Джон Мейєр

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джон Клейтон Майєр
англ. John Mayer
Ім'я при народженні англ. John Clayton Mayer
Народився 16 жовтня 1977(1977-10-16) (46 років)
Бриджпорт, Коннектикут, США
Країна  США
Місце проживання Атланта
Бриджпорт
Ферфілд
Лос-Анджелес
Сохо
Нью-Йорк
Монтана
Діяльність музикант
Alma mater Музичний коледж Берклі, середня школа ім. Брайана МакМегонаd, Fairfield Warde High Schoold і Central High Schoold
Знання мов англійська[1]
Членство John Mayer Triod
Роки активності 1998 — тепер. час
Жанр альтернативний рок, рок-музика, соул, інді-рок, фольк-рок, блюз-рок, софт-рок, Акустична музика, поп, національна музика, попрок, кантрі-рок, кантрі, білий соулd і блюз
Нагороди
IMDb ID 1243604
Сайт johnmayer.com

Джон Клейтон Майєр (Мейер; англ. John Clayton Mayer, 16 жовтня 1977, Бріджпорт, штат Коннектикут, США) — американський автор-пісняр і виконавець, гітарист і клавішник, музичний продюсер, записав три мультиплатинових альбоми «Room for Squares», «Heavier Things» і «Continuum», володар семи премій «Греммі».

Родина[ред. | ред. код]

Джон Клейтон Майєр народився в сім'ї Маргарет і Річарда Майер 16 жовтня 1977 в Бріджпорті (штат Коннектикут). Він — середня дитина серед двох своїх братів, Бена і Карла. Його мати, Маргарет, викладала англійську мову, батько, Річард, був директором школи. По батьківській лінії Майер — єврей. Джон виріс у містечку Ферфілд, де його близьким другом був Джеймс Блейк, майбутня зірка великого тенісу.

Кар'єра[ред. | ред. код]

У школі брав уроки гри на скрипці і кларнеті. Коли Джону виповнилося 13, батько взяв для нього гітару на прокат і Майєр почав брати уроки у місцевого власника музичного магазину. Сусід подарував Джону касету Стіві Рей Вона, з якою і почалася його любов до блюзу. Бажання грати на гітарі виникло у нього після перегляду фільму «Назад в майбутнє», «коли Майкл Дж. Фокс грав» Johnny Be Goode ". Я думаю після цього, я визначився з грою на гітарі».

Згодом, Джон почав слухати Стінга, «The Police», Джиммі Хендрікса, але найбільше Стіві Рей Вона, який став його ідолом і найбільшим натхненником в грі на гітарі.

У 16 років Джон почав виступати в клубах. У більш старшому віці він став учасником групи «Villanova Junction», разом з Тімом Прокачіні, Джо Белезней і Річем Уолф, але не затримався в ній надовго.

У 19 років Джон Майер поступив в музичний коледж Berklee в Бостоні. Однак, під тиском свого однокурсника Клея Кука, через рік Джон кинув навчання і переїхав разом з Куком в Атланту, штат Джорджія. Там вони вдвох створили групу «LoFi Masters» і виступали в місцевих клубах. Через розбіжності у виборі музичного стилю, Майер пішов з групи і почав сольну кар'єру. Джон випустив свій перший альбом в 1999, названий «Inside Wants Out», а рік потому, виходить його диск-прорив, «Room for Squares», з хітом, які мають сенсаційний успіх «No Such Thing» (текст якого фактично вилився з бесіди з матір'ю!).

У 2000 році Джон підписує контракт з Columbia Records і в 2001 році випускає другу версію «Inside Wants Out» з бонус-треком «3x5».

У 2003 році Джон виграв свою першу премію Греммі «Найкращий чоловічий поп-вокал», за «Your Body is a Wonderland». Він також випустив свій перший концертний DVD в тому році, «Any Given Thursday». Влітку 2004 року Джон брав участь у фестивалі «Crossroads Guitar Festival» Еріка Клептона, де він грав разом з самими великими гітаристами нашого часу. Він дійсно став одним з них. Джон гастролював в Північній Америці, Азії і Європі протягом трьох повних років. На початку 2005 Джон виграв вже дві премії Греммі, («Найкращий чоловічий поп-вокал», і «Пісня Року» за «Daughters»), які викликали сльози гордості на очах його прихильників.

Зараз Джон Майер — один з найбільш шанованих гітаристів нашого часу, як серед початківців, так і серед заслужених артистів.

У 2013 році випустив альбом «Paradise Valley», високо оцінений критиками.

Інша діяльність[ред. | ред. код]

З 1 червня 2004 року, в Esquire, Майер почав вести особисту програму, «Музичні Уроки з Джоном Майєром». У кожному номері новий урок, а також (гумористичні) обговорення особистого та суспільного характеру. У журналі в серпні 2005 року він запросив читачів створювати музику для лірики, яку він написав. Переможцем був Тім Фаган з Лос-Анджелеса.

Майер активний користувач інтернету, і вів у різний час чотири блогу: сторінка MySpace, блог на його офіційному сайті, інший в Honeyee.com, один в tumblr.com, так само як фотоблог в StunningNikon.com. Він — один з найбільш відвідуваних людей на своєму блозі в Twitter, 3 мільйони користувачів в січні 2010 року. (13 вересня 2010 року блог припинив своє існування. На момент закриття число його читачів склало 3,7 млн ​​чоловік)

Хоча його блоги найчастіше мають справу з пов'язаними з кар'єрою питаннями, вони також містять жарти, відео, фотографії, його обговорення, і його особисті дії. Він відомий листом блогів самостійно, а не через публіциста.

У середині 2000-х, комедійні шоу стали своєрідним хобі Майера. Він з'являвся в знаменитому Comedy Cellar в Нью-Йорку.

Телебачення[ред. | ред. код]

У 2004 році Майєр взяв участь у півгодинної комедії, в телешоу VH1. Це серіал з різними витівками з концертів. 14 січня 2009 року американська CBS оголосила, що вони вели переговори з Майєром для його участі в шоу-вар'єте. В інтерв'ю Rolling Stone 22 січня 2010 Майер року це підтвердив.

Джон Майер часто з'являється на ток-шоу та інших телевізійних програмах. Його можна бачити в Chappelle's Show comedy skit, Late Night with David Letterman і на заключному епізоді Late Night with Conan O'Brien.

Так само Джон Мейер взяв участь в епізоді 1 сезону 7 кримінального серіалу CSI: Місце злочину, де виконав дві композиції.

Особисте життя[ред. | ред. код]

Серед подружок Джона Майера в різний час були Дженніфер Лав Хюітт, Джессіка Сімпсон, Мінка Келлі, Дженніфер Еністон, Тейлор Свіфт. Незважаючи на чутки, Мейер ніколи не був у близьких стосунках з Хайді Клум. Зустрічався з Кеті Перрі по 2014 рік.

Альбоми[ред. | ред. код]

  • 2001 — Room for Squares
  • 2003 — Heavier Things
  • 2006 — Continuum
  • 2009 — Battle Studies
  • 2012 — Born and Raised
  • 2013 — Paradise Valley
  • 2017 — The Search for Everything
  • 2021 — Sob Rock
  1. CONOR.Sl