Різдвяний ярмарок Кольмара

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Різдвяний ярмарок Кольмара
Інші назви Ринок Немовляти Ісуса в Ельзасі
Тип Різдвяний ярмарок
Початок Перші вихідні Адвента
Закінчення 30 або 31 грудня
Святкування Різдво Христове
Пов'язаний з Адвент
CMNS: Різдвяний ярмарок Кольмара у Вікісховищі

Різдвяний ярмарок Кольмара — традиційний ельзаський різдвяний ярмарок у Кольмарі, Верхній Рейн, Ельзас. Він відбувається щороку і починається в перші вихідні Адвенту і закінчується 30 або 31 грудня. Його великий успіх значною мірою пояснюється мальовничим, типовим і збереженим середньовічним ельзаським оточенням, меккою міжнародного ельзаського туризму.

Історія[ред. | ред. код]

Кольмар продовжує ельзаську традицію Кришткіндельсмерік, засновану в 1570 році в Страсбурзі[1] (християнський німецький різдвяний ярмарок Святого Миколая, традиційний для ельзаської та німецької культур, або ринок Дитятка Ісуса по- ельзаськи).

Він розподілений загалом навколо п'яти головних площ історичного центру, у мальовничому збереженому місці ельзаських фахверкових будинків, освітлених у дусі Різдва, між ресторанами, winstub (винними барами), магазинами та близько 200 шале[2] / кіосками. встановлено з нагоди. В основному він присвячений регіональним продуктам, ремеслам, різдвяним прикрасам, різдвяним подарункам.

Він також пропонує щось поїсти з численними ельзаськими ресторанами та магазинами місцевих виноробів з ельзаських виноградників, традиційними регіональними гастрономічними продуктами, ельзаською квашеною капустою, фуа -гра, каштанами, тостами, глінтвейном, шпецле, кренделями, бределем, маннеле, беравекою (фрукти). хліб), кориця, тістечка, куглоф, пряники, нуга, цукерки, кондитерські вироби, марципан, горіхи, цукати.

Різдвяний ярмарок у Кольмарі, поряд зі страсбурзьким Кришткіндельсмеріком, належить до числа найпопулярніших, щорічно залучаючи близько 1,5 млн відвідувачів (зокрема близько 45% іноземних).[3][4]

У 2017 році ярмарок у Кольмарі було визнано найкрасивішим у Франції.

У 2018 році в роботі різдвяного ярмарку відбулися деякі зміни. У Кольмарі відкрився новий різдвяний базар, який розташувався на Кафедральній площі.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Moritz, Hervé (24 грудня 2014). Christkindelsmärik : « Strasbourg, capitale européenne et capitale de Noël ». Le Taurillon (фр.). Процитовано 18 квітня 2019.
  2. Quels sont les marchés de Noël préférés des Français ?. FIGARO. 23 листопада 2018. Процитовано 18 квітня 2019.
  3. Quels sont les marchés de Noël préférés des Français ?. LEFIGARO (фр.). 23 листопада 2018. Процитовано 6 січня 2023.
  4. Rendez-vous aux cinq marchés de Noël de Colmar. LEFIGARO (фр.). 30 листопада 2016. Процитовано 6 січня 2023.

Див. також[ред. | ред. код]

 * Ельзасська культура — Культура Німеччини

Посилання[ред. | ред. код]