Каунас Сівейс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Історія
Назва: Kaunas Seaways
Власник: DFDS A/S
Оператор: Укрферрі
Порт реєстрації: Клайпеда, Литва Литва
Будівник: Судноверф «Матіас Тезен», Вісмар,  НДР
Будівельний номер: 325
Завершений: 20 жовтня 1989
Перше плавання: 1989
На службі: 1989
Ідентифікатор: 3FAY6
Статус: активне
Основні характеристики
Тип: вантажо-пасажирський пором (RoRo)
Тоннаж:
Довжина: 190.94 м
Ширина: 28 м
Висота: 15.5 м
Осадка: 6.5 м
Потужність: 10 600 кВт
Швидкість: 16. 5 вз

Kaunas Seaways — вантажо-пасажирський пором класу «RoRo», що зареєстрований у литовському порту Клайпеда, належить данській компанії «DFDS A/S» та експлуатується українською судноплавною компанією «Укрферрі». Перебуває під класифікаційним наглядом «Німецького Ллойда».

Судно споруджене 1989 року на німецькій судноверфі «Матіас Тезен» у Вісмарі. До розпаду СРСР належав радянській судноплавній компанії ГП «ЛитМП ММФ СССР», після чого перейшов у власність «Литовської судноплавної компанії», яка продовжила його експлуатацію в акваторії Балтійського моря. У 2001 році судно перейшло до чергового власника — данської компанії «DFDS A/S», яка у 2012 році перевела його до акваторії Чорного моря та передала в експлуатацію українській компанії «Укрферрі».

Судно виконує регулярні поромні рейси в акваторії Чорного моря за маршрутами: Чорноморськ (Україна) — Варна (Болгарія), Чорноморськ (Україна) — Поті / Батумі (Грузія), Варна (Болгарія) — Батумі (Грузія) та Чорноморськ (Україна) — Гайдарпаша (Туреччина).

Посилання[ред. | ред. код]