Бєлкіна Олена Юріївна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Бєлкіна Олена Юріївна
Народилася 27 листопада 1987(1987-11-27) (36 років)
Ташкент, Узбецька РСР, СРСР
Країна  Україна
Діяльність оперна співачка, артистка-виконавиця
Галузь опера[1] і спів[1]
Alma mater Лейпцизька вища школа музики й театру імені Фелікса Мендельсона
Сайт lenabelkina.com

Оле́на Ю́ріївна Бє́лкіна (Lena Belkina; 27 листопада 1987, Ташкент) — українська оперна співачка (меццо-сопрано) кримськотатарського походження.

Життєпис[ред. | ред. код]

Народилася в Ташкенті; в 1989 році родина переїхала на батьківщину предків, в Крим. Рано виявила музичні здібності. З 11 років уже співала на сцені, займалася малюванням, співала в духовному хорі «Антем» і закінчила Джанкойську Музичну Школу за класом фортепіано.

У 14 років познайомилася зі своїм першим педагогом по вокалу Миколою Горбатовим, який розкрив талант молодої оперної співачки. Поступила до Київського вищого музичного училища ім. Глієра. Закінчивши 3 курси, була прийнята в Національну Музичну Академію України ім. Чайковського в клас народної артистки СРСР, Героя України Євгенії Мірошниченко. На 3 курсі перемогла на Міжнародному конкурсі вокалістів ім. Гмирі та отримала запрошення стати солісткою Лейпцизької Опери, де дебютувала в 2009 році в партії Зайди («Турок в Італії» Дж. Россіні). Одночасно вона навчалася у Вищій Школі Музики ім. Мендельсона-Бартольді, яку з відзнакою закінчила в 2012 році.

Посилання[ред. | ред. код]


  1. а б Czech National Authority Database