Відродження Мотри III

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Відродження Мотри III
яп. モスラ3 キングギドラ来襲
Оригінальний японський плакат фільму
Жанр Фантастика, токусацу
Режисер Окіхіро Йонеда
Продюсер Сього Томіяма
Сценарист Масумі Суетані
У головних
ролях
Мегумі Кобаясі, Місато Тате, Акі Хано, Коічі Уеда, Атсуші Оніта
Оператор Йосінорі Секігуті
Композитор Тосіюкі Ватанабе
Кінокомпанія Toho
Дистриб'ютор Toho
Тривалість 99 хвилин
Мова японська
Країна Японія
Рік 1998
Дата виходу 12 грудня 1998
IMDb ID 0189764
Попередній «Відродження Мотри II»

«Відродження Мотри III» або «Мотра 3: Вторгнення Кінг Гідори» (яп. モスラ3 キングギドラ来襲, мосура сурі кунгу гідора райшю) — японський фантастичний кайдзю-фільм 1998 року режисера Окіхіро Йонеди за сценарієм Масумі Суетані. Продюсером фільму був Сього Томіяма. Фільм був вироблений та розповсюджений кінокомпанією Toho. Це заключний фільм у трилогії «Відродження Мотри», сиквел фільму «Відродження Мотри II».

У кінотеатрах Японії фільм вийшов 12 грудня 1998 року, а в США — 31 травня 2003 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

Молл та Лора і Вельвера знову сперечаються між собою. Вельвера шукає таємничі стародані артефакти, які здатні перетворити кинджали сестер Еліас у потужні мечі. Вельвера краде їх, однак її зупиняє Фейрі. Один із артефактів перетворює кинджал Молл на меч.

В цей час на Землю падає велетенський метеорит, а по всьому місту загадково зникають діти. Молл і Лора дізнаються, що в метеориті прилетів гігантський космічний дракон Кінг Гідора, який колись уже знищив динозаврів. Також вони дізнаються, що він захоплює дітей і поміщає їх у енергетичну сферу, щоб пізніше витягти з них енергію. Вони викликають Мотру Лео, однак Кінг Гідора перемагає його, і Мотра Лео втікає. Також Кінг Гідора гіпнотизує Лору і змушує її нападати на Молл, однак останній вдається врятуватися. Вельвера з цікавості підходить до енергетичного куполу, однак її затягує всередину.

Коли Кінг Гідора атакує місто, Молл зустрічає хлопчика Шоту, брат і сестра якого також були захоплені Гідорою. Молл розповідає йому про плани Гідори і переконує допомогти їй. Також Молл і Мотра Лео телепатично спілкуються і придумують план: як тільки Молл віддасть їй свою останню силу, Мотра Лео повертається у минуле на 65 мільйонів років та знищує ще слабкого на той час Кінг Гідору.

Молл дає Шоті свій меч і просить його зайти всередину сфери і переконати Лору передати її сили Мотрі. Шота неохоче погоджується, а ослаблена Молл впадає в сон. Тим асом у сфері Лора зустрічає Вельверу. Вона забирає її артефакт і перетворює свій кинджал на меч, а пізніше б'ється з Вельверою, оскільки все ще перебуває під контролем Гідори. Вельвера просить Лору опам'ятатися, але безрезультатно. Шота знаходить Лору і нагадує їх, хто вона. Її меч поєднується з мечем Молл, а Вельвера теж перетворює свій кинджал на меч і з'єднує його з мечами своїх сестер.

У минулому Мотра Лео б'ється з Гідорою, але програє. Однак коли Лора співає пісню Мотри в нашому часі, у Мотри Лео з'являється більше сили. Він кидає Кінг Гідору у вулкан, але непомітно шматок хвоста Гідори залишається цілий. Обезсиленого Мотру Лео загортають в кокон доісторичні личинки Мотри, і ці 65 мільйонів років Мотра Лео регенерує свої сили.

У наш час Кінг Гідора і купол зникають. Шота зустрічає своїх брата і сестру, а Лора і Вельвера думають, як врятувати Молл. Раптом з'являється Гідора, який регенерувався з шматка хвоста. Він знову захоплює дітей. Однак в цей час Мотра Лео виходить зі свого кокона і починається битва. В ході битви Мотра Лео знищує Гідору, і каже Лорі і Вельвері за допомогою сили меча оживити Молл. Це спрацьовує. Вельвера відлітає на ҐаруҐару, а Молл і Лора відлітають на острів Інфант на Мотрі. За цим всім спостерігають діти, які нарешті зустрілися зі своїми батьками.

Кайдзю[ред. | ред. код]

В ролях[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  • Відродження Мотри III на сайті IMDb (англ.)
  • モスラ3 キングギドラ来襲 (Mosura Surī Kingugidorah Raishū) (японська) . Japanese Movie Database. Архів оригіналу за 19 січня 2021. Процитовано 19 липня 2007.