Ендрю Говард

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ендрю Говард
Народився 12 червня 1969(1969-06-12)[1] (54 роки)
Кардіфф, Уельс, Велика Британія
Громадянство  Велика Британія
Діяльність актор, сценарист, телеактор
Роки діяльності 1994 — тепер. час
IMDb nm0397110

Ендрю Говард (англ. Andrew Howard; нар. 12 червня 1969, Кардіфф, Уельс, Велика Британія) — валлійський актор театру, кіно та телебачення. Відомий ролями персонажів-росіян в американських та європейських фільмах: від студента Петра Трофімова в екранізації 1999 року[en] п'єси Антона Чехова «Вишневий сад» до найманого вбивці Максима в блокбастері «Викрадена 3». Також одна з його знакових ролей — безпринципний шериф-садист у трилері «Я плюю на ваші могили».

Ранні роки[ред. | ред. код]

Говард народився в Кардіффі, Уельс, Велика Британія. Наприкінці 1980-х років закінчив школу драми Cygnet Training Theatre в Ексетері, Англія.

Кар'єра[ред. | ред. код]

У 2003 році знявся в одній із головних ролей у телефільмі «Лев узимку», зігравши Річарда Левове Серце. Велику популярність акторові принесла одна з негативних ролей у трилері «Я плюю на ваші могили» 2010 року. Наступного року він виконав невелику роль російського лиходія у фільмі Ніла Берґера «Області темряви».

У 2015 році отримав роль Вілла Декоді (торгівця антикваріатом і батька однієї з героїнь), що захоплюється таксидермією, в третьому і четвертому сезонах серіалу «Мотель Бейтсів». У 2016 році зіграв російського гангстера Антона в комедійному бойовику «Реальні спогади міжнародного вбивці».

У 2019 році почав зніматися в серіалі про супергероїв «Вартові» в ролі Червоного Страху, детектива-комуніста в червоному костюмі, який розмовляє з російським акцентом.

У 2020 році вийшов культовий фільм за участю актора — «Тенет» Крістофера Нолана. У 2021 році знявся в ролі лідера неонацистів Барона в серіалі «Мер Кінґстауна».

Ролі в театрі[ред. | ред. код]

У лондонських театрах The Royal National Theatre та Donmar Warehouse грав Алекса ДеЛаржа в театральній постановці за романом Ентоні Берджеса «Механічний апельсин», заголовного героя Пера Ґінта в п'єсі Генріка Ібсена і Ореста в трагедії «Електра».

Вибрана фільмографія[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]