Інна Афіногенова

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Інна Афіногенова
рос. Инна Афиногенова
Народилася 14 січня 1989(1989-01-14) (35 років)
Дагестан, Росія[1]
Країна  Росія
Діяльність журналістка
Alma mater МДУ
Знання мов російська і іспанська
Заклад RT, Públicod[2], Caras y Caretasd і Canal Redd[3]

Інна Афіногенова (14 січня 1989, Дагестан, РРФСР) — російська журналістка, колишня працівниця російської пропагандистської державної багатомовної телекомпанії RT, ютуберка[4], блогерка[5].

Біографія[ред. | ред. код]

Інна Афіногенова народилася 14 січня 1989 у Дагестані[4].

Освіту отримала у Московському державному університеті[4].

Перші професійні кроки Афіногенова робила на аргентинському радіо[es][4].

Робота в RT[ред. | ред. код]

До повномасштабного вторгнення, працюючи в RT, стверджувала що вторгнення не відбудеться, а блокування доступу до російських державних пропагандистських ЗМІ — це зачистка від «незручної інформації»[5].

Афіногенова покинула роботу в телекомпанії RT, заявивши що причиною її рішення стало російське вторгнення:

Підтверджую, я пішла з RT і більше не повернуся туди. Як не важко здогадатися, я не згодна з цією війною. Хто взагалі може підтримувати війну? Небагато. Я не серед них. Я ніколи не підтримала б жодну війну, тому що я знаю, і не з чуток, що війни завжди вбивають мирне населення, хоч би якими точними не були атаки…[4]

Блогерство[ред. | ред. код]

Через два місяці після початку повномасштабного вторгнення опублікувала відео, в якому заявила, що вона виступає проти війни і страждання мирного населення, і не планує займатися пропагандою війни[5].

Наразі журналістка працює заступницею директора вебсайту RT en Español[es] та ведучою YouTube-каналу «Ahí les va»[4]. Її влог виходив на ютуб каналі Пабло Іґлесіаса, колишнього лідера об’єднання крайньо лівих партій «Подемос» і другого віцепрезидента іспанського уряду[es][5].

Погляди[ред. | ред. код]

Інна Афіногенова вважає себе пацифісткою, засудила російсько-українську війну, водночас виступає проти озброєння України, критикує дискримінацію росіян у країнах колишнього Радянського Союзу[5].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. https://web.archive.org/web/20220428042905/https://actualidad.rt.com/equipo/view/388475-inna-afinogenova
  2. https://www.publico.es/politica/pablo-iglesias-dirigira-canal-red-nuevo-proyecto-audiovisual-izquierdas-espana-y-latinoamerica.html
  3. а б в г д е Уляна Виноградова (4.05.2022). Журналістка RT Інна Афіногенова пішла з каналу через війну в Україні та звернулася до глядачів. Відео. Обозреватель. Процитовано 31 липня 2023.
  4. а б в г д Анна Корбут (17 травня 2023). «Цього не покажуть у ЗМІ». Український тиждень. Процитовано 7 серпня 2023.