Вовнянко Дмитро Андрійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вовнянко Дмитро Андрійович
Народився 1976
Запоріжжя, Українська РСР, СРСР
Діяльність журналіст, письменник, антитерористична операція на сході України
Учасник Війна на сході України і Російсько-українська війна (з 2014)
Д. Вовнянко
Д. Вовнянко

Вовнянко Дмитро Андрійович, літературний псевдонім Дмитро Калинчук (нар. 1976р м. Запоріжжя) — український журналіст-блоґер[1] та письменник у жанрі історичного роману.

Життєпис[ред. | ред. код]

Жив у Запоріжжі, Харкові та Києві. Працював слюсарем-механозбиральником, столяром, майстром на заводі, наладником верстатів ЧПУ, збиральником меблів, менеджером з продажів, конструктором нестандартного обладнання для телекомунікацій. Пробував себе у підприємництві. Писати почав як блогер (на 25 листопада 2023 його офіційна сторінка у фейсбуці мала понад 65 тис читачів). Наразі статті виходять на сайтах Український тиждень, Політичний дурдом, Агрогроші, Історична правда, Тексти.

Роман «Заколот проти Петлюри» присвячений подіям, що відбувалися у період від останніх днів гетьманської Української держави і до падіння УНР. Герої роману (серед яких є відомі історичні постаті) вважають себе патріотами України, але мають категорично різні інтереси, що призводить до трагічних наслідків.

Роман «Дівча в прицілі» відбувається на Західній Україні після Другої Світової війни, приблизно в 1946-1948 рр. — на піку збройного протистояння МГБ і УПА.

У 2014-2017 рр. Вовнянко брав участь в АТО у складі Київського козацького полку ім. Т.Шевченка[2] . З 2022 знову брав участь у війні з Росією, 25 листопада 2023 отримав звання молодшого сержанта ЗСУ[3].

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Dmitro Vovnyanko. www.facebook.com (укр.). Архів оригіналу за 6 квітня 2019. Процитовано 25 вересня 2017.
  2. Київський козацький полк ім. Т. Шевченка. www.facebook.com (укр.). Процитовано 25 вересня 2017.
  3. Допис у фейсбуці Дмитра Вовнянка при присвоєння йому звання молодшого сержанта, 25 листопада 2023