою статтю у добру. Мені просто жалісно на це дивитись, то ж вирішив її довести до нормального вигляду. А так, як опоненти тільки й роблять, що цькують Вас за якісь недописи, то Ви краще зверніть увагу на стиль написання Вашої статті. Якщо після мого редагування Вам не сподобається перероблене, будь-ласка скасуйте їх, і тоді далі будете слухати ліві зауваження щодо статті, яка вже на перший погляд сприймається недоброю. --Вальдимар 14:41, 16 грудня 2009 (UTC)
А мені цікаво рядок 134 --Alex79 14:39, 16 грудня 2009 (UTC)
А точніше будь-ласка. --Вальдимар 14:42, 16 грудня 2009 (UTC)
А там і так все зрозуміло — Ви вилучили шаблон книга --Alex79 14:45, 16 грудня 2009 (UTC)
Ніякого 134 рядка я не стирав. До літератури я дістався тільки ось в кінці. --Вальдимар 15:01, 16 грудня 2009 (UTC)
Зникло після Вашої правки: ліворуч рядок 135 - праворуч рядок 134 --Alex79 15:07, 16 грудня 2009 (UTC)
Я бачив посилання, але я запевняю, що редагував до слів № 18, потім натиснув Вікі і зберіг. Чому воно там змінилось — не маю уявлення. --Вальдимар 15:13, 16 грудня 2009 (UTC)
Можливо це через конфлікт редагувань, ви виправляли одне, а я всунувся зі своїми. --Вальдимар 15:15, 16 грудня 2009 (UTC)
А навіщо вилучили посилання на дату спорудження і знищення???--Worker 14:47, 16 грудня 2009 (UTC)
Яке посилання?? На яку дату?? --Вальдимар 15:02, 16 грудня 2009 (UTC)
На початку статті: 1910, 1912, 24 вересня 1941!--Worker 15:04, 16 грудня 2009 (UTC)
І останнього фото тепер не видно!--Worker 15:06, 16 грудня 2009 (UTC)
Щодо посилань, я недогледів — думав що то зноска. А фото я не чіпав, може історію предивитись. --Вальдимар 15:13, 16 грудня 2009 (UTC)

ТЕПЕР УСІМ! Ви краще не нападали б на мої редагування, а допомогли авторові з його статтею — інформація цікава, подана поганенько, але це все виправне, а Ви тільки й можете, що накидатись з претензіями. --Вальдимар 15:13, 16 грудня 2009 (UTC)

Здравствуйте! Я Вас приветствую как ботовод проекта Связность, меня зовут Стася. Простите, что обращаюсь к Вам на русском языке — к сожалению, я не знаю украинский, и мне не хотелось бы пользоваться автопереводчиком, так как я не буду уверена, что результат перевода будет корректен; безусловно, Вы можете отвечать мне на том языке, который Вам будет удобен, и в случае появления первой же соответствующей просьбы от Вас я постараюсь далее писать Вам лишь после общения с автопереводчиком или же с кем-нибудь, кто будет готов переводить мои слова.

По результатам заливки Вами статей о населённых пунктах (заливки очень высокого качества!) возникла одна проблема: многие Ваши статьи оказываются недостаточно связаны ссылками с другими статьями. Как правило, проблема эта легко решается — например, уточнением ссылки (так, чтобы ссылка вела не на страницу неоднозначности с перечислением одноименных сел, а на название конкретного села данного района), или написанием какой-нибудь статьи (например, сейчас очень не хватает статьи Кіясовський район). Я очень прошу Вас обратить внимание и на этот аспект качества работы над статьями, и надеюсь, что Вам не будет сложно выполнить мою просьбу — ведь фактически Вы и так, как я могу судить, стараетесь сделать работу качественно, просто, возможно, Вы не знали о легких недосмотрах среди сотен созданных статей, и поэтому я позволяю себе дать Вам ссылку на инструмент, собирающий такую информацию.

Заранее спасибо Вам,
Львова Анастасія 10:11, 17 грудня 2009 (UTC)

Пирогово (Кіясовський район)

На нежилі населені пункти картка-шаблон не ставиться. Вони не мають ні населення, ні поштового індекса, ні телефонного коду--Kamelot 15:54, 19 грудня 2009 (UTC)

Шаблони районів

Привіт! По-моєму, в таких шаблонах потрібно вказувати усі-усі населені пункти району. Наприклад, в дужках після назив «сільських поселень». Воно збільшить його корисність, бо ж навігація на всі села, а не тільки центри сільрад. До речі, чи є в планах Удмуртію на добру? --Tomahiv 21:26, 20 грудня 2009 (UTC)

Я думаю загромаджувати статті, і навіть стаби, великим шаблоном не гарна ідея. Я згоден, якщо в районі нараховується всього 17 населених пунктів (Камбарський район), але коли їх понад 100, то це вже проблема. Щодо статті про Удмуртію, плани звісно є. Зараз збираю інформацію і думаю, тижня через 2-3 викладу все у статті. Іжевськ вже є, то ж на цьому парад добрих про Удмуртію, я думаю, не закінчиться. Це тільки початок. Усмішка --Вальдимар 21:32, 20 грудня 2009 (UTC)

Я дякую Вам за вичитку статті та доповнення розділу про адміністративний поділ, але решта Ваших редагувань у мене викликали певні сумніви. Почну з картки — чим Вам не подобається картка для району Росії? Адже Ваша картка не має специфічно російських полів, таких як місцева влада, ЗКАТУ, телефонний код та інші. Чому Ви повертаєте не підтверджене джерелами населення району? Я не полінився і додав населення усіх муніципальних утворень району, вийшло рівно 19 896, а не 18 471, можете перевірити, якщо є бажання. Нащо Ви ставите у картці лише російську назву, а в картці лише удмуртську, якщо в Удмуртії дві рівноправні мови? Також не потрібно вилучати нерозривних пробілів (якщо вони не подобаються, є {{Formatnum:число}}), оскільки після Ваших редагувань особисто я побачив кількість тисяч в одному рядку, а сотень і десятків в іншому, так не годиться, число не можна переносити з одного рядку в інший. Чому Ви приєднуєте абзац про Громадянську війну то до імперських часів, то до ВЦВК, якщо це окрема частина місцевої історії? Так, небагато інформації, але більше нічого конкретно про район знайти не вдалося. Чим Вам не сподобалась статистика по зайнятості та віковій структурі населення, яка має прямий стосунок до демографії? Чому історико-краєзнавчий комплекс у селі Кожиль експонує експонати, пов'язані з Чепецькою культурою, якщо джерело запевняє, що там виставлені вози, ткацькі верстати, народний одяг та взуття і чавунні праски? Для чого викидати текст з розділу «Персоналії», якщо, навпаки, рекомендується не створювати розділ з суцільного списку (хоча, визнаю, це питання смаку)? І наостанок я зовсім не зрозумів, чому ця стаття є незавершеною: 25 Кб цілком достатньо для нормальної статті, тему я розкрив настільки, наскільки знайшов інформації. Якщо маєте якісь зауваження щодо браку якоїсь конкретної інформації, то будь ласка, але я трохм не розумію, якою тоді має бути стаття, аби не носити шаблону незавершеної. Я ще раз дякую за Ваш інтерес до статті та Ваше бажання її поліпшити, але, на жаль, я не можу погодитись з рядом внесених Вами змін. З повагою — NickK 16:59, 22 грудня 2009 (UTC)

карти

А чому Ви прибираєте посилання на яндекс-карти, вони ж наче працюють коректно --А1 10:52, 2 січня 2010 (UTC)

Тому що зниклі села не показані на «яндекс-картах», коли я їх ставив, то вказував на пусте місце, там де має бути це село. Хоча є винятки, але є ж ще «панораміо». --Вальдимар 10:54, 2 січня 2010 (UTC)

О населении

Здравствуйте, Вы писали, что к Вам можно будет обращатся при случае. Сегодня заметил, что Вы проставляете в НП Удмуртии численность населения на 1961 год, это ошибка? Или Вы нашли источник с населением на этот год? --Виктор В 08:58, 3 січня 2010 (UTC)

Доброго дня! Вітаю Вас з Різдвом Христовим!

Ви перейменували статтю «Гарегін Нжде храпарак (станція метро)» на «Гарегін Нжде Храпарак (станція метро)», але хотів звернути Вашу увагу на наступне. Слово «храпарак» з вірменської перекладається як «площа». Якщо првоести аналогію, то в Київському метрополітені є станції «Поштова площа» та «Контрактова площа», в яких слово «площа» пишеться з маленької літери. Якщо Вас збило з пантелику те, що існує стаття «Анрапетуцян Храпарак» (укр. «Площа Республіки», то там слово «площа» пишеться з великої літери не випадково, а тому, що це власна назва, накшталт «Майдан Незалежності». З повагою --Ліонкінг 20:18, 6 січня 2010 (UTC)

З Різдвом взаємно! Я взагалі дивлюсь на ці храпараки скоса, тому що, на мою думку, їх треба перекладати як площі — Площа Гарегіна Нжде. Це не така світом уставлена назва, що відома всім, і не так далеко вони після СРСР втікли зі своєю мовою, щоб їхні назви не перекладати. Але я перейменував так, саме згідно статті Анрапетуцян Храпарак. Якщо там велика літера, то вона повинна бути кругом, або ж навпаки кругом маленька. За Вашою аналогією слово не повинно перекладатись, бо це власна назва, тому всі назви з таким словом повинні писатись з великої літери, і це не залежить, де в перекладі стоїть те слово — чи на початку, чи в кінці. Ви самі собі перечите. Тобто, або перекладати і писати з маленької літери в кінці, або з великої на початку, або ж як частину власної назви писати з великої літери будь-де. Я так думаю, що Ви мене зрозуміли, і, будь-ласка, не дивіться як там у наших братів-слов'ян менших — треба свою голову на плечах мати. —Вальдимар 23:46, 6 січня 2010 (UTC)
Дякую:-) Просто я мав на увазі те, що саме «Анрапетуцян Храпарак» є винятком з правил. Тобто в усіх інших випадках має бути з маленької літери, окрім «Анрапетуцян Храпарак» («Площа Республіки»), оскільки це не просто якась площа на ім'я когось, а саме прийнята назва, яка утворилася з 20-х рр. минулого століття. І ще одне. Я не дивлюся як там в росіян, бо усі ці статті в рувікі я сам створював, коли займався рувікі, тому я просто переношу зараз в укрівікі свої статті і не копіюю їх як Ви сказали в «братів-слов'ян менших» (тобто маю власну голову на плечах):-) А щодо перекладу також маю певні переконання. Наприклад в тій самій рувікі я не хотів би бачити основну назву «Почтовая площадь», замість «Поштова площа». Хоча редіректи поставити однозначно не завадило би. З повагою --Ліонкінг 07:18, 7 січня 2010 (UTC)

Дякую

…за те, що продовжуєте роботу над грецькими островами Усмішка, бо я вже злякалась, що тим перейменуванням образила Вас. --Erud 08:53, 16 січня 2010 (UTC)

Дякую Вам, що Ви проголосували за мою статтю. Чи не могли б Ви допомогти мені. Я тільки-но розмістив ще одну фотографію про монастир. Скажіть, чи не сильно запхано, бо мені б хотілося ще й розмістити фото 1937 року, де зображено як на тероторії монастиря випасали худобу. З повагою --А. Погодин 18:46, 19 січня 2010 (UTC)

Статтю я вичитав, виправив помилки, прийняв шаблони невідповідності. Щодо фото, то думаю що буде занадто — так нормально виглядає. —Вальдимар 23:15, 19 січня 2010 (UTC)

Зображення

Дане повідомлення відсилається користувачам,
що завантажують до Вікіпедії зображення.
Якщо ви завантажуєте файл з вільною ліцензією (не добропорядне користування!), рекомендуємо завантажувати нові зображення у сховище Commons. Так не буде потреби перезавантажувати картинки з однієї мовної версії Вікіпедії в іншу, бо Commons спільна для всіх мов. Крім того, інші користувачі з проектів на інших мовах зможуть використовувати наші зображення. Радимо називати файли тільки латинськими букви і відразу категоризувати їх, а також ставити відповідну ліцензію. Файли без зазначеної ліцензії автоматично вилучаються. (Наприклад, для українських державних символів, знаків це {{PD-UA-exempt}}).

Про матезіс

Я прошу вас звернути увагу та пояснити мені, чому стаття http://uk.wikipedia.org/wiki/Матезіс досі знаходиться на вилученні???

Зустріч у Черкасах

Добре, я згоден, але о котрій годині та де саме?

Зустріч у Черкасах

Добре, я згоден, але о котрій годині та де саме? Та хто ще з вікіпедистів буде?

Лазарєв Федір Федорович

Я розширив твою статтю про цю видатну людину. Сподіваюсь, ти непроти

Зображення

Дякуємо за завантаження нових зображень! На жаль, при автоматичній перевірці їх описів виявились деякі проблеми. Зверніть увагу, що опис кожного зображення обов'язково повинен містити вказівку на його автора і шаблон ліцензії. Докладніше про правильний опис зображень ви можете прочитати на сторінках ВП:ЛЗ, ВП:ЛЗ-КД, ВП:ШАП, ВП:ДК. Зображення, що не мають необхідних даних в описах, підлягають безумовному вилученню через 7 днів після виявлення. Будь ласка, виправте описи наступних зображень (зробити це можна, натиснувши посилання «редагувати» вгорі сторінки зображення):

  • 22.PNG: Нема шаблона лицензії

--BotCat 13:03, 24 січня 2010 (UTC)

ВП:А

Вітаю! Ви активний і справний дописувач української вікіпедії. Ви не відмовитеся, якщо я висуну вашу кандидатуру на адміністратора? --Tomahiv 20:10, 24 січня 2010 (UTC)

Я не проти. --Вальдимар 21:37, 24 січня 2010 (UTC)
Будь ласка, дайте відповіді на поставлені запитання --Tomahiv 21:52, 24 січня 2010 (UTC)

Розширення шаблону Острів

Добридень. Чув, що ви добре знаєтесь на географії. Тож вирішив у вас запитатись, чи не вважаєте ви за привильне в шаблон острів додати поля, наприклад, архіпелаг і група? В англомовній версії є Island Chain. Тож для осторву з Кіклад, можна буде написати група Кіклади, архіпелаг Егейський, розташування (це поле є вже зараз) Егейське море. Може ви порадите більш підходящи терміни, або іншу структуру? --Igor Yalovecky 17:42, 24 січня 2010 (UTC)

Як на мене, краще назвати острівна група, бо архіпелаг в основному використовується для визначення островів, що мають спільне походження і взаємне розташування. А острівна група якраз найліпший варіант. З інших варіантів полів я б радив додати графу Походження, адже острови бувають різноманітні і утворені вони так само по-різному. А графу область замінив би на регіон, адже область, як на мене, це дуже вузьке визначення. --Вальдимар 17:49, 24 січня 2010 (UTC)
Додав «Острівна група» і «Походження». До вас прохання, чи не могли б ви тут або в документації шаблону додати короткий опис цих параметрів, я там вже порожні рядки вставив. Боюся, що сам я можу написати щось страшнеУсмішка. --Igor Yalovecky 22:27, 24 січня 2010 (UTC)
Зробив. --Вальдимар 22:38, 24 січня 2010 (UTC)

Судя по всему, изначально карта нарисована в векторном виде. Может есть возможность загрузить её на викисклад? —Emaus 16:37, 26 січня 2010 (UTC)

Смачного

Сільські поселення

Привіт! Чи є десь мапа адмінастративного поділу районів Удмуртії, щоби на їх основі можна було намалювати мапи з розташуванням певних сільських поселень? --Tomahiv 05:56, 6 лютого 2010 (UTC)

Мапи то є і досить багато. Але вони зображають тільки райони, а не межі сільських та міських поселень. Я має тільки мапи 3 районів, де вказано кордони таких поселень. Інших немає ніде в інеті - вже обшукався. Є один чоловічок в рувікі, який створив декілька мап. Я з ним говорив, то він каже, що у нього багато роботи, що поки що не планує продовжувати роботу над створенням таких мап. --Вальдимар 06:05, 6 лютого 2010 (UTC)

Проханнячко

Шанований мною Вальдимар, маю проханнячко, загляніть на сю сторінку Вікіпедія:Проект:1000+500+/500 та на її обговорення. Гадаю, для нашого вікі-простору буде корисним розширення, особливо, вдосконалення такого списку, тому ми потребуємо Вашої помічі в складенні цього списку та його вдосконаленні. Наперід вдячний-----Когутяк Зенко 10:45, 6 лютого 2010 (UTC) Слава Україні!!!

Прийняття

Добрий день. Запрошую вас прийняти гомосексуалізм. Бути гомосексуалом - це круто та стильно. Крім того, ви зможете стати адміністратором Вікіпедії (з жовтня 2007 року неможливо стати адміністратором, не прийнявши гомосексуалізм)--Микола Колпаков (педераст).

Камбарка і не тільки

Вальдимаре, 2 питання, точніше порада і питання:

  1. напиши автору — мовляв, створив статтю про містечко в УкрВікі, чомусь сподобалось ;-), чи не нададете право на вільне розміщення світлин. Впевнений, не відмовить, а, може, ще й порадить які матеріали, чи й нові фотки подарує...
  2. З 1-го березня організовуємо Вікі-Тиждень «Кіровоград+Черкаси» ?

З повагою, --IgorT 16:10, 20 лютого 2010 (UTC)

Щодо автора, то спробую, а щодо тижня - згоден на 100%. --Вальдимар 16:14, 20 лютого 2010 (UTC)
А взагалі, забув :-), молодець, я впевнений, 90% користувачів УкрВікі про ту Камбарку «слихом не слихівалі» ;-). Так що переключимось на рідні пенати. І про Черкаси, і про Кіровоград ще писати й писати. Я на початку наступного тижня зладнаю пропозицію (одна з цілей власне і буде дописання «моїх з тобою» Черкас до доброї), а ти поки що скадай списки, про що писатимеш і розшукуй матеріали, а ще сходи сфоткай Бояна (і саму площу 700-ліття), Горького та водопровідника для Пам'ятники Черкас Усмішка. З повагою, --IgorT 16:20, 20 лютого 2010 (UTC)
Бояна я вже сфоткав, але по-перше снігу кругом багато і воно не гарно вийшло, по-друге на вибори там йому очі зав'язали як у правосуддя. То ж хочу дочекатись, доки знімуть, але спочатку треба щоб сніг розтанув. Ой, у нас його тут 1,5 м насипало за зиму. Про які списки ти говорив? --Вальдимар 17:34, 20 лютого 2010 (UTC)
Та це жарт :-) Просто, будь готовий до створення нових і поліпшення старих статей на черкаську тематику. Оце й усе. ;-) --IgorT 17:41, 20 лютого 2010 (UTC)

Статті про Черкаси

Вибачай, що я як шпигун, але ти (твоя сторінка) в мене у спостереженні ;-) Може, не статті, а як з Кіровоградом — {{Кіровоград у темах}} таке саме (або подібне) для Черкас (у нас же вже є Вулиці Черкас, напр.) ? --IgorT 07:36, 21 лютого 2010 (UTC)

Зовсім забув, крім того, що дописуватимемо Черкаси до доброї, беру на себе Черкаський художній музей та будинок культури «Азоту». Ти як, потягнеш Персоналії, пов'язані з Черкасами, бо в принципі є чоловічок, який, я думаю, із інтересом візьметься за статтю... --IgorT 07:39, 21 лютого 2010 (UTC)

Портал:Удмуртія

Доброго вечора! Чи вже думали над створенням порталу «Удмуртія»? —Tomahiv 17:40, 21 лютого 2010 (UTC)

Трохи думав, та ніяк не додумається до того, щоб заснувати. Якось заснувалось Портал:Черкаси та Портал:Черкащина, і смислу в них не вбачаю ніякого. То ж чекаю на додаткове натхнення. --Вальдимар 17:55, 21 лютого 2010 (UTC)

Камбарка

Доброго вечора. Два питання щодо Камбарки. По-перше, чи заперечуватимете ви проти перейменування статті на Камбарка (оскільки за межами Удмуртії нічого з такою назвою нема, та й за всіма інтервікі саме так)? По-друге, я бачу, що ви просили вилучити якісь старі версії зображень, чи досі є в цьому потреба? — NickK 21:17, 22 лютого 2010 (UTC)

Ні, я проти перейменування. Щодо вилучення — Категорія:Зображення:Камбарка. —Вальдимар 22:02, 22 лютого 2010 (UTC)

З Днем Захисника Вітчизни!

За бездоганну службу в укрВікі

Поздоровляю Вас зі святом і бажаю Вам всього найкращого! З повагою --А. Погодин 15:24, 23 лютого 2010 (UTC)

Помогите пожалуйста

Здравствуйте. Если сможете, помогите пожалуйста здесь, с правописанием, редактированием. Заранее очень благодарен. Sumqaitli 07:23, 1 березня 2010 (UTC)

Статті про Орегон

Вальдимар, помилка на помилці.--Hrystiv 18:17, 3 березня 2010 (UTC)

Мій логін пишеться Вальдимар. Спочатку передивіться, будь-ласка, історію ваших статей про річки Орегону на кількість помилок, в основному мовних. --Вальдимар 18:19, 3 березня 2010 (UTC)
Вадьдимар, не лізьте туди де маєте жодного розуміння.--Hrystiv 18:21, 3 березня 2010 (UTC)
Вальдимар, може мені піти, якщо моя точка зоу й мої знання не викликають у вас жодної поваги, що ви так кромсаєте мої статті. Вам що крові чиєїсь хочеться? Знайшли легку здобич?--Hrystiv 18:24, 3 березня 2010 (UTC)
Отже поверніть так я було до того не роблячи своїх нонсенсних редагувань.--Hrystiv 18:26, 3 березня 2010 (UTC)
Я не маю аніякого негативного ставлення до Вас і тим більше до Ваших знань. Але, насамперед, як патролер я не можу допустити існування статей з величезною кількістю помилок, і не тільки мовних. Чому Ви вважаєте, що Ваші статті були покромсані мною? Жодної цінної інформації не були видалено. Навпаки, статті доведені до належного вигляду. Краще б дякую сказали. --Вальдимар 18:33, 3 березня 2010 (UTC)
Вальдимар, ви думаєте що у мене був час ретельно перевірити статті на помилки? Подивіться як ви передали Little deschutes українською - Літтл-Дейсшутес. Там і близько такого нема.--Hrystiv 18:42, 3 березня 2010 (UTC)
Якщо у Вас не було часу, то замість Вас це зробив я. І краще б дякую сказали, а не робили б ще більше помилок. Я навожу Вам посилання, де чітко дається переклад річки Дейшутес, а не так як Вам схотілось. Наведіть будь-ласка приклади, які б доводили Вашу правоту. І не тільки по цій річці. Особливо це стосується Вилламет, Орігон, Портланд, Литл-ХХ тощо. Я подав запит до адміністраторів на Ваші дії і прошу Вашого блокування. Ваші дії не відповідають нормальним діям, прийнятим у Вікіпедії. --Вальдимар 18:46, 3 березня 2010 (UTC)
А як ви перемінили Очоко на Ококо, коли воно Ochoko. У вас є деякий рівень англійської, що знати що ch у англійській читається ч за рідким винадком. За виправлення помилок дякую і за картки також.--Hrystiv 18:51, 3 березня 2010 (UTC)
А хто він такий Власенко, щоб дати правильне написання Little deschutes? Ви дорогий з вашими діями порушили багато правил Вікіпедій, тому подайте також на блоківання й себе.--Hrystiv 18:51, 3 березня 2010 (UTC)
Власенко може і ніхто, але на його сайті подаються мапи, створені згідно з багатьма мовними правилами, а Ви якими правилами керуєтесь? Я ж Вас (і не тільки я, вивчивши Вашу сторінку обговорення) прошу навести документальні підтвердження Ваших мовних правок. Прошу навести мої некоректні дії щодо Ваших статей, цікаво дізнатись їх. --Вальдимар 18:54, 3 березня 2010 (UTC)
На карті помилка у написанні deschutes. Тиражувати її негодиться. Портланд усталена назва. Інші я погоджую з їхньою вимовою й правописом. У кожному конкретному випадку можно навести аргументи.--Hrystiv 18:57, 3 березня 2010 (UTC)
Давайте обговоремо кожен. Чому Вилламет, коли на російській мапі дається Уилламетт. Слово Вілла, як я розумію - це долина. Але ми ж не кажемо Вилла, вила це сільськогосподарський реманент. Чому Орігон, коли на всіх мапах подається виключено Орегон. І чому Ви даєте оцінку мапам, які створювали дійсно освічені в даній справі люди. --Вальдимар 19:03, 3 березня 2010 (UTC)

Давайте обговоремо. Willamette: В українській мові прийнято w передавати в. Англійська і у закритому складі читається и. Дві тт на кінці зайві, то якщо передавати дві тт, що осткання не вимовляється, то чому тоді не передати і на кінці що теж не вимоляється. Отже ті що не вимовляються не передаємо. Вілла до назви річки не має жодного стосунку. Це є індіанська, як вважається назва. The name Willamette is thought to mean a long, beautiful river or rainwater along the river. --Hrystiv 19:16, 3 березня 2010 (UTC)

Воно-то так вимовляється, але українською в такій позиції все одно пишеться «і». --Drundia [ˈd̪r̠ʲʊɲ̟ɟ̟ɐ] 19:56, 3 березня 2010 (UTC)
Питання у тому щоб інформація була найбільш точною. Тому я настоюю на неперкручування оригінальних назв.--Hrystiv 20:09, 3 березня 2010 (UTC)
Ну, точно англійську вимову українськими буквами передати не так легко. --Drundia [ˈd̪r̠ʲʊɲ̟ɟ̟ɐ] 20:59, 3 березня 2010 (UTC)

Тарасу Шевченку

Доброго вечора. За правилами української мови (не пам'ятаю, звідки саме, але можу пошукати) для двох іменників чоловічого роду в давальному відмінку один повнен мати закінчення -у, а інший — -ові, тому правильно або Тарасові Шевченку, або Тарасу Шевченкові, звісно, перший варіант природніший — NickK 22:51, 2 березня 2010 (UTC)

Тоді перейменовуйте ось це як мінімум — [2] --Вальдимар 22:53, 2 березня 2010 (UTC)
Я знайшов — параграф 49 пункт 1. Тоді слід перейменувати Тарасові Шевченку. —Вальдимар 21:14, 4 березня 2010 (UTC)
Дякую — NickK 21:37, 4 березня 2010 (UTC)

Шаблон «Черкаси»

Перероби його, будь ласка, «в лінію» (горизонтальним), це ж нікуди не годиться — в тій же статті Черкаси шаблонище {{Місто України}}, а потім «твій» шаблон — і не красиво, і не читабельно. З повагою, --IgorT 12:48, 4 березня 2010 (UTC)

Ну чого не відповідаєш ? --IgorT 23:06, 4 березня 2010 (UTC)
Зараз перегрібаю категорії, що стосуються Черкас. Шаблон вже завтра буду переробляти. --Вальдимар 23:07, 4 березня 2010 (UTC)
А чого ти там «рубаєш з плеча», в принципі це ж не страшно, щоб одні й ті самі статті/категорії потрапляли в декілька категорій. Це питання щодо Категорія:Архітектура Черкас — храми, парки, театри це ж усе теж архітектура... Назва шаблону, що перероблятимеш, як на мене має бути щось на зразок цього {{Кіровоград у темах}}, тобто {{Черкаси у темах}}. З повагою, --IgorT 23:14, 4 березня 2010 (UTC)

Категорія:Вулиці Тараса Шевченка

Можливо перекатегоризувати у Вулиці та площі і ще можливо якось сформулювати Населені пункти названі на честь...--Kamelot 07:41, 7 березня 2010 (UTC)

Стаття Черкаси

Шановний Вальдимар! Про коректність редагувань Я так розумію, що мета цієї статті багатобічна інформація про місто. Чому тут присутні намагання перетворити окремі глави на суцільні рекламні посилання? Це стосується і статей про ЗМІ, про готелі міста, тощо. Навіщо ставити таблицю з частотним розкладом місцевих фм-радіостанцій? За цією логікою можна дійти до того, що на сторінці буду друкуватися детальний опис промисловості, план-схеми підприємств, тощо... Навіщо ця деталізція? Я вже не нагадую на безліч зовнішніх посилань на сайт власника радіостанцій. Не використовуйте цю сторінку для реклами. Це суперечить правилам редагування та створення статей. Де ви в центрі міста побачили скляні хмарочоси? Дивно про це читати. Перед тим як писати, варто побувати, принаймі, в центрі міста. Про Леніна: До чого тут така політична заангажованість? "Єдине місто, де немає Леніна..." Це ваші особисті погляди. Не більше. Про демонтаж пам`ятника інформацію легко знайти в мережі. Ви будете продовжувати стверджувати, що то був звичайний "демонтаж"?!!! Про промисловість в роки незалежності. Вам невідомо про те, що Хімреактив збанкротував, а на його території діє лише виробництво кількох арендарів? Майновий комплекс продається... --Amigo-ua 10:47, 7 березня 2010 (UTC)

Я не знаю Вас пане аноніму, тому відповідати буду строго. В центрі Черкас я був, наприклад, сьогодні зранку - їздив дитині кошеня купляти. А буваю я там майже кожен день. Скляний хмарочос - це наприклад Сіті-Центр. Може і не хмарочос, але скляний (можна було б прибрати тільки слово хмарочос). Реклами в статті ніякої, окрім Антени я не бачу і її там не буде - це я гарантую. Таблиця з радіо нічого поганого для статті не дає, а навпаки показує їхню різноманітність. Якщо Ви краще глянете історію статті, то, навпаки, побачите, що я перетворив статтю з чисто довідкового буклету і справжню статтю. Про нібито заангажованість писав не я, але я підтримую це речення. А тому таких вже мінімум двоє, значить це не тільки моя думку. На Хімреактиві працює моя хрещена мати, тому інформація про роботу його на 25% є дійсною. Арендарі - це просто зміна власника, але виробництво йде, хоча й такої продукції, як раніше. Давайте домовимось, перед тим як видаляти і потім песимістично описувати місто, в якому до речі окрім мене живете і Ви, порадьтеся з авторами статті, до якої Ви не доклали таких вже й значних зусиль. --Вальдимар 11:15, 7 березня 2010 (UTC)

Зображення у розділ Персоналій

Залізняк і Василь Симоненко, як на мене, найкраще підійдуть... --IgorT 09:53, 10 березня 2010 (UTC)

Прохання по Порталу «Черкаси»

Хотів додати фотку, права колонка з'їхала. Виправ, будь ласка. --IgorT 11:23, 7 березня 2010 (UTC)

Зроблено--Вальдимар 10:54, 10 березня 2010 (UTC)

Прапор

Добрий вечір. Будь ласка перевірте свою ел.пошту. Єнотенко 20:04, 12 березня 2010 (UTC)

щодо черкасько-кіровоградської толоки

  • Шановний Вальдимар, знайшов пару цеглинок до Вашої будови й постарався донести їх. Спортивний розділ підчистив й гадаю він достатній, звичайно спорт можна ще би було багато написати, але то мож таки детальніше в окремій статті.
  • Тепер щодо деяких правок: взяв на себе деяку відповідальність й змінив кілька назв команд (ближче до їх значимості) та добавив кілька. Теж саме зробив з відомими змаганнями - більш уточнив та спростив деякі червоні посилання (там де є загальноукраїнські змагання, щоб не виокремлювати від них окремо взятий період - саме проведення в якомусь році тих змагань в Черкасах)
  • А от з тим таки Азотом є проблемка - «волейбольну команду «Азот», неодноразового призера волейбольної першості СРСР та переможця кубку з волейболу СРСР» - порискав по всіх статистичних сайтах та даних й не знайшов такої інформації - хоч сам таки пам'ятаю на скільки себула грізна команда для «сталічніх-авторітетов», але здається вище 4 місця(2 рази) її очільники совєцкого спорту не пустили. Хоча може треба було уточнити. Як се вдалося по «Буревіснику» гандбольному.
  • До речі по гандболу - не вдалося уточнити часові рамки «Буревісника» та «Освіти» - Ви тамка на місці швидше дістанете хоч якусь інформацію. Ще мож впишу кілька імен відомих спортовців - визначних спортивних шкіл, якщо найду щось достойне. Зичу творчих успіхів! --Когутяк Зенко 22:54, 16 березня 2010 (UTC) Слава Україні!!!

Шаблон села

Це все що треба було зробити. [3]. --Ilyaroz 20:35, 14 березня 2010 (UTC)

Зараз змінив раду на поселення, район на муніципальний район, а міськраду на міський округ. Проте окремою графою не можу бо там не було окремою графою,а як би було то зробив би. --Ilyaroz 00:59, 16 березня 2010 (UTC)

Є ще шаблони: шаблон:НП, шаблон:IS--Бібіп 21:40, 14 березня 2010 (UTC)

І що? --Вальдимар 21:41, 14 березня 2010 (UTC)

Шаблон:Село Росії є похідним від Шаблон:Населений пункт Росії, спочатку потрібно внести потрібні зміни в Шаблон:Населений пункт Росії.--Бібіп 21:48, 14 березня 2010 (UTC)

Стосовно шаблонів див. Обговорення користувача Ilyaroz (обговорення · внесок)--Бармалей 23:35, 16 березня 2010 (UTC)

Фотки

Постараюся (десь під вечір) :). Правда, не переоцінюйте моїх можливостей - завантажу згодом як версію цих фоток, якщо не сподобається, просто скасуєте мою правку. --Pavlo Chemist 08:47, 17 березня 2010 (UTC)

Володимире, поки що в мене вистачило натхнення лише на це: . Плюс, гляньте ще сюди (хоча, мабуть, Ви вже бачили): [4]. Я ще написав туди, може й вишлють оригінал, тоді я одразу ж завантажу та Вас про це ще додатково повідомлю.Усмішка Подальших творчих успіхів!!! --Pavlo Chemist 12:28, 17 березня 2010 (UTC)

Ц І К А В И Н К И

Вітаю, маємо першу цікавинку, долучайся ! --IgorT 09:04, 18 березня 2010 (UTC)

Ні, не годиться. Там просто жив лісник, але це не дім лісника, як ото в лісі. --Вальдимар 09:45, 18 березня 2010 (UTC)
Так це ж формулювання цікавинки. І нема тут нічого образливого. Будинок, де живе лісник, до речі, і є будинком лісника :-) --IgorT 10:31, 18 березня 2010 (UTC)
Він то там жив, але працював у Соснівці. А це дуже популярний курорт був і є. Тому мав багато грошей і зміг збудувати собі такий будинок. А дім лісника зразу на думку наводить хатку в лісі. Або ж цю цікавинку треба перефразувати якось. --Вальдимар 11:58, 18 березня 2010 (UTC)
Тю. Та в тому ж і цікавинка, що «хатинку лічничого» уява малює як якийсь курінь з гілок чи дощок, а насправді це гарненький особняк. Вальдимаре, не розстроюй мене :-). Де твоя уява, фантазія і почуття гумору ? Усмішка. --IgorT 12:08, 18 березня 2010 (UTC)
Пішов далі з цією цікавинкою. Тобі, мабуть, сподобається, а може, й ні... :-) --IgorT 13:05, 18 березня 2010 (UTC)

Палац культури «Дружба народів» (Черкаси)

Прочитай, будь ласка, статтю й внеси необхідні корективи. Ти ж на місці :-) --IgorT 14:28, 18 березня 2010 (UTC)

Привітання/повідомлення

Однакове повідомлення обом моїм співавторам, статей Дунаївці (місто) та Черкаси:

Дякую, друзі, паралельно обиралися, паралельно Ви привітали мене на моїй сторінці (я відповів і там). У Ваші ж сторінки пишу для того, щоб повідомити, що те, що статті стали добрими Ви побачили, а от, що наш коректний і делікатний адмін пан НікК, який підбиває підсумки голосування на добру, угледів у авторах обох статей «спільноту творчості» (?!), причому і в Дунаївцях (!), Ви не помітили. Існує така сторінка Вікіпедія:Автори добрих статей, не забувайте заглядати туди. Зроблено Ситуацію виправив, Павло таки автор статті про місто Дунаївці, як і Вальдимар про рідні Черкаси, ну і звісно, я Усмішка. --IgorT 09:22, 21 березня 2010 (UTC)

Наш Тиждень

Вальдимаре, не «збивайся на манівці» — в Удмуртію Усмішка. Насправді маю 2 великих прохання: 1) сфоткати і написати про Черкаська обласна державна телерадіокомпанія «Рось» і 2), якщо тобі буде бажання й можливість вес-таки створити за взірцем уже знайомим Портал:Черкаси такий же Портал:Кіровоград, за наповнення я візьмуся, а от з цією рамкою-шаблонами у мене сутужно (ти ж сам пам'ятаєш, як я хотів доповнити черкаський портал). Дякую заздалегідь. --IgorT 10:31, 26 березня 2010 (UTC)

Офіційна назва установи саме Черкаська обласна державна телерадіокомпанія (юридично - ДО «Черкаська обласна державна телерадіокомпанія»)… «Рось», як я розумію, історична назва та назва телеканалу. Пропоную перейменувати статтю, але залишити й перенаправлення запропонованої Вами назви. Щиро, Артем В. Коновалов 15:08, 26 березня 2010 (UTC)

У 99% випадках використовується саме ОДТРК "Рось", тому назва повинна залишитись повною. Ми ж не суд і не прокуратура щоб використовувати суто юридичну назву, а енциклопедія для широкого загалу. --Вальдимар 15:58, 26 березня 2010 (UTC)

Я навіть і боюсь «доторкнутися». Не знаю як і дякувати тобі !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ну страшенно радий. ВЕЛИЧЕЗНЕ ДЯКУЮ !!!!!! --IgorT 22:05, 30 березня 2010 (UTC)

Зараз ще дороблю, там трохи лишилось. --Вальдимар 22:05, 30 березня 2010 (UTC)
Все, готовий до вжитку. Я думаю, що слід змінити колір, яким би ти хотів його зафарбувати? --Вальдимар 22:10, 30 березня 2010 (UTC)

Черкаський випуск цікавинок

Я доповнив, подивись, будь ласка. Сьогодні вже можна буде виставити. З повагою, --IgorT 18:13, 31 березня 2010 (UTC)

Я сумніваюсь про храми. Якщо монастир можна віднести до храмів, то чоловічий існує і дотепер. --Вальдимар 18:26, 31 березня 2010 (UTC)
Там є джерело-посилання. Який монастир ? --IgorT 19:30, 31 березня 2010 (UTC)
Чоловічий, хоча він не діючий, але ж будівля лишилась.
--Вальдимар 19:46, 31 березня 2010 (UTC)
Мова ж про культові споруди, де діяли релігійні організації, а не про будинок від недіючого монастиря... --IgorT 20:19, 31 березня 2010 (UTC)
Я ж казав, що не знаю (чи то сумніваюсь). Але ось на цьому сайті вказується, що він діючий - Другий за списком, але це формально, а фактично він закритий (там в радянські часи була валяльна фабрика). --Вальдимар 20:24, 31 березня 2010 (UTC)

Для Душевного адміністратора

Дуже перепрошую, що довелося з Душевної людини троха вичавити душіУсмішка, але гадаю, то була така необхідність, оскільки не тільки я один хотів бачити Ваші помисли та деяку Людську сутність, яку доволі важко прогледіти за Вашою значною кількістю редагувань. Якщо чимось зобідив, то перепрошую, бо то не зі зла, от маю таку дурну звичку, щоби пізнати людину намагаюся поглянути на неї безсторонньо зі всіх ракурсів, а потім складати вже своє враження. Вдячний за Вашу виважену поведінку й переконався, що маю справу з хорошою людиною, гадаю се стало для нас обидвох повчально й пізнавально. По сім, зичу творчих успіхів, і ще раз перепрошую, що відволік від вікі-роботи (на цілу днину Вас, та й, зрештою, і себе). --Когутяк Зенко 22:30, 31 березня 2010 (UTC) Слава Україні!!!

Дошка

Сьогодні, проїзжаючи мимо, помітив якусь мем. дошку на Смілянській 108. не в курсі, що за дошка?--Kamelot 11:52, 1 квітня 2010 (UTC)

То мабуть меморіальна дошка Хоменку, там вулиця в його честь названа (перпендикулярна Смілянській). --Вальдимар 22:24, 1 квітня 2010 (UTC)

Копівіо

В статтю Чечельницький район було тупо вкинуто інфу звідси, оскільки це ІР, то навіть не вкинеш користувачеві в обговорення шаблон відповідний. Глянь, будь ласка, що з цим можна зробити — ти ж патрульний :). З повагою, --Pavlo Chemist 22:21, 1 квітня 2010 (UTC)

Зробив, хоча інформація була непогана - її можна переробити. --Вальдимар 22:31, 1 квітня 2010 (UTC)
Ну це само собою, в мене зараз на це часу зовсім немає, хоча шкода, гарна би стаття вишла. Можливо хтось і візьметься. --Pavlo Chemist 22:34, 1 квітня 2010 (UTC)

Прохання висловитися на голосуванні стосовно кандидата в вибрані списки

На голосуванні стосовно кандидатів у вибрані списки виставлено статтю Уряд Миколи Азарова. Щире прохання висловити своє відношення до номінації. З повагою, Артем В. Коновалов 17:12, 4 квітня 2010 (UTC)

Вітаю, Вальдимаре. Можна спитати, з яких міркувань Ви перейменували статтю Почесний громадянин міста Херсона на Почесні громадяни міста Херсона? --Mr.Rosewater 21:32, 5 квітня 2010 (UTC)

Введіть перших два слова Почесні громадяни в графу пошуку і все зрозумієте. --Вальдимар 21:35, 5 квітня 2010 (UTC)
Погоджуюсь з містером Розовою Водою. Стаття про звання має бути в однині, списки в множині--Kamelot 21:38, 5 квітня 2010 (UTC)
В статті далі подається таблиця всіх почесних громадян Херсона. Доречі зроблена вона за аналогією попередніх статей. То ж можна або зробити дві статті - про звання і список громадян, або ж у статті перед списком подати інформацію про звання. --Вальдимар 21:42, 5 квітня 2010 (UTC)
Ввів обидва варіанти — 5-3 на користь «Почесних громадян» в множині. (Якби Ви не перейменували — було б 4-4 ). Але річ в тім, що «Почесні громадяни ...» — це самі списки. Тоді як статті, що починаються з «Почесний громадянин...» містять описувальну частину поняття Почесного громадянина міста, і після цього йде список. Саме таким чином я будую статтю Почесний громадянин міста Херсона. Ділити статтю на дві — не бачу сенсу (та й преценденту ще не було). Якщо Вам не важко, перейменуйте назад. Все ж таки в однині корректніше (термін має назву саме «Почесний громадянин міста...») і, головне, задовільняє правилу іменування статті (див. Вікіпедія:Іменування статей#Вибір назви статті) --Mr.Rosewater 23:09, 5 квітня 2010 (UTC)

Коли буде хоча б 2 у категорії, створимо її. Гаразд ? --IgorT 15:08, 6 квітня 2010 (UTC)

Так і є Категорія:Сарапул та Категорія:Підприємства Удмуртії та Категорія:Підприємства Росії за містом --Вальдимар 15:09, 6 квітня 2010 (UTC)

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії зображення Зображення:Очисні споруди Азоту.gif. Однак на сторінці опису зображення немає супровідної інформації відносно джерела, авторства та ліцензії, або ця інформація неповна чи невірна. Якщо ви не є автором даного зображення, ви повинні якось обґрунтувати свої права завантажувати його у Вікіпедію. Також у цьому випадку необхідно вказати джерело зображення, тобто дати посилання на сайт (або інше джерело), з якого ви взяли дане зображення, а також умови використання зображень із даного сайту.

На сторінці опису зображення завжди вказуйте шаблон з ліцензією, під якою випущене дане зображення. Якщо ви є його автором, ви можете використати шаблон {{GFDL-self}} для того, щоб ліцензувати зображення під GFDL або {{PD-self}}. Щоб довідатись про те, які ще існують шаблони з ліцензіями, дивіться статтю Вікіпедія:Шаблони:Авторські права або Короткий довідник.

Якщо ви завантажили й інші зображення, будь ласка, перевірте, скориставшись цим сервісом, чи зазначено на їх сторінках опису джерело, а також шаблон з ліцензією. Якщо статус завантажених вами картинок не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені вилучити завантажене вами зображення із сервера.

Дякуємо за розуміння. Leonst 16:02, 8 квітня 2010 (UTC)

Читаю: Сара́пул (рос. Сарапул, удм. Сарапул) — місто в Російській Федерації, значний культурний, економічний та освітянський центр республіки. За кількістю населення, а це 98 830 осіб (на 1 січня 2009 рік) та за економічним розвитком, місто є другим в республіці після столиці Іжевська.

1. Зі змісту можна подумати, що мова йде про Росію, а не Удмуртію, а столиця Росії Іжевськ; 2. одрук, має бути року

Це тільки почав читати статтю, номіновану на добру--Kamelot 17:04, 8 квітня 2010 (UTC)

Зроблено Це дійсно лише одрук, а не навмисно Усмішка. --Вальдимар 18:06, 8 квітня 2010 (UTC)

Голосування за першого кандидата у вибрані портали

Прошу Вас висловитися щодо номінації порталу хімії у вибрані. З повагою, --Pavlo Chemist 17:00, 11 квітня 2010 (UTC)

Привіт

Привіт! Я теж з Черкас і хочу допомогти з статтею про рідне місто. Якщо є якісь прохання, то пишіть мені. --Черкаси 09:02, 12 квітня 2010 (UTC)

Привіт! Як щось треба буде, то звернусь. --Вальдимар 13:18, 12 квітня 2010 (UTC)

Привіт! Навіщо ці римські цифри? Воні тільки збільшують об'єм тексту. Арабські також виглядають непогано + спрощують можливе використання тексту «ботами» та іншими скріптами у майбутньому.----Олекса Юр 09:34, 20 квітня 2010 (UTC)

Пpийняття

Дoбрий день. Запрошую вaс пpийняти гомoсексуалізм. Бyти гомoсексуалoм — це крутo та стильно! Tomahiv, гомосексуаліст 03:21, 23 квітня 2010 (UTC)

Подяка

Дякую Вам за Вашу роботу у статті про Наталку Михно. --Ольга Хаврун 18:36, 23 квітня 2010 (UTC)

Завше будь-ласка. --Вальдимар 18:47, 23 квітня 2010 (UTC)

Хм ... Видалення-то було у справі. Лосі+вовки на острові і ченці, точащіе камінчики - це, скажу я вам, курям на сміх. Тексти для сайту Коневского монастиря писав дивак, який ні острова, ні ченців ніколи не бачив. Дивно, що він про носорогів не згадав. -- Дар Ветер 21:05, 23 квітня 2010 (UTC)

Моє шанування! Мені здається, непогано було б додати до Вашого порталу оцю особистість: він першим розпочав наукове вивчення удмуртської (тоді казали — «вотської») мови. До того ж українець… Тільки не знаю, куди б його краще: чи то в категорію «Персоналії» (але територіально він з Удмуртією не дуже пов’язаний), чи то в культуру… Як Ви гадаєте? З повагою, See-Saw Itch 20:17, 27 квітня 2010 (UTC)

Інформацію додав, статтю про нього переробив. --Вальдимар 22:23, 27 квітня 2010 (UTC)

Прохання

Шановний пане Вальдимар! Пам'ятаючи Вашу роботу над статтею про Наталку Михно, прошу Вас проголосувати на сторінці про вилучення статтей. Я переконана, що стаття про цю письменницю має право на життя. Прошу Вас підтримати мене. Дякую. --Ольга Хаврун 18:32, 28 квітня 2010 (UTC)